Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EZsL (törölt)

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Publius Nem kell mindig zabálni! 2012.07.24 11:45:00
Kormányunk fejlődik és láthatóan nagyon ráér. Az Alaptörvényben előírt feladatait már mind kiváló színvonalon teljesíti, ideje van önként vállalt, felhatalmazással ugyan nem rendelkező tevékenységekre is. Most már nemcsak a haveri kör cégeinek adminisztratív…..
EZsL (törölt) 2012.07.24 14:04:01
@Disintegrator Rising: Egy fenét!

Normális fogyasztó az ár és a minőség alapján dönt, nem aszerint, hogy a termelője magyar-e, kékszemű-e, katolikus-e, szereti-e a Megasztárt, stb.

És én is felháborítónak tartom, nem csak, mert ezzel egy halom pénzt kivettek a zsebemből, amit másra költöttem volna, hanem mert a NEM HATÉKONY DRÁGÁT TÁMOGATJÁK ezzel a hatékony olcsóbb helyett. :((( Na így fejlődik vissza mindeb.
EZsL (törölt) 2012.07.24 14:44:54
@Kutchek: Mert nem húzták ki. Ennyi volt a piaci ár. Aki akarta megvette, aki nem, az nem. De az, hogy a piaci ár 70 Ft lenne, és a kormány felnyomja 100 Ft-ra, mert neki így tetszik, az gáz.
Szeretném, hogy jelenjen meg az alábbi tapasztalat az oldalukon, hogy az érintettek, betegtársak okuljanak belőle:Nekem sajnos nagyon rossz tapasztalatom van a Korányi Kórházzal kapcsolatban. Apámat a Sebészeti Osztályra vitték be, ahol két hét bent tartózkodás után…..
EZsL (törölt) 2012.04.25 10:21:02
Kérdés, mi az, hogy végstádiumú rákbeteg.

Igen, az utolsó napokban már valóban nem volt mit tenni. Ilyenkor tényleg nem éri meg hagyni szenvedni.

De!!!!

Nekem rokonom halt meg tavaly rákban.Előzmény, hogy ő már korábban is volt rákos, akkor megcsinálták neki a kemoterápiát, és ezután évekig élt tünetmenets, normális életet. Amikor újra előjöttek a daganatok, azonban akkor olyan szervet érintettek, ami miatt nem tudta rendesen megemészteni a táplálékot. Emiatt legyengült, nem maradt ereje. Bement a kórházba, kapott valamennyi infúziót, amitől jobb lett, de az ereje nem jött vissza. Ez azért volt gáz, mert ha megerősödik, újra meg lehetett volna próbálni a kemót, ami egyszer már rendbe tette. Az orvosok azonban csak a vállukát vonogatták: rákos, gyenge. Leírták. A család derítette ki, hogy az ilyen betegek táplálhatók úgynevezett penetrális úton infúzión kerezstül. Ma Magyarországon élnek így évek óta emberek, van olyan nő, aki minden második napját emiatt kórházban tölti, de minden második nap úgy él, mint bárki más, két gyereket nevel, sőt, dolgozik is félállásban. Szóval emiatt nem kéne senkienk meghalni! (Megjegyzem, külföldön úgy működik, hogy a beteg, illetve a hozátartozói tehetnek egy kisebb egészségügyi vizsgát, amelyben ezt a kezelést tanítják meg, így a tápfolyadék éjszakánként kerül a beteg szervetébe, amíg alszik, napközben minden nap teljes életet élhet). Na, a család , miután kiderült, hogy van ilyen, felajánlotta, hogy kifizeti, csak kezdjék el adni neki. Erre mi volt a válasz? Nem, mert, ha emiatt elzáródik egy mit tudom én micsoda, akkor infúzió sem lesz adható, és meghal.Aha, csak így, hogy nem erősödött meg, nem lehetett kemózni, és tovább terjedtek a rákos sejtek. A család javasolt még egy termszetgyógyász kezelést, ami segített ismerősnek (az is vénásan ment volna), azt is fizette volna, de kórház arra sem volt hajlandó. Majd ha erősebb lesz. Mégis, mitől lettvolna erősebb,ha nem adnak neki semmit, amitől megerősödne? Négy hónap múlva meghalt. Amikor bekerült, még nem volt végtstádiumú. Csak leszarták, mert rákos.
EZsL (törölt) 2012.04.25 10:30:20
@marand22: Oké, köszi a korrekciót. :)
Egyre több minden marad meg a régi jó dolgokból. Megint egy pártállami múltat idéző hagyomány elevenedik fel a középiskoláknak tantervileg most frissiben előírt katonai alapismeretek tantárgy bevezetésével.  Magyarországon először a dualizmus idején próbálkoztak…..
Mirkóczki Ádám szociológus, a Jobbik parlamenti képviselőjének törvényjavaslata és a rendőrségnek a Meleg Méltóság Menetét elutasító határozata kapcsán, mint minden évben, újra előtérbe került a homoszexualitás témája. Sokat gondolkodom a homoszexualitásról:…..
EZsL (törölt) 2012.04.18 12:12:04
Cigánybűnözés: a statisztikák azt igazolják, hogy a hasonlóan mélyszegénységben élő fehérek és a mélyszegénységben élő romák között nincs különbség a bűnözési gyakoriság tekintetében. Nyilván van olyan, hoyg bizonyos bűncselekmények gyakoribbak a mélyszegénységben élők között, és mivel köztük több a roma (családi minták átadása miatt, többek között), nyilván nagyobb a roma elkövetők összgyakorisága is. Amúgy sikkasztani, milliókat korrumpálni többnyire nem ők szoktak.....

Örökbefogadás: ha a kedves "szülő" nem mond le a gyerekéről, miután berakta egy állami intézménybe és valami irreálisan ritkán (több havonta???) odamegy megnézni, mi van vele, a gyerek nem adható örökbe. Évekig. Esetleg mire elér egy olyan kort, ami már tényleg senkinek sem "kell", mert amikor valaki örökbee akar fogadni, alapesetben nem 11 éves gyerekben gondolkodik. Én értem, hogy van, aki ideiglensen van nehéz helyzetben, de ha nem megy el hetente legalább egyszer megnézni a gyerekét és nem tölt el vele érdemben időt, akkor onnantól az a gyerek örökbeadható. (nyilván kivétel, ha csak egyszer-kétszer fordul elő, ha azért nem megy, mert kórházban van tatósan, vagy mert egy messzi földrajzi helyen dolgozik azért, hogy később kivihesse a gyereket (de akkor mutasson fel haladást ebben, hogy mondjuk x hónap utn már van megtakarítása, vagy ilyesmi. Többnyire aki verte, terrorizálta, az ne is vihesse ki többé. Ha ezek az anomáliák megoldódnának, lecsökkenne az inézetben felnövő gyerekek száma és a babára vágyók is örökbebabához jutnának emberi időben.

A cikk amúgy ritka blőd.
Most idegen tollakkal fogok ékeskedni. Mert hogy jönnek a levelek, csak jönnek. De nemcsak versek vannak bennük, hanem némelyikben javaslatok is. Nagyon megfontolandó javaslatok. Úgyhogy most szemérmetlenül lenyúlok ezek közül egyet, és nem mondom meg, kitől van. Ha akarja, majd…..
ad 1. Először is, hadd gratuláljak a Zuwachshoz (mi, svábok csak így mondjuk). Szaporodjon, sokasodjon a Magyar ezekben a nehéz órákban. Felőlem akár keverék is lehet, csak neveld jó magyarnak. Persze az europid-keresztyén vérvonal mindig örömtelibb IMHO, de most nem ez a lényeg. A…..
INTERJÚ A család csakis egy férfi és egy nő közötti kapcsolat lehet, amelyben a felek potenciális szülők is egyben. Az egyik legtekintélyesebb német alkotmányjogász nyilatkozott nekünk. Paul Kirchhof az Andrássy Egyetemen - kas.de     Paul Kirchhof a német…..
Common Sense SocietyBESZÁMOLÓ - Lorencsics Emese, Kiss IstvánVálasz nincs, a kérdés – ha kérdés – sem egyértelmű, sőt, már azt sem tudjuk mi az a feminizmus.  A Common Sense Society februári beszélgetésén jártunk.  A Common Sense Society februári…..
EZsL (törölt) 2012.03.05 22:56:43
@FeroxX88: hmm. a gender-feminizmusnak a II. vh. adta az egyik legnagyobb löketet, amikor nme volt elég munkaerő, mert a férfiak háborúztak, és a nők munkába álltak. Aztán meg valahogyan nem volt kedvük már visszamenni a fakanálhoz meg a babaágyhoz...
EZsL (törölt) 2012.03.05 22:58:10
@-JzK-: Szálasi??? Ja... Akkor az úgy van.
EZsL (törölt) 2012.03.05 22:59:54
@neoteny: Nem tudom, kinek a rátája növekszik. De Skandináviát gyakran állítja a szakirodalom példaként erre. És tényleg, csak magamból kiindulva: nagyobb a szülési hajlandóságom akkor, ha nem kell érte gyökeresül felforgatnom az életem és három évig lóg-a-lába-lóga üzemmódban egész nap a tv-néző izmokra gyúrnom.
Reggel 6 és 9 óra között nem lenne érvényes a nyugdíjasok kedvezménye és a 65 év felettiek teljesen ingyenes közlekedése Budapesten, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) tegnap nyilvánosságra hozott javaslata szerint. A tanítás és a munkakezdés…..
EZsL (törölt) 2012.02.22 14:03:09
@Mad Mind: Ez azért van, mert valaki okos kitalálta, hogy adjunk a határon túli "magyaroknak". És aztán szóltak, hogy azt nem lehet, hogy ők kapnak, más Eu országok polgárai meg nem. Erre ahelyett, hogy elvették volna az összes külfölditől, kiterjesztették mindenkire.
EZsL (törölt) 2012.02.22 14:10:36
@DIldiko: bocsi, de aki 22.800-ból él és fiatal és egészséges, na azzal gáz van. Mert az nem dolgozik, noha tehetné.
EZsL (törölt) 2012.02.22 14:11:27
@d.hardman: leírható az adóból? Bocsi, de aki beteg, öreg rokkant, annak nincs adója!
Tovább folytatjuk a Wesselényi utcai menőségeket bemutató sorozatunkat. Amikor elkezdtük, már tudtuk, hogy nagyon sok van ebben az unalmasnak tűnő aszfaltcsíkban, de lassan mi is meglepődünk, milyen listát sikerült összeraknunk: ettünk remek flódnit, ellátogattunk egy végtelenül…..
Június 4-e tragikus nap a magyar történelemben. Megcsonkították az országot: odalett sok ember, meg sok, a szívünkhöz közel álló város, falu, hegy és folyó. Trianon lelkileg soha ki nem heverhető trauma: minden nemzedék sorsába beleégett, ami Versailles-ban történt. És…..
EZsL (törölt) 2011.06.05 19:33:32
@Snexi: Igen, igazi magyar vagyok! :-)))) Hogy sajnos avagy szerencsére, azt nem igazán tudom! :-))
EZsL (törölt) 2011.06.05 19:34:47
@soproni1: Szintén! :-)
EZsL (törölt) 2011.06.05 19:35:53
@Snexi: a liberális igaz. Tényleg az vagyok. Amúgy viszont jobboldali liberális lennék, ha lenne Magyarországon tisztességes jobboldal.
Vigyázz, okoskodás következik. Tegnap este arról beszélgettünk C-vel, hogy hülyét kapunk az ősanyáktól és azoktól, akiknek életük értelme a gyerekszülés. Mert szerintünk ennél sokkal fontosabb az, hogy becsülettel felneveljük. Az pedig nem megy úgy, ha mindent neki rendelünk…..
EZsL (törölt) 2011.03.26 16:59:08
Lázár mondá: "Én soha nem szégyeltem, hogy mim van, dolgozom keményen. Abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyelni. Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér,…..
Az amerikai statisztikák szerint minden harmadik házasság 10 éven belül válással végződik. A 18 éven felüli amerikaiak 45% nem él házasságban. Az infografika készítői nem túl meggyőző, inkább vicces érvekkel bemutatják, milyen árnyoldalai vannak a házasságnak, vagyis…..
Praxis Kisfiunk halála 2011.01.25 06:00:00
A mi történetünk 2009. februárjában kezdődött és 2009. október 6.-án ért véget a 6 napot élt gyönyörű kisfiúnk halálával. A terhességem rendben zajlott, majd a 32. héten volt a kötelező ultrahang vizsgálat, amin kiderült, hogy elzáródott a köldökzsinór és nem…..