Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anarchist Cyclist Pirat Panda Bear

15 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
megvan annak is a jó oldala, ha az ember épp munkaképtelen. Ki lehet élvezni a korán jött tavaszt. Lehet menni medvehagymát szedni a városszéli parkokba, pesztót készíteni kilo számra, összes jóbarát, szomszédnéni nagy örömére, fel lehet fedezni a környék tavait, lápos…..
nőnap alkalmából szerencsésen megjött... ez önmagában, habár én felettébb vicces egybeesésnek tartom, még nem feltétlenül adna elég okot, hogy ezt meg is osszam a köztudattal. Viszont ennek kapcsán eszembe jutott egy másik dolog, amit már régóta meg akartam osztani minél több…..
Csak sejtésem van, hogy mit hozna egy véletlenszerű utcai felmérés, ha a fent nevezett fogalmak után érdeklődnénk...de hogy egészen mást Berlinbe és Budapesten az biztos. És nem csak Tóth Mari miatt. Azt gondolom, hogy a "gentrifikáció" Magyarországon még mindig inkább a múlt…..
Első berlini látogatásom alkalmával szaladtam bele, egy ún. "FREE alternative guided tour"-ba. Közgazdász neveltetésemnek annyi haszna volt, hogy elhiggyem "nincs ingyen ebéd". De osztrák szobatársaim - valószínűleg kevesebb gazdaságelméleti fontolgatással, és hasonlóan alacsony…..
...legalábbis Németországban. Ahogy épp megdöbbenéssel olvastam, Magyarországon ezt is megpróbálták betiltani. Na igen, miért is lepődök meg?! Berlinben úgy tűnik ez a kisnyugdíjasok kedvenc időtöltése, persze ez főként az üvegek és sörösdobozok magas betétdíjának…..
döntések hozatala viszonylag elkerülhetetlen életünk során. Ezek nagyrésze egyéni szociális probléma. Egy jó adag másik viszont jó eséllyel érint másokat. Néha igencsak sokakat. És ez utóbbi esetben nem egészen mindegy hogyan születik a döntés, ki vesz benne részt, ki…..
Van a KÉK-nek ez a Közösségi Kertek nevű programja. Ami alapvetően egy igen figyelemre méltó kezdeményezés. Használatlan, vagy kevésbé jól kihasznált közösségi tereket alakítanak át, városi kertté. Az apró parcellákon, minden kedves szerencsés hobbi kertészkedő, akinek…..
szeretem a kihívásokat. Persze azért néha megkérdezem magamtól, hogy tényleg ennyire szeretem e. De úgytűnik igen. forró tea, forróvizes palack, hálózsák, dupla takaró, sapka, sál nagykabát, így néz ki egy októberi este a számítógép előtt. A télre készülődés…..
Bicó túra franciahonban No macho 2011.06.30 15:17:00
We learn a lot again. Now we could work more in the garden. It's nice to see, how much you can change in three days on the ground. From weed till cabbage and celery plants.And I learned that there are plenty weed, that you could also eat. You just have to cut them to little pieces, mix with oil and…..
Anarchist Cyclist Pirat Panda Bear 2011.08.07 13:42:58
@Anikó mama: hàt igen, kell hozzà egy kis fantàzia, hogy megèrtsen az ember. Azthiszem kicsit gyorsan irtam ès nem tùl helyesen. Talàn mostmàr könnyebb lesz megèrteni! :)
Many thanx for Tom and Croquette!!! With the help of them, we took the bikes from Limoges, Olivier bilt them up  again - in a long afternoon on Thoursday. And on friday morning finally we started the trip with bikes.I should tell: 1. there is a little difference to be a velokurier in Berlin and…..
A kerékpározás (egyik) mekkájában végre valami igazán bringaspecifikus programra repültünk rá, leszámítva persze a kötelező igásló, esetemben egy háború előtti (mármint a százéves háború előtti) Gazelle típusú citybike beszerzését: megnéztük a „Sur Place -…..
Évek hosszú sora óta - ha jól sejtem többed magammal - esküdt ellensége vagyok a BKV-nak. Ez valószínűleg a racionális gondolkodás egyenes következménye. Amíg diák az ember, rendszeres használó, bérlettel jár és stb., úgy ahogy rendben is van a dolog és maximum a…..
nem térek magamhoz. Ez mennyire nagyon nagy királyság már. Természetesen véletlenül sem újkeletű, úgyhogy nem is értem, miért nem jutott ez el eddig hozzám. Mindenesetre eldöntetett milyen váza lesz a következő cangámnak.Az itteni műszaki egyetemen a gyerekek nekiálltak és…..
Az egész úgy kezdődött, hát minek is szépíteni, égtem mint a Reichstag. Megesik az ilyesmi. Kedves barátok voltak nálam épp látogatóba, és jó turistákhoz méltóan körülnéztünk a német parlament épületében, különös tekintettel a teljes panorámát nyújtó kupolára.…..
Szoktam olyat, hogy gondolkodom, hogyan lehetne szebbé tenni a világot. Kimeríthetetlen téma, van mit csinálni. Egyik vesszőparipám, hogy nekünk fejlett nyugati társadalmaknak kell minél előbb és radikálisan váltanunk, merthogy aztán többé-kevésbé minket követnek a fejlődő…..
Attól tartok hóban biciklizni egyáltalán nem jó. Valószínűleg eszembe sem jutna, ha nem éppen ezért fizetnének. Így viszont kellőképpen hosszasan elmélkedhetem a kérdésről. Persze szép dolog, ha van kihívás az ember életébe, és ezen a ponton már a kerékpáron maradás is…..
...majdnem annyira, mint földön ülni - de ez most nem tartozik szorosan a témához.Parkban lenni jó, akár még télen is. Persze nem annyira, mint nyáron, de a hóval fedett rétek, félig befagyott tavacskák, didergő kacsák, síléccel rohangászó emberek és szánkón húzott emberkék,…..
Nem, fèlreèrtès. Berlinben is van "meki", valòszìnüleg legalàbb ugyanannyi mint odahaza. Sőt itt Starbucks is van. Ami, ha lehet idelátogató kedves ismerőseim körében még nagyobb népszerűségnek örvend. Nem baj, majd csak bejön hozzánk is, és kiábrándulunk abból is.…..