Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ImageFactory

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Városimázs Híd a Tyne folyón 2010.01.19 16:23:00
A co-branding érdekes, de esetükben kézenfekvő formáját választották az észak-angliai Newcastle és Gateshead, a Tyne folyó két partján fekvő városai (képzeljük el az Esztergom-Párkány szitut egy 300 és egy 80 ezres város között). Úgy voltak vele, hogy a folyó két partján…..
Amint azt a 2008-as Városimázs Toplista kutatási jelentésében megírtuk, Debrecen pozicionálásának jól kitapintható eleme, hogy ellensúlyt képezzen Budapesttel szemben, a vidéki Magyarország fővárosa legyen. Erre a stratégiára kiválóan dolgozik rá a városvezető, Kósa Lajos,…..
Az Egyesült Államok a toplisták hazája, van is alapanyag bőven. Igaz, hogy a hazai városokon igazságtalan lenne számon kérni az USA-beliekhez hasonló ötletgazdagságot, de nem szégyen tanulni, például arról, hogyan formáljuk márkává zöldtevékenységeinket. A Daily Green friss…..
Dél-Afrika fővárosa kimondottan büszke arra – és ennek kommunikácójában hangot is ad -, hogy a 2009-es Cannes Report a 10 legkreatívabb város között üdvözli. A 2009-es cannes-i reklámfesztivál eredményeire alapozott jelentés vállalatok, régiók, országok és városok…..
Amint a tavaly novemberi városimázs konferencián sűrű bólogatások mellett mindenki elfogadta: ma egy korszerűen kommunikáló, a lakói véleményére kicsit is adó város nem mozoghat a nyilvánosságban Web 2.0-s stratégia, vagy legalábbis néhány alkalmazás készségszintű…..
Lehet, hogy túl könnyű a Pécs 2010 jelenségen elverni a port, mert a maga a kulturális főváros projekt– egy kis képzavarral élve – több sebből vérző állatorvosi ló, de számos tanulsága van a jövőre nézve. Ha a döcögő projekttől egy kicsit különválasztjuk a…..
Izgalmas akcióba kezdtek a győri egyetemisták, amelyhez politikai támogatást is kaptak, így az Országgyűlés elé kerülhet "Magyarország egyetemi fővárosa" vándorcím, amelyet két évre nyerhet el egy vidéki város, amely teljesíti az ehhez szükséges kritériumokat.A…..
Ifjabb Schirilla György téli úszásait mindig hatalmas médiafigyelem kíséri. Ezúttal a szezont Kecskeméten kezdte a sportember és erről sokan tudósítottak is. A kecskeméti úszás az első állomása volt a sorozatnak. A kérdés az, hogy fenntarható-e a média figyelme a következő…..
Keszthelyen nyitja második bevásárló központját egy osztrák konzorcium, amely Alphapark néven már Sopronban is jelen van. Balaton fővárosának gazdasági és turisztikai jelentőségét is jelzi, hogy egy 15 000 négyzetméteres beruházást is elbír. A legnagyobb bérlő az OBI lesz,…..
Pécs Linztől vette át a kulturális főváros "stafétabotját", ami stílusosan, bár mérsékelten kreatívan egy linzertorta volt.Az esemény apropóján Szalai Tamás kulturális igazgató azt mondta: Pécs a regionalizmus városa, "kulturális kapuváros" a Balkán felé,…..
A kereskedelmi tévék jóvoltából lassan az egész országot foglalkoztatja a szekszárdi szakiskolában történt diákverés, amelyet egy megrázó videófelvétel is megörökít. Az ügyben már a rendőrség is nyomoz...
Zalaegeszegre csábít a Népszabadság cikke. Kedvcsináló, városimázst javító cikk, persze fura, hogy minden apropó nélkül jelenik meg egy ilyen abszolút pozitív írás...
Érdekes és jópofa szolgáltatásra bukkantunk a Híröshír című kecskeméti portálon. A helyi portál egy nappal korábban ismerteti a napi menüt kínáló éttermek másnapi választékát.Ez tetszik nekünk. A mezei dolgozó így eldöntheti, hogy másnap a Kisbugaci étteremben eszik…..
Ritka, de akár követendő példaként is szolgálhat Debrecen és Balatonfüred gazdasági, kulturális és marketing összefogása, amely a tavalyi év után idén is folytatódik. A városvezetők erről ma tartottak egy sajtótájékoztatót Budapesten.A sajtótájékoztatóról…..
Politikai támadás, ám nem tesz jót a város imázsának az a hír, hogy a városvezetés eladja a Miskolci gyermekváros területét. Ráadásul mindezt úgy teszi, hogy nem tudja még hová fogja költöztetni az itt lakó 172 gyereket. Nagy Kálmán felvetésére a városvezetés még nem…..
A Burj Dubai a világ legmagasabb épülete, körülbelül 1,5 milliárd dollárba került, ami valószínűleg közvetlenül soha nem fog megtérülni. Városmarketing szempontból azonban rendkívül hasznos lehet Dubainak egy újabb szenzáció, bár kérdés, hogy az eddigi attrakciók mellé…..
Pécs városimázs romboló felkészülése a kulturális főváros évadra mindenki számára közismert. Ezért voltunk kíváncsiak vajon, hogyan kezdik az évet a nyilvánosságban? Milyen nagy durranással jelzik a közvéleménynek, hogy figyeljetek, elkezdődött?A hírekben Pécs az elmúlt…..
Külföldön a városok küzdenek azért, hogy a  karácsonyból minél nagyobb hasznot húzzanak, például az ő városuk legyen az ország hivatalos karácsony városa. Pl. így tett Finnországban Turku, még egy honlapot is létrehoztak, lefoglalva a www.christmascity.com címet. Számos…..