Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Inno

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy évvel ezelőtt még volt jelentősége annak a kérdésnek, hogy vajon a Fidesz keltett-e megalapozatlan reményeket a kormányváltás érdekében. Hozhattunk idézeteket a párt ellenzéki korszakából arról, hogy a hatalmi váltás a problémák többségét egy csapásra megoldja, de…..
Inno 2011.08.30 19:31:52
@török gábor: Akkor se a legjobb a kifejezés, ha nem Tőled származik. :) A két elem csak a kódábécé, melyből a bináris kód előáll (kódábécé elemeiből alkotott sorozat). Ezért nem szerencsés ezt olyan értelemben használni, amikor az ellentétet, a kettősséget kell szemléltetni.

De persze a "politikai" jelzővel ellátva érhető, hogy mit akar jelentei, mert már ismerjük annyira a politikusokat :)
Inno 2011.09.04 18:15:59
@csattanó maszlag: A kultúra csak úgy dől belőled... Inkább Te vagy a troll.
És ha tudnád értelmezni a leírtakat, azt megértetted volna, hogy én is tudtam értelmezni a Gábor által írtakat. Ha Gábort zavarja, hogy egy kifejezésről véleményt alkotunk (nem én voltam az egyedüli), akkor majd szól érte. De én veled ellentétben nem léptem át a tiszteletlenség határát, és bár a válaszod megérdemelné, nem is fogom. Ha nem tetszik amit írok, nem kötelező elolvasni.
Zoltán az oldalt található gyorsbeküldőn küldte be a történetét. Mivel a gyerekei szeretnek vonatozni, így Velencére tartva nem az autó mellett döntött, hanem igénybe szerette volna venni a magyar vasút segítségét. A család ki is érkezett a Déli-pályaudvarra, ahol az indulás…..
A nyár sok mindenre alkalmas, a politikával kapcsolatban leginkább arra, hogy egy kicsit kevésbé érezzük fontosnak és lényegesnek. Ha a politikusok ilyenkor jó érzékkel megkímélnek minket a rendszeres jelenlétüktől, akkor még a velük kapcsolatos erős (leginkább erősen negatív)…..
Inno 2011.08.26 13:21:38
@Akitlosz: Most már az állam bácsinál vannak a részvények, aztán jött egy kisebb megingás a piacon, és máris iszonyatos mértékben veszített az értékéből. Ha most elkérnénk az államtól, erősen negatívba lenne. Akkor most szüntessük meg az államot, mert nem hatékony???
A Manyup értelmes volt, a szabályozás volt rossz, azon kellett volna javítani, és nem megszüntetni. De a 16%-os adó miatt szükség volt a Manyupban tárolt pénzekre.
Inno 2011.08.26 16:09:27
@Akitlosz: Pontosabban akkor, amikor nem ordítja az összes közgazdász Matolcsyn kívül, hogy nem fog dübörögni a gazdaság, mert még visszaesés várható. Ha hosszútávra terveztek volna, még fenntartották volna 1-2 évig a sávos adórendszert, a mostani költségvetési megszorításokkal párhuzamosan -> Lett volna tartaléka az államnak arra a - remélhetőleg átmeneti - időre, amikor a 16%-k bevezetésével előálló hiányt még nem fedezi a gazdasági fellendülés. 4 évig van 2/3-uk, tehát fenntartom, hogy nem most kellett volna bevezetniük, hanem legkorábban 2-3 év után.
Csak a fránya választások miatt kell megint kapkodni. Ameddig az ellenzék és a kormány nem képes félretenni az ellentéteket az ország érdekében, addig sajnos ez van.
Minél többet tudok róla, annál inkább ki akarom zárni az életemből – ezt a mondatot egyetemista koromban hallottam valakitől, aki az édesapja révén elég közelről követhette a politika eseményeit. Máig emlékszem a reakciómra: kifejezetten idegesített a bennfentességbe…..
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Kedves Mt olvasók!   Az emberi aljasság nem ismer…..
Inno 2011.07.12 21:09:51
@dalmata76: Nem. Egy pár napja írt cikkben olvastam: most MÁR a versenyszférában IS lehet 6 hónap a próbaidő. Tehát a nem versenyszférában eddig is lehetett a 6 hónap. Ott sem minden fenékig tejfel.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog és…..
Inno 2011.07.11 17:16:00
@migren: Szerintem átlagos kinézetű vagyok. Nemrég velem is megesett, hogy összerogytam az utcán. Kb. 20-an mentek el mellettem méregetve, mire egy idősebb néni odajött segíteni. Mérhetetlenül hálás voltam érte, mert mint a posztolóval is, velem is először fordult elő ilyen, és nem értettem mi történik velem. Természetesen azt nem állítom, hogy a mentősök elküldték melegebb éghajlatra, de amikor bepánikol valaki, akkor a kisebb sérelmek is nagyon fel tudnak nagyítódni. Ő valóban így érezhette, ahogy leírta, ha így volt, ha nem.
Aki azt hiszi, hogy a modernnek nevezett kor magyar politikája összehasonlíthatatlan a korábbi időszakokkal, annak feltétlenül ajánlom olvasgatásra Cieger András zseniális új könyvét. A szerző – aki egyébként évfolyamtársam volt az egyetemen - furcsa módon egyszerre írt…..
Inno 2011.06.20 21:41:10
@török gábor:
"szemernyi ellenérzés sincs bennem vele kapcsolatban... "

Ez komoly indoklást kíván. A tehetségét nem vitatom (hiszen minden támadás ellenére még mindig ott van a tűz közelében). Az eddigi tevékenységére egyetlen enyhítő körülmény lenne: ha rá lehetne fogni arra, hogy ennyire buta. Na de nem az.
Nagyon is tisztába van ennek a javaslatnak is az árnyoldalaival, de nem érdekli, hiszen csak a politikai ellenfelek elintézése a cél.
Olyasmiről írok most, aminek az igazságáról nem vagyok meggyőzve és meggyőződve. Gondolatkísérletként, elgondolkoztató felvetésként mégis izgalmas lehet; ha más miatt nem, azért biztosan, hogy cáfolata során összeszedjük az értelmes ellenérveket. A munkamegosztás a…..
Inno 2011.06.16 19:16:07
@unionista:
"török úgy elemzi ezeket a politikusi beszélgetéseket, mintha azok szépirodalmi szövegek lennének"
Török Gábor ezt egyáltalán nem elemezte, csak leírta, hogy gondolkodjunk rajta.

"ez egy közhelyszerű metafora, aminek nincs se igazolása, se cáfolata"
Egy közhely szerű történetről is lehet az a véleményed, hogy hülyeség, de az is, hogy milyen igaz. És van valami oka annak, hogy azt gondolod. Ez lesz a megerősítés/cáfolat.
De ha a cáfolat szót túl erősnek találod, akkor értsd úgy, hogy a történetről alkotott véleményekre kíváncsi TG.
Inno 2011.06.16 19:27:10
@trollface: A kiemelt rész is a gazdasági szereplőtől való idézet. Még reménykedhetünk, hogy Török Gábornak azért vannak róla elképzelései. Sajnos az eddigi elemzésekből kiindulva, a konkrét elképzelését, sosem fogjuk megtudni, mert azzal elárulná melyik "lóra" tesz, és ez elemzőként nem feltétlenül szerencsés.
Inno 2011.06.16 19:57:58
@knausz: Ha a filozófiai részét nézzük akkor mindig van választás. "Döntés az is, ha az ember szántszándékkal nem hoz döntést." (Frank Herbert)

Az szerintem is nagyon jó, hogy a civil szervezetek erősödnek. Mert még ha nem is formálódik új párt akikre szavazni is lehet (erre is nagy szükség lenne), de ha megfelelő méretű a bázis, akkor a hatalom megőrzése/megszerzése reményében egyre több javaslatot fogadnak majd el a civil szervezetektől a politikusok. Nagy kérdés lesz, hogy egységes marad-e a civil szervezet, és persze az is, hogy tényleg pártsemlegesen mindig egy-egy konkrét ügy mögé álljanak be.

"A fiam itt mondta a magáét, a Corvinusért, én meg mondtam, oda kéne utaznod, nem? [...] "
Nem is nagyon kampányoltak vidéken. Ha a HÖK-öt maguk mellé állították volna buszokkal vitték volna vidékről az egyetemistákat. De a vizsgaidőszak sem kedvez ennek az egésznek, mert a diákok már szétszóródtak.
zoli voltam Nyári iskola, igen 2011.06.13 13:17:00
Elsőre elég hoffmannrózsásnak fog tűnni, amit mondok: ma túl hosszú és értelmetlen az iskolai nyári szünet. Mindenkinek jobb lenne, ha kurtítanánk rajta, és fontos, értelmes programok lennének a lecsípett rész helyén.A legutóbbi Napló kapcsán gondolkodtam el rajta, hogy igen,…..
Inno 2011.06.14 07:06:50
@zoli vagyok:
@Csavarhúzós:
Erősen településfüggő a nyári szünet. Általános iskolákban sok helyen a nyári táborok szervezésében kell segíteniük a tanároknak/tanítóknak, és ők vannak beosztva a gyerekfelügyeletre, de gyakran még a tízórai, ebéd, uzsonna készítés is az ő dolguk ilyenkor. Tábort persze nem mindenhol szerveznek, de a gyerekcsoportokkal jönnek az őket kísérő pedagógusok, akik így szintén dolgoznak. Helyenként van nyári napközi is, ha nem is egész nyáron, de legalább a nyár egy részében, és olyan hely is van ahol a bukott diákok korrepetálása is a pedagógus feladata. Tényleg nagyon változó, hogy hol mit várnak a dolgozótól, akár a versenyszférában. De a többség ezeket soha nem veszi figyelembe, marad a "bezzeg nekik 3 hónap szünet van" teljesen téves szlogen.
Inno 2011.06.14 07:07:13
@Csavarhúzós:
Ált. suliban is változó a helyzet. Településfüggő a dolog. Ismerek pár várost ahol az ott szervezett táborokba vannak beosztva gyerekfelügyelőnek a tanítók/tanárok. És a csoportosan érkező gyerekekkel is jönnek pedagógusok, tehát ők is dolgoznak. De néhol a bukott tanulók korrepetálása is a munka része nyáron, és igen sok helyen napköziféle is van.
Ezek az információk persze ritkán jutnak el a többséghez, ezért marad a szlogen, hogy a pedagógusoknak 3 hónap szabad...
Micsoda rossz, álszent duma kártalanításnak nevezni a Szalai Annamáriának adandó végkielégítést!Rogán Antal a jelek szerint keveri a szezont a fazonnal - ennek nyilván a strómansága az oka. Egymaga ugyanis mindenhez nyilván nem érthet, viszont szinte nincs olyan téma, amiről még…..
A magyar politika régi problémája az ellentétes, világosan megkülönböztethető, tartósan vallott álláspontok hiánya. Gyakran tényleg csak az üléspont szelektál: kormányon erre, ellenzékben arra. Ebben a helyzetben a választó sincs könnyű helyzetben, a tipikus megoldás…..
Inno 2011.05.25 19:22:54
@bóra77:
OF
Milyen öncélúság? Miről is szól az a szín? Csak nem egy tivornyáról? Nem kell olyan prűdnek lenni.

ON
A fidesz elkötelezettsége szerintem a 16%-os adókulcstól kezdve látszott, de előtte is világos volt szerintem mindenkinek, hogy nem a szegényeket támogató pártról van szó. Az egyetlen meglepetés számomra, hogy a harcból nem tudtak visszaváltani normál küzdelem szintjére.
  Nem nagyon szeretünk Gyurcsány Ferencről írni, mivel sose tudjuk eldönteni, jót teszünk-e a volt miniszterelnökkel, ha megírjuk róla a véleményünket. Ő az a primadonna, aki, ha bekenni magát szarral, a saját hivői körében abból is jól jön ki. A mai nap viszont…..
Inno 2011.05.22 13:07:13
@fakopács: Pontosan annyi, mint annak a nem versenyszférában dolgozó tanítónak, aki annak idején megtanított írni és olvasni ;)
Orbán Viktor új felalkotmánya  az ötéves terv szerint 2012 január elsején fog életbe lépni. Addig következmények nélkül sértegethetjük, érdemes tehát kihasználni a lehetőséget! Az alábbiakban egypár gondolatébresztő ötletet adok közre ehhez. 2012 január elsejétől…..
Inno 2011.04.03 12:55:53
@simonmondja.: Sólyom kifejtette, hogy ez az alkotmány komoly visszalépés lenne, ha elfogadják. Volt róla cikk, csak nem kapott elég nagy publicitást. Csodálkoztam is :) A többi viszont nem furcsa, mert sosem lett volna 2/3-uk, ha ezeket előre bejelentik.
Reggel 9-kor futottam bele a következő címekbe, amik a Lázár-hanganyag után pár nappal óriási botrányt ígértek.Hírszerző: "Haljál éhen! - újabb markáns Fidesz-vélemény a szegényekről"NOL: " 'Hát akkor haljál éhen' - fideszes képviselőnő a…..
Inno 2011.03.27 15:33:13
@Kivlov: És nincs valami betegsége a nagyinak? A cukorbetegek, szívbetegek, de úgy tudom akinek vérnyomásproblémája volt, annak sem kellett fizetnie. (Kb. azoknak annak nem kellett fizetni, akik életük végéig kezelésre szorultak.) Valószínű ez az oka, hogy a nyugdíjasok többségétől semmit nem kértek, mert ma Magyarországon kevesen érik el egészségesen a azt a kort.
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
Inno 2011.03.20 12:35:52
@Letícia: Valóban rengeteget jelentenek az általad is említett minták. Különösen nagy baj, ha még nem alakult ki az értékrendje amikor rossz körbe keveredik, hiszen ez teljesen félreviheti az értékrendjét. Az ilyen ember nem is érti, hogy másoknak mi a baja azzal, amit tesz.

"És ne egy "tisztességtelen" világ szintére menjen le. Et nem csak TG-re mondom, hanem mindenkire."
Ha arra gondolsz, hogy TG azáltal, hogy tehetségesnek nevez egy tisztességtelen embert lemegy arra a szintre, akkor bemásolom ide a hozzászólásomra írt válaszát:
"megerősítem. a tehetség definíciójában nincs benne az, hogy azt mire használják."

Lázár eddig nem jóra használta a képességeit, és bár a most megjelent nyilatkozata (ha a benne lévő állítás valós) árnyalja a képet, boldog lennék ha eltűnnének az ilyen emberek a közéletből (pártállástól függetlenül)! Igaz, egy darabig nem lenne politikus az országban :)
Magam is meglepődtem, hogy mennyire nehezen szántam rá magam ennek a bejegyzésnek a megírására. Magyarázat persze akad, a tavasz fantasztikus újrafelfedezésétől a négy napos munkakerülésig. De az igazi indok sokkal inkább az, hogy magam sem rajongok az efféle elemzői…..
Nyelvvizsga nélkül nincs diploma sem - bólogatunk már egy ideje kínosan, mert mindig van, aki előveszi a témát. Most éppen anya, és apa lázadt fel, mert a tanító bácsi nem adta oda a papírt, a boltos néni pedig nem adott melót. Kirekesztik ebből az átkos társadalomból a kisfiam,…..
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
Inno 2011.02.19 17:43:54
@Mikrobi: A diákoknak most is 50%-os a jegy. Az útvonalra vonatkozót lehet csak vezetni. Csak normálisabban tegyék mint régen.