Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rugach

0 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beren kritikája:Már írtam erről a könyvről(Asperján György: Jézus és Júdás aktája). Eddig kétszer olvastam el és elég átfogó képem lett róla. A magánkritikám szerint nagyon jól sikerültek a Heródeses részek, jó a jellemrajza és érdekes a cselekménye, teljessen új…..
Legújabb könyvem már kapható a boltokban 3990 forintért. Az ATTISZ Kiadóban viszont 3000 forintért megvásárolható. Ha érdekli a könyv, kérem, hívja az 1-487-6040-es telefonszámot, és ott segítségére lesznek.Hogy segítem-e az olvasót illetve könyvem útját azzal, ha…..
rugach 2010.11.22 15:54:47
@BEREN: Ez sajnos igaz.De elsősorban hit a lényeg és nem a vallás.A vallás nagyrészt a szertartásokban rejlik.Voltak az ókorban olyan vallások,ahol emberáldozatokat mutattak be.
Inkább a hittel kell foglalakozni és azzal a hittel,amit Jézus tanít az embereknek és aminek a lényege a szeretet!
Meg is mondja Jézus a tanítványainak,hogy:"Úgy szeressétek egymást,ahogy én szerettelek titeket"
Tehát a módját is megmondja,hogyan.
A szeretet nem érzelem,hanem döntés.Az,hogy valakinek jót akarok valakinek,aki mondjuk érzelmileg messze áll tőlem.
rugach 2010.11.22 15:58:34
@BEREN: A lélekvándorlásnak nincs értelme,ha a lélek örök.
Egy élet van,de az nem hal meg sosem.Aki a rosszat,a sátánt választja az a pokolba jut,aki a szeretetet az pedig a mennyországba kerül.
rugach 2010.11.22 20:56:24
Sok mindent keversz azt hiszem.
Jézus beszél például az ellenségszeretetről.Ez azoknak,akik nem hívők elképzelhetetlen dolog.Épp ezért mondom azt,amit egyébként sok keresztény hittel foglalkozó ember,hogy a szeretet döntés és nem érzelem,mert ugyebár különben az ellenségszeretet hülyeség volna.
Jézus nem tesz említést a lélekványdorlásról,viszont az örökéletről igen.Szerintem nem is lenne értelme annak,ha mégegyszer valamilyen formában a földön kéne élni.
Minek!:D
Egyébként az örökéletről is sokat beszél Jézus.
"18Ezután a szadduceusok mentek hozzá, akik azt állítják, hogy nincs feltámadás, s ezt a kérdést tették fel neki: 19"Mester! Mózes megírta nekünk, hogy ha valakinek a testvére meghal, és asszonyt hagy hátra, gyermeket azonban nem, akkor a testvér vegye el az özvegyet, és támasszon utódot testvérének. 20Volt hét fiútestvér. Az első megnősült, aztán meghalt utód nélkül. 21Feleségét elvette a második is, de az is meghalt anélkül, hogy gyermeke lett volna. Hasonlóképpen a harmadik is, 22sőt mind a hét, de egy sem hagyott hátra gyermeket. Végül az asszony is meghalt. 23A feltámadáskor, ha ugyan feltámadnak, melyiküké lesz az asszony? Hiszen mind a hétnek a felesége volt?" 24Jézus így felelt: "Nem azért tévedtek, mert nem ismeritek az Írásokat, sem az Isten hatalmát? 25Hiszen, amikor feltámadnak, nem nősülnek és férjhez sem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok az égben. 26Nem olvastátok Mózes könyvében a csipkebokorról szóló részben, mit mondott Isten a halottak feltámadásáról? Én, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene vagyok! 27Tehát nem a halottak Istene, hanem az élőké. Így nagy tévedésben vagytok."
 FairyFeller összefoglalója:1. DNS-nyomok...?Az egyik legfontosabb kérdésben sajnos nem sikerült megtalálnom azt a forrást, amelyet nemrégiben olvastam: a helyszínen, illetve a Nóra holttestén rögzített DNS-nyomok pontos számáról. Úgy tudom, hogy több, mint 20 ilyen genetikai…..
rugach 2010.11.15 14:01:21
@FairyFeller: Nagyon érdekes ez a cikk amit írt!
Keselyőbérccel én sem értek egyet abban,hogy"mert nem volt ideje a rendőrségnek...."
Az elegendő idő fogalma,relatív.Mert mihez képest?
Ha a rendőrséget,és benne a rendőröket nem tartjuk hülyének, - már pedig remélem és bízom benne,hogy nem azok, - akkor nem is csinálnak hülyeséget.
Tehát kizárt,hogy nem volt idejük.Az a három személy csuklyában megbilincselve,csak azt jelentheti,hogy a DNS-eiket ill.azok maradványait azonosítani tudták Nóra testén és a környéken.
Mikor itt,ezen a blogon valahol írtam azt a tényt,hogy Nóra meggyilkolása után több cigány család elhagyta Lacházát,nekem valaki azt válaszolta,hogy ez csak azért történt és történhetett,mert tudták,hogy ha egy cigánylánnyal történt volna hasonló,akkor ők az illetőt felkoncolták volna,és ebből kifolyólag hagyták el lakhelyüket.
De én ezt nem hiszem.Szerintem azért hagyták el a községet,mert köztük van,ill. vannak az elkövetők.
Ami pedig a gárdára való terelést illeti,az nagyon is elgondolkodtató és valószínűsíthető.
Minden esetre ez az ügy nagyon távol van a lezárástól.Viszont az érdekelne,hogy az a három gyanúsított most hol lehet?
Le tartóztatták őket és a börtönben vannak?Vagy már régesrégen szabadlábon.
rugach 2010.11.20 20:20:25
@FairyFeller: Én mindig azon a véleményen voltam - és most is azon vagyok, - hogy Egy ember semmi esetre sem tudhatta volna megerőszakolni és meggyilkolni Nórát,mert Nóra erős és izmos lány volt.
Nem értem,hogy Nóra szülei miért nem nyilatkoznak.Legalább az apja, - bármilyen borzasztó is lehetett neki a látvány - most már beszámolhatna arról,hogy milyen sérüléseket látott a kislánya holttestén.Már ez is sokat segítene az ügyben szerintem.
Amikor ma mécsest gyújtok hallottaim emlékére, mécsest gyújtok neked is, Horák Nóra. Lassan két éve, hogy a földben vagy, megtértél a nagy mindenségbe, ahonnan éppen hogy csak megérkeztél. Megérkeztél fénynek, ragyogásnak, szeretetnek, szerelemnek - életnek. Megérkeztél és…..
rugach 2010.11.20 19:54:23
@FairyFeller: Nem tudom,hogy tudnak-e róla.
Tegnap voltam Nórinál Kiskunlacházán és betértem egy peregi kocsmába.Ott mondták nekem,hogy az akkori legfrissebb tárgyaláson P.Józsefet megfenyegették,hogy megkeresik.

Szerintem ez elég érdekes.
A kétharmados forradalom (2.7 millió szavazattal) végre elsöpörte a vörös, multinacionalista tőkés és bankár uralmat, zsarnokságot, és felvirradt ismét a szabadság áldott fénye, amikor is a sárga, multinacionalista tőkés és bankár szabadság korlátok nélkül ünnepelheti a…..
rugach 2010.11.12 13:11:06
@FairyFeller: Már bocsánat,de ez megtörtén éspedig a Gyurcsány-kormány idején.Mármint,hogy konkrtétan izraeli katonák is részt vettek abban a bizonyos 2006-os rendőrterrorban.Most akkor nem tudom,miről beszélünk. Majd ha a sokat szidott Orbán-kormány tesz hasonlókat,akkor tessenek huhogni,addig teljesen felesleges,sőt káros.
Ami pedig a Fidesz kétharmados győzelmét illeti,azt a magyar választópolgárok többségének köszönheti.Ha úgy tetszik,a magyar nép akarta úgy,hogy győzzenek.
rugach 2010.11.15 09:56:58
@FairyFeller: :)Szerintem hülyeség azzal foglalkozni,ami nincs.
Ami pedig a HVG-t illeti,az éppen nem konzervatív lap,hanem köztudottan balliberális.Épp ezért nem is olvasom.
Asperján György Húsz év múlva 2010.10.18 18:23:46
Asperján György: Húsz év múlva(a nemzet emlékkönyvébe) Halványan látunk el oda, abba a bántón közeli, s mégis távoli sehova időbe, mely mással teli: sorjáznak olyan nemzetek, melyek becsülik magukat, velük telt időt nemzenek, s az őrzi hitük, arcukat. Mi…..
rugach 2010.10.22 15:21:28
A vörös iszap,mint a sors keze

Ez nem az első elöntésünk. Az elsőt még felszabadításnak neveztették, s a nemzetet maró lúgot, a hatalmat átvevő moszkoviták képezték benne. Rákosi-Rosenfeld, Gerő-Singer, Farkas-Lőwy és Révai-Léderer volt a négy magyarirtó. A vörös hadsereg rablásai, erőszakoskodásai, ember-elhajtásai fájdalmas sebeket okoztak a nemzetnek, de összhatásuk eltörpült Rákosiék és ÁVH-juk gonosztettei, szándékosan nemzetellenes rendszerük bosszúálló károkozása mögött. A második elöntésünk a forradalom és szabadságharc Vörös hadsereg általi leverése és az ország újbóli megszállása nyomán következett, és helytartói ugyanazzal a módszerrel pusztítottak, mint az előző Rosenfeldjei: a szovjet katonaság csak jelenlétével fedezte a Kádár–Aczél-kormány nemzetellenes tevékenységét, a károkat az újra berendezkedő, most már tanultabban, fortélyosabban bolsevista rendszer okozta. A magyarság szerencsétlensége, hogy ez a rendszer túlságosan sokáig állt fenn. Szennyezését teljes mértékben feltakarítani mindmáig nem sikerült. Szálló porát ma is belélegezzük. A harmadik elöntés a rendszerváltásnak nevezett időszak korában történt és a neve rabló privatizáció volt. A privatizációs zagytermelés nem a nemzet akaratából történt, hanem azt az előzőkhöz hasonlóan ráerőszakolták a nemzetre. A módszer azonban alapvetően megváltozott: előbb egy demokratikusnak mondott kormányt helyeztek a nemzetre, amely modernizációként és rendszerváltásként, kapitalizmusra való visszatérésként hajtotta végre a vörös zagy új, más, piros-fehér-zöld szelvényekbe való átterelését.

Nem túlzás, nem alaptalan tehát úgy látni, hogy a katasztrófában van valami sorsszerű. A nagy katasztrófák mindig figyelmeztetik valamire az emberiséget, a nagy katasztrófák nyomán mindig megváltozik az élet. Ennek a privatizációs katasztrófának be kellett következnie. Akár azt is lehetne mondani, hogy az isteni gondviselés borította ránk ezt, mert az isteni gondviseléstől korántsem idegen a szenvedésekkel, vésszel, halállal való figyelmeztetés. Ha más már nem használ. Az isteni gondviselés megelégelte, hogy a nemzet és egymást váltó kormányai szabad folyást engednek a tizenöt, húsz, huszonöt évvel ezelőtt lezajlott privatizáció gonosz természetének, felelőtlenségének, és egy isteni mozdulattal megmutatta ennek a privatizációnak az igazi arcát. Iszonyú szenvedések, pokolbéli képek között hirtelen az egész nemzet meglátta a rabló privatizáció gonosz természetét, nemzetellenességét. Annak a társadalomnak, amelynek nem volt elegendő a Postabank-zagy, a Budapest Bank-zagy, a Bokros Csomag-zagy, a K&H-brókerbotrány-zagy, a Leumi-Hitelbank-zagy, a Wallis libatenyésztők-zagy, éppen ez az eddig elképzelhetetlen látványú és megdöbbentésű katasztrófa kellett. Még 2006. október 23-a rendőrterrorja, a Magyar Rádió hátsó udvarán vert, kínzott emberekkel és a magyar rendőrök között menetelő izraeli biztonsági emberekkel sem volt elég az ellencselekvésre. A Gondviselés csak így tudta felébreszteni a mélyen alvó magyarságot. Most egyszerre zár alá lehet venni az ebül szerzett vagyont, lehet gyorsan és törvényesen vádolni, és a sokak által lesajnált nemzeti együttműködésnek megható példái születnek. A felháborodott nép követeli a milliárdos privatizátorok megbüntetését, és a kormány pedig meghallja ezt az elemi erejű követelést.

Persze, persze, ez a szándék, – lásd: bankadó, stb. – benne volt eddig is ennek a kormánynak a szándékösszességében, de ugyan mikor jutott, juthatott volna el erre a sebességre, határozottságra, az akaratnak erre az összpontosítására? Nem, nem, ez metafizikai hangszerelésű történet – ami nem ritka a mi történelmünkben.

A privatizáció Magyarországon vörös privatizáció volt. Ezt most már mindenki láthatja. Mert amikor egy vörös lelkű, bolsevista szemléletű ember, vagy embercsoport kezébe ingyen és bérmentve kerül egy előzőleg köztulajdonban lévő vagyontárgy, akkor annak a sorsa megpecsételődött. A bolsevista szemléletű ember, akár párttag volt, akár nem, akár zsidó bolsevik, akár nem-zsidó bolsevik, csak rabló-gazdálkodást tud folytatni. Mást nem is akar. A hatalmaskodás nélküli, gátlástalan vállalatvezetés, a pártirodából szervezett termelés kizsákmányolásra és erőszakra, pazarlásra és gondatlanságra, a „mindent azonnal felélésre” van építve. Nincsenek szociális szempontjai, állagmegóvás eszébe sincs, még fenntartásra sem költ, legfeljebb őrzésre. Ez a természetéből adódik, valamint abból a helyzetből, ahogy hozzájutott a vagyontárgyhoz. A hozzájutás mögött nincs verejtékes munka, nincs évek takarékoskodása, nincs egy jó műszaki ötlet, nincs egy szabadalom, csak az ingyenességet, a potyát eredményező bolsevista összeköttetés. A magyar alumíniumipar privatizációjakor, a többmilliárdos könyvértékű Hungalu potom tízmillióért történő magánkézbe adásakor Horn Gyula a kormányfő, az ÁPV Rt. elnöke Csiha Judit tárcanélküli miniszter, és a környezetvédelmi és területfejlesztési minisztérium államtitkára, aki igazolja a privatizációs szerződésben vállalt feladatok elvégzését, holott semmi ilyen nem történt: Szilvásy György.

A tározó gátja azért szakadt át, mert az alumíniumipart gazember módon, lex-bolsevizmus módon privatizálták. Az pedig újra csak az isteni gondviselés mély bölcsességét mutatja, hogy a katasztrófa éppen ebben a Gyurcsány-Szilvásy privatizációs szelvényben robbant ki. Gyurcsány Ferenc évek óta pártjának is a legnagyobb kolonca, árulója, s neve egyet jelent a nemzetnek való szándékos kártevéssel. Éppen az eset előtt tagadta meg az Országgyűlés vizsgáló bizottsága előtti megjelenést. Gyáva ember. Az ilyent a magyar nép nem szereti. Ugyanakkor a magyar alumíniumipar privatizációs kérdése mintegy aludni látszott. És most egyszerre minden! Ez tragikus és csodálatos, hihetetlen. Most az egész rabló privatizáció a figyelem középpontjában áll. Oda helyezte a sors, az Isten. (Hát, látjátok liberálisok, így mer Istenre hivatkozást javasolni a magyar alkotmány preambulumában egynémely elvetemült keresztény.) Ennyire pontosan a megfelelő helyre csak a Gondviselés helyezhette a sors gyutacsát.

A magyar privatizáció szelleme a kommunista kisajátítás, az államosítás szelleméből fejlődött ki. De aki a kilencvenes években megkapott egy többmilliárdos vagyontárgyat nevetséges összegért, ingyen, akinek már az új rendszerbe beépített elvtársai, Apró Piroskái, Horn Gyulái Szilvásyjai, Suchmanjai már demokrataként utaltak vagy utaltattak ki soha vissza nem fizetendő hiteleket. Akiknek a számára a Hitel Bank, mint Leumi Hitel Bank adott soha el nem számolt összegeket, azok a jogállam hősei és a liberalizmus gazdái is lettek, azok az állam ellen léptek fel, az állam rossz tulajdonos jelszó szajkózásával. Azokban nem is alakulhatott ki a kezükbe került üzemért való felelősség, elég volt az államellenesség öntudata.

A vörös iszap katasztrófáért kétségtelenül a privatizáció és mikéntje a felelős. Ez természetesen nem mentesíti az eseti felelősöket, a tulajdonosokat és a vezetőket a büntetőjogi felelősség alól. Ellenben megnöveli, sőt óriásira terjeszti ki a felelősök körét és véget vet a privatizációs bűnök elévülése állapotának. Most nem csupán a Mal jelenlegi felelős vezetőit lehet vizsgálat alá vonni és adott esetben vádat emelni ellenük, és elütni őket a további vállalatvezetéstől, garázdálkodástól, hanem mindazokat is, akik annak idején a kezükre játszották ezt az ipar-ágat. Az ÁPV Rt. és elődei akkori vezérkarát, az akkori kormány embereit, a privatizációért felelős vezetőket, a bankárokat és a politikusokat és a szakértőket. Magyarán, a vörös iszap kiömlése borzalmas áldozatok árán megteremtette a privatizáció teljes felülvizsgálatának mindenekelőtt az erkölcsi, de ezen túlmenően a jogi alapját is.

De másról is szó van, s ez talán még fontosabb. A hétfőn elhangzott parlamenti Orbán-beszéd világossá tette, hogy az állam ennek a tragédiának a során visszaveszi a liberalizmus által elorzott és elporlasztott hatalmát. Ennek most valóban rendszerváltó jelentősége van. A vörös iszap kiömlött, elpusztított egy kisközséget majdnem teljesen, több másik, nagyobb települést részlegesen, tönkretett egy gyönyörű termőtájat, de felszabadította Magyarországot a liberális hegemónia alól. Annak az erős magyar államnak a lehetőségét nyitotta meg, amelyet Szent István alkotott meg. Olyan alkotmányozási folyamat előtt nyitott utat, amely a keresztény magyarság és az együttműködő nemzet számára a legalkalmasabb.

Az állam helyfoglalására már eddig is történtek lépések a kormány részéről. Az önkormányzati választáson aratott elsöprő siker ezeknek a lépéseknek is köszönhető. Példaként csak a bankadót és az IMF-fel való viszonyt említjük. A mostani lépés azonban minőségileg más. Azért, mert tragédia fedezetű és a Gondviselés tervei szerint történik.

Szépség és gyönyör is van végre a dolgok menetében. Mert most végre nem követünk és utánzunk valamit vagy valakiket, nem eminens tanulói vagyunk egy rossz nyugati liberális iskolának, hanem kezdeményezők vagyunk. Akikre a világ odafigyel.

Az állam szerepének újraértékelése világjelenség. Ezzel ma az egész nyugati világ küszködik. Egyik kezével még rakja bele a bankjegykötegeket a bankok széfjeibe, a másikkal megpróbálja visszavenni. A bankadó, mondjuk Tobin-adó formájában eddig csak vágyálom volt. Miután Magyarországon bevezették, másutt is megpróbálkoztak vele. Kezd azonban bevett szokássá válni. S ugyanígy másféle állami jogosítványszerzések is. Ezektől a liberalizmus és a pénzhatalom emberei félnek és mindent megtesznek ellenük. Itthon is, de ekkora elszigeteltségben sehol sincsenek a liberális bolsevista erők, mint idehaza. Az Orbán által javasolt intézkedéseket az ellenzék is megszavazta. Tulajdonképpen mukkanni sem volt bátorságuk. Ami ellenvetés-félét tettek, az is szánalmas volt. Az első pillanatban még maga Gyurcsány is üdvözölte blogjában Orbán intézkedéseit, s csak aztán, otthon az Apró Piroskától és kedves nejétől kapott pofon hatására ismerte fel a veszélyt. Vagyis ez már karikatúra. A magyar liberalizmus és szövetségese, a privatizációs bolsevizmus, az egész korszak, amikor az államot csak azért szedték szét, hogy a „különös vágásúak” zsebét megtömhessék – nevetség tárgya. Visszatérése elképzelhetetlen. Csak idő kérdése, hogy összes bitorlott pozícióját visszaadja a nemzetnek. Orbán is kimondta a maga sajátos nyelvén, de végeredményben a történelem mondta ki, hogy a piacra a nemzeti létet nem lehet rábízni, mert a piac még kellő önszabályozásra sem képes. Most az állam lép, a közérdek és a közjó nevében, és elkezdődik a beszolgáltatás, a lopott holmi beszolgáltatása.

Mert persze ekkora kártétel, ilyen pokol, ilyen irtózat, más privatizációk esetében még nem jelent meg, de halálesetek, áldozatok, emberi tragédiák és összességében nemzeti tragédia követte az összes többi privatizációt is. Milliók váltak munkanélkülivé, megélhetés nélkülivé, kényszerültek kényszervállalkozóvá lenni, kifordulni önmagukból. És amikor egy családapa leveti magát az emeletről, vagy kiirtja a családját és aztán magát, azt soha nem nevezik privatizációs, liberális tragédiának, de minden különösebb vizsgálódás nélkül belátható, hogy ezek bizony liberális tragédiák. A látható és láthatatlan családi tragédiák nagy száma miatt leszögezhető, hogy a tragikus események, az egzisztenciális okokból bekövetkező tragédiák roppant sorozata a privatizációnak köszönhető. Az, ami a kiárusítással és az eladósítással érte Magyarországot, nem csak egy iparág privatizációja miatt történt. De eddig nem volt állam, amely megkezdhette volna a felelősségre vonást.

A liberál-bolsevizmus politikai felszámolásához elegendő volt két választás, ugyanennek az anyagi felszámolásához ez a tragédia kellett. Hátravan még a liberál-bolsevizmus, az idegenszívűség kulturális felszámolása. E nélkül nem lehet magyar, Szent István-i és minden tekintetben szabad a nemzet. A kolontári tragédia mindannyiónkat kötelezi a kulturális önfelszabadításra. A Teremtő ennek is megmutatta az irányát. Nincs felemelőbb, mint amikor egy nép kezébe veszi a sorsát. Október 4-e valamikor még ünnepnap lesz.

Csurka István
rugach 2010.10.24 17:26:16
"A mai problémaözönben, a nemzetállam alapjainak lerakása közben azt hiszem, nem tévedek, ha csak látszólag jelentéktelennek és veszélytelennek minősítem Konrád Györgynek azt a szánalmasnak ugyan szánalmas kísérletét, amely a Der Spiegel után most már a Le Monde című francia világlapban is folytatódik. Konrád a magyarság rossz hírét költi, burkoltan ugyan, de bűnös népről beszél, és azt híreszteli, hogy fél. Az egyszer már gyanús körülmények között az országból kiköltözött író most bejelenti, hogy 77 éves korában a kivándorlás gondolatával foglalkozik, mert idehaza elviselhetetlen az élet, a demokrácia megszűnik, Orbán Viktor diktatúrát vezet be. A tényállás ezzel szemben az, hogy a választási, majd az önkormányzati választás eredménye határozottan tervbe vette néhány privilégium megszüntetését. Ezek a privilégiumok eddig Konrádnak és osztályának, mondjuk törpe kisebbségének örökösnek hitt, „megbonthatatlan” és a holokausztmítoszra épített tulajdonai és haszonélvezetei voltak.
Magukkal az állításokkal, a Konrád által kivándorlásra kényszerítő társadalmi tényekkel, amelyek az írót erre e lépésre unszolják, nem érdemes sokat bíbelődni, mert a lényeg nem ezekben van. Konrád szabályszerűen hazudik, amikor a Le Monde tudósítójának azt mondja, hogy az értelmiségiek az állami lehallgatástól való félelmükben kimennek a parkokba, amikor bizalmas politikai közléseket akarnak kicserélni, és a városban, Budapesten a félelem légköre az úr. Ez módfelett rosszindulatú rágalom a mai kormányzat ellen és a végtelen türelem elleni merénylet. A végtelen magyar türelem ugyanis megengedi a nagyhatású kereskedelmi televízióknak a kormány jó intézkedéseinek folyamatos, cinikus aláásását, a dolgok rosszindulatú beállítását, a rémhírterjesztést. A TV2 nevű magyarellenes műintézmény a kolontári elöntés óta minden este az egyszer felvett katasztrófaképeket mutatja, a hömpölygő áradatot, és a lakosság vagyonának megőrzését szolgáló szigorú rendőri intézkedéseket a helyi lakosság zaklatásaként állítja be. Holott az a lakosság és az üresen maradt házak vagyonát védi a fosztogatóktól, a bűnözőktől. A magyarság, az önkormányzati választáson 75 százalékossá vált óriási többség elnézi Bolgár Györgynek a Klub Rádióban a szervezett magyarellenességet. A kormány és Orbán elleni ravasz aknamunkát, a zsidó sejpegést. Még csak figyelmeztetést sem kaptak a szerkesztők és a kifejlesztők a minden kereskedelmi csatornát elöntő szennyáradatért, a pornográfiáért. A Népszava, a „168 óra”, a Népszabadság és egyéb lapok Kádár-Aczél és Gyurcsány-Kóka-Bajnai nosztalgiáját gargarizálnak, oda se neki. A tény az, hogy a liberális múlt mérges gáz telepei ma is érintetlenek, s az akadémiai és egyetemi osztályok, fakultások, tanszékek, egész intézmények vezetése is a kezükben összpontosul. Miről beszél hát Konrád?

A lényeg magában a bejelentésben van. A világközvéleményt felszántani hivatott bejelentés lényege a személy státuszában, származásában, nemzetközi tekintélyében, illetve ennek a mai magyar rendszerhez fűződő viszonyában van. Konrád György nem mint az SZDSZ egyik alapítója, nem mint a megbukott MSZP-SZDSZ egypetéjűség alapembere, hanem mint a magyar zsidóság reprezentánsa teszi ezt a bejelentést. Konrád attól tekintély, hogy zsidó, hogy magyar zsidó. Ettől várja, hogy Ahmadinezsádtól Simon Pereszig, New Yorktól Berlinig mély megütközést és természetesen Orbán rendszerével, a magyar keresztény rendszerrel szemben ellenérzést keltsen.
Konrád tekintélyének alapját egy kisregénnyel, az „A látogatóval” vetette meg. Regényét, amelyet sokáig nem adtak ki, s amely valóban értékes irodalmi mű, a magyar irodalom komoly értékei között lehet számon tartani. Ez a mű még semmit nem árult el a későbbi Konrádból, ez egy magyar író magyar műve volt, egy kis remekmű. A tekintély nagybirtokát, latifundiumát első tartós kényszerű külföldi tartózkodása során, nemzetközi pályán, már mint a magyar zsidóság egy külföldre kényszerített kiválósága szerezte meg. Ennek az Aczél által szorgalmazott és fedezett kitelepülésnek és ugyanennyire furcsa hazatérésnek az eredménye egy másik Konrád lett: a zsidó tekintély. (Joggal remélte, hogy ő kapja az irodalmi Nobel- díjat, de Kertész a témaválasztással, a központi mítosz megszólaltatásával megelőzte.)

Konrád most kiesett az időből. Húsz évvel ezelőtt még hatalmas jelentősége lett volna egy ilyen bejelentésnek, ha Antall ellen megteszi. De nem tehette, mert már Göncz Árpád kollégáját benyomták az elnöki székbe, aki első négy évében hétszer ment ki New Yorkba a Zsidó Világszövetséghez, jelenteni és utasításokért. Ugyanakkor más SZDSZ-esek, többnyire zsidók, teletömték a korabeli lapokat, a Süd-Deutsche Zeitungot, Frankfurter Allgemeinet, ennél a mai bágyadt kivándorlás-lebegtetésnél aljasabb, élesebb magyarellenességekkel Konrád szövetségesei, párttársai voltak ezek, miközben ő irodalmi és politikai pápa lett itthon. A Nemzetközi Pen Klub elnöke, díjakkal elhalmozott és hatalombirtokos. A nép pedig nyomorgott és a privatizáció rakétáit begyújtották. Akkor, amikor kihirdették, és minden agyba beletaposták, hogy „az állam rossz tulajdonos” és tízmillió forintért odaadták a magyar alumíniumipart mai tulajdonosaiknak, Konrádnak nem jutott eszébe a kivándorlás. Az egész magyar élelmiszeripart nagy zsidó világcégeknek vetették oda, mint a halbelet a macskának, amikor a privatizációval és a Bokros-csomaggal tarra vágták az egész magyar életet, amikor bejött ide a Leumi Bank és tetszése szerint szétosztotta azokat a pénzeket, amelyek ma hiányoznak, akkor Konrád, bár sokat járta a világot és nagy hírnévre tett szert mint író és gondolkozó, nem fenyegetett kivándorlással. Akkor minden stimmelt. Mert minden az övé és hitsorsosaié volt. Most azonban már elkésett és hatástalan ez a bejelentés, mert a világ és különösen a magyar világ megváltozott. Konrád figyelmét elkerülte, hogy az a liberális kapitalizmus, amely a piac mindenhatóságát hirdette és ezen belül a pénz és a profit korlátlan hatalmát – megbukott. Konrád olyan időben indítja meg zsidó exodussal való fenyegetőzését, amikor Izraelben már csak kevés hely van új telepesek befogadására és Izrael gyalázatos gázai vérengzése során lényegében véve már háborút is vesztett, Amerika és benne New York pedig a legnagyobb bizonytalanság állapotában van. Obama, a fekete afrikai származású elnök már koránt sincs akkora zsidó befolyás alatt, mint elődje Bush és mint Clinton. Az USA süllyed, Kína emelkedik: – hová akar emigrálni Konrád? Ezt ma már jól meg kell gondolnia.
Magyarországon persze még kétértelmű, vagy legalábbis kétértelművé tehető a helyzet. A változásokat le lehet fékezni és a leszerelt IMF-befolyás helyébe fel lehet szerelni egy másik népellenes, magyarellenes befolyást. De már csak esetleg. Lehet kapni segítséget külföldről. A Soros Alapítvány befolyása a pénzügyi műveletekre még erős. A bankok, ha megadóztatva is, még állnak, a devizákkal még lehet trükközni, a Nemzeti Bank még az ő kezükben van, a Magyar Tudományos Akadémia még kiadatta, illetve hagyta kiadni Mihályi Péter Privatizációs lexikonát, amelyet jobb volna a csalás, a hazugság és a kótyavetye lexikonának nevezni. Ehelyett még tankönyv. Még egyetemi katedrája van ennek a szintén valószínűleg alia-képes SZDSZ-es pofának, aki a Magyar Privatizáció enciklopédiáját jegyzi és ebben azt állítja, hogy a privatizáció üdvös volt, de lassú. Konrád minden világfájdalma ellenére sajnos az egyetemi katedrákon és sok-sok pozícióban még trónolnak és –bocsánat a blaszfémiáért – alkotnak a levitézlett liberálisok és az egykori feljelentők. Ha Mihályi Péter még nincs vörös iszap lapátolásra kényszerítve a maga privatizációt felódázó gátlástalan hazugságáért, ha a privatizáció egyes tárgyai már zár alatt vannak, egyes bajnokai pedig vád alatt és az egész ország forr a privatizáció következményeinek vizsgálatától, számonkérésétől, akkor talán nem is annyira szívszorító, mint amennyire blöff ez a bejelentés. Ha a nép még szenvedi a Konrádék sikertörténetének következményeit, ha gyermekek százezrei éheznek a Konrádéknak tetsző állandó eladósítás és az ebből következő kamatfizetési kényszer miatt, akkor talán nem is bánatosan önkéntes száműzetés ez, hanem gyáva menekülés.
A dolog azonban mégis veszélyes, mert szervezett és pénz áll mögötte. A Konrád által eddig igénybe vett lapok jelentékeny, súlyos orgánumok. Ma már nincs kétség, hogy a liberalizmus lapjai is ellenőrzöttek, és a nemzetközi pénzügyi oligarchák – többnyire zsidók – által ellenőrzöttek. A csekkek elindulnak és landolgatnak. Az utasítás mellékelve. A tudósító nem jön Budapestre, ha nem küldik. Kiküldés a pornó fővárosba kellemes, de ára van: egy kibontakozó nemzeti együttműködést kell aláásni egy kissé már agyrémes öreg zsidó szavaival, aminek később még számonkérés, de legalábbis hitelromlás lehet a vége. Mi történik, ha a sértett bolygó ember Franciaországot választja új lakhelyül? Ha ott is elnyilatkozza magát, eshet a példányszám és a riporternek, noha ő is alija-képes, felmondanak? Azt mutatja tehát ez a fenyegetést is tartalmazó kivándorlási indulat, hogy az IMF-en kívül is vannak még nemzetközi erők, bizottságok, csoportok, „négy-öt nem magyar összehajolások”, nagyon nagy tőkés értekezletek, amelyek Magyarország új rendjében veszélyt látnak, és vissza akarják kényszeríteni a magyarságot a régi járomba.
A kivándorlással való fenyegetőzés, amikor egy magyar-zsidó tekintély birizgálja a kérdést, nem csak azért veszélyes fenyegetés, mert nagy tőke és nagy hatalom áll mögötte, hanem azért is, mert nagy elkeseredés, és nagy bosszúvágy húzódik meg az önsajnálat mögött. A teljhatalom elvesztése ma nemcsak a volt pártembereknek, az úgynevezett szocialistáknak fáj, sőt, ezek mintha beletörődtek volna, hanem a Konrád-tábornak, az élet mindig napos oldalát megszokott zsidó értelmiség jelentős, talán többségi részének fájdalmas. Nem tudnak belenyugodni. Hol a jogállam sosemvolt eszméjébe kapaszkodnak és ennek hintakötelén rugdosnak hasba mindenkit, hol pedig ezeknek a mesterségesen felépített nemzetközi tekintélyeknek a vészjel kongatásaitól várják a visszacsapás kedvező alkalmát. A bolsevizmus, mit szépítsük, zsidó találmány, és az a demokráciának és a jogállamnak az a formája is, amelyben a Mihályi-féle dicső privatizáció lezajlott. Ennek a gátlástalan privatizációnak a mai eredménye Kolontár. Csak a viszonyok időbeli kényszerű és törvényszerű módosulásai, színeváltozásai mutatják különbözőnek a liberális privatizációt és a bolsevik terrort, a maga kolhozosításával, a több milliárdos vagyon tízmillióért odavetésével. Nem, a kolhozosítás és a magyar privatizáció ugyanaz a nemzetellenes művelet, rablás, népirtás. A fáradt „elmegyek” mögött tehát, ne tévedjünk, bosszúkarmok vannak és sokkal inkább felfegyverzése az itthon maradt fiatal liberálisoknak, az újjászervezésre váró alija-képeseknek, mintsem beismerés és bűnbánat. Sőt, ennek nyoma sincs benne. Konrád példát vehetne elődjéről, mesteréről, Jászi Jakubovics Oszkárról, aki a kommunisták hatalomba állásakor, amelynek bűnös elősegítője volt, akár akarta, akár nem, évek múltán a valódi, életre szóló emigrációban, amikor Amerikában hívő református lett, (Igaz, zsidó nőt vett feleségül) ezt véste naplójába: „Mily igaz Dühring ítélete erről a verjüdelt szocializmusról, minden etikai és esztétikai Halt nélkül” Majd, máshol ezt: „Egy szörnyű faj ez a zsidó! Pedig ezek még a jobb példányok. Mi folyhatik a tanácsköztársaság adminisztrációjában és pénzkezelésében” Konrád viszont itt volt az új Tanácsköztársaság nyolc őszödi éve alatt és mindent tudott, ami folyik és ami kifolyik.
Csak most kezd kiderülni, hogy mit loptak el ennek a második tanácsköztársaságnak, ennek a húszból tizenkét éves MSZP-SZDSZ-uralomnak a pénzkezelésében, amely nem kínálta meg a kivándorlás gondolatával Konrádot. Ellenkezőleg: a vizsgálat, vagy a vizsgálat előszele – mert ez még csak az – ébreszti fel benne, hogy 77 éves korában tartósan külföldre kényszerül. (Itt azt a stílustörést, hogy valami az ember életében 77 éves korában még valamilyen állapot tartós tud lenni, ne tekintsük az író stílushibájának, hanem a nyersfordítás kényszerű ostobaságának.)
Nélkülözzük-e Konrádot vagy sem, még nem tudjuk. Az már látszik, hogy a nemzeti együttműködés éppen úgy nem fogja itthon tartani, mint a bevallás és a bűnök jóvátételének szándéka. Ha elmegy, hát, Isten vele. Majd írjon, ha kikötött valahol."

Csurka István
Nem tudjuk, ki a felelős.Most még nem.Ha lesz felelős, akkor majd a károsultak pert indíthatnak az Origo írása szerint. A per eltarthat 5-6 évig. A bíróság által felkért és a magyar állam által fizetett szakértőkkel szemben az összefogó lakosság, amely elvesztette mindenét és…..
A MAL tulajdonosai Bakonyi Árpád, Tolnay Lajos és Petrusz Béla az ország 28., illetve 21. leggazdagabbjai...A vörös iszapárban legalább féltucat ember között két kisgyerek is meghalt. A tragédia előre látható volt, a gát ugyanis már régóta szivárgott. A Napi Gazdaság által a…..
 FAIRYFELLER KOMMENTJE:Újabb morzsák - ugyancsak a TV2-től: újabb interjú Ruzsbaczky Nórával tv2.hu/tenyek/video/szakertok-megeroszakolta-interju..."Megerőszakolta és megfojtotta a 14 éves lányt, P. József 2 évvel ezelőtt Kiskunlacházán. Ebben egyetértenek a bíróságon…..
AZÉRT ADOM KÖZRE KÜLÖN CÍMSZÓ ALATT SÁNDOR KOMMENTJÉT, HOGY MINÉL TÖBBEN MEGNÉZZÉK AZ ÁLTALA MELLÉKELT LINKET.IGEN, ADOTT ESETBEN MI MÁST TEHETETT VOLNA NÓRA, MINT A FILMJELENETBEN BEMUTATOTT NŐ?LASSAN KEZD ELTERJEDNI AZ A KÖZVÉLEKEDÉS, HOGY NÓRA ÖNKÉNT ÉS DALOLVA MENT BELE A…..
rugach 2010.09.08 10:57:22
Bebizonyosodott, hogy P. József ölte meg a kiskunlacházi lányt
2010. szeptember 7. 18:50

MNO - PK
A kiskunlacházi gyermekgyilkosság áldozatának ruházatán, nyakláncán és táskáján is megtalálták a vádlott, P. József DNS-nyomait, s a szakértők a halál okáról is egybehangzóan nyilatkoztak, ám a nemi erőszak ténye még bizonyításra vár – értesült az MTI kedden bírósági forrásból. Az ügyben november második felében várható ítélet.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Csiripelés Twitter-re Küldés e-mailben
A nyári ítélkezési szünetet követően hétfőn folytatódott az ügyben a bizonyítás a Pest Megyei Bíróságon. A korábban külön-külön nyilatkozó orvos- és szerológus szakértők véleménye azt támasztja alá, hogy a 14 éves H. Nórát 2008 novemberében megfojtották, s halálát valószínűleg P. József okozta.

P. Józsefet aljas indokból elkövetett emberöléssel, erőszakos nemi közösüléssel és kifosztással vádolják.

A büntetőperben eddig a tanúk 90 százalékát hallgatták meg, s nyilatkoztatták a szakértőket is, akiket a szeptember 27-i tárgyaláson ismét meghallgat a bíróság. Erre azért van szükség, hogy a különböző dokumentumokban foglaltak és a szakértői vélemények összevetésével egyértelművé váljon: elkövettek-e nemi erőszakot a lányon. A halál okáról (vagyis arról, hogy a lányt megfojtották) nincs vita az eddigi tárgyalásokon elhangzottak szerint.

A vádlott változatlanul tagad, fenntartva korábbi vallomását, miszerint közös megegyezéssel közösült H. Nórával a kiskunlacházi kiserdőben, s élve hagyta ott a lányt, amikor hazaindult. P. József a tanúvallomásokhoz nem szólt hozzá, s észrevételt sem tett azok kapcsán.

A vád szerint a többnyire alkalmi szexuális kapcsolatokat létesítő P. József 2008. november 23-án hajnalban egy dunavarsányi diszkóból hazafelé tartva találkozott össze a kiskunlacházi erdős-bokros terület mellett gyalog unokatestvére lakása felé haladó 14 éves H. Nórával. A 6-8 üveg sörtől „felbátorodott” vádlott megtámadta a korábbi barátnőjére nagyon hasonlító lányt, majd a kiserdő sötétebb részében, letépve több ruhadarabját, megerőszakolta őt. Az ügyész szerint a férfi félt attól, hogy kiderül az erőszak, ezért fojtotta meg áldozatát.

P. József az április 19-i első tárgyaláson azt mondta, a lány pár percnyi beszélgetés után önként beleegyezett abba, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek. Közlése szerint mivel valaki közeledett a 30-40 méterre lévő úton, pár másodpercre befogta a lány száját, de később élve, öltözködés közben hagyta ott őt a kiserdőben.

A vádlott korábban azt vallotta, hogy kétszer is fellökte a lányt, aki nem lélegzett, amikor magára hagyta, majd úgy módosította vallomását: fellökte ugyan a sértettet, s a száját is befogta, de ez nem okozhatta a lány halálát. Arról, hogyan kerülhettek H. Nóra értékei (köztük a táskája és a mobiltelefonja) az ő porszívójának a porzsákjába, a férfi azt mondta: a kabátjával együtt véletlenül kapta fel a földről Nóri táskáját. Amikor a rendőrök kopogtattak nála, ijedtében rejtette el a holmit – tette hozzá.

(MTI)
Döbbenetes számomra, hogy a fiatalok milyen közönnyel pusztítják egymás lelki és testi értékeit. Semmi nem számít nekik, csak a pillanatnyi élmény, élvezet, előny, nem törődnek a következményekkel, azzal, hogy miközben minden tekintetben tönkreteszik a velük egykorú…..
ALÁBBIAKBAN KÜLÖN ÍRÁSKÉNT KÖZLÖM EGYIK KOMMENTELŐNK, FAIRYFELLER VÉLEMÉNYÉT. HORÁK NÓRA LASSAN KÉT ÉVE PORLAD A SÍRBAN, KÖZEL A TEMETŐ EGYIK KIS OLDALBEJÁRATÁHOZ. MÁJUSBAN LEGALÁBBIS MÉG NEM VOLT SÍRKÖVE. KICSIKE, LASSAN SZÁRADÓ VIRÁGOKKAL DÍSZÍTETT SÍROCSKA, BENNE…..
rugach 2010.09.10 10:37:42
@FairyFeller:

Ezek a friss bűncselekmények amik mostanában történtek azt a gyanút erősítik,hogy Nórit igenis cigányok erőszakolhatták meg és ölhették meg.
Kedves FairyFeller!Nagyon érdekes, amit írt, különösen, hogy annyi gondolati kapaszkodót (írások fellelési helyét is) kapcsolt hozzá. Valójában arra vagyok kiváncsi, hogy egyáltalán foglalkoztatja-e ez az embereket, gondolkodnak-e rajta.Egyelőre annyit: nekem ez az egész társaság…..
A magam részéről nagyon rossznak tartom azt a folyamatot, amely igen rossz irányba fordulva átalakítja a Horák Nóráról kialakult képet.Én azt gondolom, hogy ez a 14 éves kislány, ha volt is talán szexuális kapcsolata(nincs ezzel egyedül), ha olykor rá is gyújtott (korosztályának…..
 FAIRYFELLER KOMMENTJE:Taktaharkány: tavalyi felvétel egy uzsorások és tartozóik közti utcai összecsapásról[ vastagbor.blog.hu/2009/12/11/bekes_kertvaros#comments ]Lám-lám: "Nóra" ezúttal 23 éves volt. Dolgozni indult.Prognosztizáljuk a jövőt, ennek kontextusában:…..
rugach 2010.06.28 11:43:23
 AKI ELOLVASSA AZ INDEXBEN MEGJELENT ALÁBBI ÍRÁST, AZ PONTOSAN MEGTUDHATJA, HOGY MINDENÉRT, AMI A VESZPRÉMI PATRIOTA LOKÁLBAN TÖRTÉNT, MARIAN COZMA A FELELŐS. HOGY EDDIG ERRE NEM GONDOLTUNK. AHOGY ELNÉZTEM AZ ÜGYÉSZNŐT A NEM ÉPPEN SIKERES FRIZURÁJÁVAL, A BÍRÓNŐT A HIHETETLEN…..
 Kedves Duristván, vannak az ember, az író életében fontos és meghatódott pillanatok. Számomra a Jézus és Júdás aktája című regényem kapcsán írott levele ilyen. Köszönöm, hogy megírta, és önző módon egyenesen blogom élén büszkélkedem vele. Üdvözli Asperján…..
 FairyFeller kommentje:Kedves hozzászólók!Önöknek valamennyiüknek igaza lehet. Minden jel arra mutat, a hatóság megteheti azt, hogy "félvállról vegyen" minket, hiszen néhányan, igen kevesen maradtunk olyanok, akiket érdekelne az ügy, annak fejleményei,…..
rugach 2010.06.03 11:14:29
@FairyFeller: Én azt olvastam Erdélyi Katalinnal kapcsolatban,mikor még keresték őt,hogy volt egy vágás a csuklóján.Erről az jutott az eszembe,hogy nem öngyilkos akart lenni? Lehet,hogy felakasztotta magát és senki sem gyilkolta meg.....
Fairyfeller kommentje:MAJDNEM HORÁK NÓRA: internetes kukkoldában dolgozott a roma kisebbségi önkormányzat egykori elnökének a lánya...?Részletes cikk (helyszíni fotókkal):[ www.nyugat.hu/tartalom/cikk/internetes_kukkoldaban_dolgozott_meggyilkolt_lany ]"Továbbra is teljes a…..
rugach 2010.06.02 11:26:53
Violettát se felejtsük el!

"Rendkívüli brutalitással, gátlástalanul
Klikk a képre!
A rendőrségi helyszínelés képei

Hugyecz Violetta, szécsényi iskoláslány 2005. április 1-én, péntek este tűnt el pár száz méterre otthonától. A keresésére indult szülők megtalálták a gyerek véres fülbevalóját. A nyomokból a rendőrök arra következtettek, hogy erőszakkal vitték el a 14 éves lányt, ezért nagy erőkkel kezdték keresni. A rendőrök már csak az iskoláslány holttestét találták meg, miután elfogták a feltételezett gyilkost. A gyanúsított, a 24 éves P. Tamás még elfogása napján részleges beismerő vallomást tett a rendőrségen, a saját verzióját elmondta a történtekről, de azt nem árulta le, hogy miért végzett a kislánnyal.

A nyomozás kiderítette, hogy a gyanúsított jól ismerte áldozatát, korábban többször is "próbálkozott nála", de a fiatal lány mindig visszautasította a szexuális közeledést. A gyilkosság estéjén a férfi céltalanul kocsikázott a településen, amikor észrevette a hazafelé tartó lányt. Ekkor elhatározta, hogy közösülni fog vele. A tiltakozó lányt kocsijába kényszerítette, majd rokonának házához vitte. Ott ismét megpróbálta rábeszélni a lányt, de ő ismét ellenkezett és megfenyegette a férfit, hogy feljelenti. A szakértői vélemények szerint a büntetett előéletű férfi megrettenve attól, hogy ismét börtönbe kerülhet, illetve a lány határozott elutasítása miatt döntött úgy, hogy meggyilkolja Violettát.

A férfi "emberi mivoltából kivetkőzve, rendkívüli brutalitással, gátlástalanul" ölte meg a védekező sértettet, akinek "nagyfokú szenvedést, testi és lelki gyötrelmet okozott", fogalmaz a vádirat."
Kedves FairyFeller!A borsod-megyei rendőr-főkapitányság 1990-ben, a büntethetőség lejárta előtt néhány nappal, tessék-lássék módon meggyanúsított az akkor éppen a szegedi Csillagban ülő illetőt, aki 1970-ben 17 éves volt (Annánál 7 évvel fiatalabb, elhanyagolt segédmunkás,…..
Felhívom a tisztelt kommentelők figyelmét, hogy amennyiben P. J-ét felmenti a független magyar bíróság, és ennek komoly esélye van, hiszen nem tett semmi rosszat, miként azt ő maga állítja, akkor P.J. személyiségi jogainak megsértése miatt pert indíthat az ismeretlenség mögé…..
rugach 2010.05.10 10:04:44
@Nonametom: Nem is szabad elfelejteni őt!
rugach 2010.05.13 10:31:37
Stohlság Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Álláspont
Nem tudom elhinni, hogy egy baleset szenvedő alanyai hazudjanak. Egyszerűen nincsen rá okuk. Ezért elhiszem, amit mondtak.

Azt mondták, hogy Stohl András, miután nekik hajtott a szemközti sávba áttérve, kiszállt az autójából, odament hozzájuk, és cigarettát kért. S hogy szemmel láthatóan részeg volt. Majd felhívta a barátnőjét, s odarendelte a baleset helyszínére. A nő meg is érkezett, Stohl pedig megkérte, vállalja magára a balhét, majd távozott a helyszínről. (Az illetékes rendőrkapitánysági közlemény ez utóbbit alátámasztja, lévén Stohl Andrást otthonából állították elő, egy órával a baleset után.)

Akkor pedig ez így ittas vezetés, ittasan közúti baleset okozása (egy súlyos sérült!) és cserbenhagyás. Ha pedig Stohl a barátnőjére akarta testálni a dolgot, akkor talán a hatóság félrevezetésének kísérlete is megáll.

Hadd összpontosítsak most az utóbbiakra. A cserbenhagyásra először.

Miféle ember az, aki egy baleset okozójaként cigarettát kér a sérültektől, azután pedig lelép a helyszínről? Miféle?
S miféle ember az, aki az egészet megpróbálja rálőcsölni a nőjére, mert annyira azért nem részeg, hogy ne mérje fel: bűncselekményt követett el, ráadásul visszaesőként. Miféle?
Stohl-féle ember az ilyen. Ez egy létező típus. Ez korunk hőse.

Stohl András nem volt tehetségtelen ember. Aztán elkapta a gépszíj, bedarálta a média. Meg az a súlyosan beteg közeg, amit mindez jelent, az a súlyosan beteg közeg, ami Alföldi „nemzeti” színházát jelenti. És Stohl Andrásból az lett, ami. Egy önkontroll nélküli, gyáva szarjankó. Aki piásan száguldozva veszélyezteti önmaga és mások életét, aki kábítószeres ügyekbe keveredik, aki hajlandó eljátszani mindent, s aki vállalja a „celebséget”, s mindazt, ami azzal jár.

Stohl András legemlékezetesebb pillanatai immáron azok, amikor a show-műsorban kezével T betűt formálva, drámai arccal jelzi, hogy lejárt az idő, s az, hogy tökrészegen vezetve cserbenhagyja áldozatait. S hogy a nőjével vitetné el a balhét.

Lám, egy dörzsölt ügyvéd már meg is szólalt az ügyben. Kifejtette, ha Stohl azt fogja vallani, hogy otthon, a sokk hatására ivott, nem lesz bizonyítható az ittas vezetés. Ha pedig telefonált a mentőknek is, mielőtt lelépett, akkor a cserbenhagyás sem.

Stohl pedig ezt fogja vallani.
És így meg is fogja úszni.

Miképpen megúszta annak idején egy Császár Előd nevű celeb is, aki bekokózva rendőrt ölt (!), majd elkövetett egy biztosítási csalást is gyorsan… és semmi. A sztárügyvéd kisikálta a bajból, a mocsokból, a börtönből. Amiért bárki más kóterba ment volna, azért Császár Előd nem kapott semmit.

Stohl sem fog.
Illetve…

Illetve most még reménykedem. Reménykedem, hogy az új szelek, az új hatalom majd ebben is újat hoz. Hogy Stohl – akit a régi hatalom a Tűzvonalban című tévésorozat sztárjává tett, csak azért, hogy feledtessék valahogyan a 2006. október 23-i gyalázatot – ezt mégsem fogja megúszni. Mert nem úszhatja meg. Mert ha megússza, akkor nem lehet rendet tenni az országban, s a társadalom lelkében, fejében.

Akkor nem lesz itt semmi sem.
Reménykedem, hogy ennek a gennyes celebvilágnak valahogyan vége lesz egyszer. Reménykedem, hogy az Alföldi-féle „nemzeti” színházból is Nemzeti Színház lesz hamarosan, s abban nem lesz helye többé Stohl Bucinak.
Mert nem érdemli meg.

Nem a piálásért. A gyávaság, a cserbenhagyás, a szaremberség miatt.

Reménykedem, hogy Stohl András most végre és mégis azt fogja kapni, amit valóban megérdemel. Ha igen, akkor tudhatjuk, elindultunk egy másik úton. Ha nem, akkor baj van.
Bayer Zsolt
FairyFeller írása:"Vannak-e annál kegyetlenebb percek, amikor egy apának lánya gyilkosa mellett kell állnia?Csütörtökön a Pest Megyei Bíróságon H. Dénes könynyezve elevenítette fel azt borzalmas pillanatot, amikor 2008. november 23-án rátalált a helyi kiserdőben lánya,…..