Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DePassant

0 bejegyzést írt és 231 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hónapja működik a Wizz Airnél a helyleosztás rendszere, nem is akárhogyan. Tízből nyolc olyan próbafoglalásunknál, ahol ketten utaznánk, nem volt képes úgy egymás mellé adni a rendszer a helyeket, hogy az egyikünk ablakhoz kerüljön. De van durvább is: egyszer lazán…..
DePassant 2015.06.18 20:16:39
@tildy[UK]: Hiába rugózol ezen, szvsz a két felnőtt + csecsemő kombó utasok 99%-a egymás mellé szeretne ülni, tehát ez a része a rendszernek tök logikus. Illetve gondold el ha jön egy okos utas, aki csecsemővel az ölében lehuppan a vészkijárati sorba, aztán amikor elpaterolják, jön a hőbörgés, hogy ő ezért fizetett stb. Egyébként szerintem hasznos, ha apa is kéznél van, ha netán a picinek nem tetszik a banán ;) Lehet én látom rosszul, de ha csecsemővel és asszonnyal repülnék meg sem fordulna a fejemben, hogy őket elpaterolom jó messze én meg a nagy lábterű ülésen nyújtózkodom (pedig a kb 2 méteremmel megérdemelném :))
DePassant 2015.06.18 20:28:09
@fda: Nem érted az üzleti modellt. Amit te lehúzásként élsz meg, az az ultra low-cost alappillére. Azért nem a kénylemes helyeket osztja neked ingyen, mert van aki azért hajlandó fizetni és nem pedig azért, hogy veled jól kibasszanak.
Kicsit utánanéztünk annak a cégnek, melynek jórészt abból származik a bevétele, hogy a Wizz Air utasait büntesse meg a milliméterekkel túllógó poggyászok miatt. A Budport még csak két éve alakult, árbevételét szépen hizlalják az utasoktól beszedett pénzek, de már indult…..
Évekig bosszankodtunk azon, hogy milyen drága és bonyolult a repülőtereken internetet csiholni, hogy legalább a leveleit ellenőrizhesse az utas, erre most kitört az ingyenes wififorradalom. Hirtelen szinte mindenki díjmentessé tette a wifi használatát, persze a többség csak egy…..
DePassant 2014.11.13 02:09:58
@ergerberger: Azért remekül meg lehet lenni külföldön net nélkül is :) Én pl. bejártam Európa legtöbb országát mobilnet nélkül, emlékeim szerint egyszer kellett nagyon sürgősen netet keresnem, azt is a saját hülyeségem miatt, de 5 perc alatt szembe jött egy meki. Olyan hotelbe pedig elvből nem foglalok, ahol még pénzt kérnek a netért...

Abban viszont egyetértek, hogy most már EU-n belül viszonylag jó ár-érték arányban lehet mobilnet roamingolni, a baj az, hogy amint elhagyod az EU-t jön a nagyon kemény lehúzás.
Lassan véget ér a folyadékok gépre vitelére 2006-ban bevezetett szigorítás. Az EU annyira tökös, hogy 2016-tól már akár fél liter jeges teát vagy két deci naptejet is felvihetünk a gépre a kézipoggyászban. Már most érvényben van egy enyhítés, amolyan teszt jelleggel, az…..
DePassant 2014.09.24 22:42:18
@Punxsutawney Mormota: Kínában is könyörtelen szigorral elszednek minden öngyújtót... Kifelé menet nem is értettem a hesinki reptéren a dohányzóban, hogy miért nincs egyik ázsiai arcnak sem gyújtója. Aztán rájöttem :)
DePassant 2014.09.24 22:46:07
@roli101: El kell hogy szomorítsalak, abból "a zilletékből" pár ezer megy a reptérnek/földi kiszolgálásnak/állami adónak stb. , a többi a légitársaságé pl. kerozinpótdíj címen. Azt ugye nem gondoltad komolyan, hogy a légitársaság 15ezer forintból szállít el?
DePassant 2014.09.24 22:52:19
@zrx_xzr: Na ezt akkor magyarázd el a fontoskodó, túlbuzgó (és reménytelenül lassú, dilettáns) debreceni reptéri szekusoknak, akik szisztematikusan minden üres palackot is elszednek :) Miért? Csak!
Sokszor nehéz elhinni, hogy egy fapados jegy szőröstül-bőröstül kerül 5 ezer forintba. Tény, hogy hajdanán sokat trükköztek a légitársaságok azzal, hogy több költséget csak utólag jelenítettek meg, de a szigorodó uniós szabályokkal a kiskapuk nagy része bezárult. A nullás…..
DePassant 2014.07.09 20:42:44
@lobster thermidor:
Ne haragudj, de ez totál hülyeség. A legtöbb légitársaság ha forintban írja az árat, akkor forintban is terhel.
DePassant 2014.07.09 20:47:29
@Kard: Dynamic Currency CONversion...
Világméretű átbaszás, a legritkább esetben jár vele jól a kártyatulajdonos (csak akkor, ha a bank nagyon szemét árfolyamon váltja a devizát és/vagy különdíjat számol fel a kártya pénznemétől eltérő vásárlások után; de ez Mo-n nem jellemző).
Az eredeti összefoglaló 4 részre lett bontva, ebből ez a negyedik. Az anyacikk itt található. (Hogy mi ez az egész lista, az is abban olvasható el.) Frissítéseket a kommentekbe várom. Aki frissít, írja oda pici betűkkel, hogy mikori az infó, és jelezze, ha szekun belüli helyről beszél. Az…..
A low-cost airlines fórumon indult "reptérbörze" eredményeit összefoglalandó íródott ez a remélhetőleg folyamatosan frissülő, 4 részes bejegyzés, épp 115 olyan reptérrel, ahol európai fapados cégek (is) járnak. Összeszedtük azokat a paramétereket, amelyek utasként fontosak számunkra egy…..
DePassant 2011.11.10 22:31:30
Kiegészítés:
FCO
Megközelítés: részletes összefoglaló a
fapadosinfo.hu/roma oldalon

BGY
Megjegyzés: dohányzó a secu után

Mára ennyi :)
Köszi tg_mak-nak a kitartó szerkesztést!
DePassant 2013.08.08 13:15:41
Nem is értem GSE hogy hiányozhat a listából :)

Göteborg City (GSE)
Fapados társaságok: Ryanair, Wizzair
Megközelítés: Flygbussarna buszok közvetlenül a városközpontba visznek 69/129 SEK egy útra/menettérti. Helyi busz megállója a reptértől 500m-re van, egy átszállással 24 SEK-ért be lehet jutni a városközpontba (
www.vasttrafik.se/)
Alvási lehetőség: nincs, bezár a reptér éjszakára
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: nincs, a flygbussarna buszokon viszont van és általában áll benn egy
Kézipoggyász ellenőrzés: szigorú, minden kézipoggyászt egy mérlegre applikált keretbe kell belerakni
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség: picike, kissé lepukkant reptér
Megjegyzés: repülőtérrel szemben Nolvik étterem/konferenciaközpont ahol van egy lounge rész ingyen wifivel, konnektorral és jelentősen civilizáltabb környezet mint a reptér. Étteremben munkanapokon 11-14-ig büfé jellegű ebéd 85 SEK-ért (svéd viszonylatban ez olcsó + mivel büfé jellegű,kb. korlátlanul lehet fogyasztani). Azt nem tudom hogy a lounge-ban van-e kötelező fogyasztás, én ebédeltem, így nem nagyon aggódtam ezen. Nem egy idegbeteg hely, nem hinném, hogy bárkit kidobnának, ha csak egy pohár vizet kér :)
Városi infók:
Felejtsük el egy kicsit a kényelmetlen turistaosztályt és képzeljük el, hogy felszállás után beülünk a moziba, esetleg lefürdünk a márványkádas fürdőszobában, kényelmesen megebédelünk a hatalmas étkezőben, leszállás előtt pedig megérdeklődjük, minden rendben-e a…..
BPRNR olvtárs szervezte és jegyezte le az alábbi utat.2013. 01. 27. 06:05 – 08:10. BUD-CRL, HA-LPE, LF 150 fő, 290 FtA parkolópláza egyik ügyfelének hála, csakúgy, mint két hete, megint sikerült majdnem lekésnünk a gépet. Ők is és mi is 4.30-ra voltunk bejelentve, ehhez képest 5…..
DePassant 2013.02.28 23:46:20
Mit lehet csinálni fél nap alatt egy semmi közepén lévő pici reptéren? Jóformán semmit. PLACI sok hasznos tudnivalóval fűszerezett írása bizonyítja, hogy a repülés öröméért egy ilyen rövid látogatás is érdekes tud lenni. 2 héttel(!) az utazás előtt nagyon kedvező áron…..
DePassant 2012.12.07 01:58:32
@tg_mak: De volt feladott poggyászom! Lapra szerelt IKEA-Volvo koprodukció :)
Eddig tartott a nagy lendület, azaz még 10 hónapig sem. A mindenható ma bejelentette Pesten, hogy a gonosz repülőtér mocskosan magas árai miatt eltakarítják a flotta nagy részét és rendesen szétbarmolják a menetrendet. Azt, hogy ez mennyire rossz lesz a BA-nak pár számadattal…..
Fapadossal okosan Varsói egynapos 2012.11.04 17:11:48
Kinek mi ugrik be arról, hogy egynapos repülős kiruccanás? Bergamo, Charleroi, Eindhoven? PLACI-nak Varsó jutott az eszébe, alább az ő beszámolója olvasható. A nyári krakkói látogatás után kedvet kaptam Lengyelország további feltérképezésére. A választott úticél most…..
DePassant 2012.11.04 17:51:29
Az utóbbi időben egyre több kérdés merül fel a fapadosoknál használható kézipoggyászokkal kapcsolatban különböző fórumokon, így ideje egy kicsit részletesebben beszélni róluk. DePassant olvtárs alaposan körüljárta a témát, köszönjük. Időközben számos változás volt a…..
DePassant 2012.06.13 10:04:06
@speed: Szerintem ha kisebb lenne az feltűnt volna már valakinek. De legközelebbi repülés alkalmával ha van hely a kézipoggyászban csomagolj el egy colostokot, és várjuk a tényfeltáró fotókat :))
A lélektani türelmi idő után elmondható, hogy iszonyatos nyomort hozott a SZÉP-kártyák bevezetése. SZÉP-kártyán belül is vannak azért hátrányosabb helyzetűek, például a K&H-sok, akik kizárólag gyorsétteremben tudnak vásárolni vele: Sajnálatos módon nem vagyok…..
Azt már tudjuk, hogy gyalog jobban járunk, mintha Ryanairrel mennénk, de azért még van hova tovább szinezni az összképet. Naiv ügyfél korábban megfelelő poggyászméretű csomagja ezúttal túl nagynak bizonyult. A pótdíjat telefonon bediktált kártyaadatokkal sikerült csak…..
DePassant 2012.05.27 01:20:26
Legtermékenyebb szerzőnk, Zoli  a Benelux államok közül már a két nagy testvérnél járt, így ideje volt, hogy megnézze Luxemburgot is.Valaki egyszer mutatta nekem a Flibco busztársaságot, aminek van a Charleroi-i reptérről közvetlen járata Luxemburgba. Ez a dolog csak…..
Az itt látható 5 videóban 5 ryanaires "problémára" kaphatunk választ DePassant jóvoltából:1. Hogyan váltsuk át euróra a forintban megadott jegyeket?2. Hogyan kerüljük el a Ryanair rossz árfolyamait?3. Hogyan foglaljunk adminisztrációs díj nélkül általában?4. Hogyan foglaljunk…..
DePassant 2012.04.21 23:28:45
@LHOY: Virtuálissal legutóbb még nem lehetett foglalni ryan-nél... Szóval érdemes a plasztikot megigényelni, úgy is ingyen van.
DePassant 2012.05.06 23:37:54
@lostviking: Remélem már megkaptad a kártyát, olyan 1-2 hét amíg megjön a többiek tapasztalata alapján. Elvileg az igényléskor kellett valahol kiválasztanod a kártya pénznemét, ha EUR számlád van, akkor valószínűleg alapértelmezében azt ajánlotta fel, így nem kell aggódni miatta.
Régóta meg kellett volna születnie ennek a leírásnak, de végre itt van, és aki még bizonytalan, vagy nem használta, végig követheti, miként működik az internetes utasfelvétel a wizznél.  Frissítés: Az online utasfelvétel formailag már nem így néz ki, de szerencsére nem lett…..
DePassant 2012.04.19 23:31:35
@koroland79: 100% igen, tudod fizetni egy részét pontból, a fennmaradót kártyával.
Szolgáltatásokat foglaláskor is vagy utólag is hozzáadhatsz, nincs különbség. Online csekkoláskor is felajánlja talán, sőt a wizznél már akár az internetes utasfelvétel után is tudsz pl. csomagot hozzáadni (4 órával indulás előttig ), csak ez esetben újra kell nyomtatnod a beszállókártyát.
Aki követi a WizzAir akcióit, tudhatja, hogy semmi nem az, aminek látszik. Ágnes azonban jóhiszeműen megadta maléves foglalási kódját online rendelésnél, így neki 7 ezer forinttal drágábbra jött ki Eindhoven, mint maléves kód nélkül foglaló utastársának: Egyike vagyok a…..
DePassant 2012.02.15 17:11:04
@Meta Flóra: Tán felbaszta a csídet a lila ülés? Vagy mi volt olyan minősíthetetlen?
DePassant 2012.02.15 23:01:04
@Meta Flóra: Nos a magyar az szeret sorbaállni, külföldön messziről ki lehet szúrni, hogy honnan indul egy óra múlva a budapesti gép: ott ahol már kígyózik a sor :) Én mindig utolsónak szállok fel a gépre, így én csak röhögni szoktam az órákat sorban állókon :) Erre egyébként lehet venni elsőbbségi beszállást, egy kis pluszpénzért mindjárt az első között szállhatsz a gépre, lesz hely a táskádnak stb. (megjegyzem, utolsóként felszállva eddig mindig találtam helyet a táskámnak). Lábteret illetőleg én a 195 centimmel British Airways gépen sem fértem el, nekem tehát a First Class-t leszámítva minden kényelmetlen, megszoktam (:
Abban viszont igazad van, nekem tényleg a fillér számít, ha egy jegy €20-nál több, az nekem már drága :) De így is sikerült tavaly 34-szer repülnöm, ami lehet nem tűnik soknak, de egyiket sem a "cég fizette". Rengeteg szép helyet láttam, nemzeti légitársasággal talán 2-3 út jött volna ki csak egy évben. Persze kinek a pap, kinek a papné :)
Köszönöm, és én is kívánok neked sok kellemes repülést!