Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arrogancia

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten Vekerdy Tamás tollából jelent meg egy írás az FN.hu oldalán "Az iskola megbetegít" címmel, melyben az iskola betegítő hatásáról és az iskola miatti szorongásról ír. Ezután nemsokkal erre reakcióként és kritikaként megjelent a Magyar Pszichológusok…..
Tisztelt blog!   Ami a hálapénzt illeti, elég érdekes dolgokkal lehet szembesülni. Pár hete volt a kislányom mandulaműtéte, kivették mindkettőt, mert állandóan begyulladtak és a háziorvosunk arra ösztökélt, lépjünk ezügyben. Megkaptuk a műtét időpontját végre, de…..
arrogancia 2011.01.14 11:42:35
@radiologus.hu: Az a baj, hogy én fizetek, amikor levonják a nem kevés járulékomat. Arról pedig, hogy ez nem oda kerül, ahova kéne / nem jó elosztásban, nagyjából ugyanannyira tehet az orvos, mint én, és mint minden, politikai, állampolgári stb. aktivitásra képes állampolgár. Ha hálapénzt adok, kétszer fizetek. Világos, hogy az orvos meg csak egyszer kap, mert amit alapból kap, az lófasz, de nem én vagyok az, aki nem fizettem eleget.
Igen, a magánrendelésen inkább kifizetek többet, csak akkor mondjuk járulékot inkább légyszi ne kelljen. És előtakarékoskodok magamnak arra az esetre, ha sokmilliós bajom lesz. Ha meg annál is többmilliós, hát akkor megszívtam. Persze ez sem jó, mert én szívesen vagyok szolidáris azzal, aki kevesebbet keres -> kevesebbet tud fordítani az egészségére, vagyis a magasabb járulékommal szívesen állom az ő költségei egy részét is. Ezért nem vonulok ki az állami rendszerből.
A megoldás az aktív elégedetlenség. (Nem az, hogy nagyon elégedetlenek vagyunk, hanem hogy teszünk is érte vmit. Mármint ellene.)
Miközben még a villán belül is sokan (különösen Laci és Éva) gondolják úgy, hogy Olivér a legnagyobb manipulátor közöttük, figyelemreméltó, hogy eddig szinte egyetlen játékostárs sem szúrta ki Olivér "titkos fegyverét", aminek ugyan az égvilágon semmi köze nincs…..
Ellenőrző Ki a bűnös? 2009.12.17 08:00:00
Karácsony alkalmából a nem vallásos családban nevelkedő gyerek is találkozik Jézus születésének történetével és az ehhez kapcsolódó hitvilággal. Néha -szerencsétlen módon- agresszív és félelmetkeltő formában történik mindez, mint El Topo kisfiának esetében is, amikoris…..
Az egy éve posztolt Factory Ballshoz hasonlít a Copy Cat, a cél ugyanis hasonló: egy megadott mintázatot kell létrehoznunk egy felületen. A trükk az, hogy ehhez csak néhány alapszín és sablon áll rendelkezésünkre, ezeket kell ügyesen keverni, illetve megfelelő sorrendben használni.…..
arrogancia 2009.11.24 18:53:57
@Sir Integra: nyomj resetet
Cicanapló Állatkórház 2009.11.02 00:57:00
Elöljáróban: ez nem dicsőítő szöveg lesz. Éjjel fél tizenkettő van, most értünk haza az autóval tíz percre lévő állatkórházból, ahová háromnegyed kilenckor indultunk. Az ott eltöltött idő, megkapott kezelések pedig alig-alig látszanak meg Nyinán. Jöjjenek hát a…..
Reand és barátai nem először rendeltek a veszprémi Don Vito pizzériából, most viszont egy késés miatt kihűlt pizzát és egy nem túl szimpatikus palacsintát kaptak. Mivel nem ezt szokták meg, azonnal reklamáltak és milyen jól tették: a végére csalódott ügyfélből boldog…..
Jómagam ugyan nem tartozom azok közé, akik hasra esnek a mindenféle web 2.0-ás fejleményektől, vagy akik karriert és egzisztenciát építenek jól hangzó buzzword-ökre. De hogy mondjuk a blogoknak köszönhetően mennyire más lett minden, azon néha valóban el tudok csodálkozni. Ez…..
"Családunkban kiscicák születtek, de valahogy egy Marslakó is belekerült az alomba. Nem győzünk megszakadni Ufókán" - írta nekünk wetike. "Küldök róla pár képet, néhányan elég jól álcázza magát, de bizony azért kiderül a turpisság.Felhívom figyelmeteket a…..
Modorosblog A munkahelyi szülinap 2009.06.26 10:59:00
Az előkészületek: Kedves Mindenki! Mint mindannyian jól tudjuk, örökifjú Ercsi kartársnőnk holnap ünnepli 21. ;-)) szülinapját! Összedugtuk itt a fejünket néhányan, és úgy gondoltuk, meg kéne lepni valamivel. Odáig eljutottunk, hogy él-hal a teamécsesekért (főleg a…..
Konzervatórium Ezt elkúrtátok 2009.06.16 12:23:00
Olvasom az Ifjúság 2008 gyorsjelentést (pdf), és elég érdekes kép rajzolódik ki belőle (a Népszabadság cikke röviden összefoglalja az eredményeket). Első pillantásra érdekes, hogy a fiatalok közül majd annyian utasították el a válaszadást, mint ahányan válaszoltak (kb. 21…..
arrogancia 2009.06.16 18:08:50
A Gyorsjelentés munkaerőpiacról szóló részét eléggé jól ismerem, mintegy betűről betűre, és egy szóval sincs benne olyasmi, hogy az iskolába járó magyar fiatalok majd mindegyike külföldi munkavállalásban gondolkodik. Olvasd el alaposabban. Nem a cikked mondanivalójával szeretnék vitatkozni, csak azért tartom fontosnak erre fölhívni a figyelmet, mert szerintem az országban az egyik legnagyobb gáz ez, hogy félszakértelemmel, félinformációk alapján, félolvasottan mondják meg az emberek a tutit állandóan (lásd a féltudású ország vagy mi az indexen). Kis túlzással: én azt gondolom, hogy senki nem direkt kúrja el, hanem ezért. Mert semmit nem olvas, gondol és hallgat végig, mert némi tudás megszerzése után azt gondolja, ő most már mindent tud, és az új információkra már nem is figyel oda rendesen. Nem mondom, hogy te ilyen vagy, Caracalla, vagy hogy bárki más ilyen, de sajnos gyakran viselkedünk így, jelen esetben pl. te is.
Merő jószándékból mondom: Ha alaposan elolvasnád és utána nyilvánítanál véleményt, lenne rá esélyed, hogy véleményformálásoddal hozzájárulj az ország jobbátételéhez. Így azonban sajnos jó esélyed van rá, hogy ugyanolyan butaságok terjesztőjévé válj (még ha a jószándék is vezérel), mint azok, akik a közelmúltban elkúrták, és ezt a szép tevékenységet még most is folytatják. Lehet, hogy néha véletlenül jót mondasz, de az csak a szerencsének köszönhető. (Egyébként ha nem is állítom, hogy minden elkúró jószándékú, de elég sok az. Sok elkúrót láttam már közelről. :))
Nem akarlak bántani, nagyon örülök, hogy ilyen publicitást kap ez a dolog, de tényleg igazán nagyon fontosnak tartom, hogy az ország jobbá tételéről szőtt álmainkat, terveinket tényekre, ne pedig (puszta lustaság miatt csak félnek maradó) félinformációkra alapozzuk.
Még egy szót a fiatalok társadalmi-gazdasági közérzetéről: a válság kitörése után pár héttel kezdődött a kérdezés. Sajnos már soha nem fogjuk megtudni, hogy mondjuk egy hónappal korábban mit mondtak volna, pedig tényleg érdekes volna.
A címe pedig nem Fiatalok, hanem Ifjúság2008, de ez már tényleg csak színtiszta kötözködés.
arrogancia 2009.06.17 10:28:50
@Caracalla: Így van, és ez nagyon fontos különbség. Nyilván nem lehet odaírni a fókuszcsoportok elemzésének minden mondata elé, hogy "A fókuszcsoportos kutatás - ami nem reprezentatív módszer - tanulsága, hogy ...".
A végeredmény, a lényeg: Nem igaz, hogy majd' minden iskolás külföldön szeretne dolgozni. Amit leírtál, az nem igaz.
Őszintén szólva kicsit meg vagyok döbbenve, hogy nem azt válaszoltad: "de fasz vagyok, elnéztem, bocs". Nem is megdöbbenve vagyok, hanem elég szomorú.
Ha valakit az igazság is érdekel, nemcsak a saját elméletét alátámasztó (nem)tények, akkor elárulom: Az összes (bármilyen) iskolába járó 38 százaléka mondja, hogy szeretne majd külföldön tanulni (ez elég messze van a majd' mindegyiktől). A szakmunkásba járók 35, a felsőokt.-ba járók 41 százaléka.
arrogancia 2009.06.17 10:30:17
Dudált a kispapa, válaszul persze eltörte a fogát a taxis. Az áldozat rendőrt hívott, a személyszállító megjuhászodott, de már későn. A kismama kiborult, és megírta a Homárnak, hogyan kezelte az ügyet hivatalból a rendőrség. Véres részletek alant. Nem vagyok egy nagy…..
Kedves Kettős Mérce blog olvasók! Remélem nem fogtok megharagudni, hogy az alábbi posztot utólag anonymizáltam. A forrás közzététele szükséges volt ahhoz, hogy a levél hitelességét bizonyítani tudjuk, ezen túl azonban nem bír különösebb információ értékkel, ugyanis nagy…..
arrogancia 2009.06.05 16:41:26
Rosenfeld Koppány, ez meg miért járatja le az lmp-t: twitter.com/lehetszmas
elolvastad egyáltalán? a linkeket is? jézusmária, súlyos vagy, nagyon súlyos, sírnivaló. Én kettős mércét alkalmazok. máshogy mérem azt, akinek van agya, meg akinek nincs. téged sajnállak. aki direkt ilyen, attól hányok.
  Kormányszóvivő legyen a talpán, aki úgy hozza a playboy és a csibészgyerek egyvelegét, mint Szollár Domokos teszi. A kommunikációs titán a HVG-nek nyilatkozott.   A legújabb kori trendeknek megfelelően megnyílnak a magánélet ablakocskái. Domokos – mint mondja…..
arrogancia 2009.06.05 14:55:01
Modorosblog Szexuálmodor 2009.05.26 12:37:00
Modorosságaink górcső alá vétele során nem mehetünk el szó nélkül a nemiség és kapcsolódó tevékenységek elemzése mellett. Már a kölyökkori micsodánk és a lányok izéje orientál, a szülőkre rányitás pedig nem csak a növésben, hanem a témába vágó nyelvi…..
arrogancia 2009.05.26 16:28:17
(Mottó, utólag:Hogy irjuk azt, hogy bammeg?1. Ha ige, sz-szel és külön, ha rémakiemelő partikula, z-vel, és egybe.2. Három ponttal.) Subject: kerdes Date: Wed, 23 Feb 2005 15:03:16 +0100 From: angelday To: zsb@mail.index.hu Bela, „3 órára kell menjek a fogorvoshoz” vs…..
Ez a blog az általunk, általam modorosnak (ezáltal egyszerre megmosolyogtatónak és kerülendőnek) ítélt szófordulatokat, kifejezéseket, viselkedésformákat fogja tárgyalni. Senki ne lepődjön meg, ha saját maga által is használt frázisokat olvas, nehéz ezzel szembesülni :)…..
arrogancia 2009.05.20 15:15:01
A Magyar Televízió Szempont című műsora „Áldott állapot, áldatlan helyzet” riportjának margójára A 2009. február 19-i Szempont című műsorban Bíró Szilvia riportja a terhesség alatt kiszűrt rendellenes magzatok, és az édesanyák sorsáról készült. A videón…..
arrogancia 2009.04.16 13:02:45
@nildi: Miért várod, hogy a többi ember bármilyen mássággal szemben toleráns legyen, ha te ennyire nem vagy az: "de minden jó érzésű szülő azt az utat járná, mint ti a férjeddel"
arrogancia 2009.05.14 16:19:23
@bhgabi: Ezesetben elnézést. Valóban úgy értettem, hogy azt tekintei "nem jó érzésűnek", aki végül más döntésre jut és más úton megy tovább.
w A legszebb öröm 2009.05.12 04:30:00
Gyászba öltözött a magyar baloldal. Legyünk velük megértőek és kedvesek, nehéz napokat élnek át most. Pécs eleste velőtrázó fájdalom. Mert ha Szili ekkorát bukott Pécsett, akkor ki állhat meg? Hol marad egy talpalatnyi menedék nekik? Pedig akár örülhetnének is, ha…..
  Az MDF-ben az a zseniális, hogy több mint két évtizede történt megalakulása óta lényegében folyamatosan válik, bomlik, oszlik, szakad, ennek ellenére még mindig létezik, sőt még plakátokra is van pénze. Most éppen Hock Zoltán és Katona Kálmán lázadtak fel, mert…..
Tripla bruhaha: szerda este-éjjel bloggerhez méltatlanul oknyomozást folytattam, ami egészen elképesztő, bár nem meglepő eredeménnyel zárult. Az előzmény dióhéjban annyi, hogy Jeszenszky Zsolt, a Mahasz zenekiadói szervezet médiaarca egy, az Indexen szerdán közölt vendégcikkben…..