Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DJ Etus

95 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vagy nem. Inkább az utóbbi, mivel a hétfői bejelentés senkit sem vágott földhöz. Az Apple ugyanis kicsit késve jött ki a streaming opciójával, ráadásul gyakorlatilag semmi olyat nem tartalmaz, ami a konkurenseknél ne lenne meg. Ja, de: emberek vezette rádióállomásokat. Ráadásul…..
Koncertnapló Napló vége 2013.08.22 17:15:52
Sziasztok, Mivel a mai napon rájöttem, hogy a kedvenc Portishead lemezem valójában egy ruszki kalóz Mandalay album, így ez remek alkalmat szolgáltat arra, hogy a blogot "hivatalosan" befejezzem. Mostanában nagyon-nagyon sok koncerten voltam, de sajnos már nincs időm írni, inkább más…..
Die Antwoord @ Brixton Academy, London, 2013. június 22. „Dél-Afrika történelme: Nelson Mandela, District 9, Die Antwoord” - állítja Ninja, és van benne valami. A Die Antwoord (jelentése: A Válasz) pedig a maga módján hozzájárul hazájának világszerte való megismertetéséhez.…..
Kanye West - Yeezus(Universal) Először is szögezzük le: az, hogy Kanye West felhasznált egy Omega-hangmintát a New Slaves című dalban, még nem lopás, illetve nem nagyobb lopás, mint az egész lemezjátszókra és samplerekre épülő hiphop, vagy akár Fatboy Slim mindenhonnan…..
DJ Etus 2013.06.18 11:55:10
WWDC Notes Xcode 5 újdonságai 2013.06.17 10:25:07
Az iOS 7 és a Mac OS X Mavericks-szel új fejlesztői környezet is jön, ami elsőre egész jónak tűnik! Mondjuk mióta felraktam azóta a régi szimulátor processzével néha megszűnik a kapcsolata a Xcode 4.6-nak, de hát valamit valamiért. Kinézet, alapvető újdonságok Az Xcode 5.…..
WWDC Notes Let's start an iOS blog 2013.06.14 15:51:51
Sziasztok,Mivel rendszerint készítek jegyzeteket a WWDC videók nézegetése közben úgy döntöttem, hogy mostantól ekeltronikus formában és publikusan. Sokszor van, hogy egyszerűen nincs egy órám visszanézni egy korábbi videót, mert hosszú, részleteket meg nem mindig érdemes…..
Koncertnapló Koncertek ömlesztve 2013.04.28 21:13:18
Koraiak Volt egyszer egy Korai Öröm még februárban az R33-ban. Eléggé későn kezdtek és én így vége felé abszolút KO-n voltam, amúgy jó lett volna. Aztán volt egy másik Korai Öröm az új Gödörben a Sonar-ral. Ahol megállapításra került, hogy a Sonar jelenleg az ország…..
Fontos kultúr- és rokktörténeti jubileum a mai nap, ma van negyven (!) éve, hogy először színpadra lépett a KISS. Ez az első demójuk, amit 1973 júniusában vettek fel, olyan megadalokkal, mint az ultrasláger Strutter, vagy a fenomenális, felülmúlhatatlan Black Diamond. Mindenki KISS…..
ØSC - Give Your Brain a Rest from the Matrix A tradícionálisnak tekinthetó ØSC-soundot hozza, de új felhangokkal is operál: az űr zenéjén helyenként orientál hangulatok szűrődnek át. ØSC - West, Space & Love A WSaL ezzel szemben kifejezetten új vizekre evez: az általam ismert albumaik közül…..
Koncertnapló Solar Fields bulik 2013.02.17 20:02:02
13.02.08. - Ambient Avatar: Solar Fields Nos, sok mindenre számítottam, de azért erre nem. Ilyennek kellett volna lennie a tavalyi szégyenteljes Tangerine Dream koncertnek, bár úgy érzem, hogy bármennyire is jó lett volna az, a Solar Fields beelőzött volna, mert ez egyszerűen más liga…..
Ozora után végre Budapesten is tiszteletét teszi Solar Fields. Pénteken ambient, szombaton trance buli! A pszichedelikus ambient éllovasa, Magnus Birgersson már több ízben is járt nálunk, a fővárosig mégsem jutott egyszer sem - most rögtön két napra is a vendégünk lesz.…..
DJ Etus 2013.02.06 19:38:35
@Dontom: "Live" lesz, tehát sok samplerrel meg gépi alappal, amihez élőben hozzátesz ezt azt szintivel, meg ezzel-azzal.
Fél nappal azután, hogy Omar Rodriguez Lopez (balra) új zenekara, a Bosnian Rainbows kiadta első stúdiófelvételét, Cedric Bixler-Zavala (jobbra) bejelentette, hogy kiszáll a Mars Voltából, így a zenekar lényegében fel is oszlott. Bixler-Zavala Twitter-folyamából kiderül,…..
Na, ma végre hivatalos lett minden azzal kapcsolatban, amiről korábban írtam már. Pár évvel ezelőtt eldöntöttem, hogy mivel annyit kaptam már zenétől és ettől zenei színtértől (szubkultúrától), hogy valahogy megpróbálom viszonozni ezt. Úgyhogy az volt a tervem, hogy…..
A Wolf Shaped Clouds-ot úgy látszik már sosem fogom jó hangzással hallani élőben. Lehet, persze, hogy ez a koncepció. Annyira sok a magas és közép a zenéjükben élőben, lehet normálisan kivenni semmit, helyette az egész átmegy ilyen idegesítő zajba. Pedig van bennük potenciál…..
Ilyen volt most is. ..
Ha úgy adódik mostantól írok egyéb zenéhez (svédcsvarral koncertekhez) is kapcsolódó témákról, amelyek viszont nem koncertbeszámolók, pusztán azért mert kedvem van hozzá. Van szerencsém bejelenteni, hogy az első ilyen bejegyzés még januárban el is készül, ennek az apropóját…..
Koncertnapló 2012. 2013.01.01 02:00:00
Idén "csak" 46 koncerten voltam (mármint 46 este voltam lent, általában több zenekar koncertjén). Ami kevesebb, mint a 2011-es szám, de még így is baromi soknak tűnik nekem. Mint tavaly is, most is leírom, hogy mit volt érdemes megélni, mire nem kellett volna elmenni. Stb. A legjobb…..
Koncertnapló Decemberi koncertek 2012.12.31 12:20:57
2012.12.02. - Fear Factory, Devin Townsend (A38) Ez az a koncert amiről azt kéne írnom, hogy milyen jó volt, de sajnos nem. Devin Townsend előtt bemelegítésként az elmúlt évtized netes baromságainak jó részét megkaptuk videón. Elsőre még vicces is volt, de 20 perc után már…..
A november egy Turbo koncerttel indult. Róluk is leírtam már mindent (mármint a Turbo koncertekről), sokkal jobb volt, mint pl. az előtte lévő Architects, még úgy is, hogy a közönség lehetett volna aktívabb. Aztán valamelyik hétfőn ebben a hónapban voltam Secret Chiefs 3…..
Íme. Október első szombatján volt Jarboe a Rocktogonban, ahol már megint előlem vitték el a Neurosis / Jarboe CD-t, pont úgy, mint a múltkori koncerten. Nem volt rendes zenekar, csak Jarboe és egy zongorista lány, aki besegített néha az éneklésbe. Voltak Swans átiratok, meg saját…..
Előző bejegyzésben azt írtam, hogy nehezen szorongatja meg idén bármi az OEF-es Nasum koncertet, hát itt van rögtön a kihívó a bécsi Refused képében. Ez tökéletes volt. A nyári félbeszakadt Nova Rockos móka után annyira nem vártam ezt a koncertet (pláne előtte nap volt a…..
Lett egy kis időm, úgyhogy most aztán bepótolok mindent!2012.07.30. – Red Fang (nagy Dürer) Az előzenekarokat nem néztük meg, mert hatalmas tömeg volt. Vajon ez a hatalmas hype miért alakult ki az amúgy nem nagy kaland Red Fang körül? Csak a videóikra tudok tippelni, mert a…..