Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fountain

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jamie Bradshaw és Aleksandr Dulerayn sci-fi thrillerében egy szürreális, disztópikus társadalmat mutat be, ahol a vállalatok a marketinggel irányítják a kedvetlen, passzív társadalmat és függővé teszik az egyéneket egyes termékek iránt. Ám egy fickó elhatározza, hogy felveszi a…..
Csütörtökön teszik közzé a Prometheus előzetesét, addig is itt egy ízelítő belőle. A filmen dolgozott H.R. Giger is, akit maga Ridley Scott vont be a munkálatokba, ugyanakkor ne számítsunk arra, hogy esetleg sokat látunk az űrszörnyből, mert ebben a részben egyáltalán nem lesz…..
fountain 2011.12.19 23:04:12
Egy cím sok esetben meghatározó, s akarva-akaratlanul is keressük jelentését a filmben.  Terrence Malick írta és rendezte Az élet fája (The Tree of Llife) című drámát, s ha ennek a jelentését megtaláljuk a filmben, akkor megértettük a rendező mondandóját. Hogy miről is szól?…..
fountain 2011.12.18 23:41:52
Ritkán írok, most sok lesz.
Csak, hogy negatív vélemény is legyen. Gondoltam kiírom magamból: szerintem ez a film borzadály. Ennyire már rég szenvedtem filmnézés közben, utolsó ilyen élményem a Mennyei napok c. filmnél (úgyszintén Terrence Malick) volt. Nem szívesen állítanám párhuzamban, de sok helyen megtették – a 2001: Űrodüsszeiát és a Solaris-t, Tükör-t is végig tudom nézni, két utóbbit többször is, és szeretem őket, stb… ezeknek van mélysége, ezek Filmek!
Malick minden filmjét láttam, a Sivár vidék tetszett, de amik utána jöttek… nem tudom filmnek nevezni azokat. A dialógusok annyira minimumon vannak, hogy értelmetlennek tartom nagy neveket - eltúlozva: egyáltalán, hogy vannak szereplők a filmben -, Brad Pitt, Sean Penn, stb…
A kissrác állandó premier plánja annyira erőltetve volt, hogy vele álmodtam.
Persze a gyönyörű képek mindent elmondanak… DE ne!!! Nem akarom több mint két órán keresztül nézni! Miért nem tudja Malick ezt 80 percben elmesélni? Végtelen hosszúság hatását kelti. Olvastam, hogy egy csomóan kimentek a moziból, megértem. Bizonyára azért ilyen hosszú, mert akinek nem tetszik, az úgy se fogja megnézni, viszont akinek tetszik, az gyönyörködhet órákig. Oké, ennél a filmnél még megértem, de a Mennyei napok, vagy Az új világnál ez az elmélet szerintem nincs, vagy mittudom én.
Ráadásul, ami számomra még bosszantóbb, hogy minden filmje – kivéve a Sivár vidék – ugyanarra a skálára épül. Mozog a kamera, közben elszórnak egy-két mondatot. A szereplők brutálisan nézik egymást, megint tájkép és narrátor.
Számomra ez a film értékelhetetlen. Ha muszáj lenne se nézném meg újra.
A kritika utolsó mondatával tökéletesen egyetértek, és azt hiszem ez egyben a film mondanivalója is.
A Fox stúdió megszerezte Isaac Asimov regényének, az Acélbarlangoknak a megfilmesítési jogait. Nem teketóriáztak sokat, a rendezői székbe Henry Hobsont ültették, a forgatókönyv megírására John Scottot szerződtették le. A történet úgy 1000 évvel később, a jövőben…..
Az elmúlt időszakban Justin Lin üldögélhetett az ötödik Terminátor film rendezői székében, találkozott Arnold Schwarzeneggerrel és James Cameronnal is, hogy elbeszélgessenek a franchise jövőjéről, illetve megvitassanak egy-két ötletet. Az Osztrák Tölgy részt venne a…..
Sienna Guillory játszotta Jill Valentine-t a Resident Evil franchise második részében, a karakter a negyedik felvonásban is felbukkant úgy fél perc erejéig. A színésznő twitterén a következőt írta: "Nagy nap a mai. Találkozom Paul Andersonnal, Jeremy Bolttal és Robert…..
fountain 2011.08.29 21:35:07
 Észak-amerikai box office:Új bemutatók:A Pixar sorozatban a 12. első helyét szerezte meg, azaz minden egészestés alkotásával a box office lista élén nyitott. Ezúttal ismét egy folytatással jelentkezett, a Verdák 2-vel. A Toy Story 3-mal megint bizonyította, hogy képesek…..
Roman Polanskit nem is oly rég szabadon engedték a svájci hatóságok, a hírverés gyakorlatilag egy ingyen reklám volt a rendező új filmjének, A szellemírónak (The Ghost Writer). Polanski azonban nem ült a babérjain, pihent eleget a házi őrizet alatt és Yasmina Reza Laurence Olivier…..
Mark Romanek Torontóban reklámozza a Never Let Me Go filmjét, de a jövőbeli terveiről is ejtett ár szót. "Ben Stiller és Steve Conrad közösen hoztak össze egy forgatókönyvet, Conrad nagyszerű író, neki köszönhető A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness és Az…..
fountain 2010.09.12 20:15:59
@koimbra: Tegyük fel, hogy lett volna egy tök jó forgatókönyv és kapott volna egy marhajó rendezőt is – kicsi a valószínűsége, hogy ez a kettő összejön, de azért tegyük fel. XD = Akkor mindenki örült volna! XD
Szerintem elég olcsón meg lehetett volna csinálni - ezt azért mondom, mert nem nagyon értem ezeket a millióösszeges büdzséket sem. Ez szerintem senkinek se jó, főleg a stúdióknak nem, ezek szerint. A kapkodásokat sem értem, miért nem lehet egy filmet mittomén: fél évig – most csak mondtam egy számomra hosszú időt – készíteni, mondjuk ezt a Farkasembert. Ha nem lennének ilyen rövid határidők, akkor sztem több szempontból is javulnának a hollywoodi filmek minősége. Vagy ez a rövid határidő is valami spórolási izé? Vagy nemtom, nem látom át. :)
Igazából a kérdésem az, hogy ha csak a pénz kell mindenkinek, akkor miért nem csinálják úgy a filmeket (minőségben is), hogy az nyereséges legyen?
fountain 2010.09.12 22:37:42
@koimbra: Igen utólag akartam még írni, hogy a kérdésemre tuti nincs válasz nem is kell erőlködni, csak gondoltam van-e valami filozófia a dologban, vagy mondjuk neked. XD Mert nekem csak az van, hogy: egy csomóan úgy vannak vele, hogy a filmkészítés csak egy szakma számukra - jó én értem, hogy nem kell mindent művészileg fokozni :) - de a példát most erre a filmre értettem. Hogy pl: X azt mondja, hogy csináljunk filmet, Y azt mondja oké, és később kész a film. De rohadt sokba került és nem is lett nyereséges, ráadásul az emberek 10%-nak tetszik - most csak mondtam egy számot - ráadásul a 10%-nak a fele el is fogja felejteni, és mittomén a 3%-a megveszi dvd-n. Nemtom nekem így ez egy kicsit félelmetes XD Ha már ezen a filmen ennyit izzadtak akkor már igazán megérdemelt volna egy normális kivitelezést. De ez csak az én véleményem. Mert én eddig tudom követni.:)
Az Avatar tengernyi pénzt termelt, nem csoda, hogy a stúdió azt szeretné, ha James Cameron minél hamarabb hozzálátna a folytatáshoz. A rendező korábban már elárulta, hogy elég nagy az esélye annak, hogy a második és harmadik részt együtt forgatja le, szerinte sokkal könnyebben…..
fountain 2010.08.23 20:11:18
Filmdroid Monsters előzetes 2010.07.23 22:22:36
Gareth Edwards kisköltségvetésű sci-fi filmet készített, a történet szerint a NASA idegen életet fedez fel, majd küld egy űrjárgányt, hogy maz nézze meg mi is ez és hozzon anyagot is. A küldetés teljesül, ám mikor visszatérne a szerkezet a Földre lezuhan és a földönkívüli…..
Bradley Rust Gray évek óta próbálja megvalósítani filmtervét, a Jack and Diane címre hallgató leszbikus vérfarkasos produkciót, volt idő, mikor Ellen Page és Olivia Thirlby játszhatták volna el a főszereplőket, jelenleg Juno Temple és Riley Keough tartózkodik a fedélzeten, nagyon…..
Anita Blake még mindig nem akarja tiszteletét tenni a vásznakon, Laurell k. Hamilton magánnyomozója helyett inkább Richelle Mead Vámpírakadémiáját filmesítik meg. Mead könyvsorozata nálunk megjelent, az első részből 3,5 millió példány fogyott az Államokban, nemzetközileg még 1…..
Filmdroid Képregényes pletykák 2010.06.14 19:51:00
Az X-Men: First Class jövőre kerül a mozikba és egyelőre csak a biztos, hogy James McAvoy formálja meg Charles Xavier professzort, illetve hogy Michael Fassbendert szeretnék megnyerni a fiatal Magneto szerepére. Most arról lehet hallani, hogy Amber Heard lehet Mistique, míg Rosamund Pike…..
Nemrég derült ki, hogy Michael Fassbendert szeretné Matthew Vaughn megnyerni a betervezett X-Men: First Class képregényfilmbe, a rendező álláspontján van a stúdió is. A színész a fiatal Magnetot formálná meg, ám Fassbender kapott még egy ajánlatot, a Sony ugyanis azt szeretné, ha…..
Évek óta próbálják összehozni a harmadik Mortal Kombat mozifilmet, sikertelenül, jelenleg a Warnernél vannak a jogok és a stúdió tervei szerint újrakezdené a franchise-t. Míg az új filmre várunk addig érjük be ezzel a rövid 7 perces alkotással, amelyben Michael Jai White játssza…..
fountain 2010.06.08 23:50:16
Filmdroid Új külső 2010.06.01 21:06:00
A múltkori próbálkozás nem nyerte el sokatok tetszését, remélhetőleg ezzel már jobban ki lesztek békülve. (A másik fejléc így nézett volna ki.)..
Filmdroid AvP: Redemption 2010.05.18 14:18:55
2008-ban került ki az internetre az AvP: Redemption előzetese, ami láttán többen azt mondták, hogy ez a két rossz emlékű Halál a Ragadozó ellen után csak jó lehet. A rövidfilmet Alex A. Popov készítette, két évet vett igánybe a munka és 500 dollár ment el az alkotói munka…..
Filmdroid Stb... 2010.05.01 16:50:00
- Danny Trejo mégsem lesz benne a The Expendables-ben. - Tommy Lee Jones játszani fog az Amerika Kapitány mozifilmben, ezt egyelőre ne vegyük készpénznek, hivatalos forrásból nem erősítették meg. - Lorenzo di Bonaventura szerint jövő év tavaszán indulhat a G.I. Joe 2 forgatása. - A…..
Az Arany Málnát 1980-ban alapították és nem a filmipar legjobbjait, hanem a legrosszabbjait díjazzák, az "elismeréseket" az Oscar show előtt egy nappal adják át és jellemző rá, hogy a jelöltek nem mennek el a ceremóniára, bár egy-két kivétel azért akadt, 1996 -ban…..
Filmdroid Újrakezdik a Pókembert 2010.01.12 10:19:30
Sok tökökés volt a Pókember 4 forgatókönyve körül, Sam Raiminek az utolsó változat nem tetszett, a Sony pedig új forgatókönyvírót állított rá a szkriptre. Emiatt pedig a forgatás sem tudott volna elindulni időben és a kitűzött bemutató is csúszott volna. Végül Raimi…..
A film egy alternatív világban játszódik, a viktoriánus Angliában, ahol a steampunk technológiát már feltalálták. A Marionette Unit elnevezés egy színpadi előadásra utal, ahol a táncoslányokat gépek segítségével tökéletesítik.  Az egyik lánynak azonban nem tetszik a…..