Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ballator

36 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma történt először, hogy egy kicsit aggódni kezdtem az úttal kapcsolatban. 6 nap múlva megyünk, most már érezhetően közel az indulás. Alapvetően azért izgultam ma, mert bár próbáltam egész életemben sokat utazni, azért az, hogy ismeretlen, közepesen fejlett országokba megyünk…..
E két zenekar neve kollaborációja révén sokak tudatában egyetlen mitikus együttessé forrt össze, de nem véletlenül: a Makám és Kolinda az 1980 és 1984 közötti időszakban a legnagyobb világzenei fesztiválok sztárzenekaraként járta be a világot – világzenét játszva a…..
  Kedves olvasók! Ezt a kis blogot átköltöztettük, egy számunkra több lehetőséggel rendelkező tárhelyre.Új Cím: http://mu-hely.blogspot.com/Rákattintva olvashatjátok a legfrissebb Mű-Hely eseményeket. Üdv, Stáb.  ..
Szenteste előtt két nappal egy családias, barátságos Karácsonyi összejövetelt tervezünk, ahol zenélni fog mindenki, aki ráér és van hozzá kedve. Ismét lesz Hang Drum Klub, illetve meghallgathatjuk a Canarro zenekar sírós-vigadós tangódixi koncertjét is. Utána pedig a szabad…..
Az Õškestar Zenekar 2004-ben született a magyarországi déli-szláv rezervátum területén, Dusnokon. Itt több száz éve rácok élnek, így a zenekarnak nem kellet feltalálnia önmagát, az iránytű jól behatárolhatóan a Balkán felé mutatott. Teljes egészében a balkáni szláv…..
"Hogy mi lesz egy ex metál gitáros egy freejazz bőgős és egy népzenész találkozásából? Ez egyáltalán nem derül ki a zenekar játékából, ám a kortárs lengyel irodalom hatása egyértelmű. Szabad hullámtördelés, szűretlen háttérzajokkal." A Dorota az utóbbi idők…..
„Mivel a Hammond egy nehéz hangszer, zenekart alapítottunk a szállítására."…..
Rutkai Bori és nemrég ismét megújult tagságú csapata, fölvértezve új energiákkal, kevésbé édes-búsan, viszont mégtöbb bugi-vugis lendülettel.            A MűHely-béli koncsertónak semmi köze nem lesz a depesmódhoz,…..
Szesztay Dávid, aki az elmúlt években több színházi előadás (Pont Műhely) és film ( Pater Sparrow: 1 ) zenéjét szerezte, emellett számos zenekarban működik közre különféle hangszereken ( Santa Diver, Specko Jedno, Budbudas, Dévényi Ádám és az Átmeneti Kabát ) még bő…..
 Az Ek-tar indiai szó; annyit jelent: egy-húr. A zenekar 2002 ősze óta koncertező, kortárs, improvizatív kamarazenét játszó formáció. Kompozíciókat balkáni, távol-keleti és afrikai zenei kultúrák inspirálják, de a szigorúbban szerkesztett darabokban a középkori zene, az…..
A mára meghirdetett Dorota & T.Bali koncert sajnos technikai okok miatt elmarad! Pótlása hamarosan!! Helyette Hang Drum Klub lesz.A hang nevű hangszer egy igen meditatív és különleges élményt nyújtó kellemes eszköz.Pável Norbi, aki ezzel a különös kütyüvel Jean Michael…..
A Fókatelep zenekar 2007-ben alakult Korai Öröm tagok rendszeres jam session-jei alapján. Oláh Annamária énekesnő csatlakozásával a kezdeti, instrumentális darabok fokozatosan nyerték el mostani dalformájukat, s a zenekar improvizálós, belassult, ambient-sátras…..
Kiss Erzsi mintegy tíz éven keresztül dolgozott a kiemelkedő színházi- és filmrendező Jeles Andrással. Közös munkáikban formálódott és alakult ki a későbbiekben csak a zenekarra jellemző, másoktól karakteresen megkülönböztethető, a szabad asszociációkkal és sok érzelemmel…..
Az amszterdami utcazenészek világjáró csapata óriási bulit csinál, bárhol is fordul meg! Bejárták már a fél világot, játszottak utcasarkon, kávézóban, foglaltházban, hegytetőn, plázában és fesztivál-nagyszínpadon. Akárhol is játszanak, az biztos, hogy perceken belül…..
 A Csá, Misiből és a Vodkuból ismert zenészek triója. Dalok akusztikus gitárra, hegedűre és énekre. Az akusztikus minimál-reneszánsz trió igazi zenei különlegesség, a formáció könnyeden ötvözi a tradicionális és modern zenei motívumokat. A zenekar vendége a…..
 A Monoton Famili egy, a Tilos Rádió munkatársaiból alakult élőzene-kar. Homoki Péter, aki egyébként az Úzgin Űver gitáros-zeneszerzője, emellett a Tilos stúdiósa, és Tóth Szabi, a rádió indiai műsorának készítője keltették életre ezt a tabla és szitár alapú…..
A Szűkített kvartettben a Club Era hegedűse és dobosa játszik egy csellóval kiegészülve. Ez az elmélyülten szenvedélyes muzsika magyar népzenei gyökerekből táplálkozik, fő jellemvonása az adott pillanatban a színpadon megszólaló, szabad improvizáció. A szenvedélyességet itt…..
Rockos hangvételű, groove-os, építkezős űrzene gitárokkal, samplerrel, szintivel. Jelen alkalommal ráadásul egy fantasztikus hegedűssel, Lantos Zoltánnal kiegészülve, aki legnagyobb megtiszteltetésünkre a Mű-Hely estek egyik házigazdája…..
 "Istvánnal a MEDIAWAVE Fesztiválon ismerkedtem meg 1993-ban. Mindketten saját zenekarunkkal léptünk fel, majd utána röviden játszottunk együtt is. Szerencsére az elmúlt években sem szakadt meg a kapcsolatunk, bár az újabb közös koncertre egészen 2008-ig kellett várni.…..
A Pulcinella négy fiatal zenésze a kortárs francia jazz karakteres, egyedi hangú képviselői. De ahogy nevük is mutatja, egyben a commedia dell’arte paprikajancsijai is ők: produkciójukban a humor és a zenés színház elemei is jelentős hangsúlyt kapnak. "A…..
A gyarapodó Santa család visszatér! Megszületett Luca és Dávid második gyermeke, Szesztay Zorka, így most már ő is édesanyja hasfalán kívülről hallgathatja szülei muzsikálását! Szeptember elsején viszont végre mi is ismét élőben hallhatjuk az utóbbi évek egy…..
Nemes Levente lehetne egy elvadult figura, aki önmaga Viszockijja, de megtalálta magában azt a csatornát amiben az őserőt áramoltatni képes... Na jó, ez kicsit ezó-duma így, de az biztos, hogy ha Levente kiáll a 12 húros gitárjával, és énekel, a régi versek s népdalok…..
 Kobza Vajk a magyarországi orientális zene rock&rollere, mindenkivel sikerül összehozni, bárkihez alkalmazni tudja a Törökországban tanult tapasztalatait. Játszott itt a Mű-Hely estéken már Dresch Mihállyal, Uzgin Űverrel, és az egyiptomi Ajman Naobrukkal.Német barátja a…..
 A Kampec Dolores méltatlanul elfeledett zenekar.Pedig pont olyan jó és szép mint eddig, akárhány koncertet szervezünk nekik mindig a legmagasabb színvonalon játszanak, és ami külön nagy erényük, hogy gyönyörű világuk van, amely világ befogadó és amely világban élni…..