Regisztráció Blogot indítok
Adatok
newszepiking

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tehet a jelentkező, ha egy nem egyértelműen megfogalmazott feltétel miatt nem veszik fel egy felsőoktatási intézménybe? Pereskedhet, panaszkodhat, talán igazat is adnak neki valamilyen fórumon. A Zugügyvéd szerint mindez hiába, a küzdelem nem sok gyakorlati haszonnal kecsegtet.…..
Mr. Phe, a volt elítélt osztotta meg velünk a börtönben megélt élményeit, ahol mindegy, ha már jogerősen elítéltek, vagy csak előzetesbe kerültél, egyformán szívsz, igaz, előzetesben még munkát sem vállalhatsz. Lefizetett fegyőrök, kivételezett rabok, kokózó…..
newszepiking 2006.08.03 10:03:19
hát hogy az ellenkező oldalról is szóljon hozzá valaki: a 90-es években két évig civil munkáltató voltam egy olyan börtönben, ami arra épült, hogy a körülötte lévő állattenyésztő üzemekben és földterületeken munkalehetőséget adjon az elítélteknek.
hát nem tudom.a börtönrendszer abból a szempontból valóban nagyon rossz, hogy valóban nem különíti el a valódi tetűket az "véletlenül" bekerült elsőbálozóktól. volt a kezem alatt olyan, életveszélyt okozó súlyos testi sértésért bekerült(gyak. baleset volt) tanyasi 18-éves kölyök, aki ártatlanságát maga mögött hagyva gyak. 2 hónap után kigyúrva, tetoválva, minden "jót" megtanulva lavírozott tovább odabennt.
azt is teszem hozzá viszont, hogy olyannal nem találkoztam, aki ártatlanul lett volna bennt.
ellátásbeli hiányosságokat nem tapasztaltam.
és még valami. minden cellában volt tévé, rezsó. a keresményért helyi "kantinban" vásárolhatott az elítélt. mindez addig ment, amíg a tv miatt bunyó nem lett. amíg a megvásárolt teafűből drogot nem főztek maguknak. akkor valóban megvonták ezeket a kedvezményeket. és igaz, hogy ezek a balhés barmok miatt történtek, de megítélésem szerint ezek a tagok azért igencsak sokan voltak az összlétszám viszonylatában.
az tényleg borzalom, ha az ember normálisként bekerül a sok tetű közé, de azt gondolom, ez azért a ritkább eset. abban az időben kb.100 elítéltre jutott egy kiemelhető értelmes, akit minőségi munkára (írnok) is lehetett alkalmazni.
lefizetett smasszert nem láttam. őket már akkor is felügyelték annyira mint az elítélteket. az, ogy rengeteg köztük a bunkó? ja, hát ki vállal önszántából ilyen szar munkát?
newszepiking 2006.08.03 12:01:56