Regisztráció Blogot indítok
Adatok
demisec

8 bejegyzést írt és 591 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Náthás Fülöp mesél nekünk arról, hogy került kapcsolatba a rádióbarát popzenékkel, tánczenékkel. 4:00 körül különösen epic, amikor a jó Kerry Kingről anekdotázgat:   ..
Szeretjük a hajót. Mindenki tudja, hogy Európa egyik legjobb szórakozóhelye, ráadásul itthon verhetetlen hangosításban és a marginálisabb, de annál fontosabb zenész-egyéniségek fölvonultatásában. Scott Kellyt bizonyára a legtöbb olvasónak nem kell bemutatni. A börtönviselt…..
Pár héttel ezelőtt mutatták be a Robotban a hazai metalreménység, az Apey and the Pea brigádjának új videoklipjét, mely az ugyancsak sokat magasztalt, nagy sikerű Devils Nectar (2013) lemezük nyitódalára készült. Talán nem mondok újat azzal, hogy Api a honi metálszíntér talán…..
Nem ismertem korábban a Grizzlyt, de mivel csípem a medvéket is és szerintem is nehézsúlyú metált hallgat az összes, ezért régóta kíváncsi voltam rájuk. Mázsás zenét vártam, már csak Knapp Oszkár figurája miatt is. Őt már az Insane-ből, Wrong Side of the Wallból…..
Tegnap az első poszttal elindult blogunk, ahol koncerteket, lemezeket vagy épp csak dalokat, videókat fogunk mustrázgatni kedvünk szerint. Hogy valami súlya is legyen a fricskáknak és az elpuffogtatott szentenciáknak, ezért 10-es számrendszerben értékelnénk az adott zenei produktumot,…..
  „I don't want you to look at me while I'm shedding skin. I can't afford for you to see what's in. I'd rather shoot myself than have you watch me. I feel you'd steal my skin to try and wear me.”   Márciusban volt húsz esztendeje, hogy megjelent minden idők egyik legnagyobb hatású…..
Teszt üzemmód. Áprilisban viszont könyörtelen kritikák jönnek ;D..
Szeretjük a zenét. A kiforrott, érett kemény zenét meg még jobban is. Műkedvelők vagyunk, akik ugyan zenélgetnek/zenélgettek, de annyira szeretjük megélni a különféle impulzusokat, hogy elkezdtük rögzíteni ezeket a zenei behatásokat a közös sörözéseken kívül is. Van…..
A Borrajongó Állandó oldalaink 2013.11.05 06:00:00
Ahogy a bevermelt krumpli legalsó zsákjából is nagyon nehéz mintát venni, a blog régebbi cikkeit is felettébb nagy erőfeszítés megtalálni. A blog műfaj már csak ilyen. Az aktuális poszt az előző feje tetején áll és erőszakosan nyomja azt lefelé. Igaz, a cikkek…..
Egy ideje már érzem, feltételezem a kedves olvasók is érzik, hogy mostanság a blog megtöltése tartalommal egyre inkább fáradtságosnak bizonyul. A részemről legalábbis. Ne aggódjanak, jó egészségnek örvendek, kóstolok is rendesen, a borok világa még mindig sok izgalmat tartogat részemre, ugyanakkor a…..
demisec 2013.10.07 15:06:02
Folytatódik sokat emlegetett és rajongott Klaus-barátunk tesztelgetése, ezúttal abszolút csakis műfajon belül, azaz Iszonyat-Riesling kóstolónk kivonata következik. :) A koncepció nem bonyolult, veszünk egy csokor száraz rieslinget, németet, osztrákot vegyesen, ami a lényeg, hogy valamennyi a…..
A Borrajongó Szentesi mátrixban 2013.07.03 06:00:00
Megünneplendő Szentesi Jóskát, a borászok borászát, meg azt, hogy csak úgy van és ontja magából a tabudöntögető borokat, egy igazán rendhagyó kóstolóra került sor. Egy baráti társaság gyűjteményének és a pincében „elásott” készleteknek hála ezúttal nem csak horizontálisan, de vertikálisan is éles…..
Többször szóvá tettem már, hogy nem vagyok épp nagy rajongója a fajtának, de időről időre természetesen kötelező kör a klubban a témát ápolgatni. Idei sorunk összeállításának terhét ezúttal egyik törzstagunk és rendszeres hozzászólónk szegediszomelijé vállalta magára, köszönet néki ezúton is...
demisec 2013.07.01 09:48:41
Pár héttel ezelőtti hazalátogatásom alkalmával szolnoki barátaim is szerveztek számomra egy nagyon érdekes kóstolót. Tíz év körüli magyar vörösborok kerültek a poharakba, mindenfelől válogatva. Nem titok, ezeket 7-8 évvel ezelőtt nagyon szerettük és izgalmasnak ígérkezett visszakóstolni őket ennyi…..
Ismét eltelt egy év és megint sor került az egyik legpatinásabb Tokaji birtok, a Királyudvar évjárat bemutatójára. Tavaly már leírtam, miért is nagyszerű dolog az, ha egy magát komolynak tekintő termelő egy fókuszált és informatív évjárat-értékelést és borbemutatót…..
demisec 2013.06.26 14:42:09
@akov: Egesz őszintén: nem abból indulok ki soha, hogy egy tulajdonos mit mond a borokról (de abban pl osztom Hwang úr véleményét, hogy a kostolas élménye többet mond ezer szónál vagy analitikai adatnál).
De a lényeg: nem tudom neked megmondani, mennyi pont levonás jár egy 2009/2012-és édes (!) bor oxidalt hangulataert, de nekem nem pannon klasszis, az tuti. Mondom, jelenleg az etalon 8-ashoz tudom mérni a lapisokat, az volt a legszebb talán. Egyébként a 9-es Lapis furmint is szebb volt. Röviden: ezeknek a boroknak egy ilyen szintű birtoknal, egy ilyen dulobol nem így kene szerepelniük szerintem (csalódás volt mind, amihez sok a 7 pont/90 pont). Ebben a stílusban, arszinvonalban 7 ponthoz sokkal kozelebbiek a bottrytisek, DZ édes birtokborok (2008), Balassa b37, vagy akar egy szecsko Julianna 2010.
Futólag találkoztam ezzel a borral a nagy hárslevelű-kóstolón, és igencsak tetszett. Most megnéztem rendesen, hosszan alaposan, több napig kóstolgatva. Nagyon vonzó és komplex illat, citrusok, fehér húsú gyümölcsök, fehér virágok, karácsonyi fűszerek, édesgyökér, akácméz.…..
demisec 2013.06.21 11:14:57
@akov: @drbarta: így, ahogy mondod, szerintem abszolút kirúgta magát. Egy éve nekem sem tetszett, nyers volt, kissé fanyar is, de most tavasszal vakon egészen meg voltam döbbenve én is (szerintem Dáviddal együtt). A magas savak ellenére pont úgy érik, ahogy egy jó szerelmi érni szokott, sőt... (:
demisec 2013.06.21 15:20:04
@akov: meglátjuk. Még nekem is van egy palackom.
Úgy alakult, hogy már születésétől fogva több alkalommal is lehetett szerencsém Orsolyák Attila ezen borához. A közelmúltban újrakóstolva elhatároztam, hogy összesítem az eddigieket. 2012. Március:  Még mozgásban levő hordóminta, 70% hárs, 30% furmint, öreg ültetvény. Alma, sütőtök, élesztősség.…..
Piros és kék bogyós gyümölcsök, sokféle fűszer, szegfűszeg, puncs, karamellizált pörkölt magvak. Nem túl intenzív, vagy mélyről jövő, de kétségtelenül vannak színek, mégha ennek hátteréül nagyobb részt  a hordóra gyanakodnék, mint az alapanyagra. Közepes, vagy…..
demisec 2013.06.06 10:27:07
@drbarta: neki fogok futni még egyszer. Én nem éreztem benne túlzónak a fát. Nekem egy futó találkozás elég volt, hogy levegyen a lábamról. Magyar vöröseknél nem sokszor van ilyen. Ezt pedig nagyon szeretem :D
demisec 2013.06.06 13:42:41
@drbarta: :D
Hosszabb ideje készülődtem már philadelphia-i és new york-i borbarátaimnak magyar vörösborokat mutatni. Újdonságot nem mondok vele, hogy nehezebb dolgom volt a borok kiválasztásánál, mint tavaly a fehérek esetében. A koncepcióm az volt, hogy próbálok néhány magyar fajtából…..
Szombat délelőtt történt a tulajdonképpeni "necsakírja". Kivezényeltek bennünket a Kulcsár dűlőbe, ahol egész délelőtt oltványokat pótoltunk. Mit ne mondjak, elég fárasztó dolog, pláne a fizikai munkához egyáltalán nem szokott papír-bloggereknek. De a "mélypont" után jóra fordult sorunk, délután már…..
Magyarország legdrágább száraz fehérborának öt évjáratával, barátokkal és blogger kollégákkal ültünk egy asztalhoz. Nagyon kíváncsiak voltunk hogyan teljesít és érik Szepsy István emblematikus Szent Tamása. A kíváncsiságba azért némi félelem is vegyült, hiszen a…..
demisec 2013.05.05 20:04:35
@pecz: masnap nem, de egy oraval bontas utan visszakostoltuk őket mindannyian. A házigazda utobb azt mondta, hogy a hibákat csak erősítette a másnapi ujrakostolas.
Az olaszliszkai Kulcsár-dűlő új terület Bodóék gondozásában. Az öreg-tőkés hárslevelű hordómintaként komoly hatással volt rám, a szortimentből az egyik kedvencem volt.  Az akkor nagyon kellemesen félszáraz tétel később újra beindult és szárazra kierjedt. A tétel sorsa sokáig bizonytalan volt,…..
demisec 2013.04.25 14:37:35
Örömmel jelentjük, hogy az idei év Borászok Borásza díjat Szentesi József érdemelte ki. Szeretettel gratulálunk és sok sikert kívánunk a további munkához! Az Év Borászfelfedezettje Berecz Stéphanie, a Magyar Borért díj nyertese pedig Molnár Péter (Patricius) lett. Gratulálunk Nekik is!..
Március végével ismét sor került a Kézműves Borok Háza portfólió kóstolójára, amely bár szerény méretekben és körülmények között kerül megrendezésre, mégis az egyik legjobb hangulatú a hasonló bemutatók sorában. A baráti légkör kézzel fogható, jól láthatóan…..
demisec 2013.04.02 18:39:28
@akov: hát remélem, hogy van remény(:
Tiszta, de eleinte elég visszafogott illat. Lassan, de továbbra se túl intenzíven jelenik meg benne nyári alma, körte, némi citrusosság, édeskés-semlegesebb  sárgadinnye és szikáran sós, kőporos ásványosság. Közepesnél alig nagyobb test. Tiszta, szinte áttetsző konzisztencia. Közepesen intenzív…..