Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ussk

236 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi időben leginkább Catrina Powell esetéről írtam Scott Kimball-lal kapcsolatban, azonban egy másik, hasonló körülmények között meggyilkolt áldozat ügyében is nyomoztak Kimball után. A gyilkosság 1987-ben történt a coloradói Fort Collinsban, az áldozat neve pedig Peggy…..
USSK Kimball válasza a nyomozásra 2010.10.16 08:40:27
Itt már írtam arról, hogy a Coloradóban négy gyilkosság miatt letartóztatott Scott Kimball után ismét nyomoznak, méghozzá a 2004-ben meggyilkolt Catrina Powell ügyében. A 26 éves nőt ruhátlanul találták meg egy westminsteri üzletsor mögött, a kezeit levágták, a testén több…..
USSK A rabtárs könyve Dahmerről 2010.10.12 08:37:00
Serial Killer's Soul címmel újabb könyv jelent meg Jeffrey Dahmerről, amelyet az a férfi mondott tollba, aki a Dahmer melletti cellában raboskodott. A két férfi naponta beszélgetett a cellák közötti apró szellőzőnyíláson keresztül és gyakran tértek ki kereszténységgel…..
USSK Betört ablaküvegek 2010.10.08 08:24:48
Elias Abuelazam, a május óta tevékenykedő késelő ellen újabb vádat emeltek, ám most nem a támadások miatt: kiderült, hogy július 12-én, a michigani Flinttől 12 kilométernyire északra betörte egy kocsi ablakait, így a vád szándékos rongálás. Az eset a hajnali órákban…..
Scott Kimballt nem nagyon kell bemutatnom már, de emlékeztetőül azért röviden róla: Ő az a férfi, aki eredetileg Alaszkában töltötte börtönbüntetését, majd az FBI átszállítatta Coloradóba. Megállapodott az FBI-jal, hogy informátorként dolgozik majd nekik, így szabadon…..
USSK Sorozatgyilkosok az utakon 2010.10.06 09:02:18
Ha jól emlékszem, korábban már mutogattam egy térképet a témában, ezen több mint ötszáz áldozatot tüntetett fel az FBI a főbb útvonalak mentén. A fenti kék térkép is hasonló, ezen 459, az utóbbi negyven évben az utak mentén talált áldozat alapján színezték sötétebbre…..
A 81 éves Dorothea Puentét a napokban kórházba szállították a chowchillai börtönből és bár azt nem részletezték, milyen betegség támadta meg (egyes források szerint rák), annyit tudni lehet, hogy valószínűleg haldoklik.Puentéről annak kapcsán írtam korábban itt és itt,…..
USSK Alcala dokumentumfilm 2010.09.26 09:29:00
A CBS csatorna 48 Hours című műsora tegnap Rodney Alcalával foglalkozott és a teljes epizód meg is tekinthető a lenti videón. ..
Újra nyomoznak a Green River Killer névre keresztelt Gary Ridgway után, akihez összesen negyvennyolc áldozatot kapcsoltak és akit ezért negyvennyolcszoros életfogytiglanra ítéltek. A most 61 éves nekrofil férfi javarészt prostituáltakkal végzett, megfojtotta őket, majd a Green River…..
A nyugat-virginiai Clarksburgben hozta nyilvánosságra a rendőrség azt a kazettát, amelyet az ezermester James Childers küldött el nekik 2009-ben történt öngyilkossága előtt. A 45 éves férfi a két órás felvételen (amelynek átiratát itt lehet elolvasni PDF-ben) öt gyilkosságot…..
USSK Újabb vádak Abuelazam ellen 2010.09.21 09:10:32
Mint ahogy várható volt, további vádakat emeltek Elias Abuelazam, a Genesee megyei késelő ellen Michiganben, méghozzá egy esetben emberölés miatt (ennek az áldozatnak megtalálták a vérét Abuelazam kocsijában) és négy esetben emberölési kísérlet miatt. Valószínűleg ennyinél…..
USSK Herzog szabadlábon 2010.09.20 09:36:32
Igencsak elhúzódott a 44 éves Loren Herzog kiengedése (ha jól emlékszem, valamikorra júliusra tervezték), most azonban már valóban feltételesen szabadlábra helyezték. Mivel bármelyik kaliforniai megyébe is küldték, sehol nem fogadták be, sőt, heves tiltakozást váltott ki a…..
 A 33 éves Elias Abuelazamról rengeteget írtam az elmúlt hetekben, úgyhogy csak röviden említem meg most, hogy ő az a palesztin férfi, aki május óta nagyjából tizennégy ember megtámadásáért tehető felelőssé Michigan államban, Flint környékén, illetve további…..
Scott Kimballt három nő és a saját nagybátyja megöléséért ítélték 70 évre. A gyilkosságokat a 2000-es években követte el és a dolog pikantériáját az adja, hogy ez alatt az idő alatt az FBI informátora volt. Később ezt igyekezett is kihasználni és cellájában FBI iratokat…..
 Itt írtam róla korábban, hogy a Kaliforniában eredetileg 78 évre, majd kikényszerített vallomás miatt csak 14 évre ítélt Loren Herzogot jó magaviselete miatt már egy ideje készülnek szabadlábra helyezni, ám mindenütt olyan heves ellenállásba ütközött a dolog, hogy nem…..
A floridai Tampában ölték meg 1992-ben a 32 éves Rachel Guilest, mindeddig azonban nem akadtak a tettes nyomára. Most viszont egy azóta új eljárással megvizsgálták ismét a helyszínen talált bizonyítékokat és az áldozat harisnyájáról szerzett DNS mintának sikerült is…..
USSK Ottmaradt a bizonyíték 2010.09.08 08:13:52
A louisianai Jeffrey Lee Guilloryt idén már elítélték egyszer, egy lafayette-i nő megtámadása miatt. Most arra készülnek, hogy három, 1999 és 2001 között Baton Rouge-ban történt gyilkosság miatt állítsák bíróság elé, ám egy kis malőr miatt csúszik a dolog: a bizonyítékok…..
USSK Elkelt Dorothea Puente háza 2010.08.31 10:09:39
Dorothea Puente egykori sacramentói házának elárverezéséről itt írtam korábban, úgyhogy most röviden csak annyit, hogy a ma már idős asszony a nyolcvanas években hét holttestet ásott el ennek az épületnek az udvarában. Az áldozatok idős emberek voltak, akiket Puente maga…..
Mississippi államban a helyi és a floridai hatóságok a napokban kutatják át egy Kenneth Lee Knight nevű férfi egykori lakhelyét abban a reményben, hogy bizonyítékot találnak arra, hogy a férfi korábban többször is ölt.A kamionsofőrként dolgozó Knightot tavaly tartóztatták le…..
USSK Abuelazam újra Michiganben 2010.08.27 10:43:37
Michigan államban nagy a forgalom mostanában: a napokban készülnek átszállítani oda Ohióból Nolan Ray George-ot, Elias Abuelazamot pedig tegnap szigorú biztonsági intézkedések mellett, repülővel vitték vissza, hogy bíróság elé álljon. A 33 éves, izraeli állampolgárságú,…..
Hamarosan visszaviszik Ohióból Michiganbe Nolan Ray George-ot, ahol a férfi egy pontiaci nő 1968-as meggyilkolása miatt áll majd bíróság elé. Előzetesen arra lehetett számítani egyébként, hogy mivel George ellenállt, jócskán elhúzódik majd az államok közötti kiadatás, de…..
A Grim Sleeper ügy gyanúsítottja tegnap ártatlannak vallotta magát Los Angelesben: a férfit tíz ember megölésével és egy emberölési kísérlettel vádolják. Röviden az eddigiek: a Grim Sleeper a nyolcvanas években követte el az első gyilkosságait, az áldozatok többnyire…..
USSK A Happy Face Killer lánya 2010.08.21 09:30:52
Melissa Moore, a Happy Face Killer lánya nemrégiben interjút adott a 20/20 című hírmagazinnak, amelyben apjáról és saját gyermekkoráról beszélt. Moore apjáról, Keith Hunter Jespersonról ezekben a cikkekben írtam már korábban, ő az a kanadai kamionsofőr, aki az USA területén, a…..
 A téma nem új, időről időre előkerül, most éppen azért, mert a néhány hete letartóztatott, 22 éves Joran van der Sloot (aki eddig két gyilkossággal kapcsolatban keveredett gyanúba), arról számolt be, hogy házassági ajánlatokat küldözgetnek neki a nők. A holland férfi…..
ussk 2010.08.17 10:26:32
@ljosecska: Igen, nagyon sok magyarázat lehet erre a jelenségre, én is csak párat említettem, ráadásul nem egyik vagy másik igaz, hanem esete válogatja, hogy mikor melyik. Nem nehéz egyébként összeismerkedni az elítéltekkel, vannak olyan honlapok, ahol több száz vagy ezer elítélt (akár halálraítéltek is) levelezőpartnert keresnek, fotóval, leírással, mindennel.
Továbbra is vitákat kavar, hogyan jutott el a pár napja letartóztatott Elias Abuelazam olyan sok támadásig (összesen végülis 18-at tulajdonítanak neki), mielőtt elkezdték volna komolyabban keresni. A férfi a szúrkálások nagy részét Michiganben követte el, de Ohióban és…..