Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boszorsi

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb hajós hír: Pozsony után ezúttal a magyar főváros környékéről. Az országos hírügynökség tudósítása nekem kicsit optimistának tűnik, különösen a hajóra átülő autósok becslésében, de ne nekem legyen igazam.MTI Még ez évben dunai szárnyashajók kapcsolódnak be a…..
boszorsi 2009.04.22 07:37:49
Hát, én drukkolok, mert előbbre vinné valamivel a helyzetet.
De az elővárosi közlekedésnek, legyen szó buszról, vonatról, vagy hajóról, mindenhol a legnagyobb problémája a (menetrend anomáliái után) a P+R parkolók hiánya.
Én Pécelről vonattal járok be. Ott a vasútállomásnál most építették ki a parkolót (eddig a susnyásban parkolta az autók). Egyetlen egy hibája van: már most nem elég a férőhely, pedig még mindig sokan kocsival járnak a városba onnan. Ha ők is csak a vonatig mennének autóval, akkor ez a parkoló már holnap kevés lenne. Szóval nem a jövőre tervezett fejlesztés zajlik, hanem visszamenőleges. Tegnap ez még előremutató megoldás lett volna, ma már a megvalósulás pillanatában korszerűsítésre szorul...
A másik, amit szeretett fővárosunk nem hajlandó belátni, hogy nem csak az elővárosi tömegközlekedés fejlesztése szabadítaná fel a belvárost a rettenetes forgalom alól, hanem az is, ha a jelentős utasforgalamat elbíró, valamely külsőbb városrészből induló városi járatok (metró, 7-es buszcsoport, ...) külső végállomásainál kellenne rengeteg parkolóhely. Vegyük csak az Örs vezér teret: kb.80 autónak van hely a metró végi parkolóban. Vagy Újpest Központot: egy dararab normális parkoló nincs, Városkapunál van egy 120 férőhelyes parkoló, ahol egész nap ott lehet hagyni a kocsit, és metróval tovább utazni. Ez a kevésnél is kevesebb. De a bevásárlóközpont az kell a kisföldalatti végéhez is...
Sokan követik el azt a nagy hibát, hogy megszokásból közlekednek, fel sem tűnik nekik, hogy megváltozott valami. Nikorene a Lágymányosi híd budai lehajtójánál szembesül leggyakrabban ezzel a helyzettel, megspékelve a szándékosan a bal oldali sávból mindenkin keresztül az alsó…..
boszorsi 2009.03.27 12:55:53
boszorsi 2009.03.27 13:01:33
@gyömbike: OK, ez így van. De, basszus, milyen logika magyarázza, hogy egy félmondatos kiegészítés helyett, amit értelmesen bele lehetne illeszteni a rendeletbe, egy egész fejezetre való magyarázatot készítenek.
Ez a kitétel, ami itt a kanyarodás befejezésére vonatkozna, max. két sor plusz lenne a rendeletben. Ha azt oda beillesztette volna a drága renddelkező, akkor ez a pont nem igényelne magyarázatot.
boszorsi 2009.03.27 13:37:49
@Nikorene: Jó esetben van. A rendeletnek pont arra az esetre kellene biztosítékot adnia, amikor nincs. :)
A posztban írt eset szerintem is egyértelmű, hiszen csak egy sávból lehet kanyarodni, és szembeforgalom nincs (márpedig ott nincs), akkor aki másik sávból kanyarodik, az a hunyó koccanás esetén. És ehhez nem is kell felfestés, elég, ha a sávok lámpája, vagy táblázása egyértelműen meghatározza, hogy az adott sávból merre lehet tovább haladni. (Kötelező haladási irány..., gondolom mindenkinek ismerős a fogalom... :))
Idén talán még nem is beszéltünk gasztronómiáról, pedig mindig érdemes vele foglalkozni. Most a Süddeutsche Zeitung által összeszedett klasszikus konyhai tévhiteket adom közre a saját megjegyzéseimmel.A modernség és az egészséges életmód kedvelői már bő egy évtizede…..
boszorsi 2009.02.11 09:01:02
@Ronald: A valamire való tengeri són fel van tüntetve a lelőhely, és az összetétel is. Egyébként pedig van olyan hegyi só (bányászott), ami finomítás nélkül vetekszik a tengeri só jó összetételével. Az egyik ilyen az ún. "Himalája só", hogy pontosan hol is bányásszák, hirtelen nem tudom, de utána lehet olvasni, ha valakit érdekel. Mivel nem vagyok kémikus, és nincs semmilyen laborom, engem meg lehet vezetni bármi vásárolható termékkel rendesen, ha a gyártó hazudik a címkén... Éppen emiatt csak korlátozott mértékben váltam "összetevő-buzivá". :)
boszorsi 2009.02.11 09:57:15
@efes: No igen, ez a különböző tészták sajátossága, de számomra valahogy a tojás nélküli tészták "üresek", akármilyen jó szósz van rajta - de ez az én egyéni ízlésem. :) Autentikus olasz kaját nem szoktam főzni, azt akkor eszem, ha odautazom - mostanában ez nem jellmző... sajnos... De olaszos jellgű ételeket teljes nyugalommal főzök tojásos tésztából. Ezúton is elnézést kérek ezért. :)
Egyszerű, ötletes és egészen biztosan a közös munkahelyi hűtőben marad a szendvicsünk. Kivéve, ha a takarítónő ki nem dobja. Hogy miért, az ugrás után kiderül.   Via skforlee..
Nem csalás, nem ámítás, Magyarországon mindent lehet. A Pannon "a szezon legnagyobb köcsöge"-versenybe a számlabefizetési díjjal nevez. Ezt azon kedves ügyfeleinek számolja fel, akik házhoz viszik neki zsebbe a dellát. A Homár érti a tréfát, de nem kedveli. Egy…..
Az alábbi kérdésekre látszólag egyértelműek a válaszok, de mégis - ahogy a hírekből is kitűnik - sokan nincsenek tisztában az ilyen esetek  jogi megítélésével. A Zugügyvéd egyik nagymamájának falujában például bevett szokás volt törött sörösüvgszilánkokat…..
Az alábbi kérdés tényleg érdekes, vajon mikor kattan rá az APEH az egyetemistákra? Van-e átutalásokkal alátámasztott kölcsönszerződés a szülőkkel? És a szülőknek megvolt-e az igazolt jövedelmük erre? Legalábbis  az APEH ezeket a kérdéseket tehetné fel. Kedves…..
Az alábbi, filmbe illő jogi abszurdra a Zugügyvéd nem tud érdemi tanáccsal szolgálni, hátha van egy kolléga, aki már megoldott valami hasonló helyzetet. Kedves Zugügyvéd, Az alábbi a problémám amivel most szembesültem. A barátom menekültként él Magyarországon, hazájának nincs…..
boszorsi 2008.06.06 08:18:49
Jookovacs érdekes felfedezést tett a minap, miközben lakást keresett Óbudán. Ha emlékei nem csalnak, a természet lágy ölén fekvő lakópark 25 évvel ezelőtt még szemétlerakó volt:Lakást nézünk a feleségemmel, mert nőnek a gyerekek. Felfigyeltem egy ForestHill NATURA nevű helyre…..
Egy szomorú, keserű levél érkezett a Homárhoz. Írója munkát keresett és hiába talált, úgy tűnik belefutott egy olyan tulajdonosba, aki előszeretettel próbanapoztat újabb és újabb alkalmazottakat, majd fizetés nélkül elküldi őket. A főnökúrnak kívánjunk együtt valami…..
Felvilágosítás helyett utólagos gúnyolódás a pénztárnál, és a fogyasztó fizet, mert nem tehet mást. Tanulság, hogy az apróbetűs rész nem véletlenül apró, és hiába kérünk segítséget, olvasni akkor is muszáj. A sztori ott kezdődik, hogy a nővéremmel megleptük a…..