Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dekanka27

24 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íme, hát eljött ez a nap is és én azt gondoltam illenlő lenne lezárni ezt az egy évet valami méltó búcsúval (annak ellenére hogy az egész éves blogmunkám nem a legrendesebb volt). I'm coming home, coming home, tell the world that I'm coming home... Hogyan is mondjak…..
-a télen akkora hó volt, hogy még a háztetőről is a havat lapátolták az emberek!-az utcai taco büfés plazmatévével hirdeti az életeleit!-2 csapattársaim is benne van a floorballmagazin 100 legtehetségesebb játékosai Svédországban a 15 év alatti korosztályban. Dj (Amanda…..
Uppsala viszta, Eger! Na ne ugrass! 2011.04.01 23:06:00
Szép jó estét mindenkinek! Na akkor az elmúlt napokról...A tegnapi nap nagyon semmi említésre való nem volt kivéve hogy tesin úsztunk. Méghozzá nem is akárhogyan.. Ruhában... mert ugye mi történik ha csónakázol,hajózol és véletlenül kiesel a hajóból... hát akkor…..
Hali!Úgy bizony, irány a DM finálé! A mai napon a suliban nem igazán sok minden történt. Csupa reál tantárgyaim voltak (fizika, matek,kémia). Kémián dolgozatot írtunk az anyagáramlásból. Megjegyezném, hogy ezt a témakört Magyarországon nem igazán sikerült megtanulnom, így épp…..
 A mondás úgy van, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Na de mi van 2 fecske esetében? (a mondás egyébként svédül is megvan: en fluga gör ingen sommar :P csak hogy egy kicsit művelődjetek is.. J) Szóval két fecske esetében gondolom ugyanez a helyzet. Na és akkor ha ezt…..
Halihó!A mostani bejegyzésemben betekintést kaphattok a Melodifestival-ról, avagy út az Eurovíziós dalfesztiválig svéd nomeg magyar módra.Szóval a svédeknél "nagy" hagyomány hogy saját maguk választják ki hogy kit küldenek ki az Eurovíziós dalfesztiválra. Ugye…..
Igen.. hülye bejegyzés talán.. de ha a blog egy tárgy lenne akkor biztos egy jó vastag réteg por lenne rajta, mert már olyan régen használtam.. :DNos, akadt egy kis időm így felfrissítem, mert eddig 2011-ben nem igazán került rá sor..  Szóval dióhéjban.. A január az…..
 Hej allihoppa!Nu är vi i Poland nu (ungersk innebandy landslag) och vi ska spela VM kvalifikation till VM som ska organiseras i Schweiz i december. Jag tänkte att skriva lite om matcher, laget och andra saker på svenska. (hoppas Johanna ska bli glad :))Vi (Hanna och jag) flydde och kom fram…..
A bejegyzés az adventről, a karácsonyról fog szólni.Szóval az első advent még ugye november volt, amikor is a fogadócsaládommal ellátogattunk a templomba. A templom nem csak abban tért el, hogy református templom volt. A templomban meleg volt, az emberek levették a kabátjukat. A kicsi…..
Igen, igen a világ legnagyobb floorball tornájáról fog a beszámolóm szólni, vagyis a Storvreta kupáról. A torna az utánpótlás számára van meghírdetve, a 20 évesektől kezdődően egészen a legkisebb korosztályig (akár 1 éves is játszhatna ELVILEG).Szóval a kupát a híres neves…..
Halihó mindenkinek!Mint a címből kiderül egy kis heti összefoglalóra számíthattok. A hét nem kezdődött a legjobban. A hétvége meglehetősen fárasztó volt. Szombaton Lenával és a testvérével Evával voltunk a városban. Csizmát néztünk, meg dolgokat Anders születésnapi…..
Uppsala viszta, Eger! folytatás... 2010.10.29 22:29:00
újra jelentkezem, hála az őszi szünetnek! :D szóval ott tartottunk, hogy meccset játszottunk. majd hála Floriannak talkálkoztam Szilvivel és Hannával. meccset játszottak, nem is rosszul és nyertek. jó volt újra magyarul beszélgetni. :) Köszönöm Florian! :)Az…..
Halihó!gömt är icke glömt= ami késik, nem múlikeleinte más címet akartam ennek a bejegyzésnek, de gondoltam ez jobban illik! :DSzóval csapjunk a lecsóba: A legelső dolgozat, amit megkaptunk az angol dolgozat volt, az angol nyelvről, kialakulásáról és képzeljétek hogy 5-ösnek…..
Szóval továbbra is készülgettem a társadalomtudományi dolgozatra. Csütörtök reggel (2 féle szótárral a kezemben) 8:30-kor az Aula előtt várakoztunk. Itt Svédországban a tanulók nem az osztályteremben írják a dolgozatot, hanem egy nagy előadóban (kb 600 székkel). Egyszerre…..
El vagyok havazva... na nem szószerint. Az idő napsütéses, néha felhős, viszont meglehetősen hideg van. 5-10 fok alatti hőmérséklet nem ritka. Ezért reggelente jól fel kell öltözni, hogy meg ne fázzunk. Na ez nekem nem sikerült. Kicsit megfáztam, ilyenkor kutyául érzi magát az…..
Még mielőtt más is megkérdezné, hogy itt kint már vagy van-e, mert a blogom befagyott (köszönöm apukám... :)) a válaszom nem.. egy kicsit elfoglalt vagyok mostanság...  Szóval, adós vagyok a svéd-magyar focimeccsel... :) Mikor megérkeztem a családhoz, Anders azzal…..
Sziasztok!! Először is köszönöm a megfejtéseket! :D ügyesek vagytok! A szemléletesség kedvéért Fanni küldött egy kíváló linket :tablajatekos.hu/uj2001/2003/flash/1atkeles_1.html Megoldás: először átvisszük a kecskét, majd visszamegyünk és átvisszük a…..
Uppsala viszta, Eger! HEJHO! :) 2010.09.01 22:45:00
Elnézést az elmaradásokért. Eldöntöttem, hogy legközelebb csak napi beszámoló lesz és nem heti... úgy sokkal egyszerűbb, frissebbek az emlékek...  De előbb jöjjön a heti összefoglaló.. :P Múlt héten kezdődött igazából az iskola. Meglehetősen unalmas... nem igazán…..
Uppsala viszta, Eger! Az esküvő 2010.08.27 23:54:00
Üdv mindenkinek!Lehet már említettem, de a család augusztus 21-én esküvőre volt hivatott. A gyerekek unokatestvére Carl Johan vette feleségül Lenát (egy másikat természetesen :) és én is kaptam meghívót. Nagyon érdekes ugyanis éppen ekkor volt az én másodunokatestvérem…..
Bizonyára sokakat érdekel hogyan is alakul a "floorballéletem". Mint már említettem, találkoztunk Dahnnal a Sten Sture edzőjével, aki mesélt a lehetőségekről, a klubról, mindenről. És másnap már el is mentem az edzésükre. Az edzés előtt Dahn elmondta, hogy milyen…..
Szóval elnézést kérek a késésért...de most muszáj leírnom, hogy mi történt ma különben elfelejtem.Reggel 7-kor kellett kelni, ugyenis irány a suli. Gyors étkezés majd 10 perc séta után már az iskola ajtaja előtt vártam Linn-t. Linnel osztálytársak vagyunk, nagyon kedves lány.…..
Burgdorf Wizards Csarnokavató kupa 2010.08.19 12:32:00
Szombaton este 20.00-kor került sor az első Wizards-os fellépésemre. Egész nap görcsöltem, a meccs előtt már minden bajom volt. Felvettük a mezeket (9-est kaptam), majd jöhetett a bemelegítés. Itt máshogy zajlik, mint otthon. Bemelegíted magad, aztán belövöd a kapusokat, majd 3-4…..
Söndag= vasárnapSzóval vasárnap (mint már említettem 13 óra alvás után) Johanna kopogtatott az ajtómon 12-kor, hogy ideje felkelni és sütni a Sokcerkakát ( ami magyarul cukortorta.. igen, kicsit furán hangzik.. :D). Készültünk a délutáni összejövetelre, ugyanis Jonas 20.…..
Szóval mint már említettem izgatottan vártam a családdal való találkozást. Míg egy kis előadás tartottak a számukra, addig mi játszottuk a szokásos "röfögős" játékunkat.. (meglehetősen vicces volt..). Majd egyszer csak megjelent a  Lenhammar család! :) Az…..
Üdv mindenkinek! Már elég sokan érdeklődtek felőlem, így hát leírom eddig mi is történt.Aug. 11-én utolsó edzés, búcsúzás a csapattól és 2 órakor indulás a Ferihegyi repülőtérre.  Jegy megvan, csomagok feladva (megjegyzem több csomagom volt, mint a…..