Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Darqo

3482 bejegyzést írt és 219 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az életünk során mindannyian szembesülünk kihívásokkal és nehézségekkel, mindig csak az a kérdés, hogy mikor, nem az, hogy megtörténik-e. Az is fontos kérdés, hogy mennyire vagyunk felvértezve érzelmileg, lelkileg és pszichésen ezekre a dolgokra, ezért elengedhetetlenül szükséges, hogy megismerjük…..
Sokszínű témákkal várunk titeket októberben, kanalakat, különleges japán csészéket, reggeliző szettet, mécsestartó/párologtatót és figurás kínáló tálat készítehettek nálunk. A képen egy kis ízelítőt láthattok arról, hogy milyen jópofa és különleges tárgyakról is van szó. (A képek csak…..
Ősszel minden hónapban, minden hétvégén lesznek programjaink a Manzárd Showroomban (1093 Budapest, Ráday utca 55.). Ezek az alkalmak nemcsak arról szólnak, hogy megtanulj valami újat, hanem arról is, hogy élvezd az alkotói folyamatot sőt fejleszd a kézügyességedet, a formaérzékelő képességedet.…..
Egy érdekes és különleges művészet terápiás programra invitálunk téged. A program lényege a szimbólumok alkalmazása és hatásai, melyek elősegíthetik a lelki egyensúlyod kialakítását és/vagy megtartását...
Ha a kezedben tartasz egy csészét, amit saját magad készítettél, az bizony különleges érzéssel tölt el. Mi pedig segítünk abban, hogy minél szebb és egyedibb bögréid legyenek! A kerámiafoglalkozásunkon nem csak a technikákat sajátíthatod el, hanem a kreativitásodnak is szárnyakat adhatsz. Gyere el…..
Ismét egy csodálatos kreatív héten vagyunk túl, alkotással indítani az új évet olyan energiával tölt fel minket és láthatóan a vendégeinket is, amelyet kár lett volna kihagyni. Szavak helyett jöjjenek a héten készült képek a szebbnél szebb akvarell és akril festményekről...
Az elmúlt hónapokban gyakorolt, közéleti események iránya helyett a saját életemre és jövőmre való fókuszálás stratégiája beválni látszik, sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, több energiám van olyan dolgokat csinálni, amik előre visznek az életben. Igaz, ennek mellékhatása, hogy mikor…..
Hiánypótló és az egészség szempontjából elengedhetetlenül hasznos könyv jelent meg a közelmúltban a Figura Könyvkiadó jóvoltából. A téma a pénisz, de nem csak a férfiak számára lehet érdekes a nemiszervükről szóló könyv, hiszen olyan részletességgel és olyan érdekesen elemzi a témát, amelynek…..
Karácsony előtt remek programokkal várunk titeket: készíthettek a műhelyünkben karácsonyfadíszt, bögrét, és lesz műhelyvásár is, ahol 1 napig kedvezményesen juthattok hozzá az általunk készített egyedi tárgyakhoz. Sőt, ha ezek közül bármelyik programra ellátogatsz, egy apró ajándékkal is meglepünk…..
Gyere velünk a téli alkotótáborunkba a Bakonyba. Újra megszervezzük ezt az egy hetes alkotói programot, amit sok extrával megtűzdeltünk, hogy jól induljon a 2023-as év. Nem könnyű időszakot élünk, de hisszük, hogy az alkotás és a közösségépítés hozzátesz ahhoz, hogy jobban érezd magad, ki tudj…..
A közelmúltban meghirdett program sorozatunkban, amelyben hazánk különböző tájait próbáljuk az akvarellfestés játékos és mindig lenyűgöző technikájával megörökíteni, immár a második állomásához érkezik...
A kerámia szakma kiemelkedő szakembereinek, Szabó Katának és Szili Ferinek, valamint Antal "Baantal" Balázs művész, designernek segítségével, sok vendéggel közösen egy csodálatos, rakuzós hétvégén vagyunk túl. A két napos esemény fárasztó volt, de édes fáradtságról van szó, mert nagyon sok gyönyörű…..
Hosszú egyeztetés után újra van raku égetési időpontunk. Szeretnénk nektek virtuálisan bemutatni Szabó Kata és Szili Feri keramikus művészeket (a kép bal oldalán állnak), ők fogják nekünk a szakmai hátteret biztosítani ismét ezen az alkalmon. Mindketten rakuspecialisták...
A közelmúltban meghirdettünk egy új programsorozatot, amelyben kis hazánk különböző tájait próbáljuk az akvarellfestés játékos és mindig lenyűgöző technikájával megörökíteni. Első alkalmunkon Mátraalmást és környékét lehetett ceruzákkal és ecsetekkel papírra vinni, a programon résztvevők pedig…..
A badacsonytomaji Rozi Panzióban megtartott idei nyári alkotótáborunk elképesztően kreatív, jó hangulattal, sok nevetéssel és meglepő mennyiségű energiával teli hetet adott nekünk július közepén. Hálás köszönettel tartozunk a csodálatos vendégeinknek, akik bizalmat szavaztak nekünk, és természetesen…..
A koronavírus gyakorlatilag majdnem mindent idézőjelek közé szorított, amit a világról és benne önmagunkról gondoltunk, legalábbis nálam ez történt. A hatásait sokan sokféleképpen elemezték és fogják elemezni a következő években, évtizedekben, mint ahogy a jövőben várható különböző kisebb-nagyobb…..
Egy újabb alkotói programot szervezünk. Ezúttal egy egyhetes intenzív, az akvarellfestés és a rajzi alapok alkalmazásával megfűszerezett sorozatot, ami ugyanakkor kikapcsolódásra is lehetőséget ad. Az inspiráló balatoni közeg pedig a legjobb hely arra, hogy festészeti és rajztechnikai trükkökbe…..
Iszonyatosan nehéz a világban és idehaza tapasztalható történések hatására bármiféle értelmet keresni úgy általában bármiben. Nincs értelme, mert az, ami vagyok, az, amit gondolok a világról, az itthon sajnos az ufó kategóriába sorol. Lehet beszélni a kevesebbek összekapaszkodásának fontosságáról,…..
Manzárd Café Raku égetés 2022 2022.06.09 15:29:48
Gyere el a Manzárd Café Művészeti Egyesület különleges szabadtéri kerámia égető workshopjára. Alkoss szabadon nálunk, készíts 4-5 db kerámiatárgyat, hogy aztán kedvedre színezhesd őket mindenféle raku mázzal. A workshop alatt minden szakmai segítséget megadunk Neked, hogy könnyebben alkothass, az…..
Azt gondoltuk, hogy legjobb dolgok közé tartozik úgy indítani az évet, hogy pihenünk, jókat eszünk és iszunk, miközben csak az alkotással foglalkozunk, az élet pedig visszaigazolta számunkra és vendégeink számára is ennek igazát a téli festőtáborunkban...
Hogyan tudnánk megérteni mást, ha még önmagunkat sem értjük? A többség nem hajlandó arra, hogy szembenézzen magával, pedig ez az egyedüli megoldás, ha a többi embert és úgy általában az élet, a világ működését érteni szeretnénk...
Gyerekként azt hittem, hogy ha majd felnőtt leszek és nem kell már tanulnom, akkor boldog leszek, de ahogy telnek az évek inkább az a tapasztalatom, hogy egyre fontosabbá válik a kényszermentes, folyamatos fejlődés még abban az esetben is, ha néha azt érzem, hogy elegendő a tudásom, sőt akkor menjek…..
A Scolar Kiadó kínálatában filozófikusabb, filozofálgatósabb könyvek keltették fel a figyelmemet, a zseniális Paradoxonok - 100 filozófiai paradoxon Akhilleusztól Zénónig című könyv például elképesztő gondolatkísérleteivel mozgatta meg a fantáziámat, az érzelmeimet és a lelkivilágomat...
Bár régóta készítek könyvajánlókat a blogra, még sosem láttam annyira élesen mint most, hogy ezeken a könyveken keresztül önmagamat keresem, valójában nem a világot, hanem magamat szeretném egyre jobban megismerni, és azért tudom őszinte lelkesedéssel ajánlani nektek, mert mindegyik közelebb vitt…..
Hamarosan itt az új év, ami a változtatással kapcsolatos fogadalmaink sűrűsödésének, később pedig elcsitulásának időszaka is egyben, de olyan jó volna, ha ezúttal végre tényleg betartanánk azokat a dolgokat, amiket megfogadunk. Többször hangsúlyoztam már a blogon, hogy szerintem mennyire fontos…..