Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrssolis

6 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre! Valaki odamerészkedett az óriáskagylóhoz. Ráadásul az én példámon felbuzdulva! És medvehagymát töltött bele. (Itt jegyzem meg, hogy alig 3 hete írtam arról, hogy miért nem lehet a zöldségesnél medvehagymát kapni, és tegnap mit látok? Medvehagymát a CBA…..
Hadd kínozzam magam: Bevégeztetett. Eddig kerestük-kutattuk, néha magunk is elhittük, hogy belekotnyeleskedünk, hogy a megfelelő prímszámú trombitaszó után következzen a második eljövetel, hát most itt van. Az új magyar konyha, csúfnevén nouvelle cuisine hongroise itt van…..
Például Albert monacói herceg nem. Pedig kurvára meg akarta, legalábbis ez derül ki Havas Henrik új könyvéből, mely Molnár "semmiheznemértek" Anikó személyes, önéletrajzi vallomása a fiatalkoráról. Mese habbal, a Tanár úr tollából. Mikor anno elkészült a könyv…..
Luxusblog Egy elérhető luxusvacsi 2008.11.27 14:06:57
A tegnapi vacsora készítése közben eszembe jutott, hogy ezt meg kellene osztanom itt a blogon, mert tipikus példája annak, hogyan lehet otthon gyorsan, egyszerűen egy megfizethető luxusvacsit készíteni. A férjem imádja, egészséges és könnyű. TonhaltatárA tonhaltatárnak annyi…..
Luxusblog Kultúrhét 2. 2008.11.27 13:52:43
A heti második színházi előadásunk is megvolt kedden, Mrozek Szerződés című darabját láttuk a Játékszínben, Huszti Péter és Nemcsák Károly előadásában. Kicsit féltem előzetesen, mert - bár már jónéhány színdarabban láttam remekül játszani - Nemcsák esetében nehezen…..
Luxusblog Kultúrhét 2008.11.25 16:06:00
A héten tobzódunk a kultúrában, nem szándékosan, de valahogy nem figyeltem oda kellően, mikor színházjegyeket vettem, így hétfőn, kedden és csütörtökön is kultúrestünk lesz.A tegnapi nyitánya a hétnek sajnos nem sikerült túl jól, az Abigélt láttuk az Operettben,…..
Luxusblog Szépkilátás 2008.11.24 14:23:00
Tegnap délután, egy csendes vasárnap méltó lezárásaként beültünk a Szépkilátás cukrászdába. Ez a Szamos Sváb-hegyi bázisa, ahol nyáron a terasz olyan funkciót tölt be, mint jobb városok főterén a piac: az ember leül egy kávéra, és sorra érkeznek az ismerősök, akikkel…..
Ma nagyon kedvemre valóan alakult a napom: egész nap teniszeztem. Ez egy olyan kis luxus, amit nagyon élvezek. A tenisz révén igazán különleges emberekkel ismerkedtem meg, többek között a férjemmel is. Amikor egyedülálló barátnőim panaszkodnak, hogy sehol nem találnak…..
Luxusblog Luxusélet születik 2008.11.21 22:16:00
Kedves Olvasók!Lássuk, miről is fog szólni ez a blog! Szeretném megosztani Veletek, hogy hogyan sikerül az átlagosnál valamivel jobb, de nem extrém módon magas jövedelemből irígylésreméltóan magas színvonalú életet élnünk a férjemmel. A nickem, amit itt használok mrssolis, ami…..
Nagyon sok félrefordítást küldtetek be, ezek közül következik most egy válogatás:Tob:Az egyik hátborzolós félrefordítás sok filmben, és pl. a Jóbarátok/Friends sorozatban a pathetic. Ami magyarul szánalmast jelent. De mindig patetikusnak fordítják, ami egészen más jelentéssel…..
A vájtabb orrú alkoholistáknak talán nem kell külön bemutatni Vesztergombi Józsefet. A kevésbé vájtak pedig jó eséllyel keverik össze testvérével, Vesztergombi Ferenccel, aki immáron Csaba fiával közösen tapossa a szekszárdi borászok ösvényét. Pedig József és Ferenc sokáig…..
hogyvolt House 3x24 - Emberi hiba 2008.05.15 09:06:00
Elérkeztünk a 3. évad záró epizódjához, el is morzsoltam egy könnycseppet. A hetibeteg nem éppen szokványos módon érkezik most House-hoz. Egy házaspár egészen Kubából jött New Jersey-be, először motorcsónakkal, majd evezővel, az utolsó métereken már úszva, majd helikopteres…..
hogyvolt House 3x17 - Magzatpóz 2008.03.27 10:19:00
Ezen a héten Dr. Gregory House szerepében Dr. Lisa Cuddyt láthatjuk, aki zavarbaejtően pontos alakítással hozza a címszereplőt. A hetibeteg pedig egy fotós, és így egy zseniális húzással elérik azt, hogy ebben a részben kicsit más fényben lássuk a szereplőket, valahogy úgy,…..
hogyvolt House 3x15 - Fél-nóta 2008.03.13 05:50:00
Ez az az epizód, aminek a hogyvoltjában megpróbálkoztam pár képregénybuborékkal, mert ihletem volt, doktorunk pedig még House-mércével mérve is irdatlan köcsögségre vetemedik. De olyanra, hogy még én, az elszánt rajongó is fennhangon szidtam úgy a 40. perc környékén. Nem is…..
Zseniális vizuális elemekkel nyit az epizód: a kórház gusztustalan mennyiségű karácsonyi giccsben fürdik, többek közt egy akkora Betlehem van a hallban, amibe csövesek simán beköltöznének és még bulizni is lenne helyük benne, minden négyzetcentiméteren karácsonyi dekor…..
Ian felesége, Jane egy hét alatt a proszektúrától a ravatalozóig jutott. Az ön- és Murphy-ismeretből egyes Susan feltűnésmentesre tervezi részvételét a búcsúztatáson. Ennek kivitelezési esélye őt ismerve nulla. A decens ruhához álcázási célokból viselt rejtősapka-szemüveg…..
A Művelt Alkoholista Baráti Áron 2007.12.04 07:18:00
Derűre derű. Instant klasszikusok alkalmi áron. Újra itt van a kényes Hemina hiperaktív kisöccse, a reduktív iskola bezzeggyereke, egyúttal kedvenc újborom. A Degenfeld-szamorodnival pedig Tokaj és a manna egyszerre jön házhoz. Nem hiszem, hogy akad a világnak sarka, ahol ennyi…..
Olyan jól sikerült tavaly év bortermelőjét választanunk, hogy nekifutunk újra. Korábban kezdjük, mint akkor, lezavarjuk az egészet karácsonyig. Természetesen nem mi emeljük piedesztálra az arra érdemeseket, hanem nyájas olvasóink. Önök dönthetik el tehát, hogy ki tette a…..
mrssolis 2007.11.26 15:57:42