Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yeolde

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kereskedelmi tévék úgynevezett vicces műsorai eddig leginkább a Fábry-Heti hetes-Irigy Hónaljmirigy tengelyen mozogtak, miközben borzalmas próbálkozások buktak meg látványosan, legutóbb a feltámasztott Szeszélyes évszakok. Oké, ezek közül a Fábry vezette Esti Showder olykor…..
A világváros forgalma meglehetősen gyakran ellehetetlenül. Egy-egy indolens sofőr vagy baleset miatt autók, buszok torlódnak fel. Ma, miközben szokásos ellenőrző körútamra indultam, a Ferenciek terén egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy Buda felé már vagy hat csuklós busz…..
Észak-Olaszország nedves autópályái után a francia Riviéra alagutakkal tűzdelt útjai következtek. Itt már hétágra sütött a nap. Az első francia geo challenge feladat nemcsak a résztvevők tájékozódó kézségét tette próbára. A versenyzőknek, Walker a texasi kopó kisujjához…..
BlogOlló Menni vagy nem menni? 2008.01.12 13:48:00
Itt az idő, hogy megírjam az év első okoskodását. Kéne már írni vicceset is, de azt sokkal nehezebb. Na meg ígértem, hogy specializálódok egy témára csak még nincs kitalálva. Addig is jöjjön a határozott véleményem egy témáról, amivel jósokan nem értenek eggyet velem.…..
A MÁV-csoport egyelőre nem nevezett meg senkit a január 2-i hófrász felelősei közül. Hivatalosan tehát nem lehet tudni, hogy ki tehet a főváros környékén az év első munkanapján munkába siető utasok ezreinek teljesen fölösleges és elkerülhető megszívatásáról. Nincs…..
Egyik kedves olvasónk küldte be ezt a képet, aki a Tesco Központjában (!) dolgozik.A Tesco Magyarország 3. vagy 4. legnagyobb multicége, 15 000 alkalmazottja van, éves árbevétele kb.560 milliárd forint .A következő "ajándékot" kaptuk karácsonyra a cégtől.Természetes…..
Yeolde 2007.12.19 17:04:20
Berlusconi Milanjánál hogy nézne ki, hogy Ancelotti lesúgja a meccs előtt Kakának: „ne fuss annyit, te kis Armani-bébi, jó nekünk az iksz is az Udinese ellen?! Ne törd össze magad és szólj a Ronaldo haverodnak, hogy ne most kezdjen gólokat lőni. Fizetni nem tudunk és –…..
w Ki fizeti a kérészt? 2007.12.10 05:30:00
Az, hogy a környezetvédők általában romantikus-idealista szövegekkel, fogalom nélkül lépnek fel, még nem jelenti, hogy a környezetvédelem hülyeség volna. (Hasonlóképpen: bár a militarista jelszavakat többnyire furcsa emberek adják elő, ebből nem következik, hogy honvédelem nem…..
 Ergé már kivonatosan megemlékezett Orpheus mester bejegyzéséről, de szerintem több is van benne, ezért a második poszt.  Régóta vártam, hogy valaki előáll az Index fasizálódásával: az utóbbi időben gyakran kap tőlük a kormány és a főváros hideget-meleget és a…..
Jobbra tart az Index címmel közölt magasröptű sajtóelemzést az Orpheus névre hallgató blogger. A linkjei között szabadkőműves és emeszpés honlapokat felsorakoztató fiatalember elmélete szerint jobbra tolódik az Index. Miután nagyot sóhajtottunk, hogy akkor ezután nem fognak…..
Az is nézze szerdán a Barátok köztöt, aki az elmúlt 4094 részt kihagyta! Tévétörténeti esemény ugyan nem lesz, a Jóban-rosszbanban szinte már a Woman Secret teljes őszi-téli kollekcióját bemutatták, sőt az RTL Klub szappanoperájában is volt már tinierotika, de akkor is, a…..
„Perverz csirke”, avagy sörön ülő csirke A csirke efféle bizarrnak tűnő sütési módja évek óta a kedvenceim közé tartozik. Egyrészt, mert rendkívül egyszerű az elkészítése, és mégis villoghatunk vele a vacsoravendégek előtt, mintha mi lennénk Jamie…..
Szegeden és Békéscsabán is virágzik a backdoor-kommunikáció, van aki népnevelésre használja (csak az ÁNTSZ meg ne tudja), máshol csak a felálványozott boltba terelik a járőkelőket: A mellékletben én is küldök egy kis backdoor kommjunikésönt Békéscsabáról, egy tömb…..
w Milyen málác? 2007.10.25 08:00:00
Hiába keseríti meg milliók mindennapjait, hiába tud róla mindenki, a magyar politika a mainstream sajtóval karöltve söpri szőnyeg alá. Mintha nem is lenne ilyen. Mintha a statisztikákból nem látszana napnál világosabban, mi a helyzet. Kár tagadni: a fonyi fatolvaj, az olaszliszkai…..
Mi is megírtuk korábban, hogy a Discovery Channel egyik legsikeresebb műsorának, a Man vs. Wild (Ember a vadon ellen) című dokurealitynek maximum a címe veszélyes, hiszen a főszereplő Bear Grylls a vadon helyett pihepuha ágyban alszik a forgatás alatt, és a nyersen elfogyasztott…..
Akik nézegetik a nemzetközi reklámblogokat, biztosan belefutottak ma egy hirdetésbe, amelyen da Vinci falfestményének egy nem kissé kiforgatott verziója szerepel. Júdást még csak megérteném, na de Jézus és az apostolok mint patkányok? Háát...Nem tartom magam sem konzervatívnak,…..
w Vackor néni busza 2007.06.13 06:00:00
Szaftos hörögnivaló készülődik, máris ünnepelhet a hörgipar. Be lesz itt zárva több száz iskola. Megö-hö-lik a falut, húgybasüppesztik, véknyába tipornak a falunak ezek, mert gyűlölik a puszták népét, mert ezek azok. Pedig igen, be kell zárni, mégpedig sürgősen. Viszont…..
Yeolde 2007.06.13 11:34:55
Kíváncsi vagyok, hogy hányan jártatok igazi falusi iskolába, ahol kb 10 gyerek volt egy teljes évfolyamban. Aki nem járt ilyen iskolába, az most erősen figyeljen.
Fél évet sikerült eltöltenem egy ilyen zalai iskolában '89 elején (6. osztály második félévét, elnézést a kritika nem Zala ellen irányul). Előtte egy kb 350 ezres városban tanultam Erdélyben, és a teljes félév alatt az ötödik osztályban tanultakból éltem meg. Gyakorlatilag ez azt jelentette, hogy a matek tanár közölte, hogy csak külön feladatot tud adni, mert a többiek szintjét már meghaladtam, pedig nem is én voltam a matekzseni a korábbi osztályomban. Ezután egy kb 20ezres, Budapest melletti kisvárosba költöztünk ahol jóval előbbre jártak mint zalában.
A saját bőrömön éreztem, hogy aki a helyi kisfalusi iskolába jár annak a középiskola idejére olyan lemaradása lesz, amit kétlem, hogy valaha is be fog tudni hozni. Azt hiszem ha ott maradunk, komoly gondjaim lettek volna a továbbtanulással. Bátyám rögtön a keszthelyi gimnáziumba járt be busszal, nála nem volt ilyen probléma.

Szvsz a legjobb megoldás valahol a helyi és súlyponti oktatás összekapcsolása lehetne, vagyis a labort és egyéb speciális körülményeket igénylő oktatást központosítani, a többit megtartani helyben. 1-4 osztály helyben és a központi iskolából erősíteni a helyi tantestületet, felső osztályoknál pedig bevinni a diákokat a súlyponti iskolába.
Nyilván gazdálkodni kell a rendelkezésre álló termekkel az adott iskolába, de erre azt tudnám felhozni működő példának, hogy az erdélyi iskolámban csak úgy lehetett megoldani a magyar nyelvű oktatást, hogy a felső évfolyamokra járó diákok egyik héten délelőtt másik héten délután jártak tanulni.

Jó lenne, ha a gyerekek érdekeiről szólna a vita.
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..