Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hollandexxonvaldez

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért éppen füstölt sonka kerül az asztalra húsvétkor? Ennek az ünnepi hagyománynak eredtünk nyomába, ráadásként pedig egy modern sonkás recepttel is szolgálunk a Városliget Café séfjének, Dobosy Józsefnek jóvoltából...
„Na, és sikeres volt a hazaköltözés?” - a kérdést alighanem a legtöbb, külföldről hazatérő határátkelő megkapja világszerte. A válasz persze sok mindentől függ, sokszor még családon belül sem ugyanazt érzik az emberek. Te is hazaköltöztél? Vannak benned kérdőjelek?…..
Hollandexxonvaldez 2019.03.06 08:13:30
Ha megengeditek leirom a történetem,ugyanis én is nagyon mennék haza,de....
2002-ben már 1évet dolgoztam Münchenben,egy magyar céggel.Még a vizumos időben.Utána próbáltam visszajutni,de nem jött össze.
2008 augusztusban jött egy hirdetés,Hollandia.5nap múlva már ott találtam magam.A hirdetés raktáros állásról szólt,Frankfurtnál közölték hogy hát mégse,húsipar kiszállitás.Visszaút nem volt.
Maga a pokol volt,ezt a kinn levő 600ezer magyarból is jópár eltudja mondani,ugyanis nem mindenki infarmatikus meg irodista kinn hanem rendes kétkezi melós.
Cégesház,szoba,reggel 5kezdés este 7vége.6hónap után kijött utánam a párom.Addigra sikerült egy kinnti magyar párral lebeszélni,hogy társbérlőként odaköltözünk.
Cégesház élet végre vége...
Németül már akkor rég folyékony voltam,és szerencsére jó 8 hónap alatt megtanultam hollandul.
Városi újság: raktárosokat,targoncásokat keres a Sony.Már ment is az anyagom.A párom viszont disznövénykertész létére nem talált munkát,ird és mond azért mert nem tud lengyelül!!!! Hollandiában! Ő is németes,a tévéből tanult meg hollandul.
Nah,Sony összejött,egy más világ volt a rideg hideg húsiparhoz.Eleve a csarnokban szólt a rádió,mindenki nevetgélt mosolygott.1hónap után sikerült betúrni a páromat is.Végre 2 fizetésünk lett!
Nekem maga Hollandia Németország után egy pokol volt.Sehol egy hegy,minden ronda barna,minden letérkövezve.Plusz évente egyszer haza...2010-ben megfogant a gyerekünk...Hol szülessen?
Hát Hollandiában biztos nem,16hét a Gyes,tipli vissza dolgozni.Embertelen barmok,nesze neked mintaország.Irány haza,Magyarországra,Európába a barbároktól.Én még maradtam 2011 márciusig.Venlonál a határon letérdeltem és megcsókoltam Németország földjét,hogy végre elhagyhattam Hollandiát.
Na 2011 májusban megszületett a gyerekünk,Magyarországon,2+1év magyar GYED és GYES,hurrá.
Tervezés,mi legyen.2011 májusban nyitott Ausztria és Németország.Mivel Bécs és Graz egyformán csak 220km,megindult az önéletrajzok áradata.Mai eszemmel már mint Ausztriában dolgozó tudom miért nem jött össze az osztrák mutatvány: nem voltam ausztriai lakos.csak a sablon válaszok jöttek betelt,nem aktuális,sok sikert.
2011 június,hasonló mint 2008 augusztus,expressz,logisztikai ügyintézőt keres magyar tulajdonu német cég,1600km,Cloppenburg....cégautó,cégeslakás,fix fizetés.Belevágtam.
Jól indult minden,még az is be volt igérve 5-6 hónap után jöhet ki a párom meg a gyerekem.
Hanem 3hónap után beütött a krach: otthon új pasit szedett össze a most már ex...
Nálam is beütött a krach,utasitás ellenére se akartam kilakoltatni 4 hentest Budapesttől 1600km-re az utcára úgy hogy egy fillérjük sincs,autójuk sincs.Leorditottam a tulaj fejét és azonnal felmondtam.
Irány Bajorország,legalább közelebb van.
Bekövetkezett a német zeitarbeitfirmák korszaka,fizetés 1600euroról visszazuhant 1250-1300-ra 400euros szobabérlet mellett....Plusz az ideg,hogy egyedül vagyok,volt asszony lelépett,felborult az élet,nincs kitől megkérdezni hogy telt a napod.
Na ez ment 2013 januárig.
Összepakoltam,a munkahelyemen annyit se mondtam viszlát.hazamentem.
Gyerekkorom óta méhészkedek,a 2013-as tavasz a méhészkedésem újrakezdése lett.Végre valami pozitiv.
De ugye kell munka is,Veszprém Continental.A csoportvezetőm fogadó szavait sose feledem: "itt felejtsd el hogy Németországból jöttél" mire én: "miért is? talán tanulhattok tőlem"
Pisilista,aki egy műszakban 5-nél többször elmegy wc-re kirúgva.Minden percben "100-an állnak a kapuban a helyedre".
3 hét után betelt a pohár,egy 8 elemis munkakerülő minőségis olyan hangnemben beszélt velem hogy megfogtam a grabancát,na indits a műszakvezetőhöz.És nagy meglepetésre a műszakvezető a csaj pártján állt! Műszakvezetőnek mondom : németül angolul hollandul tudsz? nem. akkor mit keresel itt? és ez a csaj mit keres itt? Nem lehet rágyújtajtani szünetben? Az irodista meg rágyújthat? Miféle cég ez? Na barátom,itt a köpenyem,vedd fel,már takarodhatsz is dolgozni a helyemre hogy meglegyen a norma.
Utána még egy cégnél voltam,aztán 2013 őszén betelelve a méheimet visszamentem Bajoroszágba.2014 nyará
Kedves Viktor!  Konzultáljunk! Tegyük meg, mert ahogy látod kényszeredett mosolyod mögül, azért a helyzet nem rózsás!... Te is tudod, csak nem érted. Valószínüleg fogalmad sincs, hogy mi történhetett, miért durvult el némileg a népharag veled szemben, és miért vált a Te területed, az utca, másoké.…..
Újév napján Pesterzsébeten is hadrendbe sorakoztak a kutyatartók, s egy 2014-es petíció Pesterzsébetre történő adaptációjára gyűjtenek aláírásokat. Saját Facebook csoportot is alakítottak, ahol szervezik az ellenállást: azt követelik tiltsák be egész Pesterzsébeten a rakétázást. Az indulatok…..
Hollandexxonvaldez 2019.01.04 21:50:09
@ételizésítő:
Nem kell senkit lelőni.A kutyásnak évente durván 1nap megoldandó feladata lenne: becsukni a kutyát.
Az év 364 napján meg élheti világát.

De olvasom ma is FB-n,"megszökött a kutya..." jah,délután 5-kor jutott eszébe elvinni sétálni a kutyát,az meg mivel már indult a robbantgatás,kitépte magát szevasz.Véletlenül se délelőtt vitte volna,áááá minek.Akkor gondolom sorba állt a boltban a vásárlási láz miatt,mert nyomor meg jön az armageddon.:))))))
Délután 5-kor a kutya helye már zárt helyen lett volna.
Irtam,nekem is volt kutyám,szilveszterkor be volt csukva,viszlát.

A kutyások szerintem addig örüljenek mig a közterület felügyelet nem osztogatja a megkerült kutyák gazdáinak a csekket.
Hogy miért is? Mert kutyát úgy kell tartani hogy az zárt udvarból ne tudjon kijutni,más testi épségét,javainak épségét ne veszélyeztesse.

További kérdés? :)))))
Hollandexxonvaldez 2019.01.04 22:46:01
@repuloske: nonszensz nem?

jóanyám is ki van tőle :) babakutya.
én aláirom rendben,mentik a túltermelt kutyamennyiséget(Magyarország az EU legnagyobb kutyatermelője.sertés marha és birka csirkehúsban bezzeg már nem remekelünk),keressenek gazdit,tényleg védjék őket.
De azért se avattak szentté,mikor leirtam hogy az alföldi juhászok úgy szelektálták ám a pulit,hogy ellett 10-et,hagytak 5-öt(a képzeletre bizom mi történt az 5-el) és a maradék 5-ből esetleg 1 lett jó terelőkutya,amelynek a kölykei ugyanigy szelektálódtak tovább.

Mit ir erre a "babakutya" állatvédő? Azok az alföldi parasztok,juhászok milyen rohadt szemét emberek voltak és különben is a 21-században vagyunk....Aha.
Ha igy állnánk hozzá akkor a holstein friz tehén ma se adna többet 1000liter tejnél,a disznó se nőne meg 200kilóra.

Természetesen ilyen hozzászólásra minden lettem csak jó ember nem :)))))
Hollandexxonvaldez 2019.01.04 23:12:45
@Pár dollárral többért:

1 esetről tudok hogy a 9. emeleten beröppent a rakéta.
De ahogy irtam kb 40perc az egész mig el nem fogy a munició.
Én a kertből figyeltem,ahogy sorba lövik el a rakétákat.Völgyben van a házunk,körbe a dombon végig a lakótelepek(Várpalotáról van szó).Sorba láttuk,melyik étterem ahol buli van,mikor következik,ahogy a vendégek feldurrantják a rakétákat.40perc alatt lezavarták az egész városban.
Tegnap hallottam egy rakétát még,a kutyát se zavarta,gondolom megmaradt,felküldték.
Én idén nem vettem,pedig terveztem,mert van egy kamerás drónos új lakó a környéken,szóval légvédelmi céllal terveztem kb 50 rakétát,de majd egy légpuska is megteszi :DDDDDD
Az én jó ember Viktorom új politikai termékként azzal állt elő idén, hogy Magyarország 2030-ra utoléri Ausztriát. Jó vicc. Emlékeztet egy másik "jó ember" beiktatási tréfájára, aki 1933-ban azt mondta: "Adjatok nekem tizenkét évet, és Németországra nem fogtok ráismerni." A német emberek megadták.…..
A száraz november kampány kapcsán összegyűjtöttünk 7 tényt az alkoholfüggőkről...
Hollandexxonvaldez 2018.11.07 19:01:07
Amúgy leirom mi a különbség a sörös,az ütős bort ivó meg az alkoholista között:
1.vagyok én sörös.Ausztriában dolgozom,hétfő-péntek.Megveszem a Sparban a 24-es Schwechatert,rendes sör 61cent áron.az nekem hétköznap munka után elég.Hétvégére megyek haza,kert,méhek,stb,egy pack elmegy igy hétvégén.Szivesen innám a Schwechater testvérét a Drehert,de döbbenet hogy otthon 219Ft,és ha mondjuk 24-et vesz az ember akkor is annyi,pedig a 87cent 1db/61cent 24db mintájára kb 170Ft-ba kéne kerülnie
2,szomszéd.veszi a 99-129Ft-os sörutánzatokat+az utcában van egy kocsma,oda egy du 3x is átmegy.Inni a 300+ Ft-os kocsmai sört.Pálinkája is van+a kocsmában is lemegy pár tüske.Miközben én otthon hétvégén óránként-2óránként 1 Schwechater,ő az otthoni söre mellett 3-4x megjárja a kocsmát is.Na ő alkesz

3,a boros,akinek mindegy csak üssön.van egy haver,apja évente kb 1000liter betonérmes bort termel.a betonérem nálam az,hogy az uborka kiugrik belőle,nem issza jóizűen plusz a megivása 1liter után az ember agya meghülyül tőle.ő az a tipus akinél 300Ft/liter a felső határ,az ismerős csaj 500Ft/liter árú finom kékfrankosa már luxuskategória,drága bor,amit meg vittem neki 6 euros 7decis stájer kékfrankost arra pislogott,hogy abból kijött volna 10liter uborkakiugrasztó.nem az iz fontos neki mint nekem a sörnél,hanem a napi 2-3-4liter amitől estére KO.
Na ő a másik tipusú alkesz
Hollandexxonvaldez 2018.11.07 19:04:02
@efi: javaslom szokj le az oxigénről.rendkivűl káros,oxidációt okoz.
Figyelemre méltó cikk jelent meg a Népszava mai számában. A szerzője Földvári Zsuzsa, és Haragosak az osztrák-magyar kishatárforgalomból kiszorítottak címmel látott napvilágot. A bécsi tudósító azt írta meg, hogy a két ország között kiépített átkelőhelyekből a kisebbeket immár nem használhatják az…..
Több ijesztő elemzés is napvilágot látott az elmúlt napokban arról, hogy Orbán esetleg orosz támogatással, háborút provokál Ukrajnával és megpróbálja megszerezni Kárpátalja egy részét. Az, hogy ez mennyire reális, nehezen megmondható -talán azért mégse -, de már pusztán a provokáció is…..
Az Orbán-rendszer lényege, hogy valamitől vagy valakitől mindenki féljen az országban. Úgy alakították ki a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, hogy akár kormánypárti, akár ellenzéki, akár politikával alig foglalkozó egy állampolgár, valahogy mindig a hátában érezze a hatalom szúrós tekintetét. Vannak…..
Kihirdették a választás végeredményét, alakulgat a következő úrsággyűlés, keresgéli az irányait mind a kormánypárti, mind az ellenzéki politika. Persze ebben látszólag, rövid távon az előbbinek van könnyebb dolga. A „sikerrecepten ne változtass” elvén úgy tolják továbbra is fullba a migráns- és…..
Elöntötte Grazot és környékét a hatalmas felhőszakadás nyomán lezúduló víz hétfő este, írják osztrák hírportálok. A Citypark üzletközpontban 30 centi magasan állt a víz, a várostól délre le kellett zárni az egyik vasúti vonalat.Graz hétfő késő délután: az utcákat rövid idő alatt elöntötte az esővíz…..
"Ma egy új szerzőt köszönthetünk "hem" személyében. A történelmi témájú blogolást illetően  sem kezdő (tortenelmierdekessegek.blog.hu), és mondjuk úgy, hogy a húszas évein már túl van ;)" - Jtom 1942 egy hideg napjának reggelén légvédelmi szirénák és fegyverropogás hangjára ébredtek a kanadai…..
A hétvégi ingyenmunka alapelvárás, a gyakornok ne akarjon haza sietni a munkaideje végén, a munkavállaló nyelje le, ha időnként csökken a fizetése, a bejelentett munkabért pedig egyszerűen felejtse el. Magyarország 2018. Hazánkban immáron ipari méretekben zajlik a jogtiprás, miért lenne ez másként…..
Hazaköltözni (pláne több évtized után) nem is olyan könnyű, mint azt esetleg elképzeli az ember. Sok minden más, mint amilyennek emlékszik, és a hétköznapok apró bosszúságai is felnagyítódnak, nem hiába mondják, hogy a visszaköltözés legalább akkora kultúrsokk, mint az elmenetel. Azt hiszem, erre…..
Hollandexxonvaldez 2018.03.07 07:09:11
@DieNanny CH: teljesen egyetértek,én ezt már teszteltem is.10éve vagyok kinn,2011 óta Bajorország,aztán Ausztria.Tehát sűrűn járok haza,Most pl Grazból minden pénteken,mert csak 260km.
2014,Mattighofen,Ausztria,BMW 530d,pumpacsere.Szerelő megcsinálta,aztán a kérdés: amúgy hol tankolsz? Hát itt a Jetnél,amúgy Shellnél vagy OMV-nél tankolnék,de az 25km...Válasz: akkor menj el 25km-re mert az olcsó ganyéval megint igy fogsz járni.Hoffer,Lidl kút pl teljesen felejtős.
Tudni kell hogy a 194lovas 530d 6-6,2-ből simán megáll,ezt tartja kb 140-150-es tempoig.Azzal pl a 70literes tankjával 2x megfordultam Graz-Várpalota 1út odavissza 520km Szombathelynek.
Hanem 2015-ben történt,szabin voltam otthon,és járódott ki az osztrák üzemanyag,és Győrben voltam.MOL-t dobtam bele.Fullra.Győr-Várpalota 85km Zirc-Veszprém felé.Én mindig a kasszánál kapott blokk meg a számláló alapján számolok fogyasztást,felőlem azt ir ki a kijelző amit akar.Ird és mond a 6,2-es fogyasztású autó 85kme-n bevert 8-at...ugyanaz a cipő volt rajtam,ugyanolyan stilusban vezettem,a cseszneki szerpentin nem Alpok,azt egy 194lóerős autó simán veszi,sőt a Bakonyban sokat lehet lejtmenetben gurulni is,90-110-es tempo.Palotán visszatankoltam,fullra,hát jojóztak a szemeim.Most ott tartok,hogy 2016 október óta dolgozom Grazban,egy osztrák 318d GT van alattam,az is 6,2-vel jár,mindig OMV-t kap,egyedül a fűnyiróm kap otthon magyar benzint,de legjobb barátom aki fűnyirókat kapálógépeket javit már sokszor kért vigyek neki 20liter rendes osztrák benzint mert tuti szebb hangja lesz tőle még a fűnyirónak is!
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
Hollandexxonvaldez 2017.12.05 18:22:13
@martineden: tévedsz.3éves 3-as GT BMW-m van,motorinditással automatikusan kapcsolja a menetfényt,de hátul nem világit semmi.3 fokozata van még a lámpakapcsolónak+ első ködlámpa kapcsoló+ hátsó ködzárófény kapcsoló.heti 600km-ert autózok.megesett hogy esőben köd nélkül beértem egy kocsit,melynek nem egy hanem kettő ködzárófénye volt.majdnem kifolyt a szemem.villantottam rá,meg rányomtam a reflektort de nem kapcsolt a koma.sikerült megelőznöm,majd beálltam elé 5méterre és le fel kapcsolgattam neki a ködzárómat.villantással jelezte hogy bocsi.
Jönnek a pofonok, a kokik és a sallerok. Orbánt a saját példaképe képzelte fel a hét elején. De Lech Walesa bírálata nem volt elég, most a budapesti szlovák nagykövet gyalázta az unió elleni kampányolást és a gyűlöletkeltést. Orbán már Visegrádon is magányos. Nem ezt hívják Magyarország…..