Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akf22

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szegény Kubica, vajon mi várja majd itt jövőre, ha visszajön? Akciót akarnak a fontos emberek, csak közben annyira öntözték a káposztát, hogy a kecske beledöglött. Vélemények az azonos című írásunkról...
akf22 2011.04.06 11:49:48
Ami miatt szerintem most kevesbe tunhet izgalmasnak a verseny az azert van, mert sokkal konnyebb stabilabb autot csinalni, nem hibaznak annyit a versenyzok. Regen Senna es sokan masik is rengeteg hibaval vezettek.

Szeritnem a vezetore kellene haritani meg tobb beallitast, de ezt nem gombokkal, hanem pl. mint a bal/jobb fekpedal. Tehat ha a bal pedalt nyomja jobban, akkor tobb fekero jut a bal oldalra, ha jobbat akkro a jobbra. Ha jol tudom csinalt ilyesmit a McLaren csak betiltottak, de ugyan ezt megcsinalni a gazpedalra is. Amivel lehetne az autot korrigalni, mert ha a kanyarban a kulso kerekre adunk tobb gazt, akkor tulkormanyozott lesz (lassu kanyaroknal jol jon), ha a belsore, akkor meg alulkormanyozott (esetleges tulkormanyzas elkerulesere jo). De akar a szarnyakat is allithatjak valamivel, de csak analogon, es valami kar meghuzasaval. A lenyeg, hogy a vezeto kontrollalja, es igy minel tobb hiba be tudjon csuszni.

Valamelyik cikk kapcsan mar emlitettem, hogy a montoroknal en azt csinalnam, hogy a FIA lefejleszt egy benzin adagolot, ami maximalja, hogy pillanatnyilag mennyit tud fogyasztani az auto (termeszetesen tarolni nem lehetne az adagolo utan a benzint, tehat fektavon gyujteni nem lehetne). Tovabba semmilyen szabaly nem lenne, tehat barmilyen elrendezesu motort oda lehet rakni. A lenyege az lenne, hogy van egy maximalt fogyasztas, tehat a leggyorsabb a legjobb hatasfokon uzemelo auto lenne.

Karosszerianal is tul sok a megkotes. Ott is valami olyasmi kellene, hogy csinalnak egy legellenallas merot, es megadjak, hogy milyen sebessegen mennyi lehet maximum (nagyobb legellenallas nagyobb leszoritoerovel jar, de ennek is van hatasfoka). Viszont igy nem kellene mindenfele meretet ellenorizni a szarnyakon, es sokkal nagyobb kreativitasra osztonoznek a mernokoket.

A lenyeg, hogy olyan szabalyok kellenek ahol valahogy kevesbe jol kontrollalhato autokat kelljen epiteni, igy a versenyzoknek kuszkodniuk kell, es koronkent tobb kisebb nagyobb hibaba futnak bele. Ami a mogotte jovoknek eselyt ad az elozesre.
akf22 2011.04.06 12:00:07
@Gee Halen: Nem a mernoknek kell kezelhetetlenebb autot csinalni, hanem a szabalyokat kell ugy megteremteni, hogy kezelhetetlenebb legyen. Tehat pl. ha tobb tenyleges feladatot haritunk a vezetore. Pl. a kezi valto is ez volt. Viszont az egy technikai okokbol adodo "felesleges" dolog volt (mivel nem tudnak barmennyit forogni a motorok, es nem tudnak barmilyen fordulaton egyeneltesen leadni teljesitmenyt). Fokozatmentes valtot sem ertem miert nem engedik. Hetkoznapi autokban jol jonne, mivel mindig optimalis fordulaton tudna porogni a motor, igy fogyasztascsokkenes garantalt.
Sokat foglalkoztam már a leggyakoribb sportellenes kifogásokkal - idő, pénz és társai -, nem is vagyok túl toleráns ezek iránt, beismerem. Viszont a minap nyomatékosan felhívták a figyelmemet arra, hogy méltatlanul hanyagolom a téma mélyebb boncolgatását. Úgyhogy boncolgassunk.…..
akf22 2011.02.05 00:32:10
@Szöszkeboszi: Heeeee, a smile-mat lehagytad :).
akf22 2011.02.05 01:59:42
@Szöszkeboszi: Igazabol, most kezdett realizalodni bennem, hogy hova sikerult keverednem :). Gozom sem volt mi az a pilates, mar sejtegetem, ennek fenyeben picit eltevedt az elozo kommentem is :). Bocsi.

A ferfi dologra tudok valaszolni :), mivel elvileg az vagyok. De en tenyleg nehezen tudnam elkepzelni magam, hogy elmenjek egy ilyenre. Kis korom ota rendszeresen sportolok, versenyszeruen is sportoltam egy rovid ideig. Vekony vagy sportos vagyok (ki ahogy latja :) ), relativ hajlekony is, tehat nem hinnem, hogy tul merev faronknek tunnek, tehat nem ilyen miatt maradnek tavol. Szerintem a koztudatba inkabb ez olyan noi dolognak jott be, tovabba szerintem az is problema, hogy ha sok csinos csajszi szuk ruhaban ott mozog, az elvonna a figyelmet, nem igazan lehetne nagyon koncentralni :). De ha resztvevok kozott nincsen jo csaszi az oktatonak tuti, hogy gyonyoru formaja van. Van olyan ferfi, aki ezt siman ki tudja kapcsolni???? :) Tovabba pl. egy labdasportban van kihivas is, vannak olyan helyzetek, amit meg kell oldani, van egy plusz kihivasa (amit szerintem a ferfiak jobban szeretnek, ez talan a rivalizaciobol fakad). Vagy pl. a futas kozben nagyon jol lehet relaxalni, gondolkodni. Az aerobik szeru dolgok viszont mas, szerintem picit monotonabb, de koncentralni is folyamatosan kell. De minden sportnak megvan a maga szepsege, egyedisege. Viszont a monotonabb dolgokat elvileg a nok jobban birjak, valoszinuleg jobban elfogadjak/szeretik. Szerintem ez is benne van, hogy tobb no van az aerobiknal. Ennek fenyeben, en azert hajlamosabb lennek azt mondani, hogy ez inkabb noknek valo sport.

Az, hogy nalad sok a pasi szerintem az egy dolog miatt lehet: biztos tul jol nez ki a tanar :P.
akf22 2011.02.05 09:26:22
@Szöszkeboszi: :)

Tenyleg kardiorol volt szo, ezt beneztem, bocsi. Keso volt na :).

Amugy azt tudni kell, hogy szexualitas teren a pasik inkabb vizualisak, mig a nok inkabb erintes "erzekenyek" elvileg. Az hogy ez hatrany vagy elony a pasiknak a pilatesnel, ez jo kerdes :). Egyedulallo pasikent en is szivesen nezegetnek formas csajokat :), csak tuti nem tudnek koncentralni a feladatra, ami azert ha nem csajnezegetes a cel, akkor zavaro. De ha kivesszuk ezt a tenyezot, akkor meg ott fog maradni az, hogy monoton, megis kell figyelni, nincs benne folytonos kihivas illetve izgalom (most nem a noi idomok nezegetesere gondolok :) ), ami a ferfiaknak szerintem inkabb fontosabb.
  A médiatörvényről szóló legerősebb kontentet vitán felül az MTV reggeli műsora és Betlen János szolgáltatja mostanában; Stumpf András is jelezte a Heti Válaszban nemrég, hogy BJ elég csúnyán porig alázta Fölkel Róbertet, az első Kossuth téri tünti szervezőjét, hogy…..
akf22 2011.02.02 17:37:54
@Zoli 29: Jajjjj, vagy nagyon naiv vagy, vagy nagyon nem akarod megerteni amiket mondtam. Amiket irtal arra mind ott vannak a peldaim. Amugy mitol van szerinted, hogy az alkotmanybirok is egyes jogertelmezesnel nem egyhanguak, vagy hogy a birosagok ujabb bizonyitek nelkul is ellentetes iteletet hoznak? De mondok meg egyet, talan ezzel tobb sikerem lesz. Ha van egy olyan fonokod, aki mindenre kiakad, mindenbe belekot, csak az o dontese lehet jo, akkor szerintem mint szinte mindenki probalod te is a konfliktust jobban elkerulni, meg ha nem is ertesz vele egyet, rahagyod. Viszont ha van egy korrekt fonokod, akkor jobban el mered mondani a velemenyed, mert nem tartasz retorziotol. Szerinted barmelyik is ellenkezik pl. a cegetikaval vagy barmilyen tovennyel?

Igen ebben igazad van, es tudom is, hogy a miniszterelnokunket nem szeretem, ezert is probalok meg ovatosabban fogalmazni. Viszont amiert nem szeretem, az a nagykepuseg, onteltseg, az a fellengzoseg, bekepzeltseg, masok kihasznalasa, amit senkitol sem viselek el, es ha valaki igy viselkedik a kornyezetemben annak hangot adok, legyen az tenyleg barki. Aki ertelmes az ugy is tetteivel bizonyitja, nem kell neki igy viselkednie, illetve aki igy viselkedik az nem lehet ertelmes, mert latnia kellene, amit muvel...

A masik komment meg kereses, kb 2 secig tart...
akf22 2011.02.02 17:57:41
@Zoli 29: Vicces vagy, te josz elo, hogy en mit erzek, amire valaszolok, es utana meg azt mondod, hogy nem akarsz errol beszelni. Gratulalok....

A tovenyrol lehet beszelni, de mint az elso kommentemben is irtam, mely tovenyertelmezesbe nincs ertelme belemenni. Ez olyan mintha, itt akarnank az altalanos relativitas elmeletet szakmailag megvitatni...

Arrol lehet beszelni, hogy milyen nyomasok erzodnek, es milyen velemenyek vannak. De igazsagot nem fogunk tudni mondani, mert nem is igazan lehet. En egyszeruen arra probaltam ravilagitani, hogy milyen teveszmekbol indulsz, es milyen dolgokat hagysz figyelmen kivul. Ha visszaolvasod reszletesen a kommentjeimet, nem mondtam iteletet a torvenyrol, csak felhivtam a figyelmet egyes lehetseges nyomasokrol...

A viszont ismetlesed akarmennyire frappansnak gondolod, total eltevedt :). En is sajnalom, hogy nem latod at a problemakat, vagy nem tartod ezeket problemaknak...
akf22 2011.02.02 18:40:05
@Zoli 29: Sajnalom, de nem latom ertelmet erdemben valaszolni, mert ez igy mar csak allohaboru. A nagy gondom, hogy ugyan oda jutunk vissza mindig. Pedakat/erveket amiket emlitek, nem reagalsz ra, nem tiltakozol, viszont 3-4 kommenttel kesobb ugyanazzal josz, amire irtam a peldat... Sajnalom. Azert szep estet, illetve koszonom a vitat/beszelgetest!
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
Szia Blog!Tegnap hamarabb hazaértem, nagyon szép idő volt, le is mentem azonnal a közeli parkba egyet sétálni. Miután bementem a lakásba, hírtelen erős fájdalmat és szúrást éreztem a lábfejemnél. Lenéztem és egy szörnyűséges két centiméteres darazsat vettem…..
akf22 2010.09.23 22:21:17
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha kiszivod, akkor kevesbe fog fajni. Persze, bizonyos testreszekhez elegge hajlekonynak kell lenni, hogy ki tudd szivni :).

Amugy szerintem csak ugy siman nem tamadnak a darazsak. De azert ha pl ram is ram akarna ulni egy orias, akkor en is be lennek tojva, es csipnek, szurnek meg minden :). A ladadnal meg valoszinu valamiert meg a labad neki, odaszallt kozelebbrol szemugyre venni, majd utana valamiert bepanikolt, es szurt.

Egyszer reges regen teniszpalyarol hazafele nem akartam kerulve menni, igy roviditettem. Egy keritesen at vezetett az ut, igy jott a maszas. Az akadaly nem volt hatalmas, ugy derekig erhetett, igy nem is igazan volt egy nagy kaland. Ahogy erkezek le a fure, erzem, hogy a hosszunadragomba belement valami. Lepek kettot, aztan jot egy szuro fajdalom... Gyorsan leesett, hogy egy darazs vagy egy mehe. Ereztem hogy repul tovabb, meg egy szuro fajdalom. Na mehe lehetoseg kilove, ez darazs. Iszonyatosan fajt. Pislogtam parat, hogy most mit csinaljak. Ket lehetoseg jutott eszembe, vagy lekapom a nadragom, es talan kirepul, illetve kozben meg parszor megbokod, vagy megprobalom elkapni nadragon keresztul. A nadrag levetel korulmenyes lett volna, meg utolag belegondolva erdekesen is nezett volna ki, ahogy valaki mint az orult, lehuzza a nadragjat a park kozepen. Tehat maradt a vadaszat nadragon keresztul. Mar nem emlekszem, hogy hanyadik de kb 3-4 csipes utan sikerult elkapnom, valahol a combomnal jart mar. Akkor mar nem sok minden erdekelt annyira fajt, igy osszeszoritott fogakkal, de kezzel roppantottam ossze.

Volt egy egesz nevelo hatasu esetem is :). Meg anno alatalanos iskolabol hazafele eppen bogyoval akartam megdobni egy lanyt aki tetszett nekem. Ugye hogyan is mashogy mutassuk ki a szeretete :)? Meg is lattam egy szep nagy bogyofurtot, megmarkoltam, kozben mar vizionaltam ahogy sebeszi pontossaggal celzok, majd talalok. A gond csak ott volt, hogy egy darazs eppen lakmarozott a bogyokbol. Igy a nagy vizionalas kozepedte nem nagyon figyeltem, es egyszer csak az agyamon atvillant egy fajdalom inger. Nem tul vidaman realizaltam, hogy kaptam egy jokora csipest az ujjamra. Mondjuk azert ahogy emlekszem annyira nem volt nevelo hatasu, csak jobban megsasoltam a bogyokat mielott odanyultam.
Amerikában nagyon jól fut a használt játékok piaca, a játékbolthálózatok szép nyereséget hoznak össze azon, hogy eladják a játékot 50 dodóért, aztán ha a delikvens végigtolta kétszer és megunta, visszaveszik tőle egy huszasért, utána használtan megint eladják harmincért…..
akf22 2010.09.15 13:20:10
Jatekfejlesztes: Egy programozo, akit felvesz barmelyik fejleszto ceg, az csicskas lesz. Nem o fogja megirni az engine-t, o lenyegeben csak egy adott jateknak a jatek specifikus reszehez fog valamit hozzaadni. Egy jatekot a legtobb esetben nem nullarol fejlesztenek, hanem vagy sajat mar jol bevalt engine-t hasznalnak vagy liszenszelnek per jatekra (vagy egy osszeget fizetnek erte vagy eladas utan), ami viszont igen sullyos osszegek.

Egy jatek ami miatt jatek lesz, az az otlet illetve a kivitelezes, erre meg vannak kulon emberek, akik igen is igen jol keresnek.

Amugy a programozas, csak egy eszkoz, amivel kulonbozo gondolatokat/otleteket meg lehet valositani. Az mas kerdes, hogy programozni nem feltetlen konnyu sokak szamara. Ugy mint magyarul fogalmazni/irni sem konnyu, van aki nagyon jol meg tudja fogalmazni a mondanivalojat, es van aki nem.

Egy jatekot amikor megveszel, akkor lenyegeben az elmenyt veszed meg. Ha kesobb eladod vagy barki eladja barkinek (most mindegy hogy legalis vagy sem), abbol nem kap semmit az elmeny keszitoje, magyarul nem ismerjuk el a penzunkkel, hogy jo dolgot csinalt. Tehat, ha korrektek vagyunk, akkor ez a rendszer tuti rossz. A gond inkabb ott van, hogy sokan ugy erzik, hogy a kezukbe kerult egy doboz, meg DVD, es ezert fizettek, akkor az mar legalis. A szotvereket picit mas mint a tobbi hetkoznapi tulajdon, tehat nem igazan hiszem, hogy ossze lehetne hasonlitani egy autoval. Ez korulbelul olyan, hogy a vidamparkba lehetne venni orok hullamvasut jegyet. Az azert kerulne annyiba amennyibe kerul, mert csak te fogod hasznalni. Amikor lenyegeben elfogadod a feltetleket egy jateknal, akkor tulajdonkeppen olyan mintha rakerulne a neved arra a jatek peldanyra (regisztracio).

Az mas kerdes, hogy mi van azokkal akiknek nem tetszik a jatek, es 1 ora jatek utan visszaadnak legszivesebben. Sokkal igazsagosabb lenne, ha jatekidoert kellene fizetni. Tehat szerintem nem jo a jelenlegi rendszer. Az MMO jatekoknal altalaban idot fizetunk, de pl WOW-nal nem lejatszhato orak vannak, hanem egy honapra lehet elofizetni, ami szerintem szemetseg, mert a felhasznalot pl arra osztonzi, hogy ejjel nappal jatszon, magyarul fuggove tegye.

Akik a letoltes hivei azok azert gondolkodjanek el azon, hogy mi lenne, ha mindenki csak letoltene. Nem azt mondom, hogy le kell loni azokat akik torrenteznek, csak legalabb ne mondjanak olyan baromsagot, hogy hulye az aki megveszi, meg minek megvenni, es ezzel ugymond hirdetni, hogy mindenki csak toltson le, mert igy lenyegeben sajat maga alatt vagja a fat. Legalabb ha masok altal tamogatott dolgokat ingyen hasznalnak, akkor legalabb tudjak mit csinalnak. Ez ugyan az, mint aki nem fizet adot, az kirohogi az adofizetoket, es kozben vigan hasznalja az adokbol epul, tamogatott, fentartott dolgokat.
akf22 2010.09.15 18:31:11
@Zabalint: "De nem íróm rá a nevemet, és tudtommal a blokkot..."

En elvekrol beszeltem, amire ezt irtad. Barhogy kijatszhatod, barmit erzhetsz igazsagosnak, de attol meg egy jatekot egy felhasznalonak adnak el. BKV berletet is odaadhatod barkinek, de ettol meg nem lesz legalis, es a bkv berletnel is mondhatod, hogy miert ne lehetne odaadni, egyszerre nem lehet hasznalni. Amugy egyszeru az oka, mert nem ugy araztak be. BKV berletbol van olyan ami atruhazhato, csak az joval dragabb. Jatekbol is lehetne akar olyan ami atruhazhato, csak joval dragabb lenne.

"Ja hogy offline játékért is órát fizetni? Egy nagy lófaszt, ez nagyon elvetemült ötlet, és egyáltalán nem lenne igazságos."

Miert is ne lenne igazsagos???? Ki mondta, hogy 10ezreket kellene fizetni orakert. Ki mondta, hogy egy regi jatekert is ugyan annyit kellene fizetned, mint egy ujert. Ki mondta, hogy egy bizonyos kifizetes utan nem lehetne 0 fts oradij???? Szerinetm, meg a legtobb esetben sokkal igazsagosabb lenne az oradij, mint a mostani barmelyik rendszer. Mint emlitettem, minel tobbet jatszol, annal tobb "elmenyt" kapsz, magyarul ezzel kellene aranyosnak lennie az arnak. Illetve az elmeny mertekevel is, tehat egy regi jatek valoszinuleg kevesebbet ad, illetve ha mar sokat jatszottal vele akkor is...

Azt hiszem azt nem igazan sikerult felfognod, hogy most miert is kell fizetni egy jatekert... Nem azert hogy mindenki teged bantson. Hanem mert hasznalsz egy masik altal kitalalt kifejlesztett dologert. Mondhatni igy halalod meg, hogy szorakoztat.

"Üldözni nincs értelme az otthoni felhasználót, meg egyébként is legtöbben életükben nem keresnének annyit, amennyi az illegális szoftverek ára, amit valaha használtak, és a szoftveripar állítólagos veszteségei ilyen kamu számokon alapulnak."

Ennyi erovel a szegeny emberek is nyugodtan lophatnak, mert ugy sem keresnenek annyit az eletukben, hogy mindent kifizessenek (tudom a szoftvernel nem tunik el senkinel semmi, mint a fizikai lopasnal, de attol meg elegge hasonlit a ket dolog). A kiadok arkepzeseben azert benne van az is, hogy mennyien veszik a szoftvert. Ez ugyan az, mintha mindenki fizetne adot, akkor kevesebb lenne, de sokan azert nem fizetnek, mondvan, hogy kurva sokat kell es az pofatlansag. Ezert is irtam, hogy ha egy olyan arkepzes lenne, amit ki lehet fizetni, illetve akar foldrajzi/kereset alapu arazas, akkor meg lehetne oldani, hogy amiert a keszito szeretne jogdijat kapni, azert kapjon is.

Viszont mielott megkapnam, hogy bortonbe akarom dugni az osszes letoltot, NEM. En csak azt szeretnem, hogy normalizalodjon az egesz, mindenki valamennyire jaruljon hozza ahhoz, amit hasznal, meg ha jelkepes is. Ami jelenleg van az eleg gaz.

Amugy egy XBOX vagy egy PS3-nal a jatek araban benne van az konzol aranak egyresze is, ezt erdemes nem elfelejteni. Mivel ezeket az eszkozoket gyartasi/fejlesztesi ar alatt aruljak tobbsegeben. A kiadok meg fizetnek a konzolgyartoknak, hogy kiadnak jatekot ra, illetve a konzolgyato nem is enged mindenfele jatekot kiadni.
Style by Me Ki a szép? 2010.09.09 14:22:00
Jó pár évvel ezelőtt olvastam Asne Seierstad: A kabuli könyvárus című könyvét. A könyv nagyon tetszett, az írónő maga is burkát öltött és elvegyült a helyi emberek között. Könyvében betekintést enged abba az afgán világba, ahol a nő ma sem mehet a testét tetőtől talpig…..
akf22 2010.09.11 22:36:43
Szerintem a belso szepseget lehet latni. Gondolom mindenki talalkozott mar olyannal, hogy valakirol megnezett kepeket, es tetszett neki, amit latott. Aztan mikor mondjuk talalkozott vele eloben, vagy latta tv-ben, akkor nem igazan tetszett. Ilyenkor szokas azzal jonni, hogy nem fotogen. De szerintem ennek inkabb ahhoz van koze, hogy a fenykepen nem igazan tud kijonni a belso szepseg, mig valosagban igen. Amikor eloben talalkozunk valakivel, akkor latjuk a reakcioit, mimikait, szeme csillogasat, mozgasat, tekintetet, erzelmeit. Tehat pillanatok alatt igen is megismerjuk a belsojenek egy reszet. Nem allitom, hogy meg lehet ismerni, par masodperc alatt barkit is, de szerintem sokat meg lehet tudni. Meg talan minel idosebb az ember, annal tobbmindent lat meg a masikban igy pillanatok alatt.

En ezekbol azt vontam le, lehet rosszul, hogy aki fenykepen jol nez ki az fizikailag szep, tehat mondhatni, a kulsoje tenyleg szep. Mig akit valo eletben tartunk szepnek, annak a belsoje szep. Es persze van aki mindket esetben szep, illetve van sajnos olyan is aki egyik esetben sem szep.

Amugy a szepseg biztos, hogy szocializalodas fuggo. Ha mindenkinek harom szeme lenne, es egy nagy fule a feje tetejen, az biztos, hogy mostani szemunkkel rusnyanak tunne, mig ha igy notunk volna fel, es csak ilyen embereket latunk, tuti az tetszene. De termesztesen azert van valami magikus harmonia dolog is az egeszben. Volt ilyen kutatas a 80-as evekben, hogy az akkori nagy noideallokbol osszeraktak egy szuper not, aki megkapta az aktualis idealloknak legszebbnek nevezett reszeit. A vegeredmeny egy rusnya no lett :). Persze lehet hogy csak benak voltak...

Szerinetm amugy nem igaz, hogy nagy mell es vekony csipo a szep alkat. Szerintem az egesz testnek osszhangban kell lennie, tehat egy nagy mell es vekony csipo, lapos fenek, nagyon csunya tud lenni. Nagy mellehez, szep ives csipo es popsi kell, laposabb mellhez, pedig enyhebb ivu is eleg. De szerintem itt is szamit, hogy hogyan adja elo, magyarul hogyan mozog :). De ez az alkat meg igazabol szerinetm tisztan csak szexualitas... Vagyfokozo :).
Lehet szeretni, vagy nem szeretni a japánokat, de tény, hogy bő kétmillió hibridautót eladtak addig, amíg a legtöbb gyártó a szériabevezetés gondolatán töprengett. A meglevő technológia óvatos reszelgetése és a rizikóminimalizálásra törekvő apró lépések helyett…..
akf22 2010.09.08 14:30:09
@HAJRÁ MAGYAROK: "Pl az egész hibrid baromság már megvolt a BMW-nek 20-25 éve is, de teljesen feleslegesnek tartották, jogosan. A dízel jobb."

bocsi, hogy ezt mondom, de ez hulyeseg. A hibrid technologia es a dizel motornak semmi koze egymashoz, lehet dizel hibrid is. Amugy meg a hibrid egyik nagy elonye, hogy a fekezesbol adodo energiaveszteseget jol ujra tudja hasznositani. Illetve a motor fordulatat sokkal jobban optimalison lehet tartani (felesleges energiaval tolteni az akkukat). Par honapja volt eppen errol egy diagramm, amibol egyertelmuen kijon az, hogy kb max nyomateknal levo fordulatnal es kb a max nyomatek 90%-anak a leadasanal legjobb egy dizel motor hatasfoka. Raadasul ez egy olyam motor, amit minden fordulatra/nyomatek kellett optimalizalni (2D ter). Egy hibridnel meg lehet optimalizalni egy nyomatekgorbere (1D), tehat megnezik, hogy egy adott nyomatekot, melyik fordulaton tudja leghatekonyabban leadni, es az aktualisan szukseges nyomatekhoz szukseges fordualtszamra viszik a motort.
450 ló, csatakos nadrág, fejhangú vihogás. Bár tudnám, hogy a rettegés vagy a vételár ilyen eszeveszett vicces. Vélemények az azonos című írásunkról...
akf22 2010.07.20 10:47:25
@Csirke72:

www.bmwblog.com/2010/04/29/bmw-returns-to-dtm-racing-in-2012/

Ha picit is kovetnek az autosport vilagat ezzel tisztaban lennel. Nem egyszer lehett hallani, amugy meg az utobbi evekben a BMW gyari csapattal az f1-ben le mansi sorozatban, illetve etcc/wtcc-ben indult. Viszont a wtcc-ben es az f1-ben is megvaltoztak a korulmenyek igy ugy dontottek visszternek a DTM-be. A dragsterek meg az egyeb izomkodashoz termesztesen jobb egy buta nagy hengerurtartalmu motor, mint egy kielezett igazi versenycucc. Ferrarit latsz ilyen helyeken??? Abbol se lehet mar igazan turbo nelkul kihozni tobbet...
Egy nap, ami csak a szerelmesekről szól. Egy nap, amikor még jobban szeretjük Párunkat - már ha ez egyáltalán lehetséges. Egy nap, amikor kimondjuk nem egyszer, sokszor, hogy mennyire odavagyunk érte, hogy Ő Életünk Párja, aki Nélkül nem is tudunk létezni. Aki az életünk része,…..
 A jó fej csaj mindenki kedvence. Egyszerűen imádják az emberek, mert kedves, aranyos, jókat lehet vele dumálni, mindenkihez van egy-két barátságos szava. Biztat, meghallgat, programokat szervez, szükség esetén lelki segélyt nyújt. Bárhol megjelenik, ő lesz a társaság…..
akf22 2010.02.11 02:11:51
Hat en sem ismerek ilyen embert. Habar szerintem aki ilyen mindig jo fej ember, az picit lenezi a tobbieket. Mivel ugy erzi, hogy o mindent meg tud oldani, mindenkire hatassal van, tehat folejuk helyezi magat. Aminek a mellekhatasa az, hogy nincsen igazi baratai, akivel egyenrangu a viszonyuk...

Olyat ismerek, akinek rengeteg baratja van. Ra szoktam mondani, hogy rengeteg baratja van, de megsincsen egy baratja sem. Mivel olyan igazi baratja nincsen, akire barmikor szamithat, mert egyik "baratjara" sincsen ideje igazan, igy meg csak feluletes kapcsolatai vannak. Ez a tipus is ilyesmi...

Amugy, ha a ficko nem veszi eszre, hogy a csajszi koslat utana, akkor vak, vagy nem akar semmit kezdeni vele. Azert egy elkapott pillanat, mikor jobban a szemebe nez, vagy hasonlo helyzet annyira arulkodo, hogy aki megerdemli az eszre fogja venni. Ha nem veszi eszre, akkor ott ette meg a fene amugy is.

Ja es szerintem nem jo osszekeverni ezt a tipust azzal, aki empatikus. Akinek rossz kedve lesz, ha azt latja, hogy valakinek rossz a kedve. Szerintem fel lehet viditani a masikat, csak nem eszetlenul kell csinalni. Persze ehhez kell a masik minimalis nyitottsaga, en is szoktam probalkozni, de ehhez fontos, hogy vegyuk eszre a masik reakcioit, mert ha nem, akkor tenyleg csak az lesz, hogy a pokolra kivannak... Tehat fo a fokozatossag es a visszajelzesek eszlelese. Eloszor megertoen, komolyan, amig meg lesz az a bizalom, ami kell ahhoz hogy fel tudjuk viditani a masikat, igy aztan folyamatosan be lehet csempeszni valami ironiat, majd vidamsagot ezzel javitani a hangulatot...

En nem tudok sutit csinalni :(, igy nem is szoktam vinni :), de ha tudnek sem vinnek, hogy nezne mar ki, ha egy hapsi sutit visz be a munkatarsainak... Sajnos keves munkatarsam van, de fo gond, hogy egyik sem sutisutos :/. Lehet hogy az az igazi gond, hogy mind himnemu... :)
Régi mániámról fogok beszélni, talán a megszokottnál is nyíltabban. Hosszú ideje vallom, a magyar közélet legnagyobb bajai nem abból származnak, hogy a politikusok szavazatvadász és haszonmaximalizáló módon viselkednek, hiszen ez – ha lehetnének is időnként…..
akf22 2010.02.07 15:39:25
@gossage:
Nem ertek egyet amit mond. Azt latom a hozzaszolasabol, hogy nem igazan tud felulemelkedni a dolgokon, nem tud fuggetlenul gondolkodni (gondolok itt pl. a "ja es megjegyzem a nagy liberalis oldalrol" megjegyzesere, ami biztos igaz, de ebbol nekem az jon le, hogy nem latja azt, ha masokkal tortenik ugyan ez, vagy legalabbis nem zavarja). Viszont attol, hogy on nem tud elvonatkoztatni dolgoktol, meg mas eltudhat. Van olyan ember, aki meg, ha neki szemely szerint rossz is egy dontes, azt tamogatja, mert azt tartja igazsagosnak. Van olyan ember, aki nagyon joban van a masikal egyutt csinalnak rengeteg dolgot, de mikor szakmai dolog kerul elo, totalisan nem ert egyet a masikkal, es akar hevesen vitatkozik is. Ettol meg nem lesz rossz viszonyuk, ez nem jelenti azt hogy benyal neki. Sajnos en azt latom, hogy nagyon sokszor szakmai vitakba indulatok kerulnek, ami viszont tenyleg kizarja, hogy egy jo viszony legyen ket ember kozott. De ebben az esetben a szakmai vita sem lesz igazan szakmai csak egy indulatokkal teljes vagdalkozas. De azt latom, hogy szerencsere vannak olyan emberek is, akik felultudnak emelkedni ezen, nem erdekli oket, hogy a masik milyen posztban van, egyedul az erdekli az aktualis vitaban, hogy igaz es jo-e az amit a masik mond vagy sem, nem erdekli az, hogy a szembeszallasaval neki barmifele hatranya is lehet.

Azt gondolom ha valaki mar duhot, vagy ellenszenvet erez valaki irant, mikor a masik barmit is mond, akkor tenyleg remenytelen, hogy azt tisztan fuggetlenul kezelje. De ugyan igy igaz, hogy ha felemelkedettseget, buszkeseget erez mikor egy masik felrol van szok, akkor megint, nem fog tudni fuggetlenul beszelni rola (ezert pl csaladtagokkal szeretteinkrol nem is lehet igazabol fuggetlenul beszelni). De ha ezt tudja az ember, akkor eleg jol tudhatja kezelni, mert barmit mondana, barmit gondol, akkor megprobalja vegiggondolni, hogy esetleg nem az erzelmei beszelnek-e belole, megprobalja atgondolni, hogy ha egy tok ismeretlen ember tenne ezt akkor mi lenne...

Szerintem a problema az, hogy a legtobb ember a masikat akarja besorolni. Ha nem tudja meggyozni a masikat, vagy nem tudja elfogadni, hogy neki masok a szempojai, akkor inkabb besorolja, es undorral elfordul tole. Tipikus eset, hogy ha valaki biral valamit, akkor a masik fel rogton azzal jon, hogy egy masik dolog berence (ami nyilvan nem igaz), illetve, hogy bezzeg a masik, es azt probalja ketsegbe vonni, hogy milyen alapon mondja ezt (kozben attol meg hogy nem tudok focizni, meg tudhatom itelni, hogy valaki jo-e vagy sem, kulonben az edzok lennenek a legjobb focistak). Ezt egy nagyon rossz mentalitasnak tartom. Talan a jo mentalitas az lenne, hogy meg kellene erteni, hogy a masik miert is gondolja ezt, es nem arra gondolni, hogy o egy elvakult berenc, hanem vegiggondolni, hogy milyen elmenyei lehettek, ami miatt ez lett a velemenye, es az alapjan esetleg meggyozni, hogy nincsen igaza, vagy elfogadni, hogy valaki a tokfozeleket szereti jobban, a masik meg a spenotot.... Oruljunk hogy nem egyforma a vilag, es nem minden kek vagy piros, es nem minden cipo, haz, auto ugyan olyan...
akf22 2010.02.07 16:20:22
@gossage: Nem, nem arra gondolok, hogy nem tud felulemelkedni a hazugsagon/lopason/csalason, hanem arra, hogy erzemektol vezerelve nezi a dolgokat. Igy nem fog tudni, fuggetlenul gondolkodni, vagy nagyon nehezen, de ami a mondandom lenyege, hogy ettol meg hogy on igy gondolkodik, nem biztos, hogy mas is csak igy tud gondolkodni.

Mielott barmi konkret temat elohoznank, biztos abban, hogy egy osszetett dologban mi a hazugsag, es mi az igazsag? Attol meg hogy eleg sokan mondanak valamit es eleg hangosan nem lesz igaz... Illetve ha valaminek a reszerol valamit ki lehet jelenteni, attol meg eleg helytelen ha azt altalanositjuk es azt egyszeruen az egeszre kiterjesztjuk, mert igy kenyelmes.

En sem szeretem egyiket sem, de gondolom on is ertette, hogy a massagra utaltam, es a toleranciara...
akf22 2010.02.07 16:41:12
@gossage: En sem arra utaltam, hogy a media az igazsagot osztja. Ugy gondolom, hogy a tenyeket kihamozni a hozzank eljuto adatokbol, meglehetosen nehez, a teljes valosagot meg nem is lehet. Igazabol minden igazasag ott veszik el amikor megtortent, utana mar szinte lehetetlen kideriteni mi is tortent.

En sem hinnem, hogy gyulolkodo lenne, amit irt az szamomra arra utal, hogy megfontoltan probalja nezni a dolgokat, de ettol meg azt is erzem, hogy vannak erzelmek a mondandojaban, negativ/pozitiv, ez nem jelenti hogy gyulolet, vagy imadat. Nincsen szerintem feher es fekete dolog, csak a szurkenek sok sok arnyalata. Sajnos nagyon sok ember, az egyszeruseg kedveert, vagy nem tudom milyen indokbol, ezt szereti kifeheriteni vagy befeketiteni.

Tovabbi szep napot kivanok en is....
 Ismét El Topo jelentkezik, ismét egy ütős poszttal. Én már nem is mondok semmit :) „Megvallattak, hogy vérzett a húsunk. Elvtársunk, ki még sétálsz, mint a fény, gondolj reánk, kik fel-le futkosunk és messze nézünk cellánk szögletén.” - Na helló, srácok!…..
akf22 2010.02.05 14:22:47
@flea: aha... tehat Benko a tokeletes ferfi vorosre festett szakallal es szoknyaban....

Te melyik voltal a felesegjeloltek koszul :D?
akf22 2010.02.05 14:53:23
@flea: mittudom en mit tud a Benko... :)

Na meg a mai vilagban mar barki lehet felesegjelolt :P...
akf22 2010.02.05 15:25:16
@flea: Hat en csak autoban tudok dudalni, de azt nagyon. :P

Kezdo dudasoknak nem erdemes beszerezni akkor egy kompresszort? Gondolom ott ugy sem az a lenyeg, hogy mivel fujja fel az ember, csak az hogy hogyan birja a hona alatt preselni a dudat, es mikor melyik togyet fogja be a dudanak :).
Belsőség Kis fogyasztás házilag 2009.12.30 09:39:21
  Drágállja az autógyárak blue/eco modelljeiért felszámolt borsos felárat? Legyen Önnek is takarékos autója! Vélemények azonos című írásunkról...
akf22 2009.12.31 13:58:48
@GergőÁron: nem gond :).

Annyiban nem kamu adat a teljesitmeny, hogy ha mondasz egy X erteket, akkor azt biztos le tudja adni. Mig a nyomatekra ez nem igaz, mert barmilyen eros (nem 0) motor le tud adni barmekkora forgatonyomatekot, csak attetelezni kell.

Azert annyit tudni kell, hogy a teljesitmeny gorbe folyamatosan no (max teljesitmenyig), tehat minel jobban porgeted annal tobb erod lesz. Nyomatek gorbe meg a teljesitmeny gorbe tulajdonsagarol ad infot inkabb (lenyegeben olyasmi, hogy mennyire meredeken emelkedik a teljesitmeny)
akf22 2009.12.31 14:19:46
@pszihoapu: Nem feltetlen ertek hozza, de en azt gondolom, hogy igen. Mivel azert az 1.3-1.4 motorbol turbo nelkul is ki lehet hozni 130-140 loerot (100le/liter-t siman lehet hozni utcai szivos autoban is). Tehat ezek nem egy agyon turbozott motorok, nincsen extrem nagy turbonyomas. Ha jol sejtem egy sima dieselben nagyobb a turbonyomas, es azokra, ha jol sejtem azt szoktak mondani, hogy tartosak. Illetve ezek a motorok nincsenek tulporgetve, tehat nem nagyon latom az okat, hogy ne legyenek tartosak. Persze tobb kutyu, igy nagyobb a meghibasodasi valoszinuseg...