Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csoncsoj

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetek óta hangos a média a "Quo vadisznó" sztoritól, különösen az internet, hogy Budapest abszolút belvárosában 2-3 vaddisznó éli vidám életét, sőt sprintbemutatókat tartanak a Bajcsy-Zsilinszky úton, meg még egy csomó más helyen. Megmondjuk miért ne üsd el őket, ha meglátod…..
Óvatosan! Érdekes kombináció... 2013.12.27 17:00:41
Úton van a sebességkorlátozásokról szóló következő cikkünk, az elhagyatott, kint felejtett táblákról és okairól. De emellett, nemhogy megállna egy szóra Vágópisti, hanem alexandriai Nagy Sándor is tanácstalanul nézné a görcsre kötött KRESZ-t. Viszont jó ötletet adtak…..
Az X-faktor idei utolsó előtti adásának egy nagy kérdése volt: bejön-e a konteóhívők hetek óta a netre üvöltött rémképe, és a By The Way berugdosódik-e a dötőbe, miután egyszer már hazazavarták őket, és csak Bozsek Márk visszalépése (ezt is idézőjelbe kéne tenni?)…..
csoncsoj 2013.12.15 00:06:59
@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): ezt az összes tanárgyerek nevében kikérem magamnak. Ha az anyád (vagy apád) a suliban tanít, akkor mindenről előbb tud mint te, állandó céltábla vagy az osztálytársak körében ("itt van anyád?" "írunk?" "persze veled kivételeznek mert anyád itt tanít"), a tanárok meg extrán szopatnak, főleg ha nem bírják az ősödet.
Tanárgyereknek lenni nem olyan jó, mint azt a nem tanárgyerekek gondolják.
:)
A tél és a hideg beköszöntével, nem csak abroncsainkra kell nagyobb figyelmet fordítani, de a járműben egyre több mindenért felelős akkumulátorok állapotára is. Íme egy rövid áttekintés, hogy mire érdemes odafigyelni ezekkel kapcsolatosan, mihez kezdjünk ha se kép, se hang. Azt…..
21:05: Tóth Gabi mezítláb játssza el a hattyú halálát a színpadon, ennyi volt Szabó Ádám x-faktoros karrierje, és ezzel az "úgyis Szabó nyer, láttam a plakátot"-konteót is megdöntöttük. Jóccakát, jövő héten jövünk megint, kicsit másként, de X-Faktorral.  21:02:…..
csoncsoj 2013.11.30 21:19:11
@popszegecs: Mester Úr, kontakthibás lehet a Shift billentyűd :)))))))
csoncsoj 2013.12.01 11:52:22
@Figyuzzka: az X-ben ezek a sztárvendégek sose élőben tolják. Előre felveszik, ott énekel, meg minden, csak nem akkor. Figyeld meg legközelebb, hogy az ÉLŐ felirat is eltűnik a logó alól a produkció idejére!
A lassulások, megállások, vészfékezések tárgyalása következik. Ennek bevezetéséhez a "kályhától" indulunk és tisztába tesszük a járművek lassulásának szakaszait. Lássuk mi történik ha meg kell állni! Érdekes kérdés a bíróságon Történt egy tárgyaláson, hogy a…..
csoncsoj 2013.10.02 20:25:19
Múlt hét pénteken volt a Suzuki SX4 S-Cross ünnepélyes termelésindítója Esztergomban. Az efféle rendezvényen az újságíró csak másodrangú vendég a politikus után. Minket szűken kordonok mögé tereltek, ahonnan nem volt se ki, se be addig, amíg Orbán Viktor és köre el nem…..
Sokan értetlenül állnak (hajtanak) egyes sebességkorlátozó tábláknál, hogy vajon mi indokolhatja az adott útszakaszon ezt az intézkedést. Cikksorozatunkkal a lehetséges okokat járjuk körül. Azt azonban máris szeretnénk hangsúlyozni, hogy egy sebességkorlátozó tábla kihelyezése általában nem egy…..
Már látom magam előtt a kommenteket: "hőőő, mééé heggeszt má maszk néllkűűű...", "ez a barom, némá, szigszalagot se hord magánál...", "lopja azt a motort a paraszt...?" meg ilyenek. Megírom, van akit szórakoztat, igazából azt is, aki csak hőbörögni jön ide, és ez örömmel…..
Belsőség Unortodox ingatlanos 2012.09.12 21:58:28
Aki feltehetően most csöppent a szakmába, de legalábbis a jogi dolgokkal nincs teljesen tisztában. Például feltehetően titoktartási szerződést sért azzal, hogy kiírja a jutalék mértékét. Ez csak egy dolog. A pontos cím megadása eléggé szokatlan, már csak azért is, mert így…..
TComment A japánoknak annyi 2012.04.24 06:06:18
Nem valószínű, hogy bárki megvenné Golf helyett. Az i30 így is betesz jó pár konkurensnek, főleg a japánoknak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Most, hogy learattuk a babérokat az Indavideón, hogy sikerre vittük a tavalyi év legnehezebb szüléseként megélt filmünket az M1-en (és lenyomtunk vele több, agyonreklámozott aznapi műsort), ideje, hogy a világ legigényesebb és legkritikusabb nézőközönsége elé vessük Michelisz…..
A környezetvédő és a túlóvatoskodó támadhatatlan. Abban nem lehet kifogás, ha azt mondjuk, hogy fékkel, kormánnyal nem játszunk, azt bízzuk szakemberre! De ki a szakember? A kommentelő mindig. Mai cikkünk blogposztja...
csoncsoj 2012.01.04 10:32:50
@visszakettopadlogaz:
"egy csapat belfoldes keresztkulccsal akar munkat adni a fogaszodnak mert ok sietnenek estere haza a csaladhoz."

ha sietnek, akkor ne bunyózzanak a pihenőben, hanem keljenek szépen útra. Kb. annyi időt nyernek a száguldozással az értelmes közlekedéshez képest, amennyi idő alatt egy embert korrektül össze lehet csomagolni. Ha nem pofozkodnak, és még tosszák is neki, olyan sok időt spórolnak, lehet mikor hazaérnek, még épp otthon találják saját magukat!
Belsőség Féktelenül 2 2011.11.11 11:34:00
Megszakítjuk adásunkat: a 28 éves BMW műszaki hibát produkált. 1200 Forintba került a javítása. Az történt ugyanis, hogy egyik reggel épp betolattam a parkolóházi helyre, amikor furcsán hiányzott valami a tükörből. A nagy piros folt a falról, hát persze, minden nap megnézem…..
Az X-Faktor harmadik döntőjének élő közvetítése alatt egy jó szemű olvasónk olyat látott, amilyet utoljára mi is csak a Star Trekben: egy ember a semmiből materializálódott a légtérben, majd testet öltve vonaglott egy jót. Muri Enikő éppen Pink You and Your Hand című…..
Belsőség Ez nagyon fájhat 2011.09.06 12:11:00
Előre szólok, hogy ez egy tipikus trollok kíméljenek-poszt lesz. Elsősorban azért, mert segítséget kérünk, másodsorban azért, mert mi magunk is teljes mértékben át tudjuk érezni a helyzet szomorúságát. Eltűnt egy autó, ráadásul egy féltve őrzött, dédelgetett darab, ami…..
Három gyermekhez többféle módon juthat az ember: kitartó gyermekszüléssel, jól sikerült második házassággal, az ügyesebbek egy patronból megoldják. Viszont ilyenkor egy csapásra szembesülnek az nagy kérdéssel: milyen autóban fér el három gyerekülés? Mai cikkünk…..
Hallottam olyat Fidesz-közeli szürke eminenciástól, hogy miért bántják ezt a Stohlt, amikor olyan rendes magyar ember, úgyhogy a felfüggesztetten sem csodálkoztam volna. Vélemények az azonos című írásunkról...
Hosszú hétvége lesz a március 15-i, az egyetlen az évben. Használjuk ki az alkalmat, szereztem olcsó szállást Egerszalókon, menjünk el a gyerekekkel, jó? – vetette fel hű hitvesem valamikor január végén. Norbi mindig kretén arcot vág, ha objektívet lát Hát persze, ezek a…..
csoncsoj 2011.03.27 14:28:51
Ha valami eltér a megszokottól a közlekedésben, az emberek egy része végtelen ciklusba kerül és lefagy. Aztán egy idő után rájön, hogy valami mást kellene megpróbálni, de különösen nehezített pálya, ha mások is vannak a környéken. Zoltán olyan kereszteződésben járt…..
csoncsoj 2010.10.07 23:40:46
Zöld sose lesz minden iránynak, ez a lámpák kiépítése miatt fizikai képtelenség. Az ilyenek tervezésében első szempont a biztonság, márpedig a biztonságos állapot a piros.
A lámpa (pontosabban a forgalomirányító berendezés) több algoritmussal is ellenőrzi önmagát. Amennyiben olyan hibát érzékel, amit nem tud javítani, üzemállapotot vált, de ott se mindegy hogy milyet. Le magától nem kapcsol (nem biztonságos, ti. sötétben nem látod hogy van ott valami, a sárga villogó veszélyre figyelmeztet), ha egy jelző sötét, az vagy kézi beavatkozás, vagy tápfesz-hiány. Alapvetően sárga villogó a hiba esetén kapcsolandó üzemállapot. Ha viszont netán azt érzékeli, hogy az egyik sárga izzó szar, azaz nem tud sárga jelzést kivezérelni (ennek amúgy nemcsak az izzó hibája lehet az oka), akkor minden irányból piros jön (ha kirakná a sárga villogót, egyik irányból sötét jelzéskép lenne, ami megint veszélyforrás).
Fenti esetben viszont feltehetőleg a közúti berendezés részéről egy teljesen szabályos, és előre tervezett üzemállapot volt (csak indokolatlan). Valószínűleg a vasúti biztber adott hamis bejelentkezést (vki írta már helyesen, hogy sok a gond ezekkel a kütyükkel), ami a közúti berendezést minden irányból pirosba vezérelte, elsőbbséget adván a nem érkező vasútnak. Ő sajnos nem nézi, hogy mióta tart a bejelentkezés, amíg kapja a megfelelő jelet, addig tartja az állapotát.
Átlag 2 perc az az idő, amit az egységsugarú sofőr kibír a pirosnál, utána átmegy, ezért normál esetben nemigen létezik 2 percnél hosszabb piros (vasúti átjárónál ez kisebb százalékban igaz). Szóval ha legalább 2 perce állsz a pirosnál, kezdj el gyanakodni...
csoncsoj 2010.10.08 18:19:48
@Yooha: Az indukciós hurok egy általános fizikai kifejezés. Igaziból hurokdetektornak hívják az eszközt. Lényege annyi, hogy egy tekercs van az aszfaltba fektetve (aszfalt felvágva, tekercs befektetve, bitumennel kiöntve, tessék figyelni a kereszteződések előtt, lehet látni a picit más színű négyzetet). Áramot vezetnek bele, ami miatt mágneses mező jön létre körülötte. A fölötte elhaladó "vasmag" (azaz a jármű) pedig valamilyen mértékben lerontja ezt a mágneses teret. Ebből lehet tudni, hogy valami átment fölötte. A lerontás milyenségéből egyébként járműkategóriára is lehet következtetni elég nagy biztonsággal. Általában kereszteződéseknél használják ritkább forgalmú ág bejelentkeztetésére (csak akkor ad zöldet annak az iránynak, ha áll ott valaki). A probléma ezekkel a kütyükkel, hogy elég hamar tönkre tudnak menni.
Belsőség A három puruttya 2010.04.25 06:55:58
  Kicsit nagyobb, kicsit egyénibb és kicsit kulturáltabb megoldásokat kerestünk, mint egy régi Swift, szigorúan félmillió körül. Nagyon-nagyon nem könnyű, és inkább csak másfajta kompromisszum. Vélemények az azonos című írásunkról...