Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aic

0 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
17 évesen mehet a világbajnokságra Simon Nemec..
aic 2021.05.20 23:15:07
@DominiKing: Most nem esik ki senki sem az A csoportbol es ha legalabb olyan minoseguek mint nehany tapasztaltabb jatekosok akkor jobb ha lehetoseget kapnak. Az is segit hogy az extraligaban nincs sok penz, van nehany rutinos legios, vagy hazai jatekos majdnem minden csapatban de van sok fiatal akik sokat jatszanak felnott csapatban. Kb. 50 jatekos jatszik a cseh extraligaban plusz nehany tiz a tobbi europai bajnoksagokban akiket nem tudjuk megfizetni es azert kenyszerulunk a fiatalokra. Mindennek van jobb es rosszabb oldala. Eddig nem vartam hogy olyan jol fognak teljesiteni a legfiatalabbak.
aic 2021.05.20 23:23:13
@DominiKing: Es fontos az is hogy meg kell mutatni hogy mindenkinek van eselye bekerulni a nemzeticsapatba ha jol teljesit a hazai bajnoksagbol is. Volt sok eset a multban hogy egyenesen a vilagbajnoksag utan az extraligas jatekosok bekerultek až nhlbe. Peldaul akit emlekszek akkoriban 31 eves Sekeras, Visnovsky, Strbak, Bartoš, Gaborik, Hossa, Petrovický, Majesky, Mezei es stb.
aic 2021.05.21 14:19:00
@DominiKing: Koszi
Kytnár-mesterhármassal győzött a Slovan..
A kokik és sallerek országában még mindig nem tanulnak Trianonból.  Leverte a Szent Korona másolatát egy szlovák hostesről a buzgó magyarméter - aki egyébként később levelekben kereste fel a hvg.hu szerkesztőségét, miszerint mégsem így történt, hanem úgy…..
aic 2013.03.08 17:58:13
@lato88: A kettos kereszt eredetileg Bizanci symbolum es keresztensegre utal. A keresztenyseg elfogadasa utan Nyitrai fejedelemseg szimboluma volt, es aztan Felso Magyarorszag szimboluma es ugy kerult a Magyar cimerbe is. Szoval Szlovakoknak teljes joguk van hasznalni azt.
Václav Klaus apósa magasrangú tisztviselőként a fasiszta szlovák állam titkosszolgálatánál dolgozott és személyesen vett részt a szlovákiai zsidók üldöztetésében. Bombaként robbant a cseh és szlovák levéltári forrásokra alapozott hír a Lidové noviny szombati…..
aic 2013.02.09 23:27:43
@bigthereal: Mi koze Cseheknek Pozsonyhoz.
A Dél-Amerikában készült új kémfotók azonnal felkerültek az internetre, így most mindenki megcsodálhatja az új modellt már a hivatalos bemutató előtt is. Santiago de Chile városába ment az új Škoda, hogy a világ egy távol eső pontján titokban elkészítsék az új kocsiról…..
aic 2012.11.23 13:59:23
Fölényes dunaújvárosi győzelem 2012.08.28 20:48 Hblog ..
aic 2012.08.29 03:17:41
@komolytalan samu: Azt hiszem hogy Dunaujvarosnak ninncs sok esely Trencin ellen ami olyan kozepes erossego csapat mostanaban. Nagy a kulombseg.
Sofron Istvánt nem igazolja le a Lev  2012.08.03. 21:12 Hblog..
aic 2012.08.07 15:47:43
@Vincenzo90: Lehet hogy EBEL kozott es az extraliga kozott nincs nagy kulonbseg azert is mert EBEL-ben sok idegenlegios hokizik es tobb penz van de elfeledkeztel egy dologrol. Nezd meg hany NHL, KHL mar nem mondom cseh, sved ligas.... jatekost kinevelt a szlovak extraliga es mennyit az EBEL es ebben van a legnagyobb kulonbseg. Azt merem mondani hogy olyan jatekos aki jol jatszik a szlovak extraligaban az jol szerepel cseh extraligaban, svedorszagban vagy finnorszagban tobbnyire, bar vannak kivetelek. Szoval lehet azt mondani hogy a szlovak extraliganak van jo potencionalisa de nincs jo anyagi hattere bar jol tudja felkeszeteni a jatekosokat a magasabb szintu hokira ha a jatekos akar feljodni.
Es a nyari felkeszulesi meccsek alapjan nem lehet levonni komoly kovetkezmenyeket mert a jatekos keretek csak alakulnak sok utanpotlas jatekos szerpel bennuk, vagy meg az osszeszokotsag nem olyan. Emlekszem a 90 es evekben minden even cseh es szlov. extraliga dontosok szoktak jatszani egymas ellen nyaron es majdnem mindig szlovak csapatok nyertek es nem gondolom hogy jobbak voltak a cseh cspatoknal. Es az is gondot okozhat hogy a szlovak csapatok nincsennek megszokva a nemet-osztrak jatek stilusra mert nekik olyan technikasabb hoki ul jobban.
aic 2012.08.07 20:02:20
@Vincenzo90: tudod ha valaki modortalanul ir erre a forumra es lehet neha valamiben igaza is (nem akarok mutogatni hogy ki :-)) akkor a tobbseg nem is gondolkodik el mit ir es termeszetesen elutasitja
Sille Tamás megküzdhet Sille Timotejjel 2012.07.28 00:19 Hblog..
aic 2012.07.29 22:41:55
@F. Kapus: O.k. de ugy gondolom ha Tamas bekerulne a palyafutasa kozben a Szlovak valogatottba akkor nem is gondolkodna arrol hogy a Magyar mezben jattszon (azt hiszem hogy nem is lehetne). Latni a Timotejnal, o eddig eleg jo ahhoz hogy szlovak utanpotlas valogatottban jatszik es nem is gondolkodik arrol hogy magyar mezben jatsszhasson egyelore. En is azt gondolom hogy ennek ellenere Tamas egy profi gondolkodasu es a maximumot nyujt amit tud a Magyar mezben.
Amiben megegyeztünk, azt a klub teljesíti 2012.07.12 12:53 F.Kapus..
aic 2012.07.13 17:33:52
@2002: Ez nem volt teljes forditas. Durco aszt is mondott hogy eloszor nem erezte magat arra hogy csak magyar ligaba menjen de aztan felfogta hogy csak a klubb Magyarorszagi de a bajnoksag Osztrak. Es a kerdesre hogy van a magyar nyelvvel akkor mondta hogy sehogy, nem vonzo neki es nem is fog tanulni.
A Modo azonnal vinné Sofron Istvánt  2012.06.16. 12:08 F. Kapus ..
aic 2012.06.18 10:41:18
@Ravic83: Aszt gondolom hogy kiprobalja a Lev-t. Ok eloszor kiprobalnak kb 40 jatekost es ezekbol majd osszerakjak a vegleges keretet. Es ha nemsikerulne a Lev akkor meg ott van nagyon jo Sved bajnoksag ami nagy elorelepes lenne foleg ha sikerulne bekerulnie az elso harom tamadosorba.
aic 2012.06.18 13:29:14
@HAnonymus: En se tudom hogy mi lenne jobb de tudom hogy peldaul Szlovak jatekosok akik Sved bajnoksagban jatszanak ugy oktober/november kornyeken kezdenek a Sved csapatjaikhoz csatlakozni foleg ado okokbol (jelentosen kevesebb adot fizetnek ha csak nehany honapig tartozkodnak Svedorszagban). Bar lehet hogy azert is megengedhetik maguknak hogy kb bisztos a helyuk a csapatban.
A Dubnica-szurkolók örülnek a Mol Ligának  2012.06.12. 11:50 F. Kapus..
aic 2012.06.14 00:06:27
@2002: Pontosabban a GM azt mondta hogy ha nem jelentkeznenek valami tobborszagos bajnoksagba akkor nem sikerulne talalni annyi szponzort sem hogy meg a szlovak masodik vonalnak sem volna eleg. Az anyagi hatter eleg szomoru a szl. masodik vonalban es meg nehany extraligas csapatban mint Poprad vagy Martin. Peldaul ismeretes ezeknek a kluboknak az utanpotlas neveles. Peldaul csak a mostani vb-n volt 4 Dubnicai nevelesu jatekos a szl. csapatban: Kopecky, Tatar, Bliznak, Baranka. Volt jatekosokbol peldaul Demitra, Rast. Pavlikovsky, Rich. Pavlikovsky, Fabus, Tomik, Stantien, Homer, Uharcek meg stb. Dubnica tobbnyire Dukla Trencin-t taplalta jatekosokkal es ez eleg volt az megelhetesre de most mar Trencinben is problemak akadtak.
aic 2012.06.14 00:36:09
@aic: bocs 5 jatekos volt a vb-n meg Marek Hovorka is.
Oroszország-Szlovákia 6-2 2012.05.20. 21:45 F. Kapus..
aic 2012.05.22 02:10:58
Ok szerintem is nem kell politizalni meg tortenelmet oktatni de kell hogy reagaljak nehany dologra es mar tobbet nem irok errol. En nem dicsekedtem hogy mennyi a Magyarok aranya Kassan ez teny, boccs ha nem ugy latszott.

A modifikalt tortenelem, az ugyanugy igaz forditva is de azt hiszem hogy mar az elmult idoben korrekt modon tanitjak (tanultam egyetemen) a problema ha valakinek van valamilyen erdeke interpretalni a tenyeket elfogultan, nem korrektul (van nehany olyan tortenesz de azok egyertelmu kissebsegben vannak) es a legrosszabb ha a politikusok propagandara forditjak es azokat seggbe kell rugni a voksolaskor de kar hogy nem mindenkinek van kello muveltsege vagy essze azt felismerni (kar hogy sokan nem is gondolkodnak azon).

Ami a Nagymorva korszakrol folyik az csoppet mas teszta. Akkori Morvaorszag nem azert ugy volt nevezve hogy Csehek vagy Morvak mostani formaban es ertelemben ott eltek. Ketsegtelen hogy Szlovakok osei Morvaorszagban (nem egyenlo a mostani Morvaorszag hataraival peldaul Nyitrat, mostani Eszak Magyaorszagot is bele kell szamolni bar a hatarok akkoriban gyorsan valtoztak) talalhatok ugy mint mostani Morvak osei es Cseh torzsek mar a Birodalom letrejotte utan hozzafuzottek. Es csak a Tortenelmi Magyaorszag letrejotte utan olyan 13-14 ik szazadtol lehet beszelni Szlovakokrol mostani ertelemben akkor a tajszolas kezdett elterni a morvatol es a Morvak a Cseh kiralysagban kezdtek elcsehulni es mara majdnem teljesen elcsehultek. Meg most 1000 ev utan peldaul a Morva tajszolas nagyon kozel a nyugat Szlovakhoz es a nyugat Szlovak meg a kelet Szlovak tajszolas eg meg a fold (nem ertik nagyon egymast ha tajszolassal beszelnek). Szoval minden relativ es akkoriban nagyon kicsi volt a nyelvi kulonbseg a torzsek kozott, kulonbsegek kifejlodtek fokozatosan. Tortenelmi Morva nep (valaki csak Szlavoknak akik itt eltek hivja) nem mostani Morvak es nem Szlovakok sem, de elodjei.

Es az hogy fogy a Magyarsag az tag problema es en peldaul nem hiszem hogy azert kovetkezett mert az allam elnyomi a Magyarokat. Eloszor meg kell mondani nehany politikusok retorikaja ellenere akik inkab verbalis tettekre tesznek, itt Szlovakiaban a Magyarok az egyetlen nemzetiseg akinek komplett ovoda, iskola halozatt van itt. Alapiskolatul Egyetemig es ez nem standard Europaban sem mindenhol. Egyetem kivetelevel ez mindig ugy volt 45-48 kivetelevel. Peldaul Magyarorszagon nem volt (akkor sem amikor joval tobb Szlovak elt ott 30 as evekben) is nincs is egyetlen Szlovak iskola (csak nehany Szlovak ora hetente). Itt vannak kulturintezmenyek, szinhazak, radiok, adasok, ujsagok, lapok, konyvtarak, Magyaorszagi TV mindenhol foghato, decentralizacio, parlamenti kepviselet stb es Magyaorszagi Szlovakoknak es mas nemzetisegnek ha meg vannak, tobbnyire csak almodhatnak errol.
Nem minden idealis, problema mentes, vannak problemak, bunko emberek de nem minden rossz ahogy ki van festve. A kissebseg fogyas sajnos termeszetes dolog foleg varosokban es azt hiszem hogy inkab szocialis meg gazdasagi eredetu mert a del meg a kelet reszek az orszagnak a legszegenyebbek es ez a legnagyobb problema amit ki lehetne szemre hanyni a politikusoknak es a Szlovakoknak (lehet hogy ez szandekos volt hogy nem fejlesztettek). Es ezert olyan az elvandorlas, es keves gyermek vallalas plus az aszimilacio a varosokban (sok szulo nem tanitja meg magyarul a gyerekeit es nem irati be a Magyar iskolaba en sok olyan csaladott ismerek es nem azert hogy valaki megfelemliti oket). A magyarellenesseg talhato de inkab latens modon tobbnyire.

Szoval nem minden fekete feher es az igazat szerintem valahol a kozepen lehetne keresni. Le zartam a temat mar tobbet nem irok errol.
aic 2012.05.22 12:21:13
@Vincenzo90: Lehet hogy a finale elott jol jonne egy nap pihenes a csapatoknak es jobb lenne az utolso meccs is, meglatjuk hogy mit hoz a jovo. Szlovak csapat jo ket het alatt 10 meccset jatszott es egyik sem volt konnyu hogy tartalekolhattak volna ha csak lehet hogy a Feheroroszok ellen egy kicsit. Nem mondom hogy mas lenne a bajnok mert az Oroszok nagyon jol jatsszottak de lehet hogy kiegyensullyozottabb lenne a meccs. Vicces volt nezni hogy amikor nehanyszor a Szlovak jatekosok akartak testtel jatsszani akkor csak ugy elpattantak az Orosz hokisoktol es azok ugy korcsolyaztak mintha valamit befaltak volna. Nem tudom hogy min neveltek oket :-)
 Szlovákia-Csehország 3-1  2012.05.19. 20:01 F. Kapus..
aic 2012.05.20 00:03:20
@blackiii: Hossa mar biztosan nem fog szerepelni a vb-n mert eltort a keze. Ugy szinten vedonek Granaknak. Az elso merkozes utan megserult Kudroc, o is vedo, es ugy latszik hogy Starosta sem fog holnap jatszany. Csak 7 vedovel jottunk meg 13 tamadoval, meg 3 kapussal es mar nincs szabad hely a listan. Aszt hiszem hogy jovore ezeket a felteteleket meg fogjak valtozni (peldaul hogy meg 2 jatekost a play off elott lehetlesz oda irni a kerethez) mert tobb meccset jatszanak a csapatok mint tavaly es sok serules van. Es szivbol jatsszottak inkab a Szlovakok az egesz vb-n mint a Csehek, ok legfeljebb a Svedek ellen. Es amugy Stajnoch kb 1 honapja az extraligas donto utan nem jatszott merkozest es megmondani neki hogy edzen meg 4 hetet es lehet hogy valaki meg meghivja a valogatottba az hulyeseg.
aic 2012.05.20 02:16:26
@Voitih: igaz, Oroszok az eselyesebbek de remelem hogy nem hagyunk annyi teruletet meg idot neki mint Finnek es nem csak neki
aic 2012.05.20 02:17:42
@aic: Malkint foleg gondoltam
Szlovákia-Kanada 4-3 2012.05.17. 14:29 F. Kapus ..
Tim Kehler a Miskolc vezetőedzője 2012.05.15 12:59 F.Kapus..
aic 2012.05.17 14:58:14
@kiralyfi: Irigyseg meg a komplexus beszel beloled. Te csak halkan otthon ulhetsz es mink orulhetunk. Hajra Szlovakia!
aic 2012.05.17 16:10:32
@télor: A jo eredmenyre kell a szerencse is de jo teljesitmeny is fontos. Es orulok hogy a nagykepu Kanadaiakat kivertuk. Aszt hittek hogy semmi nem tortenhet meg is mar ott vannak az elodontoben. Tiz eve is megvertuk oket es akkor ugy viselkedtek ellenunk mint bunkok. A jatekosok mondtak hogy csak az oltozobol a jegre mentek es kanadaiak szidtak oket es kopkodtek is - allatok.
aic 2012.05.17 18:35:40
Újra divízió 1-es vb-t rendezünk 2012.05.17. 12:05 F. Kapus..
aic 2012.05.17 14:19:25
@poraszabolcs: Nem csak Dukla de en is :-)) es lehet tobben vagyunk
Szlovákiának hat hátvédje maradt 2012.05.14 12:34 F.Kapus..
Megkezdődött a világbajnokság 2012.05.03 15:10 Hblog..
aic 2012.05.04 18:19:25
@jegib: Olyan Sved tipusu, legtobb jatekos Svedorszagban hokizik. Szerintem nagyon jo a vedelmuk es a jo korcsolyazas az alap a jegkorongban. Akkor tudnak tamadni es gyorsan vedelembe bujni egyarant ugy mint Svajc peldaul.
Több A csoportos csapathoz közel vagyunk  2012.05.03. 11:22 F. Kapus..
aic 2012.05.03 16:11:29
@leonov: Az nem veletlen hogy tobbnyire olyan meccseken a Magyar valogatott veszít. Kell hogy tobb minosegi jatekosbol aljon a csapat. Van egy EBEL szintu csapat Magyarorszagon de a Mol liga nem uti a szintjet egy csoppet sem. Osztrakoknak mennyi EBEL csapat van? Es itt a valasz. Nekik lehet valogatni a forma alapjan hogy kit vigyenek a vb-re. Szlovenia lehet hogy kivetel es a jatekosallomanybol kihozza a maximumot vagy meg tobbet.
aic 2012.05.03 16:54:05
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: O.k. De ugy is nagy bravur hogy Szlovenia olyan szuk jatekosallomanyal diszponal es olyan minoseget tud kihozni belole hogy rendszeresen feljut es kiesik az A csoportbol meg van egy NHL es sztarja - Kopitar.
aic 2012.05.03 23:48:41
@2002: Attol fugg hogy mit tartod az elvonalnak. Aszt hiszem hogy ha az A csoportot tartod az elvonalnak akkor szerintem meg mindig az elvonalhoz tartozik. A realis olyan 5-10 hely kozott a vilagon es ez elvonal bar az elmult evekben pocsekok voltak az eredmenyek is rosszabbul teljesitettek mint a papirforma.
Zdeno Chara ott lesz a világbajnokságon 2012.04.29 13:08 F.Kapus..
aic 2012.05.02 09:45:37
@aic: Termeszetesen elfelejtettem hogy Cibak nincs a keretben de o center es Hudacek szelso.
aic 2012.05.02 11:16:30
@Dukla Trenčín: Vydareny nem olyan nagy szam de mindegy es Starosta sem tul tetsszett nekem a felkeszulesu meccseken bar van nagy tapasztalata. A legfiatalabb vedo 25 eves Andrej Sekera, es kellene legalab egy fiatal a vedelembe, Stajnoch 21 eves. Es osszehasonlitani Sykorat Gretzkyvel vagy Golonkaval az mar kicsit tulzas de naggyabul egyetertek az elozo hozzaszolasoddal.
aic 2012.05.03 11:02:08
@Dukla Trenčín: Honnad tudod hogy Demitra írt fórunokra pláne mint anonim szémély? Aszt hiszed hogy nem volt neki mit csinálni és unatkozott vagy ilyenekkel mint te pazarolta az idot? Es gyerekekkel ne jojj ide. En kb 20 eve figyelem a hokit es merem mondami hogy értek hozzá bar nem játszottam profi szinten.