Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Madalina Rita

121 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtam már korábban néhány nemzetközi site-ról, ahol non-profit projektekre lehet pénzt gyűjteni. Akkor viszont még nem volt meg a magyar megfelelőjük, és magyarként ezeken az oldalakon nem lehetett gyűjtést kezdeményezni. Az egyik legfontosabb szervezet, a NIOK (Nonprofit…..
A mindennapjainkat teljesen átszövik a vizuális információk, a kütyüink és az internet is tele vannak állandóan jelenlévő szimbólumokkal, mint amilyen a "play" vagy a "power" gomb. Viszont fogalmunk sincs, hogy ez hogyan alakulhatott ki. Honnan jönnek? Miért pont így néznek ki? Az…..
Lehet, hogy csak a nőket érdekli a téma, de azért már biztosan sokan láttátok a Pantene manilai ügynökségének a hirdetését, mely ugyan sampont ad el, mégis arról szól, hogy milyen kettős mérce uralkodik a társadalomban. Azt mutatja meg, hogy ugyanolyan férfiakat és nőket…..
Beyoncé nagyon nagyot dobott az új albumával, ami sok szempontból az alapokhoz való visszatérés: nem lehet dalonként megvásárolni, nem előzte meg hónapokkal korábban kezdődő teaser-kampány (ld Daft Punk és még sokan mások), nem szellőztették meg, stb. A "no marketing"…..
Madalina Rita 2013.12.20 09:11:16
@emesz: David Bowie mainstream sztár?

Nagy sztár, de nem mainstream szerinte.

Mercis: volt már ilyenre példa a történelemben, gondoljunk csak például a fiúbandákra. :)
Az átlagos prezentáció úgy néz ki, hogy az előadó a laptopjára mered és elmondja a mikrofonba az egyes slide-ok tartalmát. Ha valaki ettől eltér, máris hatalmas elismerést vívhat ki magának, ezért érdemes a Ragan infografikáját alaposan szemügyre venni, és egy-két fogást…..
Pár éve még mindenki szinergiákat épített ki, 360 fokos kiszolgálást, illetve kampányokat alkotott meg, az utóbbi egy-két évben pedig mindenki innovátor. A PR Daily szerzője erre nagyon konkrét és beszédes példákat gyűjtött össze: a Kellog's új diós Pop Tartjáról a cég…..
Madalina Rita 2013.12.18 13:36:13
Mindenki meglepődött, amikor az Evernote úgy döntött, hogy kézzel fogható termékeket fog árusítani az alkalmazásán kívül. Úgy tűnik, hogy nagyon okos lépés volt: három hónappal az indulást követően már ott tartunk, hogy a bevételek harminc százaléka érkezik az offline…..
Hatalmas siker Olivia Pope és társainak hírnévmentő munkájáról és természetesen a főhős és az amerikai elnök viszonyáról szóló sorozat, a Botrány, amihez minden bizonnyal a szereplők tökéletes ruhaösszeállításai is sokat hozzátesznek. Természetesen a legjobban a…..
Csodás dologra bukkantunk, ami ugyan nem új, mégis kevés tervezőnél látható ilyen formában: egy Marieclaire St. John nevű tervező olyan blúzt készített, melyhez többféle gallér kapható és ezek közül valamennyi nagyon szép és elegáns. A kialakítás azért lett ilyen, mert a…..
Trendlabor A megosztás hatalma 2013.11.27 09:56:00
A Facebook-robbanás és szinte ezzel egyidőben a válság elmélyülése óta szórakoztató számomra annak megfigyelése, hogy milyen nagy mértékben tevődött át a fogyasztás a virtualitásba. Az embereknek hirtelen nem volt pénze, volt viszont egyre több olyan platformja, ahol azonban…..
Minden pr-es tudja, hogyan érdemes megcélozni egy-egy sztorival a potenciálisan érdeklődő újságírókat, mégis előfordul, hogy nem sikerül betalálni a kapuba. Ennek számos oka van: az adott téma, a hozzá kapcsolódó elvárások, a pr-es médiaismerete és kapacitásai, és még…..
A Haiyan tájfun pusztítása nyomán földönfutóvá vált emberek megsegítésére sok vállalat és szervezet aktivizálta magát, és ez alól a divatipar egyes szereplői sem kivételek: a Threadless-en például jótékony célra ajánlották fel a kifejezetten ehhez kapcsolódó póló…..
Trendlabor A pápa PR-guruja 2013.11.21 13:42:39
Kétségtelen, hogy Ferenc pápa megjelenése a poszton, illetve kommunikációja friss levegővel árasztotta el a Vatikánt és általában véve a keresztény egyházat: közvetlen, már-már bohókás, korábban teljesen ismeretlen eszközökkel operál, és sokat mosolyog. Neki tényleg…..
Tobzódunk a divat témájú tartalomban: kijött az Yves Saint Laurent életéről készült film trailere, a mostanában jellemző módon jópár hónappal a premier előtt. Ez alapján erős vizualitású, izgalmas és természetesen mítoszteremtő alkotást várhatunk. Számoljuk a…..
Trendlabor Tartalommarketing vs. pr 2013.10.09 09:45:33
A pr-esek számára nagyon érdekes és kicsit megmosolyogtató, ahogyan mindenki (de leginkább a reklámos szekció) megtalálta magának az utóbbi időben a tartalommarketinget. Arról születik ma világszerte többszáz lelkes blogposzt és cikk, hogy hogyan készítsünk jelöletlen fizetett…..
Madalina Rita 2013.10.14 09:04:00
Trendlabor Hasznos bigyó 2013.09.04 11:49:00
Ahogy a Webisztán is megírta, sok esetben érdemes a honlapok és alkalmazások fejlesztése során arra törekedni, hogy ne legyenek tele a felületek felesleges elemekkel. Ha mégis van valami extra egy oldalon, akkor annak hasznosnak kell lennie, és a befogadást kell megkönnyítenie. Na, egy…..
Madalina Rita 2013.10.04 10:03:57
A Huffington Post egy éve jelentette be, hogy elindítja a HuffPost Live-ot, ahol 100 ember posztolt ki naponta 12-16 órányi élő videóanyagot. A tapasztalatok viszont azt mutatták, hogy ez nem volt annyira menő stratégia: többen nézték inkább a felvett videókat.  Ezért…..
Trendlabor LinkedIn a gimiseknek is 2013.08.26 10:54:24
Miután bejelentették, hogy szabad a pálya a LinkedInen a 13 évesek számára is, elérhetővé tettek kifejezetten a gimiseknek szóló lehetőségeket is a site-on. A cél az, hogy az egyetemi felvételik előtti információkeresést és a kapcsolatteremtést könnyebbé tegyék a 14-18…..
Madalina Rita 2013.08.30 09:04:08
Ha valaki lemaradt Ashton Kutcher Teen Choice Awards-os beszédéről, nem kell rosszul éreznie magát, hiszen nem tinédzser. Viszont annyira jól sikerült, hogy azóta folyamatosan köröz az interneten, mert nagyon jó példája a közönségre szabott megjelenésnek.  Ugyanis mind…..
A háromévesünk koránkelő, pláne nyáron, ahogy megpillantja az első reggeli napsugarakat, máris rohan át a szobánkba kakaóját követelve, mit sem törődve azzal, hogy hajnali fél 6 van. Az ilyen kölyköknek találta ki a Bacookie ezt a szuper ébresztőórát, amely egyelőre még…..
Madalina Rita 2013.08.22 15:33:37
Jobb és szebb megoldások is vannak erre: gro.co.uk/gro-clock

Természetesen azért tudok róla, mert én is érintett vagyok, csak lassan már a fél öt lesz a norma. :)
Nagyon jó sztorit dobott be a köztudatba a Facebook: még a kezdetek kezdetén, amikor üzletfejlesztési vezetőt kerestek, összekeverték a jelentkezőt 50 Centtel. A Facebook ugyanis akkoriban csak egyetlen profilkép feltöltését tette lehetővé, és Mark Zuckerberg azt hitte, hogy a kép…..
Egy német cég nemrég bemutatta új termékét, a Twinkindet, amely leszkenneli az embereket és kis háromdimenziós figurákat nyomtat belőlük. Szóval lényegében a kliensek kitehetik a saját kis műanyagképmásukat a polcra. Valószínűleg imádni fogják az emberek, ha már széles…..
Madalina Rita 2013.07.16 08:35:03
@Mária: A site-on nem írják konkrétan, de úgy emlékszem én is, hogy nem a nyomtató oldja meg.
Trendlabor Két Apple-hír 2013.07.15 09:37:00
Paul Deneve érkezése Még az előző héten tudósítottak róla, hogy az Yves Saint Laurent vezérigazgatója, Paul Deneve átigazol az Apple-höz, hogy a speciális projektekkel foglalkozzon. Nagyon érdekes lépés első pillantásra, de átnézve Deneve pályáját érthető a választás: a…..
Valószínűleg nem sokan hallottatok Paula Deenről, aminek talán az lehetett az oka, hogy zsíros, főként az USA déli konyháján alapuló recepteket adott a világnak, illetve leginkább szülőhazájának. Ott viszont nagyon ismert volt, ha másról nem, akkor a fánkba töltött hamburger…..
Többször írtam már arról, hogy az online sajtó monetizálásának egyik lehetséges útja az egységes fizetési kapu bevezetése. Már tavalyra azt prognosztizáltam, hogy várható, hogy idén bevezetik nálunk is ezt a megoldást, és miután nem történt meg, arra számítottam, hogy…..