Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tövisházi Ambrus

23 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tessék? Az Erik Sumo Band Facebook oldalán angol és magyar nyelven is megjelent a hír, miszerint Harcsa Veronika kilép a bandából, a zenekar pedig ebben a formában nem folytatja. A teljes üzenet így szól:"Kedves emberek! Veronika tegnap kilépett a zenekarból, azt mondta, hogy…..
Mokép, eredeti bemutató: 1985 B+Tímár Péter első filmjéből, ebből a groteszk vígjátékból az következhetett volna, hogy ő lesz a magyar film nagy formai megújítója. Az Egészséges erotika friss szellemben készített, kivételesen jó színészválasztással büszkélkedhető,…..
Zikkurat, 2006 B+A tavalyi Sziget nulladik napjának programja volt az Illés - ígéretek szerint - sohatöbbet-koncertje. Pár nappal korábban Csíkszeredán melegítettek be: a magyar őssziklák öreges, de kiváló hangulatú utolsó koncertfelvétele itt  készült - ez az anyag jelent…..
Quart.blog Koop: Koop Islands 2006.10.17 09:17:00
Diesel, 2006A-Egy óriási, primitív trükk, mégis kevesen találják el: ha egy lemez első számán betojsz, akkor megbocsájtasz mindenért, ami később történik. Trükkjazzt hallgatunk.Konkrétan az van, hogy a Koop nevű zenekar, amiben két meleg svéd fiú ír, hangszerel és producál…..
Dolores, 2006C++:) vigyorogvaJönköping Svédországban van, nyolcvanezres város. Onnan származik ez a közepesen unalmas, de boldog, angolul elénekelt indie-rockot játszó 29-tagú zenekar.Szimpatikusabb lett volna, ha I'm from Jönköpingre keresztelik magukat, de ezt nem vállalták be, és…..
Quart.blog Bonobo: Days to Come 2006.10.04 15:15:00
Ninja Tune, 2006A-Simon Green, akit lemezen Bonobónak hívnak, első lemezétől kezdve azzal foglalkozik, hogy hiphop-ütemeket rak össze azokkal a kis hangdarabkákkal, amiket 50-es és 60-as években préselt exotcia és filmzenealbumokról lopott. Jó ízléssel, ügyesen csinálja ezt a…..
Quart.blog Dani Siciliano: Slappers 2006.10.04 12:27:00
K7, 2006C+Matthew Herbertre, aki ennek a lemeznek a producere és egyben Dani Siciliano férje, idolként tekintettem 6-7 évvel ezelőtt. Ő találta fel azt, hogy az elektronikus zene a zajokat is bátran használhatja zenei funkcióban. Herbert legérdekesebb munkája viszont nem zene, hanem egy…..
Depresszió: Az ébredés útjánEdge, 2006BOmega: Égi jel Universal, 2006 DA legaggasztóbb nevű magyar metálbanda  meglepően egyben van. A Tankcsapda prozódiáját, szövegvilágát egy az egyben másoló zenekar precíziós gitár- és dobjátéka simán ráver a nagyobb testvérre.…..
Epic, 1984B+Régóta tudjuk, hogy a 80-as évek a nyálas szaxofonszólók évtizede a popzenében. Jó, voltak előzmények, elvégre a szaxofont a 19. század közepe óta használják.  De azért az igazi abuse, az igazán durva dolgok az az MTV évtizedében érkeztek meg, aztán 1989-ben…..
Tövisházi Ambrus 2006.10.03 20:08:26
Warp, 2006B+ (bobdetroit)B- (Béla)bobdetroit szerint: Mike Paradinas (µ-ziq), Richard D. James (Aphex Twin) és Tom Jenkinson (Squarepusher) a kísérleti elektronika három, hódolóik körében szentként tisztelt őrültje. Utóbbi most egy (önmagához és a többiekhez képest is)…..
Anti, 2006A+Orphans: Brawlers, Bawlers and Bastards a címe Waits novemberben megjelenő új, tripla albumának, amelyen 24 ritkaság és 30 új dal lesz. Szép kis gyűjtemény, az Anti kiadó most meg ingyenesen letölthetővé tette ezt az mp3-mat.Hallgasd meg: az ördög levágott, éneklő feje…..
Ninja Tune, 2006B+A vágott szemű vancouveri lemezzsonglőr, aki tavaly a Trafó felső termében végig vigyorogva játszott egy meglepően táncos szettet, megjelenítette harmadik stúdióalbumát, aminek a borítóját, egy kupac sarokba szórt lemezt, szokás szerint saját maga rajzolta.Így…..
Szeptember 25-én jelenik meg a kínai-kanadai absztrakt lemezjátszózenész-guru Kid Koala új, a sorban harmadik stúdióalbuma, a Your Mom's Favourite DJ a Ninja Tune-nál. Hamarosan írunk róla, csak tudjátok!..
Quart.blog Színes dolgok 2006.09.20 14:13:00
John Foxx: Tiny Colour Movies Metamatic, 2006C+Csendes, visszafogott, szerény filmzene-album, aminek hallgatása közben csupán egy dologra kell ügyelni, de arra nagyon: ébren kibírjuk az utazást. John Foxx az Ultravoxban kezdte a hetvenes évek második felében. Ám hiába adtak ki három,…..
Bahia, 1992Szellem: AZenei megvalósítás: C+Az Albert Einstein Bizottság zenekar kettő lemezt jelentetett meg működése alatt. De ez a 92-es Edd meg a fényt valamennyire az életmű folytatásának tekinthető, mert (a hiányzó ef Zámbó Öcsit leszámítva) a Bizottság-mag munkája. Ebben…..
V2, 2006C+ A nyugat-londoni bázisú broken beat mozgalom sztár producer-dj-kollektívája a  Bugz in the Attic. Ami azt jelenti, hogy összeáll 5-6 producer (zeneíró, hangszerelő, felvevő ember), és különböző vendégzenészekekkel csinálnak rengeteg számot hasonló stílusban. Ez…..
Ritmus Étterem és Kávézó, Ráday utca, szeptember 14. Első rész: B+Második rész: A-A volt Castróval szemben levő Ritmus Étterem és Kávézó az elátkozott fekete lyuk a Ráday utcában - ebből a helyből soha nem sikerült semmit kihozni. Pedig most a pincérek sem idegesítőek és…..
Jövő Háza, szeptember 14-16. A, B, C, D vagy E -  világnézet szerintElsőként tekintsétek meg a rendezvény logóját. Erről beszélek. A Hangfoglalás nevű fesztivált és hangszervásárt pedig a Magyar Zenei Exportiroda és a Hangszeresek Országos Szövetsége hozta tető alá. A…..
Earth Wheel Sky Band: Rroma Art III. - Gipsy TangoX-Produkció, 2006COláh Vince újvidéki magyar cigány énekes-gitáros alapította ezt a roma folkzenekart. A lemezen szereplők nevei alapján úgy tűnik hogy szerb és magyar cigány muzsikusok egyaránt húzzák rajta. Flamenco, tangó, egyéb…..
Quart.blog Ween: Shinola (Vol. 1) 2006.09.08 16:37:00
Chocodog, 2005A-A Shinola egy cipőkrém-márka, ez pedig a világ egyik legőrültebb rockzenekarának tizedik stúdióalbuma:  elpottyant maradékok gyűjteménye, mégis egységes, boldog kis lemez. A két pennsylvaniai hülyegyerek, Aaron Freeman (Gene Ween) és Mickey Melchiondo (Dean…..
Tövisházi Ambrus 2006.09.08 18:33:55
Rúgd Ki A Lekvárt! Show A Sham 2006.09.07 01:08:00
Bár túl sok közös nincs az előadókban, ez a bejegyzésem mégis kapcsolódik az előzőhöz, amelyben a magyar popzene elmúlt huszonakárhány évét ostorozva követendő példaként említettem az Illést. Pedig akkor még nem is tudtam ennek a rejtett kincsnek a létezéséről, amely úgy…..
Fonó, 2006CGrandpierre Attila a VHK sámánpunkját áthangszerelte kobozra, hegedűkre, cimbalombra meg dobokra. Ellentmondásokkal teli anyag született, az ötlet, Grandpierre és a számok negyede jó, a zenekar és a lemez többi része közepes vagy gyenge. Nem kéne női ének, meg a Michael…..
Lyuk Records, 1989A Tökéletes helyettes demórólAMilyen perverz öröm rajongónak lenni, és átkozódni azon, hogy rajongásunk tárgya, egyik kedvenc zenekarunk az első demójáról a legjobb számot miért nem tette fel debütáló lemezére.És sovány vigasz, hogy a Turisták bárhol…..
Debout sur le ZincSziget, augusztus 15.BAzt már megszoktuk, hogy azért jó a külföldi zenekarnak lenni a Szigeten, mert akármilyen zenét is játszol, a hazád fiai és lányai ott lesznek lelkesedni, rajongan és sikoltozni. Könnyű dolga volt a néppel a Debout sur le Zinc nevű francia…..