Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HK417

9 bejegyzést írt és 1324 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Jelenleg, ha saját tulajdonú lakóingatlant értékesítesz és a megszerzés és az értékesítés között nem telt el öt év, akkor adófizetési kötelezettséged származhat. Mivel te jó esetben jövedelemre tettél szert, ez képezi majd ennek a személyi jövedelem adóként kifizetett összegnek az alapját. Azért…..
A tavalyi év nagy meglepetése volt a hazai Gestamen kézifegyverek bemutatása. A kutatás-fejlesztést végző csongrádi cégnél nemrégen első kézből kaphattam új információkat a különböző kategóriájú típusokról. A sorozatgyártással és rendszeresítéssel kapcsolatban nagyon sok még a kérdés, amire csak a…..
Európa eddig úgy tekintett az orosz törleszkedésre, mint mikor a macska odarókázik a sarokba, a gazdi meg eléhúzza a sámlit. Ha nem látjuk, akkor ott sincs. Így volt ez Krímmel - azt se tudjuk, hol van pontosan, meg hát úgyis oroszok lakták, kit érdekel. Így volt ez az ellenzéki politikusokkal - jaj…..
HK417 2022.03.22 23:19:49
Ma folytatjuk az egzotikus országokat, területeket bemutató sorozatunkat, amelynek legutóbbi részében a tűz és jég földjére, Izlandra látogattunk el. Ma is maradunk Észak-Európában, most azonban valamivel közelebb kerülünk a kontinens szárazföldi részéhez (egyben Grönland után letudjuk Dánia másik…..
Amíg egyeseknek Franciaországról Párizs vagy a gazdag történelem jut az eszükbe, nekem a francia színészlegenda Louis de Funès. Számos film kötődik hozzá, így a felsorolásával nem foglalkoznék. Jónéhányat Magyarországon is kultikus szinten emlegetnek (pl Jákob rabbi kalandjai). Számomra Funès…..
Az amerikaiak 2020 februárjában Dohában tárgyaltak először a tálibokkal (legalábbis magas diplomáciai szinten) mégpedig az afganisztáni háború befejezéséről és az amerikai kivonulásról. Aztán egy évvel később, 2021 április 14-én Joe Biden hivatalosan is bejelentette egy sajtótájékoztatón, hogy…..
Sokak álma lehet egyszer Göteborgtól Stockholmig keresztülhajózni Svédországon. Az út teljes hossza több mint 600 km, és a svéd nyárban négy napot / három, többnyire világos éjszakát vesz igénybe. Erről az útról szólt az egyik német tévécsatorna filmje a közelmúltban, ennek kapcsán született a…..
Nem lehet elmenni szó nélkül az alábbi Lamborghini Urus mellett, ami nem másé, mint Kim Kardashian Westé. Az autó ugyanis szőrmének tűnő anyaggal van borítva, de nem csak kívül, hanem az utastérben is. Kardashian vajon plüssjátéknak nézi a saját kocsiját? Értetlenül álltam a képek előtt, aztán…..
HK417 2021.06.19 19:39:06
Bevallom csak mostanában, a sokadik évad környékén kukkantottam bele az Észbontók című magyar kvíz-show néhány epizódjába (mert egy ismerősöm beszélt róla hitetlenkedve) és azonnal leesett az állam. Miután felszedtem a szőnyegről nem tudtam megállapítani, hogy mit érzek: egyszerre voltam ledöbbent,…..
Amikor euroszkepticizmusról és EU-ellenességről hallunk, akkor hajlamosak vagyunk ösztönösen a kelet-közép-európai tagállamokra gondolni. Az unió kritizálása és a kilépés lehetősége azonban nem csak a magyar és a lengyel politikában aktuális téma. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a szövetség…..
A súlyosan traumatizált Klara (Olga Kurylenko) egy katasztrófába torkolló bombamerénylet után tér haza édesanyjához és izgága kishúgához. Épphogy képes túlélni a mindennapjait, persze azt is csak töméntelen mennyiségű nyugtató segítségével. Egy napon húga ráveszi, hogy kísérje el őt egy buliba,…..
             Gao Liu orra végén levő szövet az eljárás után elhalt Egy kínai színésznő figyelmeztet a kozmetikai sebészet veszélyeire, az által, hogy fotókat osztott meg sérült orráról egy eljárás után. Gao Liu énekes, illetve színésznő, aki több filmben és tévéműsorban játszott, egy felkelő…..
HK417 2021.02.06 21:29:21
@csiri bá: : Az lehet tényleg! Meg azért szerkeszteni sem ártana, ha már blogol a paraszt. Felét nem is látom, mert az oldalsáv fedésében van,...
A hágai fellebbviteli bíróság több pontjában helyt adott a Milieudefensie / Föld Barátai Hollandia és négy nigériai magánszemély keresetének, amit 2008-ban indítottak a Shell olajvállalattal szemben. Igazságszolgáltatás a Shell által okozott szennyezés áldozatainak A bíróság megállapította, hogy…..
Ha azt gondoltad hogy mindent láttál már az NDK-ból az NSZK-ba vagy Nyugat-Berlinbe távozni szándékozó keletnémet leleményekről, akkor ezt nézd meg! Sikeres és sikertelen szökések a Fal építésétől a lebontásáig, Megaválogatás, 38 - nagyobbrészt a Stasi által készített - fotóval! 1985 körül. 'Der…..
HK417 2021.01.11 15:47:22
@David Bowman: Ciprus fővárosa Nicosia és a buffer zóna is azt vágja ketté--igen, több helyen fallal is és néháhy ellenőrző/átkelő ponttal. Larnakától elég távol esik a legközelebbi pontja is a buffer-zónának, így alkalmas a nemzetközi reptér üzemeltetésére és természetesen mint túristaparadicsom sem utolsó
Ahogyan a legjobb fikciós és a legjobb dokumentumfilmeket, s a leginkább alulértékelt alkotásokat is megemlítettük, úgy itt az ideje beszélni 2020 legpocsékabb filmjeiről. Ezek a darabok mind fabatkát sem érő borzadályok, melyek többnyire egy-egy gondolatot, témát, alanyt és brandet alávaló módon…..
Kedves Olvasóim! Mai bejegyzésem több elemében is tartalmaz olyan részleteket, mely érzékeny és szép lelkű olvasóimnál bizony ki fogja csapni a biztosítékot. Churchill szavait ellopva, nem ígérhetek mára mást, mint vért, verejtéket és könnyeket - no még egyéb borzalmakat. A mai poszt ugyanis a…..
Rokaffy Farkas Vétó a vétónak 2020.11.16 19:32:05
  Olyan esemény történt ma, ami ebben a formában példa nélküli; két uniós tagállam is megvétózta az Európai Uniói 7 éves költségvetését. Magyarország és Lengyelország élt azon szuverén jogával, hogy ne fogadja el ezt az elkövetkezendő időszakot kontinentálisan meghatározó büdzsé tervezetet benne a…..
MENETSZÉL2016 Kirovec, a legenda 2017.11.28 19:08:42
Valamikor régen, amikor még a TSZ-ek virágoztak, nagyapám traktoros volt az Adonyi Tsz-ben. Így aztán, amikor látogatóban jártunk náluk, vagy ott nyaraltunk, mindig nagyon vártuk a Papit, ugyanis időnként traktorral jött haza, s ez nagy esemény volt! A piros, rozsdás, erősen olajszagú gépek…..
HK417 2020.09.25 23:07:36
@yerico1: Rába pótkocsival????? Biztos vagy te ebben?
HK417 2020.09.25 23:22:33
@yerico1: Ja!!--még valami! A Rába-Steiger 250-hez képest azért nem volt az akkora űrtechnika! A Rábában is volt legkondi, rádió és 10 sebesség előre, meg kettő hátra. A K150-hez képest esetleg, de azok meg mindent kibírtak, gyorsak voltak közúton is ezért 2 nehézpóttal dolgoztak a szemhordásban ahol nagyon jól jött az "autómata váltó".
Blogunkon egy poszt erejéig már foglalkoztunk a náci Németország észak-európai tevékenységével; egész konkrétan a Norvégia megszállóival együttműködő Vidkun Quislinget mutattuk be nektek. Egy másik írásunkban röviden felelevenítettük a történelem legrövidebb háborúját, amely mindössze két órán át…..
Az utóbbi két évtizedben a Magyar Honvédséget érintő legnagyobb horderejű hír  - a sorkatonaság eltörlése után -  a szerződés aláírása volt 218 Lynx gyalogsági harcjármű beszerzéséről, és azok hazai gyártásáról. Jöttek is a kommentek mindenhonnan, a"minek ilyent venni, vettek volna inkább…..
HK417 2020.09.22 16:04:52
@molnibalage: Az RPG miért csak 200 méter?
The Milkman Fogd a pénzt és kuss! 2020.09.09 20:33:14
Úgy gondolom, hogy ezzel a mondattal bocsátja útjára a magyar Elit azt a "réteget", aki a holdudvarához tartozik. Feltétlen engedelmesség, szervilitás, és nem árt némi szenilitás, ha bizonyos - de egyre fogyó - libernyák újságírók például Tihanyról kérdezősködnek . Cserében van pénz, közbeszerzés,…..
Mint minden nagy ország, így Spanyolország esetében is nehéz egységes szokásrendszerről beszélni, hiszen másképp élnek az emberek mondjuk Baszkföldön és másként az ország déli csücskében (a baszkoktól ezúton is elnézést a „lespanyolozásért”). Ezzel együtt is vannak olyan szokások, melyeket nem árt…..
HK417 2020.07.30 10:00:00
@arncht: Nagyrészt úgy, hogy az euro övezet többi országa kifizeti a lustaság árát--aztán ha borul a bili, akkor a görög példa lép életbe. Amúgy a nagy többségnek nem annyira magas az életszinvonala mint mondjuk Németországban vagy a skandináv országokban,... Ha esetleg valaki már leírta, akkor bocs!
Egészen elképesztő panorámával rendelkezik az amerikai Wyoming állam északnyugati részén elhelyezkedő Red Reflet Ranch tanya, melynek közvetlen közelében szinte semmi sincs, csak a sivatagi vadnyugatos táj. Vonzónak tűnik? Az is! A képek alapján garantáltan beleszeret mindenki, akit egy  kicsit vonz…..
  Amaryllis Fox, a CIA volt ügynöke, ma békeaktivista szerint a cégnél megtanult szokások némelyikétől nem lehet megszabadulni. „Megpróbálok ezeken ösztönösen változtatni – írta könyvében, a Life Undercoverben – de azt hiszem, ezek már benne vannak a tudatalattimban.” A CIA-ügynökök szert tesznek…..
HK417 2020.07.10 18:24:05
@gigabursch: Természetesen nem a kommentelőknek szólt! A "cikk" az ami minden szint alá sikeredett,...