Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bélám

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a nyelvpallérozás céljára kitalált mondóka a tizenkilencedik század második felében terjedt el a magyar iskolai oktatásban, többedmagával így: A -tatik, -tetik a magyarban nem használtatik. A forrást nem ismerjük, nem tudjuk, hogy valamely túlbuzgó nyelvész vagy nyelvoktatói potentát indította-e…..
Bélám 2023.06.25 14:54:41
@sddfdsfsdfdsfdsfddssd: Csak félve kérdezem, mert lehet, az ostobaságom miatt nem értem: van tényleges értelem a szövegedben? Esetleg valaki tud egy rövid magyarázatot mellékelni?
2018. Kim Dzsongun, észak-koreai diktátor egy sikertelen interkontinentális ballisztikus rakéta tesztje után..
MagyarTarka Gyanakodj, ha tegeznek! 2022.03.05 11:33:48
Ma jól indult a napom: ketten is letegeztek - ismeretlenül! Amúgy utálom, de ma mégis kisütött a nap az undok, szürke márciusi reggelben. Ha abban a korban vagy, hogy emlékszel a reklámra, mikor összedőlt a lépcsőház a "lecsókolomozott" nő körül, akkor pontosan érted, mire gondolok...…..
1969. A Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai színésznő, Judy Garland sárga rózsákkal borított koporsóját indítják útnak a hollywoodi temetőbe, miután nyugtató túladagolásban elhunyt. Az Óz, a csodák csodája sztárja  komoly gyógyszerfüggő volt. Munkája során kezdett étvágycsökkentőket szedni, mert…..
Nem ismerem személyesen Handó Tündét, és bízom benne ez így is marad, így nem nagyon szeretnék róla sem pozitív, sem negatív dolgot írni és/vagy vélelmezni. Az viszont tény, hogy a birosag.hu honlapján november 29-én közzétett köszöntő levél, melyet 24 bírósági vezető jegyez aláírásával, figyelmen…..
A nyári főszezonban hétről hétre kerül bele a Wizz Air a hírekbe, legtöbbször inkább negatív kontextusban. Megkérdeztük a légitársaság kommunikációs illetékesét, hogyan élik meg és hogyan kezelik a mindennapi kríziseket, mi a kríziskommunikációs megközelítésük. Interjú Radó Andrással, a Wizz Air…..
Aki kötött már életében biztosítást, annak tutira van biztosítós sztorija is azzal a konklúzióval, hogy "csak addig vagy fontos, amíg megkötöd, aztán fizetsz évekig, és ha beüt a menkű, csak a kibúvókat keresik." Mindez a másik oldalról úgy néz ki, hogy "a biztosító nem jótékonysági szervezet, hanem…..
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. idén már ez a negyedik szériája a…..
Tegnap szintet léptünk. Elfogadták a rabszolgatörvényt súlyos visszaélések ellenére, majd a tüntetőkre bőkezűen szórták az áldást paprikasprayt. Gulyás Gergely előtúrt valami rákosista kisokost, és az alkalomhoz igazodva a tüntetést törvénytelennek minősítette, az ellenzéket nevetségesnek, a…..
Bélám 2018.12.13 20:59:20
@maxval balcán bircaman: Most komolyan?! Az mind Soros-zsoldos, akinek nem tetszik ez a rendszer? Már megint kisajátította a jobboldal az igazságot? Az nem baj, hogy tolvajok lopnak meg bennünket nap mint nap?
Tudtommal te is politikus.csemete voltál, így aztán érthető, hogy megtanultad, aki a politikusokat támadja, aza csőcselék, a drogos had, Soros-banda meg ilyenek. Pedig politikus = hazug, tolvaj, csaló, nem csak a saját lelkét, de a tiedet is eladja. Vannak akik már megvilágosodtak, de te még mindig a sötétségből hirdeted a fényt.
Sajnállak...
Bélám 2018.12.13 21:19:32
@UrsaMAior: Úgy tűnik, ez a tüntetések velejárója. Anélkül, hogy mentegetném őket, érdemes végiggondolni, hogy a párizsi tüntetés is mivel jár, esetleg a "békés" 2006-os tüntetők is mit tettek. Talán ez egy erődemonstráció, amit persze kihasználnak és feltuningolnak azok az emberek, akik csak a balhé kedvéért vannak jelen.
Ha békésen felvonulnának, szépen, csendesen, akkor senki nem venné észre őket.
  Olvasónk - ahogy maga is elismeri - több teljesen nyilvánvaló hülyeséget is elkövetett az alábbi autóvásárlási projektjében, elég csak a fenti képen megnézni, hogy mi szerepel a vételár és a megjegyzés rovatban. Elképesztő naivitásról árulkodó hibái annyira egyértelműek, hogy az emberek többsége…..
Bélám 2018.07.05 16:08:07
@Darth Revan: ott a pont :))
pop sucks Filmkritika: Örökség 2018.06.09 13:32:33
"Az év legijesztőbb filmje" - mondja látszólag mindenki, aki látta az Örökséget. De tényleg ez az év legijesztőbb horrorja? Én például elég magas elvárásokkal ültem be a moziba, amiben szerepe volt a film kimagaslóan pozitív fogadtatásának a kritikusok körében, vagy annak, hogy a nagyszerű Toni…..
Komoly, vagyonbiztonságot érintő problémák (háború, forradalom, népvándorlás, Soros György) esetén a körültekintő embernek évezredeken keresztül két lehetősége volt biztonságba helyezni értékes ingóságait. Az egyik az, hogy elrejti ezeket és imádkozik, hogy a rabló vagy a tolvaj lehetőleg ne…..
Szegény Gábor nem elég, hogy letolt egy teljes költözést, ennek kapcsán még jól meg is járta a honlapján hiperszuper kalkulátort üzemeltető, de azt nettó árakkal kozmetikázó cég miatt. A Kevin Movers az un. kreatív tájékoztatás minimum nem elegáns fogását alkalmazta: szépen kiírta, hogy "A…..
Kétség kívül sokkal törékenyebb civilizációs életformánk, mint hisszük és számtalan potenciális veszély fenyegeti nap mint nap. Ezek közül több is komoly realitással következhet be bármikor. Különvéleményünknek adunk tehát hangot akkor, amikor - a fenyegetettséget relativizáló hangokkal szemben -…..
Bélám 2017.11.20 16:07:01
@Magyarország Europa jövője.: Ez most komoly???? Én azt hittem, hogy ezt valami hülye találta ki... :)
Jelenleg divatnak számít régi népdalokat "gyermekdal"-ként elsütni, de valójában igen sok népdalban rejtőzik egyfajta mélységes fertő. Nézzük meg, hogy miről is van szó a "három szabó legényke" című népi gyermekdal példáján.   A dal eredeti szövege: Három szabó legényke, mek,mek, mek, Vándorolni…..
Szerintem a friss túró és a szárított fűszerpaprikapor rettenetes páros. Mindezt meghintik egész köménymaggal, már csak legyintek. A koporsószöget pedig a vöröshagymával verik be. Az elterjedt recept tehet arról, hogy undorodtam a körözötttől amióta az eszemet tudom. Lám, megéri előszednem néha…..
Több hallgatóval is ordenáré, vállalhatatlan stílusban beszélt, a fülem hallatára minősítette az engem vizsgált hallgató édesanyját a k betűs jelzővel, megfenyegette őket, hogy nem vizsgázhatnak és ha rajta múlna, nem is lehetnének fogorvosok. Tisztelt praxisblog!   Az alábbi eset a pécsi…..
Hétfőn átlépte a határt A. G., 21 éves, gambiai születésű fiatalember. Iskolai végzettsége közgazdasági matematikai analízis szuahéli nyelven, de néhány magyar előételnévvel nagyszerűen képes magát magyarul is megértetni. A magyar előételek nevét még akkor tanulta meg,…..
      Amennyiben nem történik valami különösebben extra, holnap reggel hétfő lesz. Metróra szállunk. Sajnos, sok-sok megfáradt, szomorú utassal együtt. De mi lenne, ha ilyen vidám lenne az utazóközönség, mint ezen a videón Párizsban? Nem kell más hozzá, csak egy kis…..
Bélám 2015.04.20 09:09:36
@phaszfej: Azt hiszem, kedves faszfej, hogy a te idegrendszered a gyenge, ha egy ilyen videó láttán a fenti véleményt fogalmaztad meg. Amúgy meg nekünk is jó lenne valami hasonlóval kezdeni a napot, nem csak a búvalbélelt pofákat kellene nézni.
Mindig rá tudok csodálkozni az emberi ostobaságra. A saját hülyeségeimre (van ilyen bőven) éppen úgy, mint a másokéra. Jelen esetben az általam többször magasztalt MNO című (változatlanul) izé cikkeit olvasgatva jött el ismét a csodálkozásnak az ő ideje.  A nagyszerű…..
Legalább tíz éve nem fordultam meg hazai közvécében, így nem tudom, hogy a transzilván hazában, ez ügyben milyen állapotok uralkodnak mostanság. Évekkel ezelőtt, ha már mindenképpen rá kellett szánnunk magunkat, hogy meglátogassunk egy ilyen közintézményt, a vécésnéni kezünkbe nyomott…..