Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szépjuhászné

0 bejegyzést írt és 529 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós A Mason-Dixon-vonal 2023.02.01 07:35:11
Valamennyire követem a hi-fi eseményeket, vagy nem is az eseményeket, de ezt a világot, mert imponál, hogy vannak emberek, akik milliókat áldoznak a hangreprodukáló készülékekre, és mivel ezeken a készülékeken a legritkább esetekben hallgatnak verseket és rádiójátékokat, mégis a zenéről van szó.…..
fáymiklós A divat városa 2022.03.20 07:30:38
Megyek a fény városába, szoktuk mondani egymásnak viccelődve, hogy jaj, mekkora közhely, Párizs a fény városa. Ennek ellenére csak most esett le nekem, hogy a fény nem az utcai világításra vonatkozik, annál régebbi közhelyről van szó, hanem a felvilágosodásra. Úgyhogy ezentúl inkább a divat városába…..
1952. Riporterek és fotósok figyelnek egy atomrobbantást a nevadai kísérleti telep közelében ..
szépjuhászné 2022.02.07 13:01:46
@queenagi: Egy Nógrádról szóló néprajzkönyvben írnak egy faluról, ahol ha férjhez megy a leány, az anyja onnantól feketében jár. Volt egy asszony, aki 36 éves, amikor a lány férjhez megy. :(
fáymiklós Színmagány 2021.10.21 07:53:49
Szőllősy Klára ír a görög útikönyvében (Kiklász-kalandozások) egy Kitto nevű angol történészről (Humphrey Davy Findley Kitto), aki azt írja, hogy bizonyos dolgok, bizonyos szavak a görög történelemből lefordíthatatlanok, mert hiányzik a másik nyelvből a hozzájuk tartozó fogalom. Szőllősy Klára…..
fáymiklós Callas-kérdés 2021.10.11 07:41:45
A New York Times-ban időnként megkérdeznek ismert embereket, hogy ha öt percük volna arra, hogy megszerettessenek valakivel valamit, leginkább valami művészeti jelenséget, akkor mihez vagy kihez fordulnának. Mondjuk (ez volt a legutóbbi kérdés) öt perc alatt kellene megmutatni valakinek, hogy ki is…..
Köszönőviszonyban sincsenek egymással a felújítandó és a felújított házak árai, ennek ellenére kevesen korszerűsítenek, pedig a felújított, szigetelt családi házak 15 helyett átlagosan 29 százalékkal drágultak az elmúlt egy évben. Ez az arány egy fővárosi, agglomerációs, vagy éppen egy jobb Balaton…..
fáymiklós Demis, a görög 2021.09.09 06:51:23
Röhög az ember, riheg-röhög, ha végignézi ezt az 1978-as tévéfelvételt. Demis Roussos népszerűsége csúcsán, mint a világ leghíresebb görögje, szirtakit táncol Raffaella Carrával. Érdemes végignézni, mert Roussos már az elején is nagyon viccesen mozog az ezüst surranójában, de aztán a felvétel végére…..
Van amibe még a Furdancs bicskája is beletörik. A képen is látható keverőcsap kezdett a csap testének illesztéseinél gyöngyözni, majd folyni néhány hete. Amikor a dolog már tarthatatlanná vált, gondoltam, hogy az új beszerzése előtt szétszedem, hátha megoldható a probléma…..
Furdancs Blog Családi porecset 2021.01.23 09:21:35
Szentimentális szombati szösszenet. A képen a családi porecset látható. Mióta az eszemet tudom, ez volt apám porecsete, a mindenféle famunkáknál ezzel söpörte le a csiszolóport, miegymást. Ott lógott egy szögön a műhelyben a szekrény oldalán...
Zeffirelli-hét van a Metropolitanben, talán nem is az első a járvány kitörése és a színház bezárása óta. A honlapon egész héten Zeffirelli-rendezéseket lehet látni, ma Falstaffot, csütörtökön a Toscát. Igazából erről akartam beszélni, mert Zeffirelli eredeti helyszínes változatot rendezett és…..
Ez a bejegyzés egy felhívás is egyben. A Furdancs blog immár lassan 10 éve van jelen a hazai blogok világában. Voltak jobb és rosszabb időszakok is az életünkben, de azért az olvasótáborunk folyamatosan növekszik, lassan 10 ezres Facebook követőtáborral bírunk. A témáink ezalatt igencsak…..
szépjuhászné 2021.02.07 21:42:54
@BB.George: Nekünk betonba a fémtipli vált be, az egy kisebb autót is megtart és hatlapfejű csavart lehet bele tenni, dugókulccsal pedig csak kényelmesebb, mint csavarhúzóval. @Untermensch4: A mi régi téglafalunkba csemperagasztót szoktam tenni, az biztosan megtartja a tipliket.
Talán nem vagyok egyedül a tapasztalásommal, hogy egy lakás vagy pláne ház körül van egy csomó olyan tennivaló, amit a leglelkesebb fúrfarag beállítottsággal is a hátunk közepére kívánunk. Persze a munka »nemszeretem« voltának többféle oka lehet. Például van olyan eset, amikor tudjuk, hogy a…..
A győri Kisfaludy Színházban ügyelő Karácsony Szilveszter, erre szokták mondani, hogy vicces emberek lehettek a szülei, úgyhogy én nem is mondom, csak ismeretlenül is minden jót kívánok neki közelgő névnapja alkalmából. De nem is róla szeretnék beszélni, hanem erről.  Az Arena Plaza idei karácsonyi…..
A Pom-Pom-féle Bátor Tintanyúl óta tudjuk, hogy a legbátrabb ember a világon a parkőr. Ez nem is igényel több magyarázatot. Viszont azon már lehet morfondírozni egy sort, hogy vajon a mesterségek, és az ezeket űző mesterek közül vajon melyik is a király?..
A napjainkban Gyermekvasút néven üzemelő egykori Úttörővasút a szocialista rendszer egyik büszkesége volt. Ezzel is utaltak arra, hogy lám ilyesmire is telik a dolgozó nép országában, és generációkon át volt a legmenőbb csábítás az ifjú generáció számára. 1961. április 12. Úttörővasút…..
via GIPHY Azért a kijárási korlátozások és önkéntes karanténba vonulások idején azt mondani, hogy a csomag címzettje többször sem volt otthon, hát ehhez kell pofa. Az Express One futárja elvileg járt Dávidnál, de erről sem Dávid, sem a bejáratot figyelő kamera nem értesült. A csomag története elég…..
szépjuhászné 2020.04.17 15:33:04
@Opportunista mikroba: mert általában nem a kapuból hív, hanem az autóból, hogy 5 perc múlva ott van.
László nem most kezdte: már hat éve fizet a saját bankszámlájáról egy olyan villanyszámlát, ami nem az ő nevén van. Ez eddig nem is okozott gondot, ám most az Elmű rosszul állított ki egy számlát, ezért vissza kéne utalnia a befizetett pénzt. És mint kiderült, ez nem megy egyszerűen, ráadásul a…..
szépjuhászné 2020.03.11 23:57:58
@HarryKlein: Pár éve július elején egyszerre utaltuk át a júniusi, a júliusi és az augusztusi villanyszámlát. Szeptemberben elutaztunk. A fiam egyszer csak küldött egy emilt, hogy egyszerre jött levél, hogy tartozunk és 40 000 forint azzal, hogy túlfizetés.
Ilyentájban az ablakpárkányon bérelt helye van a tűzdelés előtti - utáni palántacsokroknak. Akár csoportosan, akár már egyesével sütkéreznek, megfigyelhető kétségbeesett nyújtózkodásuk a fény felé. A szabadföldön egyenletes megvilágítást kapnak, ezért a fénykövetésük kevéssé érzékelhető (kivéve…..
via GIPHY Zsófi tollkabátja úgy eresztette magából a pihéket, mintha a kabát alatt folyamatos párnacsata zajlott volna. Akinek már volt ilyen, az tudja, hogy egy-egy toll néha normális, de itt nem csak ennyiről volt szó, úgyhogy Zsófi tudatos vásárlóként visszavitte a kabátot és kérte a minőség…..
szépjuhászné 2020.02.13 23:19:42
@hátezmilegyen: A nagyi tollpárnájának anginját 60 éve száraz szappannal v. gyertyával dörzsölték át, hogy ne eressze a tollat. Ezt egy mosható holmival nem nagyon lehet megtenni.
fáymiklós Tartós anyag 2019.11.16 07:33:03
Eljött a tweed zakók szezonja, és tegnap a Kémjátszma című, jórészt Budapesten forgatott filmet játszotta a tévé. A kettőnek látszólag nincs sok köze egymáshoz, de egy pillanatnyi türelmet kérek, és mindjárt kiderül a kiderülendő, már ahogy a kémfilmekben illik. Ha megkérdezték volna valaha is…..
Van az úgy, hogy az ember egyszerűen szerelmes egy országba, sokat jár oda, aztán eljátszik a gondolattal, milyen lenne hosszabb időt ott élni. Az már ritkább, hogy sikerül a tervet megvalósítani. Irénnek és Gábornak sikerült, így aztán nemrég érkeztek csak haza egy fél év után Krétáról, de a…..
szépjuhászné 2019.11.03 21:28:03
@Golf2: Rengetegen vannak! Mi 10 éve járunk Krétára, sok tapló orosszal találkoztunk, de vannak normálisak is, mint minden nációban. :)
Görögországról alighanem sok minden eszébe jut az embernek, kezdve a tengertől az ókori kultúrán át a gazdasági válságig. Vajon mi az, amit egy határátkelőnek az ország (ezen belül is esetünkben Leszbosz szigete) taníthat? Sok mindent az élet élvezetétől a közlekedés sajátos értelmezésén át egészen…..
szépjuhászné 2019.11.03 21:27:58
@röf: Kevés ilyen ostoba, szemellenzős, leegyszerűsítő kommentet olvastam mostanában.
  Feneketlen panaszarchívumunkból előkeveredett egy nyár eleji eset, amit - mivel elég vérlázítóan hangzik, a honlap él, az árak sem változtak rajta - úgy döntöttünk, kitesszük. Egyúttal szeretnénk jelezni a repteritransfer.hu-nak, hogy nem azt hívják dinamikus árképzésnek, amit csinált, ha esetleg…..
szépjuhászné 2019.10.19 20:18:46
@ekat: Pontosan! Évek óta így járunk, nekünk kb. egy taxiút árába szokott kerülni. Nem beszélve a kijövetelnél való tökölődésről.
Egyszerűen szuperzseniális. A folyós, fűszeres sajt, a belemártogatott friss bagett és az enyhén édes, sült paradicsom valami hihetetlenül finom triót alkot. Simán megállja a helyét egy grill partyn, vagy - ha borúsabbra fordul az idő - akkor nagyon jó lélekmelegítő fogás lehet. Nekem kicsit olyan,…..