Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tpiski

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal ünnepélyes esemény nélkül derültek ki a hazai csillagok...
tpiski 2023.09.14 16:42:44
@random guy: abszolut nem voltam lekezelo, nem tudom, hogy sikerult ezt kiolvasni belole.

Ez pedig egy nyilvanos forum, nem privat beszelgetes, igy hozzaszolhat barki.

Nem is irtam, hogy ne lenne relevans a kerdesed.

Sikerult problemat krealnod, besertodnod es bunkonak lenned, alig nehany sorban.
9 év még nem 90, Levélírónk mégis úgy érzi, hogy már csak a megszokás maradt. Arra kíváncsi, milyen lehetőségeik vannak együtt, mert ha szakításra gondol, azt megint nem tartja előnyös megoldásnak.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt…..
tpiski 2022.01.13 16:03:51
@Almandin: Ilyen sokat irni es azzal megsem mondani semmit. Lenyugozo.
tpiski 2022.01.13 16:32:56
@Almandin: Ezt mibol olvastad ki? Kivancsi vagyok. Mert eddig csak altalanossagban puffogtal, de most szemelyeskedsz.

Mond mar el, mibol vontad le ezt a kovetkeztetest, kivancsiva tettel!
tpiski 2022.01.13 16:34:56
@Lorrh: Van baj a toronyban. A sajat felelmeit vetiti ki masokra.

Gondolom otthon o a cseled, ide jar panaszkodni, mikozben szemtol-szemben meg sem mer szolnalni.

Szomoru, de jellemzo.
Eldönteni, hogy egy ingatlant kibérelj vagy megvásárolj, számos olyan dologtól függ, amit a jelenlegi élethelyzeted befolyásol. Ahhoz, hogy meghatározd, pontosan melyik a kedvezőbb számodra, vizsgáld meg, milyen havi költségeid, megtakarításod, és jövőbeni céljaid vannak...
tpiski 2021.12.06 11:46:11
@geegee: De van. Csak te nem vagy eleg tudatos es nem szamolsz egy csomo dologgal. Rengeteg elethelyzet van, amikor megeri berelni hosszutavon is, de te nem tudsz kimozdulni a sajatodbol.
tpiski 2021.12.06 11:53:07
@CyberPunK: A valaszod sikerult eleg gyengere.

Az alberlet rugalmasabb, cserelgetheted oket problema nelkul. A sajat ingatlant nem lehet ilyen gyorsan es konnyen cserelgetni. Pont.

Ha nem maradsz legalabb 10 evig egy sajat ingatlanban, akkor a transzferkoltsegek elviszik a penzed es dragabb lesz lakni, mintha berelnel.

Es igy tovabb...
Több határátkelő jelezte nekünk, hogy egészen furcsa helyzetbe került külföldön. Jellemzően ők azok, akik adott országban magánbiztosítással rendelkeznek és ott egyelőre nem tudják beoltatni magukat. Magyarországon viszont már nincs érvényes TAJ-kártyájuk, ezért (elvileg) ott sem oltakozhatnak,…..
tpiski 2021.04.30 12:27:28
@Vibi: Az enyem barna volt, tehat torolva lett, meg jo 5 evvel ezelott.

Igy is mukodott a dolog.
tpiski 2021.04.30 14:30:13
@Örömhernyó:

Ez csak azt jelenti, hogy nem tudod felmerni a kockazatot,

A vakcina a gyakorlatban 0 kockazatot jelent, a fertozes es megbetegedes kockazata viszont jelentos.

Ez sima matek, aki ezt vitatja, az vagy hazudik vagy nem erti maga korul a vilagot.
Jövő héttől szigorodnak az Ausztriába ingázás feltételei, erről már mi is írtunk a napokban. Ugyanakkor nehézséget jelent, hogy alig pár nappal a február 10-től érvényes változások előtt elég sok részlet még mindig nem tiszta, márpedig így nem könnyű tervezni...
tpiski 2021.02.06 23:35:13
@Buchhalter:

A stilus maga az ember, ez a stilus pedig nem ide valo.

A tobbseg belatja, hogy a lockdown rossz, de a kissebbik rossz. Valoban sokba kerul es sok kart okoz, de lenyegesen nagyobb lenne a baj, ha ennel sokkal tobben halnanak meg es az lenne, mint pl. az USA-ban. Csakhogy a tobbseg turelmes es hallgat, bar neki is elege van.

A kissebbseg pedig, akik nem latnak tovabb az orruknal, nagyon hangosak. De attol fuggetlenul hulyeseget beszelnek, nem vesznek tudomast tenyekrol. En irigylem azokat, akiknek megadatik a luxus, hogy elszakadjanak a valosagtol, ne erintse oket az a sok szornyuseg, amit a betegseg okoz, megengedhetik maguknak, hogy ne lassanak osszefuggeseket.

Semmi baj azzal, ha valaki nem okos es fogalma sincs a vilagrol maga korul, csak nem kellene buszkenek lenni ra es reklamozni.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKI) Államkutatási és Fejlesztési Intézete (ÁKFI) harmadik alkalommal hozta nyilvánosságra az úgynevezett Jó Állam Jelentést. Ez egy rendkívül átfogó, 2500 egymástól eltérő élethelyzetű ember megkérdezésén alapuló felmérés, mely részletesen kiterjed az élet szinte…..
Így mire 15 perc múlva leültem a géphez már kaptam tőle a levelet és éreztette velem hogy mennyire tetszek neki. SZAKÍTÓS BULI!!!!!!!!!!!!!!   Lehet nem aktuális a téma és talán unalmas, hétköznapi is de Én is egy vagyok a sok közül akik beismerik hogy igenis…..
tpiski 2011.04.12 16:19:40
@Kytia:

Ismerős ez is, teljesen igazad van.

Ezért nem mulasztanám el elkérni a számod. Ha pedig nem adod meg, egyértelmű a helyzet. Ha megadtad, akkor pedig felhívlak, persze lehet veszett fejsze nyele,de nem sajnálom rá azt az 5 percet.
tpiski 2011.04.12 16:20:21
@Tomato Tomi:

Bárcsak így lenne ahogy mondod!

Sokkal egyszerűbb lenne minden:)
tpiski 2011.04.12 19:07:16
@Muha: DD
Kevés hatékonyabb módját ismerem a belvárosi forgalomcsillapításnak - és ezáltal a szmogveszély csökkentésének -, mint egy komoly összegű, kevés kivételt engedő, jól ellenőrzött és jogilag egyértelmű parkolási díjrendszer. A csillapított, úgynevezett "zona…..
tpiski 2011.03.10 22:19:18
@gorillka: Én is örülnék, ha lenne mód megállítani ezt a dolgot amiről itt szó van, mert akkor azokat az embereket, akik tényleg rászorulnak nem aláznák meg, nem néznék le.

Csakhogy attól tartok, ez nem lehetséges anélkül, hogy néhány jogosultat meg ne alázzanak, mint ahogy a fent is írta valaki, törjük be a luxusautók szélvédőjét, hurcoljuk meg a gazdáját, stb.

Ez csak irigység, a valódi megoldáshoz semmi köze.
tpiski 2011.03.11 10:40:33
@greg_garcia:

Sőt, most már olvastam a totalcar-on 10M ft-os Suzukiról is. Persze, ha régi kopott géppel járna, nem 2 éves S500-al, akkor biztos kevesebb embernek szúrná a szemét.

Szociális alapon nem járna neki a kártya, szép nyugdíja van, meg vagyonos ember, van minden ami kell. Csak egészség nincs sajnos, Van amit nem lehet pénzért megvenni,

Minden másra ott a Mastercard:D
tpiski 2011.03.11 15:09:30
@greg_garcia:

Érdemes vitatkozni veled, mert képes vagy arra, hogy revidiáld az álláspontod:)

Teljesen igazad van. De itt is van egy kis csavar a történetben, ugyanis elkövetik sokan azt a hibát, hogy mindíg egy adott helyzetet néznek, nem pedig egy folyamatot.

20 évvel ezelőtt dolgozott, nem is keveset, képzett mérnökember. Aztán megsérült és jött a rokkantnyugdíj. Abból élt, aztán alapított vállalkozást, amibe nyilván nem vállalt tisztséget, azt mozgékonyabb emberre bízta.

Tujajdonosként jön az osztalék. Vagy nem. De ehhez el kellett telnie öt évnek azután, hogy lerokkant. Meg azóta húsznak. A rokkantnyugdíjért megdologozott, jár neki. Vagy úgy gondolod, hogy amikor van neki pénze, akkor ne kapjon, amikor meg épp nincs akkor igen?

Amikor belemész a részletekbe, akkor már semmi sem fehér vagy fekete. A nyugdíjogosultság - a rokkantnyugdíjjé is törtvényben szabályozott, ha megítélik egyszer az jár. Azt meg, hogy önszántából lemondjon valaki erről a pénzről, nem elvárható. Hiszen ha nem lenne sérült, lehet, most is dolgozna. Ez a pénz szerintem ugyanis a kiesett bevételt, annak egy részét hivatott pótonli.

Amit a 10 éves járgányokkal való villogásról írsz, azzal teljesen egyetértek!
Nézegetem az új MINI WRC fejlesztéséről szóló fényképeket és videókat (nálunk pl. itt, itt és itt), de rá kellett jönnöm, hogy David Richards semmi mást nem csinál, mint leporolta a régi receptet, és profin használja a médiát. Nemhogy eredményt nem tud felmutatni még a MINI…..
tpiski 2011.02.27 23:21:37
@B. Capelluti:

Ekkora :))))))))

Amúgy nem gáz, lényeg az élvezet, amikor a videót nézed.

Szóval sok ilyen "ismétlést" még!
A Forma-1-re az utóbbi időben sokan sokféle jelzőt aggatnak. Kétségkívül kevésbé látványos már, mint volt, sokszor fordul unalmas körözésbe egy-egy futam, és a tévéképernyőn keresztül lassan nem is tudatosul bennünk, hogy valójában mekkora tempónál zajlik mindez. Ezt…..
tpiski 2011.02.10 21:50:23
tpiski 2011.02.10 22:33:08
@Bravooo: Így igaz, az a 300-as kanyarodás az beszarós-behugyozós:)
A bank ügyfele néhány hónappal a válság kirobbanása előtt döntött úgy, hogy eladja a meglévő lakását és vásárol egy új ingatlant. A pénzintézet „úgyis csak vagy egy évre kell” alapon a legkedvezőbb kamatozás mellett kínált jen alapú lakáscsere hitelét…..
tpiski 2011.02.10 11:21:24
Én 2008-ban vettem egy autót, 10 éveset, nem újat.CHF alapú hitelre.2010 augusztusában adtam el, addig havi 55-60 ezer forintot fizettem törlesztésre, kb. ugyanennyit üzemanyagra és karbantartásra. 2 év alatt 2,5M Ft és eladtam annyiért amennyi hitel volt rajta(kb 150 ezer forinttal kevesebb, mint amennyit felvettem). Szarul jártam, sajnálom, mert ebből a pénzből a kedvesemmel minden hónapban:
1. Elmehettünk volna egy welness hétvégére
vagy
2. Szétbulizhattuk volna ezeket az éveket.
vagy
3.Berendezhettük volna a lakásunkat.
stb.

De nem jártunk jól. A sok demagógia viszont kifejezetten idegesít.Mert:

Aki nem forintalapú hitelt vett fel az két okból tette:
Vagy nem nézett megfelelően utána, csak azt látta, hogy ez az olcsóbb és nem érdekelte más, ez esetben a saját hülyeségének áldozata. Hiszen pont azért, hogy ne lehessen azt mondani, hogy nem tájékoztattak megfelelően, minden szerződés mellé kötelező volt egy un. Devizakockázat-feltáró nyilatkozatot készíteni és aláíratni az ügyféllel, külön A4-esen, hogy ne bujtassák el a kockázatot. Ezmellet a JPY alapú hitelekre 160%-át jegyezék be jelzálogként a felvett összegnek, itt azért a leglaikusabbak fejében is megkondult a vészharang(10MFt-os hitelre, 12,5M-házra 16M forintot, hogy is van ez?). Az írta alá, aki el akarta hinni, hogy ugyanazt megkaphatja amit forintban, csak olcsóbban. Hát nem. Ezek az emberek magukra vethetnek.

A második csoport, ide sorolom magamat is, akik tisztában voltak a kockázattal, de úgy gondolták, nyerhetnek vele. Ez pedig tisztán spekuláció, aminek pedig két kimenetele van, nyersz vagy veszítesz. Aki spekulál, az így járt, megérdemli, mint ahogy ha jól járt volna, azt is megérdemelni. Feldobta az érmét és vesztett, ez van.

Nincsenek devizakárosultak, hitelkárosultak, csak emberek vannak tudatos döntésekkel. Amelyek lehetnek rosszak is, vállalni kell a következményeiket.

A bank pedig pénzt akar csinálni, ezért köt veled üzletet. Neki is megvan a kockázata, ő is veszít sokszor, nem húzza le az ügyfeleit, egyszerűen a költségeket áthárítja az ügyfeleire. Mindíg, mindet és nem csak Magyarországon. Az,hogy a szomszéd nem fizet, az neki költség, az a többiekkel fizetteti meg. Az, hogy kilakoltatási tilalom van, és nő a tartozás, de senki nem fizet, az kockázat, ergo költség, TE fizeted meg, aki törlesztesz. Az, hogy bedől a hitel és a követeléskezelő megveszi 1/4 áron a követelést(nem a házad), veszteség, TE fizeted meg.

Az a baj, hogy nagyon rosszul megy mindenkinek, a dolgozó embernek, a vállalkozásoknak és a banknak is, de aki ilyen helyzetben mindent kifizet, az az ügyfél.
Még Olaszországból hoztam egy nagyon csinos csomag tésztát, kis recés zöld tappancsokból áll, nem uniform darabok, tehát mindegyik más, ami azt sugallja, hogy kézi munkával készült: ez a Foglie d'ulivo agli spinaci, azaz spenótos olívalevél - és tényleg úgy is néz ki, mint az…..
A hétfő kész helyzet elé állított: egy elfogyasztandó csirkemell és egy otthonmaradt beteg gyerek közé szorultam.  Ebből tehát nem lesz semmiféle pikáns, izgalmas csípős, kifinomult dolog, csak olyasmi jöhet szóba, amit egy beteg gyerek is szívesen elfogyaszt. Ezért a…..