Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J u l e s

1 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Blog.hu készítette a következő infografikát, melyből kiderül, hogyan alakult az elmúlt években a hazai blogoszféra. Azt hiszem az adatok önmagukért beszélnek, Magyarországon biztos nincs leáldozóban a blogkultúra.Nagyításért kattints a képre!..
J u l e s 2012.04.12 07:37:13
J u l e s 2012.04.12 22:51:38
@Tomi from Space: akkor a baj velem van, mert ha az indexen nem látnék linket, akkor kb. egyetlen blog.hu-s blogot nem olvasnék soha. Néha vannak szakmai oldalakról linkek, de az havonta kb. 1x.

Így néha rákattintok egy-egy ígéretes címre, de kb. 50%-ban átköltött cím, még az is előferdül, hogy az eredetivel majd' ellentétes jelentésű a link.
A tinédzserek szexuális szokásaival, illetve a rájuk leselkedő online veszélyekkel foglalkozó felmérést készít a UNICEF - erről a Népszabadság Online is írt, és hazai kutatási adatokkal egészítette ki szerdán megjelent cikkét. Ebben még nem is lenne semmi különös, a cikkhez…..
Tom Cruise veszettül üldöz valakit, a látótávolság szinte nulla és a nyomkövetője is harákol, de ő nem adja fel, fut, szalad, kocsit lop. ..
Számos bűncselekménynek lehet ártatlanul gyanúsítottja, aki nem, vagy nem megfelelően védi le a WLAN hálózatát. Az alábbi cikk  ennek a jogi hátterét taglalja, nemzetközi kitekintéssel.   Nemzetközi szinten is komoly viták várhatók a nyílt hálózatok…..
J u l e s 2011.06.29 18:32:30
@Judit:: És mi is a rettenetes baj azzal, hogy akad egy-két nyitott wifi? Mert én pl. így kerestem meg egy étterem oldalát a belvárosban sétálva. Hol is van az ártatlanság vélelme?
J u l e s 2011.06.29 18:37:05
@hipokrita: az "új" is - feltéve ha a wpa2-re gondolsz - könnyen törhető. Veszélyes dolog magadra vállalni a felelősséget azzal, hogy a jelszót csak te ismered, tehát minden amit a hálózatodról tesznek a te tudtoddal történt/történik.

Hisz épp így elő kéne írni a vírus- és worm, malwarekeresők használatát, és akkor már azt is, hogy mennyire kell frissnek és hatékonynak lennie. Kb. mint az elsősegély láda vagy poroltó a gépjárműben.
J u l e s 2011.06.29 18:50:35
@Joaquin: nem azt írtam hogy hamar :D

De tényleg könnyen, és előjön a tipikus probléma, hogy a biztonságos jelszót könnyű elfelejteni, ergo felírják valahová, amit meg könnyű megjegyezni az úgyis benne lesz valamelyik wordlistben.
A maszodákat is utolérte a gazdaság lejtmenete.Egyre több szalon zár be, ami azért nem csoda, mert az elmúlt néhány héten nem egy olyan nap volt, amikor meg sem csörrent a telefon.A lányok elmennek külföldre, vagy abbahagyják az ipart.A határozottak, a profik, a rutinosak azonnal…..
Kamuttól úgy tíz kilométernyire helyezkedik el Békés, a festői szépségű, csöndes Körös-parti kisváros – érdemes ide ellátogatnia annak, akinek elege lett a kamuti nyüzsgésből, az öldöklő hajszából, rohanásból. Mi úgy jutottunk Békésre, hogy legközelebb itt volt…..
J u l e s 2011.05.14 08:32:58
Megjelent egy írás pár napja arról, hogy mikor érdemes a közösségi médiában (elsősorban Facebook-on és Twitteren) publikálni, ha azt akarjuk, hogy nagyon hatékonyak legyünk. Aztán ezt most páran jól kétségbe is vonják. Kinek higgyünk akkor?Itt van az eredeti hír és…..
Az elmúlt pár hétben kétszer is struktúraközeli élményem volt. Mindkétszer egy fejlesztő, megoldásszállító, integrátor vagy hívd aminek akarod valami ilyesmit mondott: „Akkor itt egy struktúrát alakítunk ki, amit egy másik struktúrába csak egyszerűen át lehet…..
Azt hiszem, egy darabig elment a kedvem a masszázstól... 10 éve vagyok gyógymasszőr, de még sosem találkoztam ilyen esettel Angolul beszélő pasi bejelentkezett hozzám masszázsra, el is jött fél órával korábban, mint kellett volna, de sebaj, megoldottam... Mondtam neki, vetkőzzön…..
Pénteken megígértem az Imperium Galactica-cikkben, hogy külön posztot kaptok arról, miért nem készült el az Imperium Galactica III, illetve hogy miért volt helyette két másik űrstratégia három fejlesztőcégtől. A történet tanulságos, és egyik szereplője sem lehet büszke rá.…..
J u l e s 2011.03.28 08:43:26
@Lobster1978: naja, de hol máshol játszanak, mint egy játékfejlesztő cégnél? :)

Más kérdés, hogy miért éppen csével :)

Akárhogy is, nem ez tette tönkre a céget. És még csak nem is a mocap stúdió. Szerintem.
J u l e s 2011.03.28 08:46:42
@genghis: a "régi haverok" jó része valószínűleg azért volt régi haver, mert már jó ideje foglalkozott a játékkészítés valamely részével.

Egyébként épp a DR-nél elég kevés ex-philosost láttam, kósza emlékeim szerint jobbára külföldön találtak melót, és sokan azóta is kint vannak.
J u l e s 2011.03.28 20:06:02
@Lobster1978: "...bár anyagilag ráfizettem, de olyan embereket és barátokat ismerhettem meg akik miatt megérte az a háromhavi fizu."

Asszem kb. ilyesmit mondtam amikor felmerült a Philos mint volt munkahely. És én még csak nem is 3 hónapra saccolom amivel lógnak :)

Az meg egyértelmű volt, hogy amikor a kiadó belekotort, hogy akkor most inkább konzolos legyen a gém, itt meg ilyen, ott meg olyan - ha jól tudom bőven volt ilyen -, az nagyon nem tesz jót a fejlesztésnek.

A "cég" működése egyértelműen nem volt optimális, mert miután széthullott kisebb, két-három fős cégecskékre, akkor láttam, hogy az emberek igen magas minőségű munkát tettek le az asztalra (Szalacsival a falban az igaz :)), határidő _előtt_. Ilyesmi - javítsatok ki ha tévedek - nem fordult elő a Philos életében. Hacsak akkor nem, amikor Chris kihajtotta a timzíben gold master-t az emberekből.
Korábban szó volt róla, hogy az iPad 2-ben a korábbi 0.85 milliméteres üveg helyett mindössze 0.62 milliméterest használtak, ezért adta magát a kérdés, nem lesz-e túlságosan törékeny a vékonyabb tábla.A válasz pedig a lenti videóban található. Mint kiderült, valójában…..
J u l e s 2011.03.28 08:38:19
@Daily Shark: nono... a címben az áll, hogy erősebb. A videót viszont értelmezhetjük úgy is - bár ugye épp a szükséges erőket nem tudjuk - hogy amíg az iPad "üvegje" még viszonylag erős volt, és növelte a szerkezet merevségét, addig az iPad2 esetében már inkább hajlik, nem veszi át a terhelést a váztól így az könnyebben törik, hajlik. Mert megette a fene, ha az üveg egyben marad ha a pcb vagy az akksi kettéválik ha pl. valaki véletlenül ráül.

Mindez csak értelmezés kérdése :D
  Mindenkivel előfordult már, hogy elnyomta az álom a tévé előtt, miközben filmet, meccset vagy bármilyen más műsorszámot nézett. Aztán hirtelen felriadt, és – hogy, hogy nem – éppen reklám kezdődött vagy a reklámblokk kellős közepén találta magát. Azért…..
Nem az Egyesült Államokban, de nem is Magyarországon, a NetApplications felmérése szerint a világ összes webes forgalmának 2 százalékát a Mobile Safariról intézik, ami azért egy elképesztő szám.Egész pontosan 2.06 százalékot tesz ki az iPhone, iPad és iPod touch-ok aránya.…..
Nagyon mulatságos easter eggre hívta fel a geekek kollektív figyelmét a geekwithcurves.com tegnap: a Firefly című sorozat kellékesei megtudták, hogy Nathan Fillion, a Firefly főszereplője megszállott Han Solo-rajongó, és a rövid életű sci-fi-sorozat forgatása alatt mindent…..
J u l e s 2011.01.14 10:57:47
@chr(27): Kuczka Péter(?) mondta egyszer, hogy a jó sci-fi az az, amit nem kell magyarázni.

Nézzük a felvetéseidet:

- nem mocorog a pohár: SGA, SG1, pocsolyaugró, tel'tak, egyiken se (gravitációs kiegyenlítő, ha nagyon magyarázni akarom)
- country zene: egy űrwestern film alá milyen legyen?
- ahol leszállnak telepesek: SG1, ahol leszállnak, mindenhol középkori népek és az őket leigázó fejlettebb népek (a 10 évad alatt persze volt kivétel, asgardok, Nox, Tollan, de a Firefly egy évadot élt meg)
J u l e s 2011.01.20 09:34:36
@suket_zenesz: Áh, benéztem :D
J u l e s 2011.01.20 09:37:32
@denever333333: bocs, csak most néztem vissza ide. Mivel a FF csak egy évadot ment, ezért nyilván kevesebb dolgot "mondtak" el benne mint a SG[1,A,U] sok-sok részében, évadában. Épp ezért készült el az egész estés film, amiben bemutatják azt, amit amúgy valószínűleg egy-két újabb évad alatt tudtunk volna meg, értelmet, keretet adva az első év részeinek.
  A jakutföldi Mirnij gyémántbányáját mindenki ismeri, aki meg szokta nyitni a postafiókjába érkező bazinagy ppt-fájlokat. Ez ugyanis tényleg egy furcsa és igen látványos gödör, a különös tájak innen-onnan típusú fotógyűjtemények kedvelt darabja: több mint egy…..
Félrefordítások Felkoppintva? 2010.08.26 07:55:00
Pokember saját számítása szerint RJB lett ezzel, és nincs okunk kételkedni számításai helyességében:Felkoppintva. Lehet, hogy én vagyok elmaradva, de van ilyen magyar kifejezés egyáltalán?A Knocked Up című (egyébként meglepően vicces) film címét sikerült így lefordítani...…..
J u l e s 2010.08.26 10:46:19