Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brodaclop

3 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Marilyn Manson óta tudjuk, hogy egy megfelelően bizarr imidzs már önmagában garancia a sokkolásra. A Zeneexpressz művészei kiváló érzékkel ismerik fel annak lehetőségét, hogy pusztán színpadi megjelenésükkel miként tudnak minél több háztartási balesetet előidézni. Bevallom…..
Számtalanszor elgondolkodtam, miként lehetne méltó válaszcsapást adni hasonló muzikális töltetű tömegpusztító fegyverekre: ha magam mellé vennék két üzbég cirkuszi törpét, és fagyasztónak öltözve Frigolettó fedőnéven áriáznánk a Budapest TV…..
brodaclop 2010.03.05 22:28:34
@Wywern: Kárlek alássan, a tisztelt publikum arra koncentrált, hogy mikor tapsoljon negyedet és mikor kettő-négyet (vagy egyet-hármat, kinek hogy jött ki a lépés).

De az elején az a kis díszitő hadoválásról meg beugrott az Out of space-ből az "I'll take your brain to another dimension.", merthogy lényegében tényleg. Na, abból a nótából is milyen jó kis Dupla Kávé verziót lehetett volna csinálni.
Rúgd és fuss! Scratch Yer Head 2010.03.04 11:35:00
Fabio Capello értelmes kérdéseket tett fel az Anglia-Egyiptom meccsen, de részben értelmezhetetlen, részben direkt ijesztő válaszokat kapott, továbbá néhány olyat, amiből baj lehet, ha komolyan veszi. A győzelem megvolt, de az este legfeljebb abban a tekintetben volt megnyugtató a…..
brodaclop 2010.03.04 21:01:21
@Szergő: "Leighton Baines szimpatikus figura csak a tartása,mozgása néha túlságosan is Gary Nevillere emlékeztet "

A bajusz teszi.

Egyebkent o is jobban jatszott volna, ha lett volna a bal oldalon valodi szelso kozeppalyas. (Mint ahogy rogton gol is lett belole, ahogy Milnerrel egyszer vegre sikerult ugy osszejatszania, ahogy kell.)
Paleontológiai leletek rovatunkban a nyolcvanas évek egyik legmorbidabb mulatós zenei kísérlete kerül bemutatásra. A Feri és az anyósa project egykori célközönségét jobbára micisapkás mentalisták képezték, akik csupán a fejfedőjükön elhelyezkedő bojt segítségével képesek…..
Az A. által beküldött csodálatos posztok (Háromnevű ember, Horgász...) közül az utolsóhoz, és szerintem a legzseniálisabbhoz érkeztünk. A.-t csak biztatni tudom, hogy  írjon és küldjön még; szerintem nem csak a magam nevében mondom ezt.  Könnyen megfigyelhető, hogy…..
brodaclop 2010.03.04 14:31:16
@El Topo (Sgt. Elias): Csatlakozom, a Kisherceg gyerekkorom egyik kedvenc olvasmánya volt, egyáltalán nem érzékeltem a nyálas dimenziót benne, lenyűgözött viszont az abszurditása.
Modorosblog A munkásosztály hőse 2010.03.03 07:00:00
És olyan okosnak, osztályfüggetlennek és szabadnak hiszed magad De akárhogy is nézem, mind csak kibaszott prolik vagytok... /John Lennon - Working Class Hero/   -Ne is mondd. Sok megjátszós kis köcsög, de utálom ezeket. Még érzem rajta a kelkáposztafőzelék meg a szemétledobó…..
Sziasztok!  A Control Freak (Irányításmániás) után feleségem megesküdött, hogy bosszút áll. Nem ijedtem meg, jogász, képes olyasmiket is leírni, hogy olvasásra alkalmas fényű olvasólámpa. Ha elkezdene valamit megfogalmazni, valószínűleg soha nem érne a végére,…..
És már megint hiánypótló beszámolót kaptok egy oltárian vicces és belterjes szubkultúráról. A szerző - Judea - maga is ehhez a réteghez tartozik (nahát), és mivel feldühödött gamerek fakardos hordáinak spontán látogatásától tart, ezért csak álnevét vállalja fel.  …..
brodaclop 2010.03.01 17:28:35
@Veronka: Ezek a gondolatébresztő világok mindig olyan jól indulnak. Általában akad is néhány lelkes és akkurátus ember, aki az olvasottakat számszerűsíti és jól vagy rosszul átülteti egy létező rendszerbe, vagy kreál egy teljesen újat. És kb. eddig tart a történet felemelő része.

Mert aztán a gyakorlatban, amikor mindenki visítva röhög azon, ahogy a mesélő komoly képpel közli: a csapatra rátámadt egy lápi lúdvérc és három idomított rézfaszú bagoly, na akkor bizony az ember megfogadja, hogy ilyet többet soha.
brodaclop 2010.03.01 18:27:14
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Az én világom lehet egyszerű, de legalább akkor is létezik, ha áramszünet van.
Modorosblog Modoros becenevek 2010.02.26 07:00:00
Sokan kértétek, Józsi megígérte, én megírom :) Többször szóba került már, hogy a becenevek használata modoros-e, minek becézünk egyáltalán bárkit kéretlenül, miért ragaszkodik a viselője valami tök más névhez. Ezzel és a Szlengkönyvvel kapcsolatban is említette Balázs…..
A mai utazós írás A magyar turista méltó folytatása, Horikától - az oly' gyakran hiányolt és követelt klasszikus, nyelvi modorosságokkal. 1. A társasutak visszatérő élcelődési formája a buszsofőrök feltételezett ittasságán vagy vezetési képességén való poénkodás. Pl.…..
brodaclop 2010.02.25 14:44:03
@J. McClane: Meg a modorosan osszekacsinto modoros-kommentelok. :)

"Na, mibe, hogy megint jonnek a cimlaposok. Meglatjatok, mindjart feltunik egy sertodott X es elkezdi bizonygatni, hogy az nem ugy van."

"Az egyik expasim harci horcsogoket tenyesztett a Wartburgja csomagtartojaban."

"En meg jartam egyszer Burundiban es egy a poszthoz a legkisebb mertekben nem kapcsolodo sztori esett meg velem, de azert elmeselem."

;)
brodaclop 2010.02.25 15:13:01
@horika: Csak gondoltam, ha mar felhaborodott cimlapos turazo nem jar erre, akkor beugrok, hogy ne legyen hianyerzeted. :)
Modorosságunkat többféleképpen kiélhetjük, és el nem kerülhetjük. Ha azt mondod, szarsz a borra, akkor proletársznob vagy, ha érzed benne a frissen vágott fű illatát, és a föld ízét, akkor kultúrsznob. Utóbbinak nehezebb lenni, mert utána kell nézni, ha aznap szabin vannak…..
brodaclop 2010.02.24 14:29:51
@lúzer_: GuminŐ. amiból hiányzik egy vessző.
brodaclop 2010.02.24 14:40:51
@lúzer_: Oke, hogy annyira nem volt jo poen a valaszom, de azert ennyire rossz se. :)
brodaclop 2010.02.24 15:22:15
@Blackrock: En meg azt imadom, amikor valaki nagy onelegulten lecsapja a labdat, hogy "Akkor honnan tudod?"

Olvastam rola az indexecn, baszod. :)

Van alibim, modoros (es haromnevu) emigrans vagyok, magyar tv-ben kizarolag Heti hetest lattam az utobbi idoben, honvagy ellen kituno. Megyek is a farmermellenyert.
Modorosblog Az absztinens szülő 2010.02.23 10:18:00
-Ancsa, hogy s mint? Sziamia - ezer éve nem láttalak, be kell a seggnek szarni! -Zolesz, el se hiszem! Szöveged a régi, hallom. Meccsoda bajszocska, megemberesedtél szépen, meg kell hagyni - látszik, jól tartanak. Konzit csinálod még? -Persze, jövő héten lesz megint egy…..
brodaclop 2010.02.23 13:40:13
@thylla: Nagyot fogsz csalodni akkor. A szmoszed Pisti mindig erdekesebb.

Azt hiszem, tovabbra sem igazan ertesz semmit, nem tudom, erdemes-e faradjak vagy sem. Na jo, teszek meg egy kort, hatha.

Pontosan ez a fajta hozzaallas a veszelyes, amikor radobbensz, hogy a dedelgetett ertekeidet a gyerek magasrol tojja le, es azt mondod, hogy akkor minek pedalozol.

Pedig hat pont forditva van: ha elfogadod azt, hogy nem te vagy az egyetlen, de meg csak nem is az elsodleges forras, akkor tudsz hatast gyakorolni. Ha megprobalod a gyereked burokban tartani addig, amig tarthatod (nagyon-nagyon rovid ideig), akkor pont abban a kora tizeneves korban nem fog hallgatni rad, amikor az ertekeid atadhatnad.

Persze kivulrol konnyu okosnak lenni, ez nyilvanvalo, de kivulrol az is latszik, amit esetleg te belulrol nem veszel eszre.
brodaclop 2010.02.23 16:14:14
@thylla: Nem rolad van szo. Illetve csak annyiban, hogy te azt mondtad, hogy mi ezt meg ezt gondoljuk, en meg leirtam, hogy valojaban mit.

Ez nem jelenti azt, hogy igazam van, meg kevesbe azt, hogy en meg akarnam neked magyarazni, hogy neveld a sajat gyereked. (Ez eleg nagy marhasag lenne.)

Mindossze annyit, hogy nem azert nevetek a posztban vazolt szituacion, mint amit te gondolsz.

(Meg lennel egyebkent dobbenve, hogy hanyan gondoljak azt, hogy burokban tudjak tartani a gyerekuket az ovoda/iskola ellenere is.)
brodaclop 2010.02.23 16:39:39
@lárvalányhaj: Szerintem eleg ritka eset az, hogy egy gondolat vagy egy vilagnezet modoros, altalaban az azokat felszinesen vallo emberek teszik azza.

A valodi, oszinte lelkesedes valami irant nem lehet modoros. Lehet naiv vagy buta, de sosem olyan modoros, mint peldaul ez a hozzaszolas.

(Mert hat egy modoros informatikusnak muszaj rekurziv szoveget irnia.)
1863 decemberét írjuk. Míg a világ nagyobbik, ámbátor ostobábbik része kisded játékaival foglalatoskodik (például fél évvel Gettysburg és néhány héttel Chattanooga után Grant előtt nyitva áll az út délre, Magyarországon pedig azon megy a vita, hogy meg kell-e alkudni a…..
brodaclop 2010.02.22 23:29:27
@donnelly: A poszt lenyege nem razott meg, hiszen semmi olyasmi nincs benne, amit ne tudhattunk volna eddig is.

A targyi tevedes viszont targyi tevedes.

@Cezi: Nem hinnem, hogy sokan haltak volna meg, viszont eleg sokan serultek meg. Ennek ellenere meg az otvenes evekben is szabalyosnak szamitott a labdat birtoklo kapusba vallal beleszallni. Az 1958-as FA kupadontoben peldaul a Manchester United kapusanak mentek neki igy, kevessel ezutan (es valoszinuleg ennek az esetnek is a hatasara) tiltottak be.

Hogy mennyire (nem) torodtek a jatekosok egeszsegevel akkoriban, azt jol mutatja, hogy a jol lathatoan sulyosan serult kapusrol percekig probaltak lerangatni a mezt, hogy raadhassak egy mezonyjatekosra. Csere ugyanis akkoriban meg nem volt.
  A modoros nosztalgiahullám ihlette első, de nem utolsó olvasói posztja következik most kp-tól. A szokásostól ellentétben csak 10 évet megyünk vissza az időben, de azért már ez is távoli múltnak tűnik. Karácsony Kupa - első rész   1999. december 18., hétfő. Az Y2K…..
brodaclop 2010.01.28 14:45:47
@lr: Nem vagy eleg modoros videokartya-szakerto: az kerlek szepen Virgacs meg Csengeto. (Nekem akkoriban csak egy 512-re felbovitett Trident 8900 jutott.)
brodaclop 2010.01.28 14:47:23
@Blackrock: Pedig 95-96-ban meg siman azt jatszottuk Pest utcain, hogy ki lat tobbet belole. Volt a Hawks-csapat es a Tigers-csapat es komoly, verre meno kabat-spotting versenyeket rendeztunk. Egy jo napon akar huszat is lattunk.
  Sokan élvezzük a különféle hobbik, rajongók bemutatását - gondoljunk csak a makettező vérprofin kidolgozott alakjára. Ma visszatérünk a zenésztársakhoz Májkrémnek köszönhetően.   Gyakran olvasok különböző magyar és nemzetközi zenészfórumokat, és egy olyan…..
brodaclop 2010.01.27 10:59:53
@Szalacsi Dezső: A Fender pengeto meg hagyjan, nekem Joe Satriani pengetom van. :)
Modorosblog Felsőoktatás 2010.01.25 07:00:00
 -Na csákány, Bandesz. Ezer éve nem láttalak. Jól áll ez a kis szakállka, már akár huszonötnek is kinézel. Megvan még az a bizonyos telked a Holdon? Artézi kút meg rézsű is lesz rajta? Befektetésnek kiváló... -Ne szopassál, kiscsávó, íjé - azaz így jártam. De te is…..
Korrektorblog Szerkesztői üzenet 2009.12.28 09:30:00
From: tok@mindegy.hu Subject: Autós üldözés az M1-esen Autós üldözés az M1-esen http://index.hu/bulvar/hirek/2009/12/23/autos_uldozes_az_m1-esen/ 'jobb kormányos brit rendszámú kocsira' helyett: jobbkormányos (egyben), (vessző) brit rendszámú ... A jobb melléknév azt jelenti,…..
Várhidi Péter az örök túlélő. Kezében mindig ott feszít egy mágnestalpú gombfocibábú, és ha nem figyelsz egy pillanatra, azonnal ott terem az öltöződben, hogy fémes felületekre aggassa őket. Vagy fiatalít. Várhidi Péter utóbbi hónapban mért karriermintázata szintén nem…..
Öcsi bácsi, és a 6-3-on lőtt visszahúzós gólja annyira örök, hogy még a FIFA is önálló díjat alapított a gólszerzrő nevével. (Megemlítendő, hogy az érdem jórészt Csorba Istváné, aki kitalálta, és Sepp Blatteré, aki felkarolta e nemes ügyet.) A Puskás-díjat minden…..
Modorosblog Menzán: Az ebéd 1989 2009.10.19 11:54:00
-No kedves csimótáim, mindenkinek megvan a párja? Akkor most az ebédesekkel, napközisekkel levonulunk az aulába szépen, libasorban. Hazemenősök is felállnak, viszontlátásra! -Víííszóóntláátáásra! -Sorakozó, harmadik cé! Indulás, Jokonicsy sem izeg-mozog, igazodik…..
Hitler él és virul – éppen arról tárgyal, hogy ő vezesse a BBC Radio 1 reggeli műsorát. A Kellogg’s zombihadsereget szervez, hogy lerohanja Norwich-ot. És vajon még hasonló „láthatatlan” sztori van, amit eltakar a jog köde? Csak Isten tudja.   De nem…..
brodaclop 2009.10.20 12:02:13
@Zigomer Trubahin: Tehat szerinted semmi orwelli nincs abban, hogy egy szabadon valasztott parlamentben torteno felszolalasrol meg azt se szabad megirnia a sajtonak, hogy megtortent? Jol atgondoltad te ezt, mielott nekialltal okoskodni?

A peldad, amit leirsz, termeszetesen hulyeseg, hiszen a tudositasba belecsempeszted a kepzeletbeli cikked tartalmat, ami ellen a (normal) injunction-t kiszabtak.

Arrol viszont igenis hirt adhatsz, hogy "A birosag megtiltotta nekunk, hogy lkeozoljunk egy cikket Gipsz Jakabrol."

Ugyanis a birosagi dontesek (nehany, a nemzetbiztonsagot, vagy az erintettek szemelyisegi jogait erinto kiveteltol eltekintve) ugyanugy nyilvanosak, mint a parlamenti felszolalasok.
Modorosblog A kommentelő 2009.10.08 08:39:00
Régóta és sokan kéritek, hát tessék. Nagyon nehéz rádöbbennünk, hogy a kommentelők csak egy kis hányadát teszik ki az állandó olvasóknak: ez a legutóbbi felmérésből is kiderült. Míg a legcsöndesebb, posztmentes szombatokon is közel ezren felnéznek ide, a posztonként…..
Félrefordítások Külső páciens 2009.09.17 11:53:00
MTI, MTI, MTI! Tamás küldte:Újsághír az Indexen:"A kutatók szerint az új eljárás segítségével a rákbetegek akár külső páciensként is megkaphatják a kezelést"Az a "külső páciens" valszeg outpatient lehetett, ami magyarul járóbeteg.  A netes SZTAKI…..
brodaclop 2009.09.17 14:33:16
Modorosblog A nemdohányzó 2009.09.10 12:40:00
- Na, isteni ez a kávé Mártikám, nem? Érezni, hogy itt helyben őrlik, legszívesebben otthon is ilyet innék, csak olyan drágák ezek a flancos gépek, a többi meg nem csinálja meg rendesen. Meg aztán Zsani, a lányom, nagy capuccinós, úgyhogy olyat kellene venni, ami tejhabot is tud, de…..
Alternatíva csak egy van! Rendben, hogy a nyelv folyamatosan változik, de az nagyon nincs rendben, amikor a félművelt ember rosszul használ egy idegen szót és ezt lassan annyira megszokjuk, hogy a szó eredeti jelentése is megváltozik. Az alternatív szó azt jelenti, hogy KETTŐ dolog…..
brodaclop 2009.08.25 18:14:05
@Leiter Jakab: Valóban akkora baj az, ha ilyen jelek alapján próbáljuk megsaccolni, hogy a másik gondolkodása mennyire "kompatibilis" a miénkkel?

Sokan vannak például, akik szerint aki káromkodik, az nem lehet intelligens ember. De én ezt leszarom, mert nem is nagyon akarnék olyan emberekkel intelligens témákról társalogni, akik azt hiszik, hogy butább leszek attól, hogy káromkodok, és ezt ki is mutatják.

Veszített valaki az üzleten? Nem igazán, ő is rangon alulinak tartja a diskurzust és én is. mindenki megkapta, amire vágyott.

Persze ha mindezt hivatalos minőségben, például HR-esként (brrr) csinálod, az már más kérdés.
brodaclop 2009.08.25 18:28:30
@Mezőbándi: Ha már akkurátuskodunk, akkor nem fehér, hanem europid. Fehér, az a kefír. A kaukázusi.