Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dexter007

0 bejegyzést írt és 367 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorozat készült Stephen King Mr. Mercedes című thrilleréből, amelynek sztorija szerint egy srác egy Mercedesszel belehajt a tömegbe, és megöl egy csomó embert (ami ma, a hasonló terrortámadások után már kicsit máshogy hangzik, mint amikor King megírta), de a rendőrség sosem kapja el a tettest. Aztán…..
Dexter007 2017.07.14 22:57:23
@gregorik: na persze. A "Mr. Mercedes" trilógia kötetei:
Mr. Mercedes: 576 oldal
Aki kapja, marja: 400 oldal
Agykontroll: 410 oldal
Szóval máskor tájékozódj, mielőtt hülyeségeket mondasz ;-)
Dexter007 2017.08.26 12:03:55
@gregaba: rendben, így már korrekt, köszönöm a helyesbítést.
A felsoroltakkal amúgy én is egyetértek.
Kedves Olvasó! Nagy felháborodást váltott ki, amikor a közelmúltban átalakították az útdíjfizetési rendszert Magyarországon. A folyamat nem új keletű, bár erről sokan megfeledkeznek. Lássuk 2007-ben, hogyan gondolkodtak az ingyenesen használható autópályákról és gyorsforgalmi utakról. Érdemes a…..
A cím nem túlzás, a Game2: Winter című orosz túlélőshow minden jelentkezőjével aláíratnak egy nyilatkozatot, miszerint tudomásul veszik, hogy a műsor folyamán  életüket veszthetik, megsebesülhetnek, megerőszakolhatják őket. Eddig hatvanan jelentkeztek, köztük egy amerikai és 59 orosz. A…..
Az HBO hétfőn jelentette be, hogy a sorozat hetedik évada jövőre szakít az eddig megszokott tízepizódos modellel, és csak hét részből áll majd. Ennek ellenére később kezdik vetíteni, mint a korábbiakat: a megszokott tavaszi kezdés helyett jövőre csak nyáron kezdik majd leadni az évadot.  A Trónok…..
Szociális szorongással együtt élni, munkát vállalni nem egyszerű feladat, ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor egy krónikus betegséggel, gyakori vagy állandó fájdalommal kell az embernek hétköznapi életet élnie. Igyekszik tudomást sem venni róla, összeszorított fogakkal tenni a dolgát, az…..
Alapszituáció: Eléggé alap dolog, hiszen mindenki jár orvoshoz, és mégis stressz forrás számomra, hiába nem először megyek. Ezer más dolog miatt is kellemetlen (1-2 órás várakozási idő, ki kell mozdulni, vizsgálatok stb), de most koncentráljunk a szociális…..
Sokat fejlődtem középiskolás korom óta, akkoriban folyton láthatatlannak szerettem volna tűnni, lopakodó üzemmódban léteztem éveken keresztül az iskolai közösségben, ha valakinek mégis feltűnt a létezésem, akkor kellemetlenül kezdtem érezni magam, feszült lettem, igyekeztem…..
Biztosan mindenki ismeri azokat a filmeket, amelyek arról szólnak, hogy a fura házaspár elmegy kettesben vagy a gyerekekkel nyaralni és ott rájuk akaszkodik egy másik házaspár, akik minden áron barátkozni akarnak és lépten-nyomon feltűnnek, nem lehet őket levakarni, akárhogy is…..
Próbálom elfogadni magam, nem rágódni sokat, ha keveset beszélek, vagy nincs kedvem emberekhez. Ilyenkor azt mondom magamnak, hogy ez így van jó, hiszen introvertált vagyok, ezért érthető, ha kevesebbet beszélek, mint az emberek többsége és inkább jobban szeretek megfigyelőként…..
Tegnap futótűzként rohant végig a neten egy kép. Ez: A Vulture egyik cikkének illusztrációjáról van szó, ami azért rém érdekes, mert ennek alapján David Chase, a Maffiózók alkotója a sorozat 2007-es lezárása óta először volt hajlandó egyenes választ adni a kérdésre,…..
Az egyik kérdés, amivel főleg a munkahelyemen találkozom, de gyakran a magánéletben is, hogy mikor szakíthatok félbe beszélgetéseket? Hogyan tegyem úgy, hogy ne legyek illetlen, de ne is pancser, aki fél órát várakozik, hogy mások befejezzék a mondandójukat. Gyakran megesik, hogy…..
Orbán Sára nevével már nem csak a családról szóló bulvárösszeállításokban lehet találkozni, hanem egy államilag támogatott fesztiválsorozathoz készült anyag stáblistáján is. A Nagyon Balaton egy egész szezont átölelő programsorozat, beletartozik a május végi…..
Született már pár bejegyzés a blogban, amiből kiderül, mennyire lúzerek, lelkibetegek és életképtelenek vagyunk. És ha ez kívülről is látszódna, az emberek messziről elkerülnének bennünket, átmennének az utca túloldalára, ha szembe jönnének, elzárnának a világ elől vagy…..
Dexter007 2014.08.05 16:52:54
@SORA: Szia Sora, üdv a blogon! :)
Az osonás akár azt is üzenheti, h rosszban sántikálsz, szóval sztem próbálj "hagyományos" módon menni, és ne agyalj azon, kivel találkozol. Hidd el, az emberek többsége nem Sherlock Holmes, és nem köti le minden percüket, h mások viselkedését megfigyeljék és abból következtetéseket vonjanak le, max. az áruházi biztonsági őr az, aki azért van ott, h mások gyanús viselkedését kiszűrje :) Ha kevesebbet foglalkozol azzal, h szerinted mások mit gondolnak Rólad, akkor kevésbé fogsz szorongani és több energiád jut a valódi életre, tevékenységekre. Ha belegondolsz, az átlagember számára elenyésző azon élethelyzetek száma, amikor valóban fontos, milyen (első) benyomást teszünk a másikra, pl.állásinterjú, randi, új közösségbe érkezés. A mosoly és a humor nagyon jó dolog, gyakran ez a legrövidebb út 2 ember között ;-) Kétlem h bárki jóhiszemű ember "gyanúsnak" találná ezt nálad.
Dexter007 2014.08.11 22:28:13
@Kaisa: neked is:
www.youtube.com/watch?v=YxAQ-YtHz54

"Help me leave this corner of the room
I'm reaching out to you
Cause I've got things
I could talk to you about
And we could be
Wallflower friends 'til the end"
Azt hiszem eléggé kinyíltam már a munkahelyemen - már amennyire az introvertált személyiségem engedi - viszont azt mondhatom, hogy a szociális fóbia már csak kb. 20 %-ban gátol bármiben is. Legtöbbször csendben dolgozom, de nem a fóbia miatt, hanem mert így szeretem. Sok a munkám,…..
Vajon az, ahogy a felettesünkhöz, esetleg tanárunkhoz viszonyulunk visszavezethető-e ahhoz, ahogy a szüleinkkel viselkedünk vagy viselkedtünk? Felállítható-e párhuzam, vannak-e hasonlóságok? Nálam jellemző a megfelelési vágy ezekkel a tekintélyszemélyekkel szemben. Mindig…..
Introvertált vagyok semmi kétség. A társasági események után alig várom, hogy hazamenjek pihenni, a hétvégémet sajnálom tartalmas programokkal kitölteni, inkább vagyok otthon és olvasok, vagy elmélkedek, egyedül ezt nem érzem elpocsékolt időnek. Szívesebben dolgozom egymagam és…..
Dexter007 2014.06.28 23:49:26
@Kaisa: a barna hajad, a könnyen leégő bőröd, a szemed színe, a testalkatod - ezek mind genetikusan öröklött tulajdonságaid és jellemzően nem tudsz rajtuk változtatni - bár a hajad befestheted, a testedet is formálhatod sporttal, étrenddel. A spenót nem szeretete nyilván egy kiskorodban szerzett rossz élményből adódó dolog - kicsiként én is utáltam a sóskával együtt, most viszont mind2-t szeretem :)
Agyunk felépítése is jórészt kialakul születésünk előtt és van egy bizonyos "alapbeállítása" - pl. ha valaki jobb félteke-domináns, akkor hajlamosabb a kockázat-kerülő, visszahúzódóbb viselkedésre, de a korai élményeink is befolyásolhatják ezt. Viszont a testünkhöz képest az agyunk sokkal inkább formálható a gondolkodásunk alakításával, a külső tényezők megváltoztatásával. A személyiségünk formálható részét a szokásaink alakítják ki, azokra pedig mi magunk vagyunk hatással.
Azért érezhetjük "intro"-nak vagy "extro"-nak magunkat, mert nagyon régóta ehhez szoktunk hozzá és ezért hisszük, h ilyen a személyiségünk. Pedig ezek csak jó vagy rossz szokások, berögzült sémák, amiket formálhatunk - igaz, ez annál nehezebb, minnél régebb óta a részünkké vált...
Dexter007 2014.06.30 18:47:19
@Gontar: nem akarok a lányok helyében nyilatkozni, de sztem ők is örülnek, ha egyre több vélemény jelenik meg a blogon! ;-)
Van-e keresnivalóm egy olyan munkahelyen, ahol egy kisebb feladat/probléma megoldása is kiborít, stresszel és lefáraszt? Van-e egyáltalán keresnivalóm a munka világában, ha már a gondolattól is, hogy felhívjak egy ismeretlen számot, bepánikolok és kiver a víz? Ha nem merek…..
Smoking Barrels Shutter (2004) 2014.06.29 06:00:00
A Shutter című thaiföldi horror első pillantásra tökéletesen belesimul a J-horror „csapzotthajúkísértetcsajos” alműfajába, magyarul egy közönséges Ringu/Ring (1998/2002) klónnak tűnik. A rém itt is egy halott szellemlány, a rémületkeltés módszerei szintén hasonlóak. A…..
Mit tehet egy introvertált szocfóbos, ha hirtelen felpörög a sok munka? Introvertáltként szeretem a kiszámítható, kissé monoton és unalmas feladatokat, amiket egyedül a saját tempómban végezhetek. Szocfóbosként pedig azokat a munkákat, amik nem igényelnek széleskörű…..
Mostanában egyre többet foglalkoztat a téma, hogy miből és mégis hogyan lesz nekem valaha családom, ha képtelen vagyok más emberekkel ismerkedni. Mindig heves vitát eredményez a kérdés, hogy a szocfóbos férfiaknak nehezebb-e a társtalálás, ismerkedés, amit teljesen értelmetlennek…..
Dexter007 2014.06.18 20:14:48
@Kaisa: várj csak, itt érzek némi ellentmondást :) A posztban azt írod "rendkívül nyitott extrovertáltak"-kal jársz bulizni, a hsz-ben pedig intro bnőkkel jársz szórakozni - melyik a jellemzőbb? :) Amúgy sztem a motivációdat kellene erősíteni, egy nyitottabb attitűdöt kialakítani, ami segít kitörni a komfort zónádból és növeli a vágyat, h új embereket, fiúkat is megismerhess. Tudom, ez a legnehezebb benne, épp ezért ajánlottam először az online lehetőségeket, pl. Tagged.com vagy Badoo.com, ahol mindezt különösebb kötöttségek nélkül megteheted. Bevallottan erős oldalad az írásos kommunikáció, hát használd is ki ;) Érdekes, értékes embernek ismertelek meg a posztjaid alapján, csak engedd másoknak is, h megismerhessenek; hidd el, érdemes vagy a figyelemre. Írásban, levélváltásokkal nagyon jól meg lehet ismerni a másikat, és egy esetleges személyes találkozáskor már millió közös témátok lehet.
Dexter007 2014.06.21 13:32:07
@Kognitív Teknősbéka: igen, erre akartam én is utalni, csak te jobban megfogalmaztad. Valamiképpen el kell kezdeni a beszélgetést, azt pedig csak általános dolgokkal lehet. Kaisa nyilván szeretne ismerkedni, erre utal a blog-bejegyzés létrejötte is, "csak" épp a gátlásokkal kellene elbánnia...