Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Image Factory

175 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Városimázs Más-kép Berlinből 2010.10.12 12:04:00
Az alábbi kisfilm érdekes keresztmetszete a webes márkapozícionálásnak és az urbánus terek/életérzések vizuális leképezésének. A kisszériás (elsősorban kamera, laptop és telefon) táskákat, skineket tervező és forgalmazó Incase nemcsak a design-sznoboknak üzen azzal, hogy…..
Az Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő immár harmadik alkalommal elkészült kutatásában ismét a legjobban kommunikáló hazai városokat kereste. A három kategóriában kihirdetett eredmény szerint a megyei jogú városok között a tavalyihoz hasonlóan Debrecen, a…..
Városimázs Lájkolom a városom 2010.07.05 13:57:00
Érdekes kezdeményezés indult még márciusban a magyar Facebook közösség berkein belül. Ismeretlen tettesek egy különösen egyszerű, ám de annál kreatívabb ötlettel álltak elő, meghirdettek egy városok közötti versenyt a közösségi oldalon. A feladat egyszerű, ha rálelünk a…..
Folytatódik Győr kommunikációs kampánya. Most egy közel négy perces imázsfilmmel rukkoltak elő. A film alapvetően jól átgondolt, szép képekkel operál, jól mutatja be a kampányban korábban használt arcokat (Fekete Dávidtól Vincze Ottóig). Egyértelműen dícsértes maga a…..
A Fastcompany.com oldal beszámol arról, hogy dizájnerek újragondolták számos nagyváros  szerintük unalmas logóját.Thomas Hirter az Aar folyóval szimbolizája a várost.        Kuala Lumpur esetében igazán eleresztette a fantáziáját Chow…..
Glasgow eddig is igyekezett erősíteni magáról azt az imázst, hogy ők Skócia trendi buli városa. A város ismert központi szlogenje is erre utal: "Scotland with style".A városmarketing csapat most egy nagyon ütős honlapot is készített, amelynek célja, hogy az érdeklődöknek…..
München, Koppenhága és Zürich vezeti a Monocle Magazin által összeállított legélhetőbb városok sorrendjét. A legnépesebb városok közül Tokiót találták a legjobbnak: a japán főváros negyedik lett az összesített listán. Nincs nagy mozgás a Monocle Magazin legélhetőbb…..
Bár – mint erre korábban már felhívtuk a figyelmet – eddig is kevés szó esett a hazai nyilvánosságban az európai zöld fővárosról, most már biztos, hogy magyar izgalmak nélkül várhatjuk a 2012-13-as évek győzteseit.    Forrás: Európai BizottságA tizenkét…..
Nem hozott óriási meglepetést a választások első fordulója. A Fidesz valamivel kevesebb listás szavazatot kapott, mint amire számítottunk, de az egyéni körzetekben tartolt, így karnyújtásnyira került a kétharmadtól. Az 57 állva maradt körzetből a második fordulóban elhoz…..
Ez itten kérem Magyarország. Az OVB bénázása miatt tragikomikussá vált a 2010-es választás. Ki érti azt, hogy miért kellett megváltoztatni az igazolással szavazókra vonatkozó szavazási eljárást? Miért nem léptek korábban, vagy akár napközben valamit, hiszen nemcsak a…..
Beigazolódni látszik a sejtés: a Jobbik szavazóinak – az elmúlt hónapok látványos előretörése ellenére – jelentős része titkolta pártpreferenciáját és/vagy részvételi szándékát. A vártnál magasabb részvételi arány ellenére is az utolsó hetek kutatásainál…..
Szokatlanul egyetértenek a közvélemény-kutatók. A Fidesz az utolsó nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásokhoz képest rosszabbul szerepel a mai előrejelzés szerint, hiszen 54 és 57 százalék köré becslik az eredményét. Az MSZP valamivel jobban szerepel, hiszen 19-20…..
A várható 65 százalék körüli részvétel mindössze 2 százalékkal marad a 2006-os részvételi aránytól. Ez valamivel magasabb annál, amit a közvélemény-kutatások előre jeleztek. Ez a relatíve magas részvétel elsősorban a Fidesznek és az MSZP-nek kedvez. Rosszul járhat vele…..
A 2010-es választási kampány egyik legizgalmasabb kérdése az volt, hogy vajon a két esélyes kis párt közül melyiknek sikerül átlépnie az 5 százalékos küszöböt. Az elemzők a kampány kezdetén az MDF-nek erre jóval nagyobb esélyt adtak, de azóta nagyot fordult a világ. Szinte…..
Az Orbán-kormány ex-minisztere négy éve az első fordulóban simán nyerni tudott a Zala megyei Lentiben. Most a jelöltállítás körüli hercehurcát megelégelve függetlenként indul, és várhatóan nehéz perceket szerez Pintér László Fidesz-KDNP jelöltnek. A baloldalt az MSZDP…..
Siklóson, az Összefogás Párt színeiben indul Mali Zoltán, Drávapiski korábban SZDSZ-es polgármestere, aki az uzsorások elleni fellépésével szerzett magának országos ismertséget. Mali jelenleg egy becsületsértési ügy miatt aggódhat – mentelmi jogáról lemondott – ez…..
A Fidesz új jelölttel vág neki a pécsi 2. választókerületnek, ahol Nagy Csabának van esélye legyőzni a polgármester-választáson. Szily Katalin polgármesterként alulmaradt, és a szocialista jelöltnek most sincs sok esélye – de a pártlista és az egyéni népszerűség…..
Kálmán András (MSZP) és Dorkota Lajos (Fidesz) meccse 2006-ban meglehetősen egyszerű volt, ha csak a második forduló eredményét nézzük. A szocialista polgármester 65-35-re páholta el kihívóját. Ez a mostani választáson akár kétesélyessé is teheti a meccset. Nagy kérdés, mi…..
Budafokon idén új jelöltje van az MSZP-nek. Lendvai Ildikó négy évvel ezelőtti győzelme után idén nem vállalta a biztos bukást. A szocialisták helyette Dr. Szincsák Józsefet állították csatasorba, aki a második fordulóban fog vereséget szenvedni a fideszes Németh Zoltántól. A…..
A négy éve az első fordulóban alulmaradt Bencsik János most bizonyíthat – Schvarcz Tibor szocialista egészségpolitikus idén nem méretteti meg magát. Bencsik Fideszes is, régóta regnáló polgármester, most bizonyíthatja, hogy négy évvel ezelőtti eredménye véletlen kisiklás…..
Az ország egyik legmozgalmasabb helyi közéletével bíró városában, Esztergomban Meggyes Tamás polgármester szocialista kihívója, Winkfein Csaba, várospolitikai lépéseket állított kampánya középpontjába. A kampány viszonylag nyugodtan telt – semmi hír az utóbbi…..
Csepel másik körzetében is győzött az első fordulóban az MSZP. Dr. Avarkeszi Dezsőnek idén erre nincs esélye, sőt a második fodulóban sem tudja majd megszorítani a Fidesz jelöltjét Németh Szilárdot. A bronz Hegedűs Tamás Mihályé (Jobbik) lesz...
Második forduló lesz, a szocialista győzelem elmarad. Podolák György (MSZP) nem tudja megismételni 4 évvel ezelőtti győzelmét. 2006-ban már az első fordulóban örülhetett. Hiába erősebb az átlagosnál Csepelen az MSZP a győzelem Borbély Lénárdé lesz. ..
Dr. Hiller Istvánnak négy éve nem kellett izgulnia, hiszen az első fordulóban megszerezte a győzelmet. Izgulnia az idén sem kell, hiszen a második fordulóban alul fog maradni a Fidesz jelöltjével, Földesi Gyulával szemben. A második fordulóban statisztál Balog Barna (Jobbik)...
Kispesten Burány Sándor az első fordulóban mandátumot szerzett 2006-ban. A szocialista politikus valószínűleg idén azzal is elégedett lenne, ha a második fordulóban sikerülne ez neki. Ám erre nagyon kicsi az esélye. Minden bizonnyal Dr. Tarnai Richárdé lesz a mandátum a második…..