Regisztráció Blogot indítok
Adatok
General Zavala

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Clone Wars Blog Május!!! 2010.05.01 05:05:00
Amikor ezt olvassátok, én már nem vagyok itt... Na jó, ne dramatizáljunk: Éppen nem vagyok itthon, mert osztálykiránduláson vagyok :) De ennek ellenére még ezelőtt beidőzitettem 1-2 bejegyzést, hogy addig se unatkozzatok. Szóval új hónap vette kezdetét. Tegnap - Április 30.-án- a…..
General Zavala 2010.05.04 15:01:34
@Commander Bly: Igen, az első hsz-t pont elég volt elolvasnom, miután szinte az egész trailer tartalmát elsütötték benne...
Malastare-on elég nagy problémát okozott ez a régóta kihaltnak tekintett, kissé fura kinézetű szörnyeteg. A szeparatisták elleni csatában a Köztársaság egy új fegyvert próbált ki, aminek a robbanása után lesüllyedt egy kis föld, és ez felébresztette a Zillo fenevadat. A…..
Szerintem leszögezhetjük: A képen látható admirális szinkronhangja több, mint gagyi. Nem emlékszem, hogy az első évadban is ő volt-e a szinkronhang, bár szerintem nem... Az eredeti viszont nagyon jól passzolt hozzá, valahogy karaktert ad az admirálisnak, itt meg inkább csak olyan,…..
General Zavala 2010.04.16 18:51:28
@barkó: Yularen hangja ugyanaz maradt, mint az 1. évadban és a mozifilmben. A szinkronlista szerint Jakab Csaba szinkronizálja a 2. évadban is.
Padmé hangja lesz majd érdekes. Ugyanis a 2. évadban már nem Zsigmond Tamara lesz a hangja, hanem Csondor Kata...
Már a múltkori részben is elmondták, hogy a kábult Zillo fenevadat majd a coruscantra fogják szállítani, hogy ott kivizsgálják. Itt persze lehetett volna annyiban hagyni a dolgot, de szerencsére(?) a készítők úgy döntöttek, hogy itt nem állnak meg, és folytatják. Zillo…..
General Zavala 2010.04.14 21:13:03
@barkó: Támadóan reagálok arra, amit te írsz? Nos, emlékeim szerint leírtam egyéni véleményemet, melyre te írtál egy támadó stílusú hsz-t, Zillo-val kapcsolatban. Hol reagáltam én támadóan? Ja, talán az után, hogy te jóformán elküldtél engem a pi**ába, mert mertem sajnálni azt a "vérszomjas fenevadat"? Már ne is haragudj, de ha az éremnek 2 oldala van, te az egyik én a másik oldalát látjuk jónak, akkor ki nem fogadja el a másik véleményét? Én csupán kiállok az álláspontom mellett a te továbbra is igen csak flegma stílusoddal szemben, amiért had ne kellejen már szégyellnem magam. Nem vagyok felháborodva, egyszerűen csak zavar, hogy nem tolerálod az álláspontom és egy régebbi vitát próbálsz felelőssé tenni ezügyben. Egyébként ha egy betűvel nem ítélted el az álláspontom, akkor kérlek olvass vissza a "Nagyon rohadtul lehet sajnálni... Mondjuk azt, hogy idáig túlélte... " c. mondatodhoz és egyből rájössz, hogy önmagad cáfolod. Ugyanis nem csupán a saját véleményed írtad le, hanem az én álláspontomra tettél megjegyzést, utalva arra, hogy hülye vagyok, hogy így és nem úgy látom a dolgokat, ahogy te.
Azt továbbra is fenn tartom, hogy Zillo nem hibás semmiben, önvédelemből cselekedett, jogosan. A klónokat sem ítélem el, hisz ők meg parancsra tették, amit tettek. Egyedül Palpatine-t tartom hibásnak, akinek a nézeteivel úgy látom, te egyet értesz. Magyarul: "Dögöljön csak meg Zillo, hogy meri megvédeni magát az otthonát feldúlókkal szemben?" - igaz?
"Olyat tudok aminek ha a fele iga kirepülsz szégyenedben a Galaxisból! OK?" - ezen mondatod után gondold csak át még egyszer, hogy ki kötekedik. Az igen csak irritáló stílusoddal szemben normálisan reagáltam, amit tőled is el várnék. Vagy nagyon nehezet kértem?
Ha ezek után is azt állítod, hogy semmi bajod a véleményemmel, akkor valami komoly evolúciós szakadék tátong kettőnk között, bar(át)om!
Emlékeztek még a szeparatista fegyverre a Defenders of Peace-ben? Ha igen, akkor biztos tudjátok, hogy az a fegyver kicsinált minden életformát, a droidoknak viszont semmi baja nem volt tőle. Nos a köztársaságiak több mint egy évaddal később kitaláltak egy új fegyvert, az…..
Na jó, a cím csak a vicc kedvéért... Egyébként olyan 700 megát nyom a cucc, így biztos vagyok benne, hogy a minőség is remek (csodálkoznék, ha nem így lenne). Mostantól majd a szinkronos letöltés is kikerül a feliratós verzió letöltése mellé. Tudom, hogy nyúlfarknyi lett ez a…..
General Zavala 2010.04.10 18:56:17
@Varbaro: Tényleg nem. Ezek szerint gyorsan leszedték... :S
Hát ez is megvolt. Hosszú várakozás után már a második évadot is nézhetjük magyarul, a tv-ben. Gondolom nem csak én voltam arra kiváncsi - így az eredeti után- hogy milyenek lesznek a szinkronhangok, meg hogy ez úgy dob-e, vagy ront-e az epizód élvezhetőségi értékén. Hadd…..
General Zavala 2010.04.09 14:44:37
@barkó: Mondjuk azért, mert angolul így helyes a kiejtése. Nem te írtad véletlenül, hogy az angolban máshogy írnak szavakat, mint a magyarban?
General Zavala 2010.04.09 15:54:10
@Ariza: Igen, ez hasonló szitu, mint a Jedi szó kiejtése, ami eredetiben "Dzsedáj" míg nálunk "Dzsedi". Bár sokszor hallottam, hogy nekünk (magyaroknak) is "Dzsedáj"-nak kéne ejteni, de már annyira beépült a nyelvbe a téves verzió, hogy ez lett elfogadott. Saleucami is hasonló, úgyhogy szerintem nem vétettek akkorát "Felúsa"-val, de persze attól függ, kinek mi tetszik.
General Zavala 2010.04.09 18:05:38
@barkó: Lényeges különbség van a Sith és a Shit között, (mert utóbbit ejtik sit-nek) de ez már eléggé OFF!
Clone Wars Blog Helyzetjelentés! 2010.03.29 20:33:00
A miutóbb szerkesztettem a bejegyzéseket (a részértékelések alá beillesztettem egy szöveget), és véletlenül sikerült kitörölnöm a Senate Spy kvízt, amit most újraalkottam. Egyébként már elkezdtem a Cat and Mouse részértékelést írni. Nem garantálom, hogy már ma készen…..
General Zavala 2010.03.30 16:08:45
@ffixer: Már jó pár hete reklámozzák a CN-en és persze a rajongói oldalakon is lassan már minden csapból ez folyik.
Kijött a jó minőségű preview a Cat and Mouse-hoz, hétvégén pedig részértékelést is olvashattok majd. Az eddig látottak alapján én még semmi extrát nem véltem felfedezni (leszámítva a képen látható főgonosz kidolgozását, az szerintem egész ötletes), de ez még nem jelenti…..
General Zavala 2010.03.25 16:26:05
@SuperGalaxys: Ez igaz, bár Ahsoka nem egy életveszélyes küldetésre elkísérte Anakint, mint pl: a Malevolence elpusztítása, a 2. Geonosisi csata, a holokron visszaszerzése és még sorolhatnám...
General Zavala 2010.03.25 21:25:02
@Gree parancsnok: Ennek a christopsisi csatának csak annyi köze van a mozifilmhez, hogy előtt és a Hidden Enemy előtt játszódik. Ha majd kijön a kibővített episode guide, meglátod. ;)
General Zavala 2010.03.26 15:38:31
@Lok Durd: Igen. Ha megfigyelted volna az 1x16-os részt, az szintén a "múltban" játszódik. Vagy annak sincs semmi köze a mozifilmhez? Jó ötlet...
Most egy laptopról irok, de hogy én mennyire utálom ezt a laptopra szerelt, iszonyatosan gagyi billentyűzetet... Kinszenvedés irni vele, és akkor az egerezésről még nem is mondtam semmit. Sajnos holnap is csak laptopon leszek, ezért ne számitsatok arra, hogy bejegyzések tömkelegét…..
Úgy tűnik a 14. rész a szokásosnál kicsit később lett feltöltve, úgyhogy még nem lehet online megnézni, csak letölteni (KATT). De szerintem csak idő kérdése, és már nézhető lesz, illetve felirat is lesz. Egyébként érdemes megnézni az sw-s adatlapot is, mert megnézhetitek a…..
Tegye fel a kezét az, aki a múltkori rész után nem várta a folytatást... Na ugye, hogy mindenki várta! A kérdés már csak az volt, hogy vajon lesz-e olyan jó, mint a The Mandalore Plot? Vajon lesz-e olyan jó a sztorija? Vajon megmarad-e az a "fúú, ilyet én még nem láttam"…..
Aki nem tudja, annak elmondom, hogy egykor még nem a Köztársaság háborúzott a szakadárok ellen, hanem a Mandaloriaiak és a Jedi lovagok írtották egymást. Azóta viszont már sok változás történt a galaxisban. A régi mandaloriai harcosok azóta száműzve lettek (és úgy tudják,…..
General Zavala 2010.02.01 15:02:05
@Varbaro: Ezzel nem sok újat mondtál nekem és a Jango-klónt is csak a páncélzatra értettem. Az volt a zavaró, hogy ugyan olyan páncélzatuk volt, mint Jangónak. Lehettek volna egyedibbek. Jango és Boba is mandalori, mégis legalább eltérő színű a páncéljuk...
General Zavala 2010.02.01 17:02:08
@barkó: Értem a Jangós-dolgot, de számomra így is fura volt. A fekete fénykardban az nem tetszett, hogy a sugárnyaláb, (ami minden színű kard esetében fehér középen) itt fekete volt, ráadásul fehéren világított. Egy fekete sugár, hogy világíthat fehéren. Azt értékelem, hogy újítani akartak valamit a készítők fénykard terén, de akkor már adhattak volna hozzá valami technikai leírást. :D
Szeretném így elöljáróban elmondani, hogy szerintem a The Mandalore Plot egy remek rész. Annyi jó ötlet van benne, ami másik 5 CW részre elég lenne, ráadásul a szereplők, meg a harcok is nagyon-nagyon jók lettek szerintem. Szóval tényleg csak ajánlani tudom, hogy töltsétek le,…..
General Zavala 2010.01.30 21:43:39
Még mielőtt beszámolnék arról, hogy húdesok videó érkezett a The Mandalore Plot-ról, meg kell osztanom veletek egy nagyon fontos - mondjuk teljesen témába is illő- hírt. Az epizód főgonoszát (legalább is csak gondolom, hogy ő lesz a főgonosz, és igen az, akivel Obi-Wan fog…..
General Zavala 2010.01.29 17:24:07
@Gree parancsnok: pedig az EP3-ban ott vannak a Mustafaron a többi szakadár vezérrel, úgyhogy valamikor kénytelenek lesznek kiszabadulni.
A Wookiepedia sosem hazudik, ezt már tudjuk egy ideje. Szóval most is teljesen biztos, hogy igaza van! 29.-én jön majd a The Mandalore Plot, utána pedig egy újabb duplapremier, febr. 5.-én, ahol a Voyage of Temptation, és a Duchess of Mandalore fog bemutatásra kerülni. Kiváncsi vagyok…..
General Zavala 2010.01.28 19:22:25
@Ariza: Az egy antik fénykard a Jedi templomból, a Régi Köztársaság korából.
Ha jól emlékszem mondja is, hogy: "This Lightsaber..."
A második évad első kétszámjegyű epizódja ott kezdődik, ahol a 9.-ik abbamaradt. Még pedig az ott maradt abba, hogy egy leszálló hajó, és néhány mentőkabin elhagyta Grievous hajóját, és elindult a Saleucami bolygó felé. Az egyik ilyen mentőkabinban volt Grievous is, tehát…..
Végre itt van, megérkezett a várva várt duplapremier. Ennek a duplapremiernek az első "feléről", a Grievous Intriuge-ről már egyébként is lehetett tudni, hogy tele lesz fénykardpárbajokkal - vagy legalább is lesz benne- lesznek benne új jedik (Eeth Koth & Adi Gallia),…..
General Zavala 2010.01.07 14:32:21
@adi_:
Mert az animációs sorozat üti a rajzfilmet. A CW-t Tartakovsky készítette, míg a TCW-ben maga Lucas is közre működik. Ezek után nem kérdés, melyik a 'hivatalos'...
General Zavala 2010.01.07 16:37:59
@Zomb!eboy:
Grievous karaktere az EP3-ra lett kitalálva, csak kiderült, hogy készül ez a CW rajzfilm, amibe aztán végül belekerült, mint előzmény.
General Zavala 2010.01.07 16:45:20
@adi_:
Kell, hogy rábólintson, de pl. a SW-regények zöméhez semmi köze. Rábólint, hogy jó pénzért rámehet a SW logó, de kb. csak ennyi köze van hozzá.
A CW rajzfilm és 'A gonosz útvesztője' c. regény is az EP3 előzményét meséli el. A baj csak az, hogy teljesen másképp. Lucas megerősítése szerint pedig a regény és nem a rajzfilm a 'hiteles' előzmény.
A végén még a TCW-ben is elmesélik majd az EP3 előzményét megint másképp.
Szeretem az EU-t, de elismerem, hogy csak másodrangúak a filmekkel szemben.
Még csak most fog jönni a Grievous Intrigue + The Deserter duplapremier, ám a "mindent tudó" wookiepedia már a 11. és a 12. részről irkál. Ezek elvileg a Lightsaber Lost (innen a kép), és a The Mandalore Plot. Utóbbiban a helyszín Mandalore lesz (valószínűleg itt tűnik fel…..
General Zavala 2010.01.02 18:39:30
@barkó: Te pedig kicsit sokat foglalkozol mások hibáival, tudod öreg? Szarkasztika? Az előbb a humorérzékemmel volt a baj. Na most akkor döntsd már el . Tudod mit... nem akarok én magyarázkodni se előtted, se más előtt. Van jobb dolgom is, mint neked megfelelni. Nem is ismerlek.
Inkább foglalkozzunk tényleg az új részekkel, hátha akkor meg tudsz felejtkezni a kritizálásról. ;)
General Zavala 2010.01.02 18:47:41
@Ariza: Az a "Túlélők keresése", amelyikben Luke és Mara a rocsok fedélzetére indul.
A "Kirajzás"-ban C'baoth és 6 Jedi-mester vezetésével elindulnak, hogy új világokat fedezzenek fel a Galaxisban. Az a furcsa, hogy előbb jelent meg "TK", aztán az előzmény...
General Zavala 2010.01.02 23:59:38
@barkó: Kirajzás trilógia? Nem csak egy könyvből áll? A "folytatása" pedig a Túlélők keresése.
Az őrült klón (aki már a Sötét Oldalra állt C'baoth klónja) Joruus, míg a Jedi Jorus C'baoth. A túlélők keresését még nem tudtam beszerezni, a Kirajzás viszont nagyon jó.
Az amcsi CartoonNetworkön kisorsolták a TOP 10 Clone Wars-os jedit. A helyezés: 10. Obi-Wan Kenobi 9. Luminara Unduli 8. Ki-Adi Mundi 7. Barriss Offee 6. Plo Koon 5. Mace Windu 4. Kit Fisto 3. Ashoka Tano  2. Anakin Skywalker 1. Yoda Bár nem tudom, hogy ez egy szavazás volt-e,…..