Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Michael Scott regional Mgr.

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta meggyőződésem, hogy a politikusi beszédeket önmagukban értelmetlen elemezgetni. Teljesen felesleges olyan kérdésekről beszélni, hogy mennyi volt bennük az újdonság vagy hasonlók, mert csak egy dolog számít minden beszéd kapcsán: segítették az adott szereplő stratégiájánák érvényesülését, vagy…..
Megint levelet kaptam egy séftől, szeretem, ha segíthetek a prábeszéd kialakításában ilyen módon is, hiszen ők interjúkban nem nagyon mondhatják el szabadon a gondolataikat, mindig arra is kell gondolniuk, hogy mit szól hozzá a főnök, a tulajdonos, a potenciális vendég. Akinek ugye mindig igaza van.…..
Michael Scott regional Mgr. 2017.08.12 00:29:15
@Zebrateve: mivel nem a barátom, ezért nem a házamban látom vendégül, ezért fizet, semmivel sem többért.
A Zingről már írtunk nektek, és bár időközben előkerült még egy food truck, melyet szintén majd bemutatunk, a tegnapi nap estére érkezett egy kedves meghívás, melyet nem tudtunk visszautasítani. Zing Food Truck első megmozdulása egészen pontosan ma déltől kezdődik három…..
Tisztelt Blog olvasók! A napokban szerencsém volt egy érdekes elbeszélgetésen részt venni! A csömöri Teli Tál hirdet konyhalány ill. pultos állást. A tulajdonos mindenkit behív elbeszélgetésre és közli a munkafeltételeket:   -munkaidő reggel 7-től este 9-ig -2 nap munka…..
Michael Scott regional Mgr. 2012.04.29 00:18:50
Vállalkozó vagyok. Semmi törvényellenes, és munkapiacon nem megszokott nincsen, a fenti vállalkozó felvételi követelményeiben. Azzal vitatkoznék, hogy ma megéri-e valakit csak próbanapoztatni, mivel egy kolléga betanítása, megismertetése a munkahellyel, több időt és energiát igényel az első pár napban, mint a munkájának hozadéka, persze lehetnek máshogy gondolkozó cégvezetők is.
Vegyük sorra:

munkaidő reggel 7-től este 9-ig

1 óra ebédszünettel, valamint 4 x 15 perc cigaretta szünettel meg is van a 12 órás munkaidő. Amitől idéntől már el is lehet térni, ha jól tudom.

-2 nap munka 2 szabad
És akkor mi van?

-fizetés egész napra 6000.- Ft.
12 órára, levonva az ebéd és pihenőidőket nem is rossz pénz. Felteszem nem részecskegyorsító felügyeletről lenne szó.

"-3 hónap próbaidő NAPI!! bejelentéssel ( nincs is ilyen)"
Posztoló tájékozatlansága, persze hogy van ilyen, kb az egyetlen olyan rendelet az utóbbi években, ami visszafogta a bürokráciát, és fehérítette a gazdaságot. Amikor elkezdesz dolgozni, egy 2 perces telefonnal bediktálom a taj- és adószámodat, és legálisan dolgozol nálam.

-3 hónap után ha megfelelsz 4 órára minimálbérre jelent be
Ok, ez az egy necces, de ilyen munkakörben, ilyen flutktuációval, ez egy kiváltság. Nem a vállalkozót minősítí (kizárólag), hanem a munkaerő piacot is.

-ennek ellentmond,hogy naponta fizeti a pénzt, zsebbe, utalni egy fillért se utal
Hogy naponta adja a pénzt, az szintén korrekt. Nem kötelező utalni.

-minden jelentkezőt behív egy próbanapra,amit ledolgoztat és nem fizeti ki, ezt ki is jelenti!!
Kifejtettem a véleményemet, sztem több kár mint haszon, de ha neki jó így..

Még 1: Áhh, inkább hagyjuk.
  A Maui Jim Pau Hana modellje 2011-ben lett az év napszemüvege az Egyesült Államokban. Így kell a semmiből néhány év alatt sikeres prémiummárkát felépíteni. A végeredményt látjuk: olyan brand született, ami alatt napszemüvegeket 70-80 ezer forintokért el lehet…..
Michael Scott regional Mgr. 2012.04.09 13:54:13
@Kiszámoló: Basszus olvasom a blogodat ahol elég sok okosat összeírsz, erre egy ilyen borzasztóan pöcsös bemondással áthúzod a lényeglátásodról eddig felépített képet.
Mindenki aki valamiben jót csinál tudja, a többiek meg próbálják meg már elfogadni, hogy:
Két azonos hozzávaló között akár 100 szoros különbség is lehet. Én például vendéglátós vagyok, mondjuk lehet sót venni 70 ft/ kg áron és lehet 15000 (tizenötezer)-ér is, és meg van az oka a különbségnek.
Aki minőségből építkezik, az megfizeti a prezentálást, a szakemberek szaktudását, valamint az eladási csatornákat is amelyek mind minőséget sugároznak majd, mert az illik az általa kitalált üzleti koncepcióhoz.

Ebben az országban például a tíz legmagasabb minőséget előállító étterem közül 8 tuti veszteséggel működik, és én sem oda járok uzsonnázni, mégis nélkülük sosem lenne fejlődés a hazai éttermekben. Forma 1 detto. Úgyhogy ne jöjjön nekem senki azzal hogy ezekre nincs szükség, meg csak pénzkidobás.
Teréz külföldi ismerőse különösen szerencsés. Egymást követő napokon többször találkozhatott minőségi magyar vendéglátással, egyedül akkor próbálták lehúzni, amikor magyar ismerősei nem kísérték el a Balettcipőbe:Szombaton esett meg külföldi ismerősömmel a…..
A tegnapi poszt ideális folytatása a mai. Ott leírtam, mitől jó egy burger, és mitől átlagos, míg utóbbira, a rossz minőségű utcai burgerre a Fanni volt remek példa, addig a gourmet burger kategóriában lássuk az Andrássy úton található Ring Café & Gourmet Burger Bar…..
Michael Scott regional Mgr. 2011.02.27 23:31:16
@Sam. Joe: Kedves Sam,

Répatorta és minestrone egész februárban nem volt a Ring étlapján, sem a napi menük között.
Üdvözlettel
Az étterem vezetője
Michael Scott regional Mgr. 2011.02.28 09:40:39
@Sam. Joe: Szia Joe,
elnézésedet, annyira nem mentem vissza a menükben, de most végignéztem, és valóban január közepén volt az említett menü. Elnézést a kötekedésért!
Üdv
Amikor vasárnap belefutottam a Gyalogoshíd épül a Dunán című hírbe, hatos fokozatú izgalmi állapotba kerültem: az elmúlt hetekben sokat tanulmányoztam Budapest városfejlesztési koncepcióit, és szinte mindegyiknek hangsúlyos eleme volt valamilyen belvárosi gyalogoshíd. A…..
Michael Scott regional Mgr. 2011.01.17 17:55:21
@metropolis.: Röviden ennyi az értelme. Teljesen jól összefoglaltad, de még egyszer azoknak akik lecsúsztak róla:
I.A lánchíd mellé nem építünk másik hidat, mert az így gyönyörű. Maximum gyalogolsz egy kicsit.
II.Ott ahol nincs forgalom, érdemes fellendíteni.
III.Egy 5 csillagos konferencia központ talán el is férne itt, ahogy a képek mutatják, és mi az a turizmus ág amiben nagyon jók vagyunk, közben egy tisztességes 1000 fős helyszínünk sincsen? A konferancia turizmus. Budapest folyamatosan 9-11. helyen.
IV.A maga modernségével a híd az egyetlen helyen van, ahol értelmet nyer.

Azon meg lehet vitatkozni, hogy ki mit csinálna ennyi pénzből és lehet, hogy lenne is mit, de ha már költünk, akkor legalább ésszel.

Mondjuk az honnan van meg már most, hogy a Finta tervezi?!
Legújabb sorozatunkban a fagyizók után a budapesti hamburgerek nyomába eredünk, ugyanis nem akarjuk elfogadni, hogy ez az étel csak pótszer lehet, az átmulatott éjszakák kísérőétele, esetleg a sietők gyorsfalatja. Igenis lehet igényes hamburgert is készíteni, ami semmivel sem…..
A ’80-as évek elején érkezett Magyarországra a hamburger, a ’80-as évek nyugati világának egyik első hírnöke. A Körútön a kapualjakban egyre-másra nyíltak a butikok, tricottage-ok, míg a járda úttest felőli részén a hamburgeres, hot-dog-os pavilonok. Az első…..
Michael Scott regional Mgr. 2010.02.16 14:51:20
@zeeNer: A Balettcipőben tényleg király a kaja nem csak a Burger, a Philly's cheese steak szendvics is a kedvencem. Azt meg nekem is ott mondták a pincérek hogy március közepén a Ring Café Gastro Burger House-ként nyit újra. Már alig várom!