Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pubi a professzor

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Vendégszerzőnk Mr. Location posztja. Budapest a kémek és hírszerzők egyik kedvelt városa. Legalábbis ami az itt forgott filmeket illeti. A hidegháború gyakori téma, melyet az itt forgató stábok újból, és újból elővettek. A két pólusú világrend küzdelmének filmes…..
Pubi a professzor 2014.10.30 16:54:59
Szakszervezetek, anarchisták, szocialista feministák, parlamenten belüli és kívüli pártok, ifjúsági mozgalmak, kurdok, muszlim szervezetek: míg Magyarországon a Critical Mass kizárólag a kerékpározókra vonatkozik, és május elsejéről a hosszú hétvégén kívül leginkább a…..
János még novemberben írt róla, hogy átadták a csepeli gerincút eddig megépült szakaszát. Azóta már gyűltek vele kapcsolatban a tapasztalatok, ezt olvashatjátok és nézhetitek meg most. Ha arrafelé laksz, kipróbáltad már? Idén januárban végre átadásra került a várva…..
Elérkezett végre a várva-várt nap! Folytatódik a megyei bajnokság. Mi a téli dermedtségből már  a mérkőzés előtt néhány héttel felébredtünk. Ugyanis becsületesen rákészültünk. Egyrészt új drapikat illetve egyenlőre egy kétrudast készítettünk (bár még nincs…..
 Mint tudjátok a hónapok során eléggé megfáradt a dobunk. Olyannyira, hogy két hete a Tolnanémedi elleni hazai meccsen egy helyen egy nagyobb szakadás keletkezett a bőrön. Bár a Pincehely elleni mérkőzés előtt sikerült valamennyire szigetelőszalaggal orvosolni ezt a…..
Pubi a professzor 2010.11.04 14:19:56
Szögyi katonai karrierje szépen indult, de – amint azt látni fogjuk – sajnálatos módon egy kisebbfajta döccenőt szenvedett. A friss sorállományú katona első hadtápbevetése emlékezetes fizikai munkával, továbbá egy még emlékezetesebb autózással és ivászattal írta…..
Pubi a professzor 2010.10.06 07:22:14
@_Nyuszi: Csak egy apróság: A Magyarországra gyártott NOHab-oknak soha nem volt zuhanyzó sem a gyomrában sem, az orrkamrában. Ha voltál már ilyen mozdonyon tudhatod, hogy milyen kicsi ott a hely, még megfordulni sem nagyon lehet, nemhogy zuhanyozni!
Amúgy jó a poszt! Gratula!
Az írás valóságtartalmát nem tudtam ellenőrizni, elsőre kicsit furcsának tűnik a dolog, de majd megmondjátok ti, van-e ilyen.Tisztelt Illetékes Úr/Hölgy!Már több, mint másfél évtizede járok fel vidékről Budapestre dolgozni és néhány évig a volán járatait részesítettem…..
Pubi a professzor 2010.09.02 13:03:51
Új MÁV blog Lehúzás? 2010.08.18 08:00:00
Kedves szerkesztő! Az alábbi történetben ma már leginkébb csak az érdekel, hogyan tud így csalni a kaller. A többit hozzáírom a MÁV amúgy is hosszú: "nem érdekel az utas, úgysincs más választása és vonattal fog utazni" hozzáállásához. Sokat járok vonattal,…..
Pubi a professzor 2010.08.18 12:42:56
@MagyarZizzi: Nyugatiban nincs még Ügyfélszolgálat.

A posztolónak meg üzenem:

A metronak a Keletinél kb. 4 éve le van zárva a régi bejárata, azóta az újat lehet használni, ami ki is van táblázva rendesen.

Ja és még egy-két apró bökkenő a sztoriban:
a 2. osztályú jeggyel mindenki jól járt igaz nem szabályosan, de még mindig olcsóbb volt mint ha megbüntették volna mert nincs 1. osztályra érvényes jegye!
A másik meg, hogy a miskolci oldalra szólt a pótjegymentesség és nem Debrecen felé...
Pubi a professzor 2010.08.28 09:38:22
@áDám: Nem azt mondtam, hanem azt, hogy jól járt és kész. Ennyi.
Nesze semmi, fogd meg jól válaszlevél.Kedves Donát,Néhány kérdésemre a balatoni utazással kapcsolatban (az átszállásokkal kapcsolatban és általában a vonatkésésekkel kapcsolatos kompenzáció kérdését is érintve...) az Ügyfélszolgálattól kapott válaszokat továbbitom…..
Pubi a professzor 2010.07.12 14:32:49
@bovaryné: Csak, hogy mindenféle tévhitet elhesegessek, nem a vasút találta ki, hanem egységes Uniós rendelet a 30 perc...
Lehet hálás bókokat és köszöneteket küldeni Unió elvtársnak...
A levélből pedig csak nekem tűnt fel, hogy a vonatpótló buszozás miatt volt a késés nagyrésze...
Ezen a mérkőzésen ismét bizonyítottuk, hogy a Kék Front mindig, mindenhol és minden körülmények között a csapat mellett áll. Most nem az eső, a szél vagy a hideg, hanem az iszonyatos hőség és a tűző napsütés próbálta megnehezíteni a dolgunkat. Sikertelenül. Kellő…..
Aki megfejti hogy mi ez és hogy működik, az meghívhatja a szurkolókat egy sörre a vasárnapi meccsen. A megfejtéseket a kommentek közé várjuk... ..
2010. május 29-én rendezik meg a Puskás Ferenc Stadionban a Magyarország-Németország barátságos labdarúgó mérkőzést. Arra gondoltam, hogy indíthatnánk Hőgyészről egy szurkolói kisbuszt, amennyiben összejönne legalább 8+1 jelentkező. A belépőjegy az "S jobb"…..
Pubi a professzor 2010.05.07 19:37:11
@adrian.UH: Akkor egyre beneveznék szívesen a lóvét pedig szállítom a válogatott meccsen!
Olvasónk és édesanyja Szolnok-Vác viszonylaton utazott. Retúr jegyüket csak a visszaúton használták. Jött a kalauz kezelte a jegyeket. Az anyuka jegyével minden rendben volt, viszont a lány jegyével már korántsem, mert a jegy szerint érinteniük kellett volna Fót-ot. A kalauz ekkor…..
Oldsmobil72-nél kiverte a biztosítékot, hogy a kaller a cicababának elnézte, hogy a diákigazolványon nincs szám, és lejárt a bérlet, majd pótdíj nélkül kedveskedve adott neki jegyet, holott a kiscsajnak pótdíjat kellett volna fizetnie. Ezek után vakkantva kérte számon a BKV…..
A biciklista hevesvérű népség, Balázs például 18-as karikát érő káromkodásig jut el alanti levelében, miközben felidézi, hogy - ha már úgyis itt a karika, mondjuk ki - a McDrive-ból a halál faszára küldték el, amikor bringáról akart rendelni. A Homár robogós + hidegvérű,…..
Újabb technikával próbálják az utasokat megkopasztani a Nyugatiban. Az alap az, hogy prospektussal kis cingár gyerek megkeresi egyedül ülő, jellemzően női áldozatát és szomorú szemekkel adományért kuncsorog, ha nemleges választ kap, akkor jó esetben cigit kér, más esetben…..
Új MÁV blog Vác-Bp expressz 2010.02.08 10:52:28
A MÁV-nak egy hét alatt sem sikerült gatyábaráznia a közlekedést a váci vonalon, holott ez az egyik legnagyobb forgalmú és mellesleg állítólag nyereséges elővárosi vonalak egyike. Mindig van valami, amire a káoszt fogni lehet. Pedig szerintem (és ide a követ vállalom) normális,…..
Helfrici megértő - "a műanyag viszont kicsit cipős lesz, de ahol fát vágnak, ott hullik a forgács" - mi viszont egy kicsit azért összevonjuk a homlokpáncélunkat. Tudjuk persze, hogy kajára állni önmagában nem bűn, New York-i galériákban ilyesmikből életművet lehet…..
Anus Pannonius ma egy méretes idegen tollal ékeskedik (ő is csak olvasta a történetet), de a sztori olyan jó, hogy ezúttal kivételt teszek, s másodközlés gyanánt betördelem. Ha az eredeti szerző jelentkezik, természetesen megemlékezünk róla is. Sajnos nem találtam meg…..
Pubi a professzor 2010.01.25 08:56:36
A MÁV Nosztalgia kitett magáért, nagyon nagyon nagyon ügyes volt. Az év első nosztalgia utazása egy rémálom volt. Halbi kocsikban, gombostűvel feltűzött ülészámokkal kellett 2*4 órát utazni. Semmilyen nosztalgikus hangulat nem volt. A befizetett pénzért cserébe, kaptak 3…..
Pubi a professzor 2010.01.14 07:53:09
Kedves kommentelők!

Nem tisztem senkit védeni és nem is akarok senkit megbántani, de azért vegyük már észre, hogy a tényleg jogos problémák mellett (Mert voltak!!!) legyen mondjuk 15-20 olyan ember, akinek nem felelt meg a szolgáltatás. A többi 450 meg vígan köszönt el tőlünk a Nyugatiban mikor hazaértünk!!! Amúgy eleve lehetett tudni, hogy balhés lesz a menet mert alapból nem akartak halbikat berakni a vonatba, csak a többi átépített schliren még nem készült el az adott időpontig, így muszáj volt valamit kérni a Starttól. A 3g IC kocsiról pedig annyit, hogy én megvakarom a te hátad, te meg az enyémet... Valamit kellett a Start felé is nyújtani, hogy jobban reklámozva legyen az új járműpark. A nosztalgia kocsikkal kapcsolatban pedig annyit, hogy ha a halbit képesek voltak sörrel összelocsolni, a budit körbehugyozni, körbecsinálni, valamint a kocsi közepére hányni, akkor feltehetőleg a régi felbecsülhetetlen értékű kocsikban sem lett volna másképp... Oké és egyet is értek azokkal az emberekkel, akik méltatlankodnak a kocsik miatt, meg a nagy füst a dohányzókocsiban (megjegyzem más kocsiban nem lehetett dohányozni csak abban az egyben), meg a kaja ára miatt (bár szerintem 3000 Ft manapság egy 3 fogásos ebédért nem olyan vészes, és az adag is emberes volt ellentétben az Utasellátó "kosztjával", hasonló árakon...), de azért vegyük már észre, hogy egy 500-550 fős társaságnál mindig vannak olyanok akiknek valami nem jó! Nagy kaliberű közönségutakat pedig vétek(!!!) régi kocsikkal közlekedtetni, mivel a tavalyi tapolcai illetve siófoki Stefánia vonat is bebizonyította, hogy utána több rajta a kár mint az egész út bevétele... És ilyenkor bizonyosodok meg arról, hogy a kifogástalan tisztaságú és felszereltségű kocsikban milyen rettentő disznóólat képesek az emberek hagyni maguk után röpke 2 óra 30 perc alatt.. Apropó menetidő: Melyik IC-vel jut ma le az ember fia 2,5 óra alatt??? Egyébként visszafelé a tervezett menetrendi érkezés előtt megérkezett a vonat ergo még rövidebb is volt az út mint 2,5 óra. Elsőre így nagyjából ennyi.

És még valami: a VIP emberke mindig szemet szúr, amíg az illető nem saját magáról mondhatja el, hogy ő a nagyon fontos ember... Biztos vagyok benne, hogy nálatok is vannak olyan céges rendezvények vagy munkahelyi események, ahol vannak "nagyonfontosemberek". Hozzáteszem én sem csípom addig amíg flegmák és felsőbbrendűnek, de pl Farkas Bertalanra egy panasz nem lehetett, mert közvetlen volt és elbeszélgetett az emberekkel. Nekem kimondottan nagy élmény volt!
Új MÁV blog Megint álltunk... 2010.01.02 09:11:10
BUÉK. De tényleg legyen egy boldogabb, és eredményesebb évetek 2010, mint amilyen 2009 volt. Mindjárt így a pezsgő, a buli és a rétes után egy kis visszaemlékezés még a karácsony előtti havazás okozta szívásokra. Nagyon sok levelet kaptam a témában, de nem tudom mindet…..