Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sárgakiskacsa

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mi lányunk Mihalik Enikő, aki ismét meztelen. Most a Nowness különleges produkciójában vett részt, melyet Sebastian Faena Buenos Aires-i fotós-filmes talált ki. Véleménye szerint, ő mindig karakterekben látja a világot, így jutott eszébe mozgó fotósorozatot…..
The fospumpa is rising! Szilárd a füves univerzum legpechesebb embere. Nem szívni, nyírni akart pedig szegény, méghozzá igényesen, ezért egy akcióban is 76 ezer forintos modellt választott a Bricostore-ból. A boltban külön a lelkére kötötték, hogy 5 üzemóra után cseréljen…..
A szervezők és résztvevők végre elgondolkoztak azon, hogy céljaik eléréshez mi a megfelelő eszköz, és mi nem az. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) Meglehetősen csendesen telt az idei Meleg Büszkeség Menete. Az "LMBT-közösség" tagjait az Andrássy úton mindössze száz…..
Sárgakiskacsa 2010.07.13 08:34:45
@SCUMM: Amíg lesz melegfelvonulás, addig lesz tüntetés is ellene. Valahol mindkét oldalt meg lehet érteni. Csak kérdés, melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás... amíg nem volt melegfelvonulás, nem is voltak ilyen problémák.
Vicces, hogy "kicsavarodott erkölcsi érzék"-kel jellemezted a felvonulás ellen tüntetőket. Mert hiszen itt lehetne vitatkozni, melyik oldalra is jellemző ez...
Tiszteletem!   50 éves vagyok. Akár ki is ugorhatok a 10.emeletről, lehet akkor sem vesznek észre. Legalább 100 helyre beadtam a pályázatom, kb 20 válaszolt. Ők is csak azért mert kihúztam a koromat. Mérlegképes könyvelő vagyok, jól képzett naprakész. Nem kellek mert öreg…..
Sárgakiskacsa 2010.06.30 10:13:06
Sajnos mindenhol ez van. Én még csak 30 vagyok, de már most parázok, mi lesz később. Mert már most megtapasztaltam, hogy "ha van kalap azért, ha nincs kalap azért" nem kell az ember. Van egy biztos munkahelyem, de bizonyos okok miatt próbáltam mást találni. Nem megy, mert ugyan konkrétan nem merik mondani, de nyilvánvaló azért nem kellek, mert egy 30 éves nő ha nincs gyereke, valószínű hamarosan lesz... Tehát ha nincs gyerek, az a baj. Ha már lesz, akkor meg azért nem kell az ember... Később pedig azért nem fog kelleni, mert már idősebb... Undorító, gyomorforgató az egész.
Holott pl. a posztíró esetét nézve, én momentán szívesebben alkalmaznék egy idősebb könyvelőt, mint egy kis fiatalkát. Hiszen a könyvelésnél fontos a tapasztalat, a rutin, nagy a hibázás lehetősége. Egy kis fiatal könyvelőben nemigen bíznék meg, de lehet, hogy ez csak az én véleményem.
Az pedig pláne felháborító, hogy több hétig ingyen akarnák foglalkoztatni. ???? Nem értem. Ezt a céget simán fel lehetne jelenteni. Egyrészt a munkaügyiseknél, másrészt az apehnál...
Amúgy ha már a túlképesítésről is szó volt, az én munkahelyemen is sokan végeznek diplomásként vagy akár többdiplomásként pl. raktárosi munkát. A diplomájukat letagadták, ha nem így tesznek, nem lesz munkájuk. A diplomájuk szerint viszont vagy nem kellenek vagy túlképzettek...
Amúgy mi az a Gattaca effektus? :)
Modorosblog Az expasim 2010.06.15 07:00:00
-Na nézzenek oda - mit eszünk ma, Bazsi? -Karbonárát, én csináltam. -Komolyan? De ügyi vagy. Carbonara... e una Coca-Cola... A volt barátom is állandóan a konyhában sertepertélt - mondjuk ő szakács végzettségű is volt. Ennél azért egy fokkal bonyolultabb dolgokat főzött…..
„Kiugrik egy bokor mögül Joci, bottal a kezében és elkezd ordibálni” - amikor a féltékenység már rögeszmévé válik egy srácnál filmszerű események áradatát indíthatja el. A csaj végre kiadja az útját egy kissé flúgos srácnak, ám a szakítás mégsem választja…..
Sárgakiskacsa 2010.06.11 13:44:17
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Aha, akkor én a kivétel vagyok. És akkor ezen gondolatmeneten végigfutva, mivel a kivétel erősíti a szabályt, ezért az elméleted igaz is lehet :D ;)
Sárgakiskacsa 2010.06.11 13:49:31
@Barry Kent: Hát ennyi volt, szakítottam vele, és kész. Onnantól kezdve kerültem őt, amennyire csak lehetett, mondjuk szerencsém volt, mert utána már nem is igen futottunk össze. Telefonon próbált mindig elérni, azon fenyegetőzött. Egy jó ideig bizony úgy közlekedtem, hogy elég gyakran hátranéztem magam mögé az utcán, főleg ha este volt vagy ha elhagyatottabb helyeken voltam.
Persze pár hívás után már nem vettem fel neki (már a szakítás után közvetlenül is így kellett volna tennem...), utána már névtelenül hívogatott és bele sem szólt. Aztán lecseréltem a számomat, mert már nem bírtam.
Sárgakiskacsa 2010.06.11 13:55:14
@Devil2: Van abban valami, amit írsz, de nemcsak a magasságon múlik a dolog. Férfiak esetében még elhiszem, hogy probléma lehet. De itt nőktől is láttam olyan kommenteket, akik a saját magasságuk miatt voltak kiakadva. Egy csajszinak csak akkor hátrány a magasságprobléma, ha langaléta. De attól még fog magának párt találni, és ráadásul szép modellalkat, ami tök jó tud lenni. Feltéve, ha a nagy magassághoz nem jár 120 kg... :)
Amúgy öcsém 170 magas, tehát pasi létére nem túl magas, és tapadnak rá a nők. És az önbizalmával sincs gond. Ő az élő példa rá, hogy nemcsak a magasság számít.
Subba Kaland Játék Kockázat!! 2010.06.02 12:45:00
Ki ne emlékezne a KJK könyvekre? Az 1982-ben indult sorozat, amit végül 21 nyelvre forditottak le és 16 millió példányban kelt el, ma is kultikusnak számít.  A zagor.hu-ról az összes itthon megjelent könyv letölthető pdf-ben, sőt iPhone-ra vagy iPod Touch-ra is szedhetünk le ha…..
Olvasónk számára teljességgel érthetetlen, ami vele történik."2007 augusztusában vásároltunk párommal Monoron egy házat, melyet az ERSTE banktól kapott Fundamenta lakáskasszával kombinált hitelből finanszíroztunk. Ennek részleteit fizettük is, csak időközben a helyzet…..
Sárgakiskacsa 2010.05.28 23:56:02
@Pista bá': Semmi bajom az albérlettel, nem mondom azt, hogy abban nem lehet gyereket nevelni. De ha egy mód van rá, akkor persze sokkal jobb sajátban. Az ember nincs kitéve a főbérlő kénye-kedvének. Mert család nélkül még csak-csak, de gyerekkel igen kellemetlen, ha a főbérlő azt mondja pl. hogy 1 hét múlva költözzetek... Mert ugye ők megtehetik. Fordított esetben meg rinyálnak, hogy hónapokkal előre szóljon az ember, ha ki akar költözni...
Sajnos Csupáncsakkal kapcsolatos véleményeddel egyetértek, az ő kommentjeire már szándékosan nem reagáltam, mert annyira vérlázítóak, átgondolatlanok, logikán kívüliek és buták, hogy felesleges rá válaszolni. Ha tényleg ilyen jól állna anyagilag, nem értem, mit keres ezen a blogon, ahol olyan emberek beszélik meg keserveiket, akik az ő anyagi szintjével szemben labdába sem rúghatnak...
Egyébként eléggé fake-nek érzem, amiket ő ír. Ha olyan jó anyagi helyzetben van, hogy kp-vel megvett egy lakást, plusz nagy a család, tehát ők is segítik és annyira de annyira jó szakmája van, amivel agyonkeresi magát – megjegyzem, nekem is jó szakmám van, mégsem keresek jók, kíváncsi lennék a szakmájára, bocs, de erről lemaradtam, ha egyáltalán megírta –, akkor minek vett fel 2 milla személyi kölcsönt, ami ráadásul a legrosszabb, legnagyobb kamattal bír? Nem gyanús kicsit? Ha tényleg olyan jól állnának, valahogy össze tudták volna dobni, az ilyennek nem gond a 2 milla... Bocs az offért, de forog a bicska a zsebemben...
Sárgakiskacsa 2010.05.29 22:32:32
@tricardo: Kedves Tricardo, nem arról van szó, hogy emberek értik vagy nem értik a szerződést. Ha egyértelműen, laikus számára is könnyen érthetően lenne megfogalmazva, az, aki rászorul a pénzre, akkor is felveszi a hitelt, mert nincs más választása. Lehet ilyeneket mondani, hogy így a bankok, úgy a bankok, mindenki tudja, hogy mekkora szemét állatfaj a bankos szektor, de ha egyszer rászorul az ember, mit tud tenni? Te mit tanácsolnál?
Sárgakiskacsa 2010.05.30 22:36:12
@vezető voltam az Erste Bankban: Örülök ennek a kommentnek nagyon. Ebből is látszik, bankos és bankos között is különbség van. Bár szidom őket mindig keményen, de van 2 ismerősöm is, akik bankban dolgoznak, és tudom, mi megy náluk, nem fenékig tejföl az élet... Akik tehetnek a kialakult helyzetről, illetve akiknek érdekükben áll, az a bankok felső vezetése, a legmagasabb pozícióban lévő vezetők illetve a tulajdonosok, ez egyértelmű.
Kérnék szépen én is e-mailt, ha meglesz ez a csoport. Nekünk is lenne sajnos problémánk, bár hál'Istennek egyelőre nem olyan súlyos, mint egyeseknek. Csak a szokásos, manapság gyakori "törlesztőt jól felemeljük, majd ott is hagyjuk, akkor is, amikor már nem lenne indokolt" című sztori... :( Egyelőre tudjuk fizetni, de mi lesz később, és ki tudja, meddig tartják ezen az összegen, ha nem teszünk valamit ellene...
Irtózatos mennyiségű szervezést igénylő forgatás, hektoliterszámra fogó festék és milliónyi ragyogó szín, végeredményképpen pedig egy lélegzetelállítóan szép reklámfilm. A felsorolás alapján a szóban forgó szpot akár a Sony Bravia kampány legújabb eleme is lehetne, de…..
Sárgakiskacsa 2010.05.27 23:24:37
@HLaci: Sajnos igaz... :/
De mi lenne, ha ezeket a graffitis f.sfejeket küldenénk ki falakat festeni? Pár száz négyzetméter után lehet hogy megunnák nemcsak a festegetést, hanem a graffitit is egy életre... :D
Sárgakiskacsa 2010.05.27 23:26:17
@egygrafikus: Na ja... :( Ebben a drága kis bürokratamán országunkban még ez sem lenne megoldható. Mint ahogy sok minden más sem. Míg máshol ez simán működik...
Sárgakiskacsa 2010.05.28 14:20:29
@borzalmacska: Persze, vannak jó graffitisek és jó graffitik, ezt nem tagadom. Vannak olyanok, akik már gyakorlatilag művészi szinten űzik ezt. Azokat én is szeretem. Inkább azokról beszélek, akik körbetagelik az egész várost, mindenhol otthagyják az aláírásukat és minden más hülyeséget. Magyarul a firkálók. Ez tényleg elcsúnyít mindent. Oké, ha ennyire viszket neki, csinálja, de a lehető legeldugottabb helyen, ne házfalakra – ami miatt aztán a tulaj szív – és ne műemlékekre stb., amit aztán ismét helyrehoznak, természetesen a mi pénzünkből. Merthogy nem a tagelők pénzéből, az fix, mert a többségük szerintem még nem dolgozik, mert diák, vagy dolgozhatna, de csak lézeng...
A Nyugati pályaudvar mellett felépült Eiffel-ház, egészen pontosan a mellette fekvő Eiffel-park már napokkal megnyitása után kiérdemelte a Budapest Száksz pecsétet. Az első élményem ott ugyanis egy tábla volt, amelyet (nagyon sajnálatos módon) nem fényképeztem le, de a…..
Sárgakiskacsa 2010.05.27 23:15:06
@Allein d'Alone: Szerintem nem az én hozzáállásom a jellemző. Ha nem raknak ki ilyen táblákat, nézd meg, egy-két év múlva hogy fog kinézni ez a tér. Én csak realista vagyok, ennyi, bocs.
Sárgakiskacsa 2010.05.27 23:21:43
@vrv: Sajnos nevelni kell a magyart, szerintem ez köztudott. De akinek nem inge, ne vegye magára, magyarul tisztelet a kivételnek. Más országokban nem kell tanítani az embereket a kulturált viselkedésre, mert alap. De nem is elsősorban ez a probléma. Hanem a rengeteg rongálás és lopás. Míg más népek meg tudják becsülni azt, amilyük van, nálunk ez egyszerűen hiányzik a köztudatból. Ha nincsenek bizt. őrök azon a téren, akkor úgy fog járni, mint más közterület, magyarul:
- össze lesz graffitizve, firkálva
- ami fém és mozdítható vagy kisebb erőkifejtéssel, de mozdítható, az el fog tűnni
- ami megrongálható, azt megrongálják.

Ne csinálj úgy, mintha nem ez történne ebben az országban. Vagy csak nem jársz elég nyitott szemmel.
Sárgakiskacsa 2010.05.28 11:18:10
@vrv: Igen, sajnos az az egy tény, hogy nem ilyen inkalosokat, b.őröket kellene ott alkalmazni. Tisztelet a kivételnek, de az ilyeneknél "szakmai ártalom", hogy kisistennek képzelik magukat és belekötnek olyanba is, amibe nem kellene. Otthon valszeg elnyomja őket az asszony és valahol ki kell élni magukat... :D
Kötött már belém egy ilyen, egy üzletben, sajnos csúnyán beégett szegénykém, amikor azt feltételezte rólam, hogy loptam. Mert mint kiderült, az a termék nem is volt kapható egyáltalán náluk, de előtte meg ott verte a nyálát... Az a baj, ha nagyon felhúznak, akkor inkább elmegyek, mert abból üvöltözés lesz. De minimum be kellett volna írni a panaszkönyvbe, azt megérdemelte volna a kis popóarcú... :) Azóta nem barátaim a bőrök.
Egy hipermarketben dolgozom eladóként, ahol a rangsor alulról felfelé eladó > részlegvezető  osztályvezető  igazgatóhelyettes. A részlegvezető munkaidejének 95% az áruházban tölti míg az osztályvezető jó ha 10%-át. Az eladók munkáját az osztályvezető értékeli…..
Sárgakiskacsa 2010.05.26 13:28:13
@_Molly: Hát nálunk pl. ő adja fel az álláshirdetéseket (amíg volt még felvétel, mert a válság miatt kb. másfél éve már nincs), interjúztat, a dolgozóknak kiállítja a különböző szükséges dokumentumokat, ilyesmi.
De csak egyszer próbálta volna megemlíteni a vezetőségnek, hogy az ilyen megbeszéléseken neki is jelen kellene lennie... megnézhette volna magát, akár ez a törvény vagy szabály, akár nem... Jó esetben megmosolyogják, jól van ülj le, egyes... Rosszabb esetben, ha épp olyan kedvében van a főnököm, akár már aznap elmehet...
Sárgakiskacsa 2010.05.26 13:29:30
@ketroot: Ez de durva... Akkor ennek mi értelme van? Kirúgják az embert, pár hónap múlva visszaveszik??
Sárgakiskacsa 2010.05.27 12:50:05
@silkent: Igen, ezt kell, ezt tök jól csináltad :) Határozottan, de higgadtan visszavágni, ettől általában meglepődik és megijed az otthon valószínűleg papucs vagy elnyomott, önbizalom hiányos, kisebbségi érzésekkel küszködő, ámde kompenzálásképpen hatalmaskodni akaró kis p.csX...
Szkeptikus blog Álom-túra 2010.05.27 07:27:00
Nemrég egy idős, 80 éven felüli hölgy büszkélkedett el nekem azzal, hogy milyen csodálatos ágynemű-garnitúrával tért haza egy közeli tengerparti csoportos kirándulásról. Furcsa volt nekem, hogy épp olyasmivel gazdagodott, amit korábban nem is volt szándékában megvásárolni, de kiderült, az út ára…..
Praxis "Fáraszt a sok hipochonder" 2010.05.21 07:00:00
Nem most történt - vagy tíz éve - de maradandó nyomot hagyott bennem a dolog. Szóval talán kicsit hosszú lesz az amúgy egyszerű történet, de aki a Doktor House-on nevelkedett, lehet hogy értékeli a felvezetést is. Egy nap arra ébredtem, hogy fájdalmasan merev a nyakam, és a tegnap…..
Sárgakiskacsa 2010.05.26 14:51:46
Kíváncsi lennék, hogy csak nálunk ennyire gyakoriak az ilyen félrediagnosztizálások, a közönyösség, a nemtörődömség...
Még szerencse, hogy viszonylag időben kiderült a posztíró igazi betegsége. Lehet, hogy később már nem írt volna ide, ha nem derítik ki végre...
Szomorú, hogy csak úgy tud az ember tisztességes orvosi ellátást kapni, ha tisztességtelenül sokat fizet vagy vannak kapcsolatai.
Hasonló történetem nekem is van kettő.
Egyrészt 4 éves koromig kórháztól kórházig hurcigáltak, sehol nem tudták kideríteni, mi bajom van. Holott egy elég gyakori, veleszületett szívbetegségem volt, ami miatt aztán 4 évesen meg is műtöttek. Azt nem értem, addig mit csináltak az orvosok?? Mivel ennek a szívbetegségnek elég nyilvánvaló tünetei vannak. Nem olyan nehezen diagnosztizálható, mint pl. a posztíró betegsége.
Másik eset, bár ez nem a diagnosztizálással kapcsolatos. Kb. 4 éve műtötték a lábamat. Mivel testvérem kórházban dolgozik, ezért mondta, megbeszéli az ottani orvos kollégájával a műtétet, menjek hozzá. Mint kiderült, ezzel a fajta műtéttel már 2-3 nap után hazaküldik a beteget, holott az egész egyébként 6 hét fekvőgipsszel jár, tehát nem egy egyszerű műtét. És legalább 1 hétig mindennap kötözni kell. Tehát ha haza kellett volna mennem, akkor valakinek mindennap kellett volna vinnie kötözésre, mivel saját erőből a járásra alkalmatlan voltam. Valamelyik családtagnak ezért szabadságot kellett volna kivennie, amit nem tudtak volna sehogy sem megoldani. Tehát az orvos plusz egy hétig tovább bent tartott, de csak azért mert a kollégája a testvérem... Ez így tök jó dolog volt, de azokat a gyilkos pillantásokat nem nagyon lehet elfelejteni, amit cserébe ezért a többi betegtől kaptam, akik nem részesültek ugyanabban az ellátásban... Mert ugye titkolni ezt az egészet nemigen lehetett...
Hajrá magyar egészségügy...
Sárgakiskacsa 2010.05.26 15:07:41
@HgGina: Érdekes háziorvosod van... Öcsém ugyanezzel a problémával ment el a háziorvoshoz, neki is nyugalmi állapotban ennyi volt, ami rohadtul magas. Nem akarta hazaengedni, hanem mondta, akkor most szépen kihívjuk a mentőket. Öcsém ellenkezett, hogy kizárt dolog, ő nem megy kórházba. Mivel nagyon ellenállt, a háziorvos nem tudott mit tenni, de legalább arra rábeszélte, most szedjen be valami gyógyszert, menjen ki a váróba, várjon 20 percet és menjen vissza. Újra megmérte a vérnyomását, akkor már valamennyire normális volt. Bár akkor is annyi volt, amitől egy normális vérnyomású ember megborulna... Utána elküldözgette mindenféle vizsgálatokra.
Akkor ezek szerint a mi háziorvosunk egész normális :) Próbálj meg te is másikat keresni...
Mit érdemel az, aki árvíz idején zsilipet lop? Hmmm? Felteszem máshogy a kérdést: Ha "terrorizmus" az, ha a szántóföldön "kémiáznak" a gyerekek suli után, ha "terrorizmus" az, ha meggyullad pár lábtörlő, akkor vajon ha embereket, állatokat,…..
Sárgakiskacsa 2010.05.26 11:18:04
@El Topo (Sgt. Elias): Akkor nem láttad még őket fát lopni... Sokszor teherautóval mennek. Senki nem mer ellenük szólni. Ha kiderül, te voltál, akkor pedig vigyázz jobban a családodra...
Minden ilyen esetben, falopásnál vagy zsiliplopásnál valahogy meg kellene oldani, hogy titokban felvenni kamerával. Lehetőleg úgy, hogy az arcuk felismerhető legyen. Utána ezt elvinni a rendőrségre. Mert ha bizonyíték nélkül mész, akkor a rendőrök soha az életben nem fogják őket elkapni.
Ja és nem vagyok rasszista, csak tapasztalt és realista...
Sárgakiskacsa 2010.05.26 14:58:22
@www.Bisex.hu: Az Kína. Ott még van rend. Bármennyire is elítéljük őket az ottani rendszer miatt, de legalább rend van. Ott a rendőrségnek is van még hatalma és méltósága. Nem úgy, mint itt. Nagybátyám mesélte egy kínai útjáról – munkája miatt kellett időnként kiutaznia –, épp szemtanúja volt egy rendőri intézkedésnek. Ott nagyon sok biciklitároló van, bemész, kihozol egy bicajt, mész tovább. Tehát közös az egész. Egy emberke nem vitte vissza, hanem otthagyta az utcán. Vesztére, mert észrevette egy rendőr. Odament hozzá, durr, egy qva nagy pofon, viszed vissza, és már kullogott is vissza a biciklivel az illető, szépen a helyére tette.
Akkor nálunk ez hogy is működne? Tegyük fel, hogy már az első órában nem lopják el az összes biciklit... Ha a rendőr be merne szólni, még őt vernék meg és jelentenék fel...
Az új kormány az igazságügyi reform részeként a Büntető Törvénykönyv (Btk.) több rendelkezését is megváltoztatja, így például 2010. július elsejétől  a Btk. a következő új szakasszal egészül ki: „166/A. § (1) Aki önmagát megöli, bűntettet követ el, és…..
Sárgakiskacsa 2010.05.26 11:37:30
@eszkep: Igen, lehet, hogy csak egy vicc. De ismerve a magyar törvényhozást, már nem biztos... És én momentán ebből indultam ki.
Egyébként pedig hiába tanult valaki állampolgári ismereteket, minden törvényt nem tanultunk meg ezzel, tehát már ezt a felvetést sem értem.
Sárgakiskacsa 2010.05.26 12:54:53
@eszkep: Sorry, ezzel nem voltam tisztában, bár nem is értem, miért kellene erről feltétlenül tudnom, miért kellene ismernem az amerikai törvényeket. A rómaiakkal kapcsolatban pedig nem emlékszem, hogy bármi ilyesmit tanultunk volna. De valószínű emlékezetkihagyásom van.
Köszi a felvilágosítást, de ettől függetlenül akkor is ugyanaz a véleményem erről a törvényről – bár a blogíró kamuzott, de mint ahogy általad kiderült tényleg van ilyen jellegű törvény, csak nem nálunk, hanem az USA-ban –, hogy teljesen logikátlan.
Sárgakiskacsa 2010.05.26 13:40:56
@eszkep: Úgy látom, te valamilyen jogi területen dolgozhatsz vagy tévedek? Igen, valóban elég nagy a kavar nálam, ha jogról és törvényekről van szó, ezt elismerem, mert hiszen hogyan is lehetnék tisztában ezekkel? Teljesen más területen dolgozom, nekem a jog egy idegen világ, ami sosem vonzott. Oké, értem, amit írsz, már 2000 éve büntethető stb., tiszta. De akkor is az én logikámnak nem felel meg. Minek indítanak eljárást egy öngyilkosságot elkövetett ember ellen, hiszen meghalt, tehát le is zárják az egészet? Ez egy teljesen felesleges lépés.
Amúgy, ami még nem tiszta, mi van a csak megkísérlőkkel? Akik megpróbálták az öngyilkosságot, de nem sikerült? Jelen pillanatban, Magyarországon hogy van ez szabályozva?
A képen látható Alyona Osmanovát -aki szerintem teljesen normálisan, egészségesen néz ki- ugyanis így szerződtette a Ford modellügynökség 'dundi' divíziója, a Ford+.Van pár indulatos mondat a tarsolyomban arról, hogy ha ő már plus size, akkor a normális testtömegindex…..
Sárgakiskacsa 2010.05.17 16:14:42
@pipicombi: Szerintem arcra szép csajszi, semmi gond nincs vele. Láttál már más modelleket természetesen, smink nélkül? Mert rajta sincs. Vannak modellek, akik smink nélkül egyenesen riasztóak. Csak hát a smink és a photoshop csodákat tesz...
Mi a baj amúgy a derekával és a csípőjével? Egy 180 centis lánynak mégis mekkora csípője legyen? :D Én pl 160 vagyok, majdnem 60 centis derékkal, 90-es csípővel, és hát nem vagyok éppen egy telt alkat... :D Sőt... Logikus, hogy egy 20 centivel magasabb lánynak jóval nagyobbak a méretei. Persze, vannak olyan 180-as lányok, akik olyan méretekkel rendelkeznek, mint én, na ők a csontira lesoványított, anorexiás, beteges kinézetű modellek, akikre ha ránézek, elmegy a kedvem az élettől...
Sárgakiskacsa 2010.05.21 23:52:40
@katarocks: Persze, pont ez a bajom, hogy sokszor még a 34-es sem jó rám, mert az is nagy. A normális méret szerintem nagyjából pont a 38-asnál kezdődik, az már egy normál alkatnak számít. A 36-os van a vékony csajoknak, a 34-es gyakorlatiag már gyerekméret. Nemegyszer volt már olyan, hogy ruhaboltban megkérdeztem, van-e ebből vagy abból 34-esük, és volt ahol szinte nem is értették, miről beszélek, volt ahol meg kerek perec megmondták, akkor menjek a gyerekosztályra :D
Tehát amit ebből ki akarok hozni, hogy a képen a csajszi teljesen jól néz ki, és jó az alakja. Ha ő a plus size, akkor én vagyok ezek szerint az igazi modell alkat, csak ott van elcseszerintve az egész, hogy kellene még hozzá legalább 20 centi... :D
Vélhetően nincs olyan férfi a Földön, aki ne hallott még Hugh Hefnerről és a los angelesi Playboy villáról. Igen, az az a hely, ahol a szebbnél szebb - na jó, látványosabbnál látványosabb - lányok locsolják egymásra a pezsgőt, egy újabb címlapért pedig bármire hajlandók -…..
Sziasztok! Az én történetem is érdekes: Nekem 2001-ben volt a bal térdemben egy baker cysta. Ezt kezelték, felszúrni akkor nem kellett. Utána évente begyulladtak az ízületeim, csak nem tudták mitől! Évente jártam góckutatásra, szinte semmi eredménnyel, nagy nehezen azt találták…..
Ellenőrző Jó-e a Waldorf? 2010.04.20 08:00:00
Elod72 kisebbik lánya iskolaválasztás előtt áll és elgondolkoztak azon, hogy egy Waldorf iskolába íratják. Szimpatikusnak tartják, hogy rögtön két idegennyelvet tanulnak az elsősök és fontosabbak az értékelésnél a tánchoz, vagy képzőművészethez kapcsolódó képességek.…..
Sokan még mindig lázadnak a gumicsizma ellen, pedig hatalmas esőben igenis hasznos, és legalább már nem csak zöldet, meg feketét lehet kapni. Mindegyik marad ugyan a sárban tapicskolós formánál, de aki nem tud ezzel a problémával megbirkózni, annak lehet hogy tetszeni fognak…..
Sárgakiskacsa 2010.05.13 17:18:35
@RAMBO: Félreértesz. Nagyon hasznos dolog a gumicsizma, főleg olyan esetekben, amit le is írsz. Attól akadok ki, hogy ez mostanában divat és "trendi" lett, boldog-boldogtalan ezt hordja, akár szükség van rá, akár nem. Persze, volt rajtam gumicsizma, mivel vidéken nőttem fel, tudom milyen az, amikor muszájból fel kell hogy vegye az ember. És már akkor is utáltam. És rettenetes kényelmetlen. Nem értem, egyesek hogy tudják egész nap hordani, de hát a divat nagy úr...
Sárgakiskacsa 2010.05.17 10:55:03
@Sziporka: De ha szükség van rá – és az elmúlt egy hétben igencsak így volt... –, akkor tök jó dolog tud lenni. Nem az ilyen jellegű viseléséről beszéltem, hanem arról, amikor valaki állandóan ezt hordja, mert ez a trendi, jó időben, napsütésben, kánikulában... :)