Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eastbay

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Öcsi Lajos emlékére 2006.12.11 14:09:00
Kémünk azt állítja, hogy az AEGON szombati karácsonyi bálján Nyúl Zsusza Zsu műsorvezető gy köszöntötte az egybegyűlt biztosításipari szaklembereket: "Ma nemzeti gyásznap van, kérem, hogy egyperces néma felállással emlékezzünk meg Puskás Lajos emléke előtt!"..
Magyarországon a legsúlyosabb sajtóközleményeket a popipar legalja termeli. Szinte naponta érkeznek a spamek olyan, még közepesen sem híres köcsögök sajtósaitól, akiket az sem ismerne fel, aki heti 168 órában a Vivát bámulja. Itt van például az elképesztően hülye nevű DJ…..
Nálunk az egy főre eső celeblebukások száma (tudják, amikor kiderül mondjuk Annácskáról, hogy kamera előtt szopott) ijesztő méreteket ölt, úgy látszik hazánk lányai bohó ifjúkorukban csak nem tudnak ellenállni a csábításnak, aztán meg amikor magyarázkodni kell, jön a VV…..
A szépsége mellett eszéről is híres egykori szépségkirálynő az ővele beszélni kénytelen újságírók nagy kedvence. Zsóka általában nem elégszik meg egy egyszerű nyilatkozattal, hanem szívesen oktatja a betűvetés mesterségét is. Forrásunknak a legutóbb például…..
A Viszi a bank az autót bejegyzéshez érkezett a következő levél, ami a bankok szemszögéből világítja meg a fedezet kérdését. Azért a Zugügyvéd megjegyzi, a hitelintézeteket sem kell sajnálni, hiszen a lehetséges legrosszabb következményekről valahogy mindig…..
Eastbay 2006.11.07 08:22:26
Tök véletlenül autóhitelekkel foglalkozom, és nem tagadom a hitelintézetek mocskosul aljas módon leveszik az ügyfeleket. Itt nem csak a THMre kell gondolni, hanem a késedelmi díjra plusz késedelmi kamatra, ilyen-olyan költségekre. Kérsz egy csekket 400, kikéred a törzskönyvet 3000, stb. Persze ha pontosan fizetsz, akkor ezeket nagyrészt megúszod. Csakhogy, a kuncsaftok igen nagy %-a nem fizet pontosan, hanem amikor tud/akar/eszébe jut.
Az a helyzet, hogy az ügyfelek igen jelentős %a nem méri fel hogy valóban szüksége van-e kocsira. Jó persze, szerinte nem élet az élet kocsi nélkül. Józsinak éppen van is a szláján 200ezer, nosza elmegy a legközelebbi kereskedőhöz, ki is nézi magának a 12 éves Vectrát, nem veszi észre hogy csak a festék tartja össze, de azért megveszi 1milláért. A hitelt persze hogy a kereskedő intézi (na ez is megérne a külön mesét), Józsi csak aláírja a papírokat, el sem olvassa, max a számokat, de értelmezni nem tudja. Sokszor azt sem tudják hogy melyik cégtől kapták a hitelt. De mindegy, neki kell a kocsi, mindegy ki adja a hitelt, csak menjünk már mer otthon vár a rántotthús.
2-3 hónapot nagy nehezen kinyög, aztán kezd elmaradozni a részletekkel. Kap egy figyelmeztetést, akkor előtör az önérzetes énje, és kikéri magának hogy zaklassuk. Aztán bekattanik neki (mert jönnek a problémák a "kocsival")hogy szerinte sok a 35ezer ezért a kocsiért egy hónapra. kezd rájönni, hogy itt ő át van
b@szva.
És igaza is van, átverte a kereskedő, átverte a hitelintézet, átverte a szervíz, a kutakat se hagyjuk ki.
Ebből a négy átverésből kis odafigyeléssel mondjuk 2,5et megspórolhatott volna magának (a kútnál semmi esélyed, a szervízben se sok).
A bank és a kereskedés viszont más történet. Nyilván ha az utóbbi 16 évben ebben az országban éltél akkor tudnod kell hogy a bank kirabol. Ez nem titok, a bank sem titkolja, le van írva a szerződésben, meg az üzletszabályzatban. (Ja hogy b@szunk elolvasni 20 oldalt?) Te mégis flegmán vagy örömmel mész bele a dologba. Feldobod a magas labdákat a késedelmekkel, azzal hogy nem veszed komolyan a dolgot.
Szóval itt nem a bankokra kell fújni, hanem magunkba kell nézni. Ha tudom hogy a sarki kocsmában tökön fognak rúgni, akkor nyilván nem megyek oda.