Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pallee

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A komposztálás sok éve a kerti témák egyik legnépszerűbbike, hiszen abszolút zöld elképzelés, házilag is kivitelezhető, megoldást jelent többféle problémára, nem csoda hát, ha gyakran előkerül. A legtöbb leírás ugyanakkor jellemzően odáig jut, hogy taglalja az előnyeit, és próbálja rávenni a…..
pallee 2020.11.15 12:15:21
@mókusfülecske: Mi baj van az aldissal? Egy éve használom és nincs vele gondom.
Sem a légvédelem, sem műszaki hiba nem bírt a repülőgéppel, de végül egy felelőtlen pilóta is elég volt a pusztulásához...
Az eltévedt demokrata Repülőhiba 2020.07.13 20:47:25
Nem fér a fejembe, hogy amíg a Magyar Honvédség bizonyos alakulatainak kiképzése világszínvonalú, bevetéseiket elismerik a nemzetközi közösségben, néhány alakulat felkészültsége kívülről katasztrofálisnak, bevetésre alkalmatlannak tűnik. A siklóernyős baleset tragédiába torkollása ugyanis felvet…..
Bár általában csak néhány másodperc jutott nekik, mégis a sorozat elmaradhatatlan szereplői voltak, többnyire lenge ruhában...
pallee 2019.05.17 18:19:35
@balfa: De a csillagokat nézte, ugyanis az volt a lényeg, hogy hol van a csillag. Azokra a hajókra koncentrált, ahol az árbóchoz közel (a szemtanú ugyanis a nád fölött látta a vitorla hegyét).
1856. A befejezetlen kölni dóm, tetején a több mint 300 éve otthagyott középkori daruval..
pallee 2019.04.08 18:07:34
@m.lena: Ajánlom a Talvisota c. finn filmet (Téli háború). Szédületes, már ahogy a háborúra készülnek. (3-4 csávó összeverekedik egy üveg pián, nagyjából a beöltözés fázisában. Erre fapofával megjegyzi vki a háttérben: A ruszkik jobban figyelhetnének, ifjaink immár elég vadak...).
Nem egy vidám film, de nagyon jól bemutatja a finneket.
1862. körül. IX. Pius pápa, születési nevén Giovanni Maria Mastai-Ferretti, az első pápa, akiről fotográfia készült. Az 1792-ben született egyházfő a leghosszabb ideig ült Szent Péter trónusán, 31 évig és 7 hónapig..
pallee 2019.02.04 10:21:47
@hátramozdító: Vitéz Szentgyörgyi Dezső, ne féljünk kimondani a nevét. :)
Amikor később MALÉV pilótaként Londonban járt egyik alkalommal katonazenekar fogadta a gépet és nyakába borult a megmenekült pilóta.
A Légiót újabb tragédiák érték. A brazil srác, aki egy éve ment ki a szakaszomból Guyanára, kint motorbaleset áldozata lett. Engem kérdezett még meg anno Guyanáról, én javasoltam neki a kiküldetést, és jól is érezte kint magát… a motorral nem számoltam. Egy másik brazil srác a szakaszunkból…..
Sajnos sok bejelentenivaló akad a MÁV-hoz tartozó területeken, a bejelentések meg is érkeznek, de az állami vasút társaság ritkán javítja a hibákat...
Béndekpuszta tipikusan az a fajta település, amit nem nagyon érdemes a térképen keresni, mivel nincs is rajta. Történt ugyanis, hogy miután az utolsó lakója 1983-ban elhagyta, a falu házait lebontották, és az utolsó tégláig elhordták. Amit az ember elhagyott, azt a természet birtokba vette, és…..
Tarlós István megint majd egy fakockára vagy a sátán kezére foghatja az egészet. Demszkyt és Hagyót ezért már széttépték volna...
pallee 2018.06.26 18:57:01
@pina noir: Majdnem jó amit írsz, de nem a fékezési hőt táplálja vissza, hanem a vontatómotor ún. villamos féküzemben visszatáplál a hálózatba. Pont az a lényeg, hogy nem keletkezik hő, csak áram. A gond az, hogy a hálózat jelenleg még nem alkalmas ennek a "befogadására", ezért van hő és ezért melegszik az alagút jobban.
Azt speciel nem tudom, hogy ettől mennyivel lesz hűvösebb az alagút, csak bízni tudok abban, hogy valaki kiszámolta.
Indokoltság Mióta a vasút jelen van Budapesten, állandó téma a városközpontba történő bevezetése. Nem véletlenül; túlzás nélkül lehet állítani, hogy nincs az országban olyan közlekedésfejlesztési projekt, amelynek jelentősége összemérhető lenne ezzel. Budapest nem csak az ország abszolút központja,…..
pallee 2018.06.03 15:48:22
@CyberPunK: ha azt nézed, hogy a Nyugati - Városliget között a pálya befedése nagyságrendileg ugyanennyibe kerülne (ez konkrétan tervezve volt), úgy hogy a mai közlekedési rendet betonozná be, akkor az alagút igenis reális alternatíva.
pallee 2018.06.03 17:23:31
@CyberPunK: a befedésre már 300 md-ot is olvastam, és két 4 vágányos mélyállomással (Nyugati, Vérmező) megállna 400 md alatt. Ha a felszabaduló terület nagyságát nézed, pariban lenne a kettő.
Mennyibe került a legendás Pritamin, illetve más ételek és italok az Ötvös filmek bemutatásának idején?  ..
Ahogy közeledik a tél és vele együtt a hó, a fagy és a sötét hideg esték, az ember mókus nem is vágyik másra, mint, hogy beburkolózzon egy finom plédbe, a jó meleg szobában, és megnézzen egy könnyed filmet vagy kezébe kapjon egy jó könyvet. Sajnos a lazulás nem lehet teljes, ha a lakásban hideg van,…..
pallee 2017.12.04 16:58:28
@martineden: Ezt kitől hallotad? Nálam 35 fokos vízzel tökéletesen, egyenletes meleg van a lakásban (beállítás szerint 21-22,5 C között.
Ha problémát kell említeni, akkor a legnagyobb hibája talán az, hogy nem lehet gyorsan felfűteni vele a lakást.
Múlt héten jött a hír, hogy a cseh pályavasút feltette a holnapjára a jövő évre tervezett cseh vasúti menetrendet. Már ez is önmagában hírértékű lenne Magyarországon, hiszen nálunk a következő évi vasúti menetrend normális esetben valamikor november környékén, pár héttel a menetrendváltás előtt…..
pallee 2017.06.23 15:56:03
@mellékvágány: az elejét gondold át még1x. Óriási szamárság, amit írsz:

"Ütemes menetrend: ez egyenrangú, egyforma nagyságrendű települések között működhet, nálunk ilyen kevés van."

Konkrétan meg kell találni a módját, hogy az adott települést mivel és hogyan szolgáljuk ki.

Egyszer el kellene jutni, hogy rendszerszinten álljon össze a történet, mert az ide-oda 2 percekből nem lesz normális szolgáltatás...
Találkoztak a nagy családról szőtt álmaik sok-sok évvel ezelőtt. Az álom valóra vált: felesége, öt fia és négy lánya körében ünnepli 49. születésnapját a görögkatolikus pap, Tóth András atya...
pallee 2017.05.26 08:51:48
@11110000: (görög)katolikus.
Egyértelmű, hogy a biztonsági szerveknek módjában állt volna megakadályozni a Varga házaspár disszidálását, de valamiért mégsem tette. Hogy mi vezette az állambiztonságot erre, még ennyi idő után is nehéz megválaszolni. Okként felhozható a Ferencváros, vagy akár valamilyen személyes ellentét,…..
Valami történt egy diákokat szállító busszal éjszaka, mit tegyünk? a. Vizsgáljuk ki a problémát és a vizsgálat végén tegyünk javaslatot a probléma orvoslására. b. Tiltsák be az illegális tevékenységeket éjszakai buszozást! c. Gyurcsány a hibás. Épeszű ember eddig mindig biztosra vehette, hogy a…..
pallee 2017.02.15 17:45:50
@hujegyerek: Biztos, hogy hülyeséget írt? És ha kiderül (jó eséllyel nem fog), hogy az éjszakának semmi köze az egészhez, mert a sofőr egyszerűen rosszul lett?
A sofőrök pihenése/vezetőideje elég jól szabályozott már most is. Ha nem elég jól, akkor lehet finomítani. De ez az éjszakai tiltás? Maradjunk annyiban, hogy nem egy szakmailag megalapozott javaslat.
Már csak hat gőzmozdony üzemel egy külszíni szénbányában Sandaolingban, Hami prefektúrában, Északnyugat-Kína Xinjiang Uygur autonóm területén. Az öreg vasparipákat még ebben az évben fokozatosan fogják lecserélni a korszerűbb villanymozdonyokra. ..
pallee 2016.01.30 12:04:13
@petrov144: ennek semmi köze ahhoz. Viszont a szénbányában a szén ingyen van...
A filmtörténet tele van jobbnál jobb háborús filmmel, így nem könnyű feladat a 12 legjobb kiemelése. Mi mégis megpróbálkoztunk vele azzal a kitétellel, hogy értékelésünk és rangsorolásunk kettős: egyrészt az 1 -től 12 -ig terjedő listán kifejezetten a "háborús kategórián" belüli helyezést adtuk meg,…..
pallee 2016.01.23 21:58:59
 A LeMil blogon elég jelentős a Mil témák túlsúlya, következzen hát egy kis Law Enforcement. A magyar történelem alapvetően nem szűkölködik vitatott megítélésű fegyveres testületekben, a Magyar Királyi Csendőrség viszont talán a legtöbb indulatot kiváltó mind közül-…..
pallee 2015.11.09 08:45:14
@Hadrian77: Halas György Vörös lámpák az utolsó kocsin c. könyvében van róla szó. Ha jól emlékszem 1942-43-ban lehetett Murakirály-Perlak állomáson.
A vasárnapi munkásvonat többszöri megkésleltetése miatt kértek csendőri erősítést. Az egyik járőrt ellökték és azután vágtak rendet. Ír még lábra ejtett puskatusról és szekéren elvitt rendbontókról. Viszont a vonat többet nem késett.

Egy ennél durvább esetről is szó van benne, amikor a községi orvos nevelt lányát akarja megerőszakolni a próbacsendőr, de elverik és elmenekül.
pallee 2015.11.09 10:14:29
@pallee: Még egy csendőrséggel kapcsolatos történet van a könyvben. Amikor Érden forgalmistáskodik, akkor orvvadászat után összefut a csendőrökkel, akik észreveszik, hogy a fácántollak kilógnak a köpenye alól. Emiatt megbüntetik és egy időre bevonják a leventepuskáját.
Üdvözöllek a frissen indult Városi levegő urbanisztikai és közlekedési blogon! Eme ünnepélyes első posztban a magyar vonatközlekedés racionalizálása lesz terítéken. Összehasonlításképpen megnézzük, hogyan működik a vasúti személyszállítás Európa többi országában, a…..
pallee 2015.09.03 08:06:07
@_Neville: Ha jól működő rendszert szeretnénk, akkor konkrét szolgáltatásért (menetrendért) kell megversenyeztetni a potenciális szolgáltatókat. Pontosan azért, hogy ne legyen mazsolázás.
Neki nem tudom, miért jön be ennyire, hisz elvileg túl hosszú egy rész (bő 20 perc), de apának nem csak nosztalgiából menő. Ez a kócos kis ördögfióka ugyanis 2015-ben is kifejezetten tehetséges humoristának tűnik. Azon kevés régi arc közé tartozik, akinek most is tudok röhögni…..
  Nem tudom, hányan emlékeznek még a régi 124-es Merci kombimra, amit jó hét éve adtam el. Született is belőle egy cikk anno, Intergalaktikus lúzerszopás fénysebességgel címen. Mert az volt. Az eladás is, az autó is. Egy vagyont költöttem rá, hogy ilyen legyen Hogy…..
pallee 2014.11.23 12:14:10
@Csikós Zsolt: A hal a keresztény szimbolikában Jézus Krisztust jelenti, ami egy ógörög nyelvű szójáték következménye. Ugyanis a Jézus Krisztus, Isten Fia, Megváltó szavak görög kezdőbetűinek összeolvasása (ιχθυς, ichthisz) görögül „halat” jelent.
Monty blogja SOROZAT: Angyalbőrben 2012.04.03 00:41:00
„Nincsen baj, csak az, hogy nincs hajam!” A rendszerváltás éveinek egyik népszerű sorozata volt a katonaéletet - az eredeti szándék szerint bizonyára - népszerűsítő széria, mely több klasszikus (Usztics Mátyás, Bárdi György, Végvári Tamás) és számos később beérő színészarcot (Mészáros Zoltán vagy…..
Mi először nem akartunk. Sokan kérdezték nincs-e magyar szállás Zakopaneban, akik ismernek minket mondták csináljunk egyet. Na persze az utazási iroda, a tolmács iroda, bokros teendőink mellé még pont elfér. Aludni meg minek? Szóval tiltakoztunk mi rendesen. Aztán felmondták az…..