Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VillonG

3 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog A leghazugabb mondat 2012.02.07 20:54:00
Ma és holnap bizonyára mindenki, aki politikával-politológiával foglalkozik, rá fog cuppanni orbán évértékelőjére: vesézik, elemzik és elvesznek a részletekben… Azonban az egész beszéd nem ér annyit, hogy érdemes legyen megpróbálni azt összevetni a…..
Érdekes jelenség rajzolódik ki a Fidesz kommunikációjában. Az odáig rendben is lenne, hogy diktátorék reagálgatnak az ellenzék sajtótájékoztatóira nyócévezni egy kcsit, de az, hogy Gyurcsány Ferenc az egyetlen, akinek minden mondatára ugranak, az igazán röhejes.Ahogy a…..
VillonG 2012.02.03 10:19:03
Fúú, bm...

"Gyurcsány idején kisebb volt az ÁFA, olcsóbb volt a benzin és a gyógyszer, többet ért a fizetés és a nyugdíj, az adórendszer jóval igazságosabb volt, kisebb volt az államadósság, még nem akartak elmenni a rezidensek, többen járhattak egyetemre, több gyerek is született, sőt a Malév gépei is felszálltak..."

Kisebb volt az Áfa - tény, bár, azért megjegyezném a nagy áfacsökkentést, amit választások után eltöröltek...Nos, az nagyobb emelés volt :)

Olcsóbb a benzin, gyógyszer - Természetesen. És a kőolaj hordónkénti ára is olcsóbb volt. A gyógyszertámogatás pedig elég jó most is, az emelés szinte minimális, ha egyáltalán elmondható (inflációval biztos nem emelkedett!)

Adórendszer igazságosabb - a sávos adózás és az egykulcsos között nem az igazságosság dönt, hanem makrogazdasági célok (és nem, nem az, hogy kinek kedvezünk, hanem az ország szempontjából...) Tekintve a rengeteg módosítást, amivel a fizetések csökkenését kívánják kompenzálni, valószínűleg nagy változások nem lesznek senki számára...

Kisebb államadósság - na, ezt nem kellett volna...Tekintve, hogy az adósság nagy része devizában van, így a forint erősödésével valószínűleg megint csökkenni fog. És azt elég megnézni, hogy a ballib kormányzás alatt évente mennyivel nőtt az államadósság, ahhoz, hogy tudjuk, Zsolt, te csúsztatsz! :)

Nem akartak elmenni a rezidensek - Persze, azért fajult idáig a helyzet, mert a Fidesz egy év alatt (hiszen mióta is tart a rezidens-megmozdulás...?) nem tudta helyrerázni az egészségügyet...Istenem, fel kellett volna venni szó nélkül az IMF-től pár milliárd eurót, és még évekig jól élhettünk volna...

Többen járhattak egyetemre - és több munkanélküli diplomásunk is lett. Miért nem járhat MINDENKI egyetemre, Zsolti???? :D

Több gyerek született - nanana...tehát az, h 20 éve csökken a gyermekvállalási hajlandóság, azt most az elmúlt másfél évben meg kellett volna már fordítani? De azért nézz utána a pontos adatoknak! Csodálkozni fogsz! :)

A MALÉV gépei is felszálltak - na ez a legdurvább...Miért is szálltak fel? Íme az idézetek:

"Mint ismert, a rendszerváltás óta folyamatosan súlyosan veszteséges állami légitársaságot 2007-ben privatizálták. A vevő, az orosz rendőrség elől azóta Nagy-Britanniába menekült Borisz Abramovics úgy vette meg a céget, hogy gyakor...latilag nem fizetett érte semmit – sőt az állam több tízmilliárdnyi adósságot elengedett. Cserébe gazdaságos működést és jelentős tőkeemelést ígért a többi légiipari befektetésére is alapozva.

Az orosz fél később viszont szinte egyetlen vállalt feltételt sem teljesített, újabb tízmilliárdos nagyságrendű veszteséget halmozott fel. A Malév működését az orosz állami Vnyesekonombank (VEB) hitelezte meg, az Abramovics-féle légibirodalom bukása után, 2009 elején aztán súlyosan eladósodott cég többségi tulajdona a csőd helyett a VEB tulajdonába került. Mindeközben a magyar állam továbbra is milliárdokkal segítette ki a hozzávetőleg évi 25 milliárd mínuszt produkáló Malévot."

Hát, Zsolti, állami segítséggel, sok-sok hitellel még sokáig szállhattak volna...DE ekkora "böszmeséget" helyrehozni már nem lehetett, amit az előző kormányzat követett el... :(
Ma akadtam rá a Reporters Sans Frontiers felmérésére a sajtószabadságról a 2011/2012 évben. Ez a szervezet világviszonylatban pontozza a sajtó szabadságát minden évben. Azt nem tudom, hogy ez a kettős év mit jelent, hiszen a 2012-es év még alig kezdődött el. De nem is fontos,…..
 Most az a veszély fenyeget, hogy a balliberális oldal csalódik, letörik. Illetve emiatt elkezdi viccelődéssel, cikizéssel elütni a dolgot, szervezés, aktivizálódás, cselekvés helyett. Nem magyarázni, nem cikizni, nem kritizálni kell, nem ekézni kell, ki kell menni…..
VillonG 2012.01.21 21:04:05
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Én azt is hallottam, hogy Orbán egy titkos laboratóriumban embereket tenyészt, akiket azután ki lehet vinni ilyen tüntetésre, majd krematóriumban égeti el őket, hogy ne maradjon nyom. Sőt, ezeket a krematóriumokat később az ellenzék eltüntetésére is használni akarja. Sőt, ő akar lenni a Galaktikus Köztársaság eltiprója, és megalapítja majd a Birodalmat! :)
VillonG 2012.01.21 21:07:35
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Oh, ezt most KAPTÁTOK? Vagy már napokkal ezelőtt kitaláltátok? :D
Cohn-Bendit ma az Európa Parlamentben megtartotta a szokásos ragyogó és szenvedélyes beszédét Orbán Viktort ellen. Ragyogónak mondom, mert egyrészt kiderül a beszédből, hogy relatíve egész jól informált a magyar ügyekről. Törődik az itteni eseményekkel. Nyilvánvalóan jó…..
VillonG 2012.01.20 09:13:57
@Brendel Mátyás:

Kedves Mátyás!

Nem arról van szó, hogy szerv-e vagy sem! :) Könyörgöm, kérlek, nézd már át az "adataidat" mielőtt teljesen hülyét csinálsz magadból! Nem gondollak téged rossz gyereknek, de ha kötöd az ebet a karóhoz, hogy a Velencei Bizottság képében az EU dorgált, akkor nagy bakot lősz.... :S

Üdv
VillonG 2012.01.20 09:36:23
@citromfiu:

1. Az alkotmány sztálini. A németek is, nem átírták a vh-ig érvényben lévő alkotmányt, hanem újat írtak.

2. Az államadósság 19,9e Mrd forint volt a Bajnaiék lelépésekor, most pedig 20,9e Mrd. Igaz, növekedett, de ez a forint gyengülése miatt van, és nem 10%, hanem 5%.

3. Az alkotmányt tuti nem támadták, mert Alaptörvény :) De ha ezt elhanyagoljuk, a több témában, és az hogy kik már fontosabb. Ezekről a témákról folyamatos egyeztetés folyik, nem annyira tűnik rugalmatlannak a kormány a változtatásokban.

4. 2010-ben 3,49 millió ember fizetett adót. Nem sokkal több. És sajnos a minimálbéresek száma iszonyatosan magas.

5. Ez egy régi polémia a ballibek és a konzervatívok között. Nézd, te örülsz annak, hogy a Jobbik például a parlamentben van és a legtöbbször szólalnak fel? Utcára vitte a poltikát minden politikai párt is. De egy tüntetést máshol nem is lehet csinálni :) A demokrácia szerve továbbra is a parlament.

6. A CDS nem a gazdaság mérőszáma, legalábbis nem közvetlenül. Bajnai idején azért volt olyan alacsony, mert felvettük az IMF-hitelt. Megnyugszol, ha most megkapjuk és egy nap alatt a harmadára csökken? Szerinted ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 3x olyan jó lett a gazdaság? :)

7. Ő hozta létre????? Ezt te sem gondolod komolyan...Remélem.... :) Paramilitáris? Gondolom a Gárdára gondoslz, amit én is örülök, hogy betiltottak, de hogy félkatonai szervezet lenne az badarság. Alapból fegyvertelenek voltak. Megfélelmítésre így is alkalmas volt a megjelenésük, de ez nem jelenti azt, hogy paramilitáris egységnek kellene őket aposztrofálnod. Amúgy a legnagyobb hazugság az volt az EP-ben, hogy félnek a zsidó családok, a hajléktalanok Magyarországon, félnek az emberek az új alkotmány szellemiségétől. Nap, mint nap, ellenzéki oldalról csak gyűlöletről hallani, nem félelemről. :(
VillonG 2012.01.21 19:42:17
@anonymand:
@Brendel Mátyás:

Hát úgy látom, bennetek nem lobog a tudásiránti vágy... :) Elárulom hát a titkot:

A Velencei Bizottság az Európa Tanács szerve!

Az Európa Tanács nem az EU szerve.

Az EU szerve az Európai Unió Tanácsa!

Hagytam pár napot nektek, de hogy ennyi idő után sem jöttetek rá a megoldásra ez titeket minősít és a hozzáállásotokat!

Azt hiszem ebből a blogból ennyi elég is, tekintve a hozzáértéseteket!

Szép baloldali napfelkeltét! :)
Bármennyire is szerencsés lenne, félő, hogy a válás nem lesz békés, bármennyire is ez lenne a célszerű és hasznos. Az MSZP kiásta a csatabárdot a Demokratikus Koalíció ellen. Mesterházy Attila - talán nem is önszántából -, de történelmi hibát vétett.Pedig úgy is…..
VillonG 2011.10.26 16:23:07
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"aki nem kepes a sajat erejebol, a sajat kepessegeiben bizva iranyitani az eletet, felelosseget vallalni a donteseiert az nem teljes erteku."

Látom, nem vagy otthon a vallási kérdésekben... :)
VillonG 2011.10.26 16:34:14
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"ertem en, hogy szomoru dolog, de talan ki kellene termelni nala jobbakat..."

Nála jobb, millió van... :)

"en tamogatom azt a kapitalista, szabad piacra epulo iranyvonalat,"
"kit klellene tamogatnom, ha egyszer adopfizeto, nyelveket beszelo, jol kereso, kozmopolita, kapitalista lineralis vagyok?"

Én támogatom a kapitalista, szabad, de egyben bizonyos korlátok között szabályozott piacot, hiszen adófizető, nyelveket beszélő, jól kereső, kozmopolita liberálkonzervatív egyén vagyok. Ezért bízom jobban a Fideszben! :)
VillonG 2011.10.26 17:11:19
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"kepzeld el, amikor egy futoversenyen aki tul gyors, annak levagnak egy darabot a lababol..."

képzeld el, amikor egy futóversenyen valaki lelövi a többieket...
Várható volt, hogy valamilyen módon a Fidesz is kifejti véleményét az MSZP lehetséges szakadásával kapcsolatban. A Nézőpont Intézet egy gyors kutatással igyekszik orientálni - elsősorban az MSZP tagjait és híveit.Az intézet alapítása kapcsán idézzük a nol-t: "A Nézőpont…..
VillonG 2011.10.13 12:17:31
@nu pagagyí:

"Egy új baloldalnak alulról kell építkeznie, valahogy úgy, ahogy a Szolidaritás Mozgalom elkezdte. Egy hiteles baloldal mellett a változáshoz az is kell, hogy a Fidesz bomoljon. Ezt a túlduzzadt konglomerátumot, az erkölcs mentén lehet szétszedni. A cinikus hatalomgyakorlást szembesíteni kell a kinyilatkoztatott elvekkel.
Gyurcsánynak nem tudom, lehet-e szerepe."

Ne haragudj a kérdésért: hogyan maradhat kétség benned az első pár mondat után, hogy Gyurcsánynak lehet-e szerepe egy ilyenben? Természetesen nem. Vitatkozhatsz velem, mert én nem vagyok baloldali, de ismerve a dolgokat, amiket leírsz, és ismerve Gyurcsányt, szerintem ez nem kérdés...
VillonG 2011.10.13 12:39:55
@MCock:

Szerintem bérkommentelők nem léteznek. Agitálásnak nem tudom mit lehet itt nevezni... :)
Az, hogy Gyurcsány politikailag hulla, még lehet tényező...A roncsokat is el kell takarítani a Forma 1-es futamokon, mert zavarja a többi versenyzőt... :)
VillonG 2011.10.13 13:22:49
@pandacsökiboborján:

4. iszonyatosan jól dolgozó, ezáltal kis szabadidőkkel rendelkező egyén, mint én... :)
  Sylvester Stallone The Expendables című színes-szagos-véres akció-orgiája felvonultatja a B-filmek összes Shakespeare-i arcjátékáról hírhedt sztárját, böhöm fegyvereket és még több tesztoszteront. Aki még nem hallott volna róla - bár ezt kötve hisszük -, eláruljuk:…..
„Antifasiszta mozgalom: a fasizmus és a fasiszta veszély ellen irányuló tömegmozgalom, amely osztályhelyzetre, pártállásra, világnézetre és vallásra való tekintet nélkül egyesítette a demokratikus erőket és szervezeteket. Legfőbb hajtóereje a nemzetközi munkásosztály…..
w Kései sirató 2009.09.29 06:15:00
Öt éve ezen a napon avatták miniszterelnökké Gyurcsány Ferencet. Meg akarta változtatni Magyarországot, és ma, röpke fél évtized után elmondhatja szerénytelenség nélkül, hogy ez sikerült. Csinált valami nagyot. Nem egyedül, dehogy; ekkorát egyetlen ember semmiképpen sem tud…..
VillonG 2009.09.29 11:18:41
Khm...Néhány észrevétel:

1. Igen, Gyurcsány látta, hogy mit kell tenni! Volt is van 8 programja...Ha bemegyek a könyvtárba és kiveszem a közgáz tankönyveket ugyanezt megkapom, köszi...Csinálni valamit? Jaaa, azt neeem! :)

2. Neki köszönhetjük, hogy aki nem a baloldalra szavaz az kirekesztő, fasiszta, náci és kicsi a pöcse. Mondjuk hozzá képest minden pöcs kicsi...

3. Kádárnak is voltak jó elképzelései, mégis, talán tehetett volna Magyarország egy próbát azzal, hogy elküldi a halál faszára még időben...Lehet, h szarabb lett volna, de így csak az maradt nekünk, hogy nyáladzunk arra: "mi voltunk a legvidámabb barakk!".

4. Amúgy nagyon leszűkíted a dolgot, szerintem az egész MSZP-nek el kellene tűnnie egy kis időre a kormányrúd mellől...

5. Lehet, h ő volt KGG (a Kárpátok Gazdasági Géniusza), de a) nagyon jól titkolta b) mint ember nem bocsátom meg neki Öszödöt (de főleg, ahogy mosdatták utána, és ahogy magát mosdatta), nem bocsátom meg neki a blogolását (intellektuális guillotine), nem bocsátom meg neki a vasúti baleset utáni szereplését, nem bocsátom meg a permanens antifasiszta-mókázását (na, ki a király?), nem bocsájtom meg, hogy az egyetlen jövőképe a neafidesz volt, és ugye a 2006-os TV-vita nekem jobbosnak nem arról szólt, hogy lemosta Orbán Viktort, hanem, hogy millió nézőnek hazudott az arcába bele....

5. Nem mellesleg: soha nem kommunistáztam, de rá kellett jönnöm, hogy rosszul tettem. Én régen azt hittem, hogy azokat nevezik kommunistának, akik magát a kommunista eszmét követik. Hát egy frászt. Kommunistának lenni annyit tesz, hogy egy nagy, családi brancsba tartozni (ld. BKV, ld.Zuschlag, ld.Gyurcsány bandája, etc.). És ez a brancs iszonyat sok pénzt nyúlt le a közösből (amit utána megforgatott a "valódi" gazdaságban)...Én tudom, hogy sok emberben ott lapul a korrupció iránti vágy...Tudom, hogy sok pártban (sőt, pártok között is), vannak hasonló szövetségek...De nem ekkorák!!! :) Úgyhogy, könyörgöm, csak próbaképpen, és komolyan nem azért mert koncentrációs táborokat akarok, meg diktatúrát, meg hogy eljöjjenek a sötétség seregei, de váltsuk már le a kormányt! :)
Könnyed nyári sorozatunk (I. rész, II.rész, III. rész, 30 milliárdos hitel a BKV-nak) folytatódik tovább, a "cég" egy kimeríthetetlen aranybánya. Ráadásul a szerencse is ránk mosolygott: a BKV irányában mutatott fokozott érdeklődésünk levélírásra késztetett valakit,…..
VillonG 2009.08.27 11:23:01
@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

a megoldás az lesz, hogy a híd déli oldalán lefestenek egy 1 méteres kerékpárutat a járdából, aztán szevasz...

Én mindenesetre fekvőrendőrök helyett a Demszkyéket alkalmaznám forgalomlassítónak. Persze gyorsan cserélni kellene őket, de ahogy látom egy ideig elég lenne az anyag... :S
  A mai Nap-keltében Vona Gábor, a Jobbik elnöke azt javasolta Betlen János műsorvezetőnek, hogy költözzön Izraelbe, ha annyira foglalkoztatja a zsidókérdés. A pártelnök kijelentése kellően bunkó és rosszízű, arra mindenképpen jó, hogy egy ideig ismét a figyelem…..
 A bennem élő Bayer Zsolt horkant fel ma délután: hol a pofátlanság határa? Napokkal az esemény után ma sajtájt tartott a kormány, amin utólag kiderült: felajánlotta lemondását a Magyarok Nyilai ügyében lefoglalt felvétel miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője, amelyet…..
VillonG 2009.07.31 17:12:38
@indus:

Araqnyos vagy, de nem "mocskos kommunistáztam"...Csak így érzed! :) Amúgy értem én indus a felvetésedet, de most engem akarsz felizgatni, vagy magadat megnyugtatni? Szerintem egyik sem sikerül...Az MSZP keményen az MSZMP utódpártja (Thürmer talán a munkásőröké :)). A Fidesz nem. Ha azt hagyjuk, hogy arányaiban mennyi a volt MSZMP-s van egyikben-másikban (és nagyvonalúan elsiklunk afelett, hogy milyen pozicióban is voltak a rendszerváltás előtt) számomra akkor is szimpatikusabb egy "kiugrott" MSZMP-s. Te is tudod, hogy a többség így gondolkozik...
"A Nemzeti Nyomozó Iroda felháborítónak tartja és visszautasítja a Hír Tv sugalmazását, amely szerint a Magyarok Nyilai terrorszervezettel összefüggésben kiadott felvételeken egy más bűnügyben lefoglalt képanyag látható." - reagált a rendőrség a szombaton kirobbant…..
VillonG 2009.07.25 19:46:08
m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/07/bonyh%C3%A1di_kr%C3%A1ter2.jpg

Könyörgöm, vissza a témához!!!!!!

NÉZZÉTEK MEG A KÉPET!
VillonG 2009.07.25 19:47:26
@hastamanana: KI A FENE SZERETNE VELED MEGISMERKEDNI? :D Amúgy is valószínűleg a Gréczy Zsolt, vagy a Bolgár György vagy... :)
Magyaridióta Az igazi kérdés 2009.07.20 18:48:00
Ismét kinyilatkoztatott a Nemzetvezető, megint nagyot szólt, mint egy gyufabomba.Persze ez alkalommal is mondott marhaságokat, fél- és teljes igazságokat is, mint szokott.Az olyan arcátlanságok taglalásába most nem megyek bele, mint hogy ki ugrosztotta össze a magyart a magyarral, hogy…..
Jó hírem van, jó hírem van! Esztergomban is világvárost építenek, nem csak Budapesten! Ungarische Disneyland lesz: Mesepark! Műanyag Üveghegy, égig érő fa acél&beton kombóból, Süsü-vár, és még egy csomó minden egy fél Margit-híd árából, közpénzen. Magyar monda,…..
w A jövő elkezdődött 2009.07.02 06:00:00
A Bajnai-kormány minisztere bemutatta a MÁV új elnökét. A kormányzati kommunikáció külön hangsúlyozta, felhívta a sajtó figyelmét arra, hogy Andrási Miklós fideszes. Vasúttal eddig nem foglalkozott, de ennek jelentősége eltörpül a bulvárszenzáció mellett. Apám, egy fideszes!…..
A magyarság igazi nemzeti sportja nem a vízipóló vagy a fogathajtás, sem a férfi kard, sőt nem is a gombfocira gondolok, hanem az újságba történő Hitlerbajusz-rajzolásra. Törikönyv, Népszabadság, Nyúltenyésztők lapja, mindegy hova, csak serkedjen a pamacsbajusz. Albert azért…..
Suchmann Tamásnak ismét sikerült nagyot alkotnia, első lett a "Hogyan fogjuk rá pár idióta magánakcióját a köztársasági elnökre?" című vetélkedőn. A dunaparti cipők meggyalázása után mára hirdetett csendes demonstrációt, ahol a cipőket megtisztították, és…..
A Hírszerző elutazott Olaszliszkára, helyszíni riportot készíteni. Nagyon helyesen tette, nem lehet mindent összeszedni a hűvös budapesti irodaház 3. emeletéről... Beszélgettek Fekete Gyulával, a polgármesterrel: "-Érdeklődve olvastuk a hírt, hogy egy rendőrnek pár napja…..
Újabb aranyos kis megoldás egy problémára, köszönjük Draskovics miniszter úr! Az ombudsmani hivatal emberei elmentek és megvizsgálták, hogy megy a sora az elítélteknek a börtönökben. Nem, nem az "egésznap tévét néznek, zabálnak, meg kondiznak a mi pénzünkön" sablont…..
Az Országos Választási Bizottságban zajló roppant magas színvonalú munkáról már nyerhettünk egy röpke ízelítőt, de tegnap sikerült minden eddigi teljesítményüket alulmúlniuk... Egy magánszemély ugyanis az OVB-hez fordult, hogy a Jobbik szlogenje, a "Magyarország a…..