Regisztráció Blogot indítok
Adatok
levike999

1 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször megkapjuk, hogy a kormányellenes kül- vagy belföldi vélemények tulajdonképpen az országot támadják. Ugyanezt a logikát propagálja a kormány erejét az ország erejévé stilizáló enyhén militáns propaganda. Mindkettő nyilvánvaló hazugság. Magyarország ereje, ha…..
levike999 2013.01.02 16:41:13
@Megfigyelo: "Nem kellett volna elvállalnia a báb szerepét."

Még egyszer leírom: ezeket tudta megtenni, mert nem vonult vissza:

leváltotta Sztójay-t,
leállította a deportálásokat,
kiküldte a titkos békedelegációt Moszkvába,
megszervezte a kiugrási kísérletet.

Mindezek közül csak a második pontnak lett pozitív eredménye Magyarországra nézve, de ha sikerült volna a kiugrás, akkor ma nem lennénk Hitler utolsó csatlósa, és lehet, hogy nagyobb lenne az ország.
levike999 2013.01.02 17:15:54
@Megfigyelo: "Ha Horthy 1944. március 19-én lemond, azzal nagy szolgálatot tett volna az országnak."

De miért? Egy konkrétumot írj már?

A bulgár fronttal kapcsolatban igazad van, csak az egyszerűség kedvéért írtam. A kárpátaljai deportálások valóban fekete része a magyar történelemnek, de valójában - eredetileg - nem magyar állampolgárok visszatoloncolása volt, nem deportálás. És akkor még nem lehetett tudni a haláltáborokról.

"fegyverszünetet kértem" - "fegyverszünetet kötöttem"

Szerintem ez nem lényeges.
levike999 2013.01.02 18:07:22
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Bulgária 1943-ben mondott nemet Hitlernek a zsidók deportálására, 1 évvel a magyar deportálások előtt, akkor amikor a németek jóval erősebbek voltak?"

Ugyanekkor pontosan ugyanezt tette Magyarország is. Pontosabban Hitler folyamatosan követelte a deportálásokat, amiket Horthy megtagadott. Még egyszer hangsúlyozom, hogy a deportálások Magyarország német megszállása után kezdődtek. Tudtommal Bulgáriát nem szállták meg.
68-ban sokan mondtak mindenfélét. Beszéltek a szabadságról, szabad szerelemről, jogokról, voltak nagy-nagy tüntetések, erőszak is volt valamennyi, ezekről ma is hallani. Kevesebbet hallani megvalósított álmokról.  Pedig volt ilyen is. Sőt, egy utópia is testet öltött.…..
levike999 2012.11.22 11:51:34
@Zabaalint: "Ugyanis teljesen más kategória, ha azt mondod, nem kell szökőkút, és szerinted felesleges, mint a lopás."

Éppen az a lényeg, hogy olyan projektek is futnak, amikre nincs szükség. Ilyenkor nem csak a rárakott korrupciós százalékot lopják el, hanem az egészet, hiszen nincs semmi haszna. Ez a módszer lényegesen különbözik attól, ahogy még annak idején a Torgyánék loptak. Ők csak a korrupciós százalékukat tették rá az amúgy hasznos projektre.
levike999 2012.11.22 13:57:23
@Zabaalint: "Jó, de ki ítéli meg, hogy mi a hasznos, mi a nem?"

Pl. maga a projekt kitalálója sem ítéli hasznosnak, csak a következő lehetőségnek, ahol lophat.

"akik tényleg azt hiszi, hogy abban a bizonyos 8 évben fletóhóz meg megyóhoz és a bandájához került az az összeg"

Nyilván nem lehet mindent ellopni. De a mértéke nagyon is lényeges. És Magyarországon messze túllépték a határvonalat. Egyébként sem az első vonalbeli politikusokhoz kerül a pénz, hanem a köréjük gyűlő második vonalhoz.

A Megyó osztogatása pedig ugyanolyan bűn, mint a korrupció, hiszen ugyanolyan káros. És igen, a magyarok annyira ostobák, hogy az egészen elképesztő!
levike999 2012.11.22 14:54:53
@mbemba: Mi az a vincent?
Folyamatosan követem az iWiW látogatói számának az alakulását - a valamikor népszerű oldal egyre jobban csúszik lefelé, és érdekel ezen változás sebessége, és esetleges megállíthatósága. Miközben úgy tűnt a nyár elejéig, a lecsúszás megállítható, sajnos mára…..
-    Van apród Jancsi bácsi? -    De valami jót rakjál, és három-ketteset hozzál a rizlingből! Jó meleg volt egész héten, locsoltunk is sokat. Te, ez micsoda? -    Matyi és a Hegedűs. -    Ilyeneket hallgattok? Ez van előirányozva a Jobbikban? De csak…..
levike999 2012.06.27 11:55:31
@GépBalta: "létezik egy Irónia nevű oszág"
Csak ne úgy ironizáljon, mint egy tíz éves!
A brit NME zenei lap idén lett 60 éves, amit egy olyan listával ünnepelnek, ahol összeszedték az újság indulásától készült legjobb dalokat. A 20-as listán mindössze két zenekar szerepel egynél több számmal, ők pedig a nyáron Budapestre is ellátogató Stone Roses illetve a Beach…..
levike999 2012.06.25 11:27:34
Bár alapvetően nem jellemző ránk a tematizálás, ezen a héten napon rendesen meg fogunk emlékezni arról a Nagy Magyar Tragédiáról, ami 1920. június 4., 16:32 óta nyomasztja hazánkfiainak egyre csökkenő, ám még mindig kimutatható számát, ha már a Történelmi Egyházak, köztük…..
Európa egyik legfigyelemreméltóbb teljesítménye a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben következett be: amikor amatőr és hivatásos gyűlölködők e jelenségről beszélnek, szinte kivétel nélkül, múlt időben mondják: a németek elkövették a holokausztot. Európa a…..
levike999 2012.05.23 15:28:33
No ez a cikk pontosan ugyanazt csinálja, mint amit a benne említett ellentétes hangvételű cikkek: féligazságokra épít, és koncepciózus. Most csak például a deportálásokról szóló részt kiemelve: nem csak az a kérdés, hogy tudott-e a deportálásokról, hanem hogy tudott-e a haláltáborokról. A Kamenyec-Podolszkijba kitoloncolt zsidók ügye azért nem releváns, mert a németek alapvetően kétféle módszerrel irtották a zsidókat: pogromokkal és haláltáborokban. Az előbbiek ismerete nem feltételezi, hogy az elvileg munkatábornak mondott haláltáborokról is ismert lett volna ez az információ. A deportálásokat a bulgár és román front összeomlása miatt tudta leállítani, addig csak egy báb volt. Ekkor viszont újra emancipálta magát. Mindezt azután tette meg, hogy a kezébe került az ún. Auswitz-levél. Másrészt kiküldte Moszkvába a Faraghó-féle békeküldöttséget, leváltotta a Sztóyai-kormányt, és megszervezte a kiugrást. Ha Magyarország német megszállásakor lemondott volna, mindezt nem tudta volna megtenni. Az igazi államférfi - még ha rá ez a kifejezés erős túlzás is -, akkor sem mond le, amikor csak egy báb marad!

A cikk úgy csinál, mintha a Horthy-rendszer minden bűne kizárólag Horthy bűne lett volna. Mintha nem lett volna egy csomó különböző politikai erő, amik egymással harcoltak. Többek között a kiugrás is ezért nem sikerült!

És hogy - annak ellenére, hogy Horthy is követett el bűnöket -, miért van szükség Horthy szerepének újragondolására? Mert az előző rendszer által elénk állított kép róla jobban különbözik a valóságtól, mint a most elénk állítani próbált. És az emberek többsége még az átkosban tanulta a történelmet. Jellemző példa: egy haver megkérdezte: "Miért, Horthy náci volt, nem?"
Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament…..
  A magyar kormány nem akarja végrehajtani a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét, miszerint kártérítés jár a vörös csillag viselése miatt elítélt munkáspárti politikusnak és ahhoz is ragaszkodik, hogy a kommunista diktatúra jelképeinek…..
levike999 2012.04.23 17:55:54
@nemecsek ernő áruló:
"Tiltassátok be a Heinekent is, mert a köcsög nem szégyelli 170 éve használni a vörös csillagot a minőség egyezményes jelölésére.

Ha pedig egy hindu vallási összejövetelre használnátok a svasztikát, senkinek egy szava nem lenne. Persze hogy ti nem bírnátok ki karlendítés nélkül, az más dolog."

A jelkép használatát sosem a környezetéből kiragadva kell vizsgálni. A Heineken nyilván nem a kommunizmust szeretné propagálni, tehát használhatják.

A hinduk a tükörképét használják a horogkeresztnek, de ha a nácik horogkeresztjét használnák, akkor se lenne semmi különös a Heinekenhez hasonlóan.

Kiváncsi lennék arra is, hogy a karlendítős beszólásod kinek szólt? Nem szokás csak úgy beleüvölteni egy sértést a vakvilágba!
A Kolin a napokban kétszer is fellépett a dán LSD On CIA-vel itthon, egyszer az A38-on, egyszer pedig Pécsen. Utóbbi koncertjét viszont kénytelen volt az ötödik szám után abbahagyni a csapat, mivel Linczényi Márk énekest a színpadon annyira megütötték, hogy le kellett állniuk. Az…..
Immár 10 hónapja az SZDSZ nélkül tengetjük napjainkat, érdemes számba venni azokat a pontokat, miért is jó ez nekünk, és miért nem sajnáljuk egyáltalán, hogy a történelem egy olyan helyére kerültek, ami igazán méltó hozzájuk. 1., A rendszerváltás elárulása. A 80-as évek…..
Másfél hete sógorom öngyilkosságot kísérelt meg! Az ok, hogy az üzlettársa kölcsönkérte a pénzét, és nem adta vissza. Szegényben valami elszakadhatott, mivel teljesen máshogy látta a helyzetet, mint ami a valóság, hiszen a dolog pénzügyi része kezelhető lenne: nem döntötte…..
Drámaibb lett volna a cím, ha megtoldom egy "elveszett titkai"-val, de mivel ezek nem titkok, és legkevésbé elveszettek, csak éppen keveseknek áll össze a fejében, hagyjuk a szenzációhajhászást. A lentieket vagy tucatszor megírtam már kommentben, de többször már nem, csak…..
Nem friss a sztori, hiszen már lassan két hete, pont újév napján jelent meg a Washington Postban Schiff András levele. Ha megengedik, eltekintek mind az obligát jobbos felhorkanástól, mind az elégedett balos egyetértéstől. Csak a levél szövegével, annak is középső bekezdésével…..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
levike999 2010.11.24 18:13:09
@Kartal (fekete mellényben): "Úgyis azt csinálnak amit akarnak, hiába anyázunk."

Nem anyázni kell, hanem nem kell őket megválasztani! Meg a másik oldalt se! De ti magyarok, olyanok vagytok, mint a birkák! Ha éppen az egyiket nem szeretitek, akkor megválasztjátok a másikat. Ha az se ok, akkor megint az egyiket!
Nem is lehet kérdéses, hogy Erdély Romániához csatolását nem lehet a magyar Nemzeti Színházban megünnepelni. Egy kiemelten fontos közintézmény vezetőjének Alföldi alkalmatlan. (Fotó: Wiki) Felháborodást váltott ki, hogy Alföldi Róbert hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti…..
levike999 2010.11.22 10:07:25
@Walter Melone: "A Sándor palota jobb hely lenne neki nem? Mégis csak az államiság szimbóluma, nem a törvényhozásé. "

Ez szőrszálhasogatás! Talán csak nem az a baj, hogy a FIDESZ vitte oda?
levike999 2010.11.22 10:19:32
@b0lha: "de ha ezen nem vagyunk kepesek tultenni magunkat, akkor nem varhatjuk el ettol az orszagtol, h akar 1 nanometert is haladjon elore."

Kár, hogy semmit sem indokoltál meg! Most én sem fogok, csak megjegyzem, hogy ha egy országban erős a nemzeti érzés, akkor az konkrét gazdasági eredményt hoz!
Vajon mi történt az Alien 5-tel? Jó kérdés, bár kár lenne tagadni a nyilvánvalót: valahol a Jean-Pierre Jeunet-féle Feltámad a Halál tehető felelőssé azért, hogy a széria jó időre jégre került, s 13 évet kellett várnunk arra, hogy egyáltalán felvetődjön egy új…..
Modorosblog A Magyarkodó 2010.09.27 06:00:00
Szilva, körte, cseresznyeÉljen a Haza - Egészségünkre!/Kárpátia - Pálinka/ -Nézd meg Imikém, ez a szomszéd gyerek, akiről beszéltem. Ott megy. Ilyen árpádsávos, nyilas nagymagyar, tudod. Onnan tudom, hogy a múltkor kiakasztott egy koronás címeres magyar címert az ablakába,…..
w A kurvára nemzeti oldal 2009.08.11 05:50:00
Volt valamikor, a békeidőkben – a 2009-es EP-választás előtt – ez a meghitt hülyeség, hogy nemzeti oldal. A jobb-bal dichotómia fideszes feloldása: mi vagyunk a nemzetiek, a többiek meg, khm, azok valami mások, vérmérséklettől függően. Globalisták, internacionalisták a…..
w Két pogány közt 2009.06.09 23:00:00
EP-választás, IV. rész - Fidesz A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP…..
w Kísértet járja be 2009.01.08 07:30:00
Konzervatív fordulat! Megijedtél, mi? Ez most a menő para, ettől kell beszarni. Halloweenre konzinak fognak öltözni a gyerekek, sétapálcával és jelentős megtakarításokkal mennek rémisztgetni. Konzervatív fordulattól tart Gyurcsány Ferenc, és vészcseng a Népszabadságban. Féltve…..
Végre itt a lehetőség! Az eddig elnyomott perpetuum mobile szakértők bátran előbújhatnak. Megtört a jég, szabad a pálya, nem kell tovább bujdosni, nem kell a TUDÁST tovább titkolni. Előszedhetitek az évek óta polcon porosodó, eltitkolt, de működő készülékeiteket, mert megnyílt a lehetőség, hogy…..