Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csak beugrottam

0 bejegyzést írt és 265 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szecesszió (secession) egy újabb keletű politikai hívószó, amerikai kontextusban a tagállamok azon (feltételezett) jogát értik alatta, hogy ha a szövetségi kormány politikája nem tetszik nekik, akkor kiváljanak az unióból. Barack Obama 2012-es újraválasztása után konzervatív tagállamokban, például…..
Csak beugrottam 2017.01.04 19:07:52
@Jakab.gipsz: Túlbecsülöd az EU-s előírásokat M.Shultznak nincs értségije.
Csak beugrottam 2017.01.04 19:10:03
@Csak beugrottam: sem...

"Az EP-elnök szóvivője a Hír Televíziónak megerősítette, hogy Martin Schulz a középiskolát sem fejezte be, de ez nem követelmény az uniós elnöki poszt betöltéséhez."

hirtv.hu/hirtvkulfold/erettsegi-nelkul-az-ep-elnoke-martin-schulz-1161916
Párhuzamos interjút készítettünk a köznevelés két kiemelt fontosságú területéről. A mai interjúnkban a felzárkóztatásról, integrációról, a hátrányos helyzetű gyerekek iskolában tartásáról Lacza Ildikó igazgatót (Gyulaji Általános Iskola) kérdeztük, a tegnapiban a tehetséggondozásról, a ranglisták…..
Az alábbi szöveg a szerző korábbi, az Athena Intézet megbízásából készült cikkéhez, Győrkös Istvánnal készült beszélgetés szöveghű leirata. Úgy gondoljuk, hogy a szerdai tragédia után a teljes szöveg szerkesztés nélküli közlése sokat segíthet a történtek megértésében...
Fotó: Fónai Kende Ezer és egyszer szóba került már, milyen gondok vannak a BKK által kihelyezett jegy- és bérletautomatákkal. A Járókelő.hu egyik bejelentője viszont a tettek mezejére lépett, és hiánypótló javaslatot tett a BKK-nak az automaták szoftverének frissítésére. Tisztelt BKK, illetékes…..
Még sosem volt Doogee telefonom, egész érdekes élmény ez az Y200. Doogee Y200. Hát nem örömteli, hogy olyan nevet kapott egy tökéletesen általános, alsó-középkategóriás kínai telefon, ami nem hajaz korunk egyik csúcskészülékének nevére sem? Teljesen olyan neve van, mint bármilyen Európában is…..
Ha az ember a belvárosba költözne (már akit nem zavar a nyüzsgés és a zaj), akkor kevés jobb helyet lehet választani az Andrássy útnál. A környéknek kétségtelenül van egy sajátos hangulata, nem véletlenül a világörökség része...
  "Mi megtanultunk békében élni polgártársainkkal, nemzettársainkkal, a szomszédos népekkel." Rajcsányi Gellért, Mandiner   Kizárólag olyan bejegyzéseket szeretek írni, amiben valamilyen egyedi szempontot, véleményt is meg tudok fogalmazni. Európa modernkori történelmének…..
Csak beugrottam 2015.11.16 14:36:53
@rasztaszív: Azt azért ajánlom figyelmedbe ,hogy kb. 12 egyéb vallás szabadon működhet japánban amik nem ágyú csővel hódítottak.
Szóval lehet ,hogy mégiscsak egy barbár "vallás" -tól védik magukat.
Csak beugrottam 2015.11.16 14:53:18
@rasztaszív: Nos az ágyúk nem voltak túl hatásosak:

Szervezett vallások Japánban
Vallás 1984 1996 2008
Buddhizmus 27% 29.5% 34%
Sintó 3% 1% 3%
Kereszténység 2% 2% 1%

"Szervezett vallásosság a Japán prefektúrákban (1996) Tendai vagy Singon Tiszta Föld Zen Nicsiren Soka Gakkai Más Buddhista iskolák Buddhizmus Sintó Kereszténység Népi Sintó vagy semmi"
Csak beugrottam 2015.11.16 15:09:18
@kewcheg: Konkrétan nem tudom ,hogy hogyan érik el, bár itt néhány érdekes dolgot írnak:

groups.yahoo.com/neo/groups/immigration_law_whats_your_opinion/conversations/messages/1569

Persze óvatosan kell bánni az ott írtakkal ,mert végül is az is egy fórum csak, de a tény az ,hogy az iszlám bevándorlók valamiért kerülik az országot (2008-ban kb 70000 ezren próbáltak szerencsét) ugyan ebben az évben a bennszülött japánok között kb,1000 és 10000 közé teszik a muszlim vallásúakat.

A 19. században meg az alkotmányba ütközött a vallási hőbörgés :"A Meidzsi alkotmány kimondja: „japán alanyoknak, békét és rendet nem sértő határokon belül és nem ellenségesen a feladataikkal szemben, mint alanyok, szabadságot élveznek vallási téren”.
Azolcsosag.hu. Elsőre azt hittem egy ez vicc, de nem. És bár a honlapról kiderült, hogy nem AZ olcsóságról, hanem A-Z-ig tartó olcsóságról van szó, azért lássuk be, ez  sem sokkal megnyugtatóbb, sőt. A Homáron sokszor leírtuk (mi kicsit cizelláltabban, kommentelőink…..
Varga Mihály a maga visszafogott modorában elismerte, hogy az állam belátható időn belül nem tud majd gondoskodni a nyugdíjasokról, hiszen egyre kevesebb munkaképesnek kell kitermelnie az egyre több nyugállományba vonult polgár juttatását. Ő ezt úgy fogalmazta meg, hogy a…..
Tarlós  Budapest főpolgármesterének az elmúlt években voltak elég bugyuta agymenései, gondolatvezetései. Néha az volt az ember érzése, hogy a fideszi retorikát alkalmazva próbál minél debilebb válaszokat adni, mivel ez az érdeke. A TV2 Mokka műsorában viszont meglepően…..
Csak beugrottam 2015.08.27 13:57:13
Tipikus buktor hozzáállás:"Ne azt nézzék amit mondok, hanem azt amit teszek."
Persze hangoztatjuk a határvédelmet és sunyi módon családi pótlékra és egyéb juttatásokra jogosulttá tesszük őket.

Elkezdődött az "integráció":
www.hir24.hu/belfold/2015/08/27/pluszjogokat-kaphatnak-a-befogadott-menekultek/

"Az oltalmazott státuszt megszerző menedékkérők is belföldi jogállásúak lehetnek, és akár családtámogatásban is részesülhetnek - derül ki azokból a menekültügyi módosítástervezetekből, amelyeket a kormány honlapján hoztak nyilvánosságra és amelyekről a Magyar Nemzet csütörtöki számában adott hírt."

Persze ha ilyen drive.google.com/file/d/0By8Sry9Iql0UNzdQTnVKTVQ0S1NQV2pacWpnT2xBcHZVa1NF/view?pli=1 szeretetreméltó felvonulásokat akarunk ,akkor ez a legjobb út :-(
Sziasztok! Valószínű már röhejes a már megint késik a máv sztori, de gondoltam megosztom veletek ami ma történt. Ma Dunaújvárosból Budapestre akartam jönni (illetve jöttem is...) a 16:34-kor…..
Közzétett nyílt levelemre közleményben válaszolt a BKK. Hosszan idézik azt a rendeletet, amely alapján eljárnak. Teljesen feleslegesen, hiszen a levelemben én is hivatkoztam erre a rendeletre, eleve is tudtam/tudtuk. Nem mellesleg az élet most megmutatta, hogy a rendelet nem…..
Csak beugrottam 2015.07.22 13:01:52
@Félkifli:
""azzal értek egyet, hogy minden engedmény, kedvezmény (legyen az nagy, vagy kicsi) csak fokozza a kedvüket a rajtunk keresztül történő utazáshoz" - asszem itt a lényeg azon lenne, hogy a "rajtunk keresztül történő utazáshoz", drasztikusan fogalmazva azt mondanám, hogy én mindenben támogatnám őket, amíg csak átutaznak rajtunk. Talán még minimális költőpénz (euróban), kis elemózsiás/tisztasági csomagot és határtól-határig külön buszjáratokat biztosítanék nekik."

És nagyon gyorsan és erősen csodálkoznál ,ha ez után már csak vízummal mehetnél az unió bármely országába.

Létezik egy ilyen dolog "Schengeni egyezmény"

"A menedékjogért folyamodók kérelmét az az ország intézi, amelyen keresztül ezek a személyek az EU területére kívánnak lépni. Mivel a nemzeti jogok harmonizációja még nem fejeződött be, és azon ország biztonsági szintjének megítélése is változó, amelyből a menedék kérője (közvetlenül vagy átutazóként) érkezik, a kérvényeket tagországonként más és más módon bírálják el."

"törvénytelen bevándorlás esetén annak az országnak kell gondoskodnia a bevándorlóról (és adott esetben a határra szállítását biztosítania), amelyen keresztül a bevándorló a térségbe érkezett."

Nem mellesleg egyetértek azzal ,hogy minnél nehezebbé és rosszabbá kell tenni az itt tartózkodásukat.Máltának bevált, követni kellene a példájukat.

index.hu/kulfold/2015/07/13/megvalosult_orban_menekultellenes_alma_csak_nem_magyarorszagon/

"Máltára másfél éve nem jönnek menekültek. 2015-ben csak 91 migráns érkezett hozzánk." !!!!
Vegyünk néhány számot, amit ha végigolvasol és végiggondolsz, akkor nagyon meg fogsz lepődni! különösen az 5. pontnál! Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 1.308.565 Ft…..
Csak beugrottam 2015.07.01 08:12:36
@Namir: Mondjuk ez így nem igaza, a MNYP örökölhető:

29. §108 (1) A pénztártag halála esetén az egyéni számla hagyatékának nem része. A tag a halála esetére természetes személy kedvezményezettet jelölhet a belépési nyilatkozaton, közokiratban vagy teljes bizonyító erejű magánokiratban (haláleseti kedvezményezett).

(8) A kedvezményezett(ek) a pénztártag a felhalmozási időszakban bekövetkező halálának időpontjában az egyéni számla kizárólagos tulajdonosává válik (válnak). A pénztár a kedvezményezett jelöléséről a nála őrzött okirat alapján, a kedvezményezett jogosultságának igazolását követően 3 munkanapon belül megteszi a kedvezményezett (9) bekezdés szerinti választásának teljesítéséhez szükséges intézkedést.
Új sorozatot indítunk útjára, amelyben megismertetjük kedves olvasóinkat azokkal a nélkülözhetetlen technikákkal, amelyek minden vezető eszköztárában megtalálhatóak, és elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikeres menedzserré váljunk vállalatunknál. Elsőként bemutatjuk minden vezetői lépés…..
Célunk felé menet a kocsiban szinte el is felejtettük, hogy egy ilyen felkavaró ügy miatt tartunk a faluba. Ha turistáskodni jönnénk egy környékbeli vendégházba, az év legnyugodtabb és legidillibb napjai várnának ránk. Mi azonban ügyfelünk hívására érkezünk, akit a Betyársereg nevű szervezet 3…..
Csak beugrottam 2015.05.13 11:54:55
Akkor egy kis háttér anyag amit a TASZ gondosan elhallgat:

www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/uzsora-zsarolas-fenyegetes-a-betyarsereget-hivtak-segitsegul-585582

www.heol.hu/heves/kozelet/uzemszeruen-lopjak-el-az-erdot-egy-csaladtol-is-felnek-a-helyiek-591507

"Cikkünk megjelenése után több egercsehi és szúcsi lakos és erdőtulajdonos is jelentkezett, hogy őket bizony rettegésben tartja és rendszeresen megkárosítja a két településen élő négy G. testvér. Sőt, elmesélte tapasztalatait G-ék egy volt csicskája is. Mindenki csak név nélkül merte vállalni a szereplést, mert félnek a család bosszújától, eddig is kaptak fenyegetéseket, köztük halálost is."

Nos TASZ(kalapok) itt a feladat ,védjétek meg az embereket.
Critical/Comment "Barátunk" a KDNP 2015.04.09 03:18:58
Ha bárkinek kétsége volt afelől, hogy a KDNP egy létező párt, Semjén a tegnapi interjújával biztosította arról a nemzet tagjait, a KDNP bizony létezik. Sőt, tulajdonképpen a vasárnapi boltbezárásokkal elérte a párt alakulásakor lefektetett programszerű céljai összességét.…..
Csak beugrottam 2015.04.10 09:24:13
www.youtube.com/watch?v=acBqko-Vk1E

B arátom a KDNP, s külön Semjén Zsolt
A képed ott van szobám falán szinte mindenhol
Sz erintem is jó dolog, ha bezár minden bolt
Ó ha egyszer megérinthetnélek Semjén Zsolt

D e jó lenne KDNP ha te lennél az úr
J utyúbon sem feszülhetne többet túl a húr
Á ldás legyen Harrach Péter minden mosolyán
L egyen Hoffman Rózsa szeretve egy nyoszolyán

M egint itt a vasárnap az asszony ordibál
E lromlott a lehúzó a WC szarban áll
G yere drágám megjavítjuk van kis púrhabom
K enünk rá és túl leszünk gyorsan a szar szagon

D élelőtt van vasárnap, 39.7
N ézem lázas minden gyerek, s csillapítanék
P ersze nincs több Nurofen, az nálunk elfogyó
Marad hát a priznic és pár homeós bogyó
Hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium folyamatosan hazudik nem újság, megszoktuk. De ennyire bénán Kusza Szem uralkodása alatt sem csinálták. Amúgy is szánalmasan röhejes, hogy állításuk szerint a vasárnapi zárva tartást hatástanulmány(ok) nélkül, semjénharrach vasárnap…..
Most, hogy már megint majdnem bukik az 0rbán, kihirdették az újabb triplabóvlit, a Jobbik pedig már lassan 70%-os népszerűségen áll a teljes népesség körében - úgy tűnik, a csodálatos Fideszke újabb zseniálisat húzott. Persze az ellendrukkerek hangosak és meggyőzőek. Persze,…..
Csak beugrottam 2015.03.23 12:19:57
Nos néhány észrevétel :

1.
www.youtube.com/watch?v=8N63K0VzsNk

2.
örömmel látom ,hogy a poszter önként és dalolva csatlakozott a parasztokhoz hiszen erről firkálgat.

3.
Az összes politikus foglalkozzon a felmenőági nő rokonának a kielégítésével aki azt hiszi ,hogy ilyen szinten szabályozhatja ,hogy ki mit csináljon.

4.
Az is csatlakozhat a 3.ponthoz aki szerint egy vasárnapi bevásárlás kizárja az olyan tevékenységeket amit a poszter itt felsorolt.
Amíg 61 ezren küzdenek a magánnyugdíjpénztári vagyonukért (mintegy 200 milliárd forint), addig már biztosan kijelenthetjük, hogy az állam a korábban átvett nyugdíjpénztári vagyont már el is költötte.  Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) oldalán egészen 2011.06.15-ig…..
Helric Fredou múlt hét csütörtök hajnalban vetett véget életének szolgálati fegyverével, miután beszélt az egyik áldozat családjával. A jelentését már nem tudta leadni. A Charlie Hebdo elleni merénylet a sajtószabadság 9/11-e – olvashatjuk a nyugati médiában. Hogy az…..