Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy emberr

95 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majoros Sándor: Meghalni Vukovárnál Timp, 2003. vajdasági magyar/regény/kortárs/balkáni háború  [négy éles lőszer*]               Renyhe könyvundorom van, de Ti, kedves olvasók nem menekültök, Egy_ember mai Majoros-recije eszembe juttatta egy régi posztomat, amit…..
egy emberr 2011.06.09 14:39:51
Szörnyek, vér, torokszorító rettegés – és igazi, feltétel nélküli szeretet. Kedvenc karakter: Tomas Ahogy Natasha, magam is csalódtam a könyvben. Oké, alapvetően jó dolog, hogy napjaink nagy nyomi-tini-vámpírszappanopi kultusza közepette ugyanakkora rivaldafény és promó…..
Könyvesblogos poszt ismét.  Stolmár Aladár - Az én CsernobilomA csernobili robbanás nemzedékem mítikus katasztrófája. Játszottunk atombunkereset, a másikat nem az anyjába, hanem Csernobilba küldtük, ijesztgettük a kisebbeket mutánsokkal. Aztán felnőttem és mérnök lett…..
Csak a Szépre! Ívben áll a busz 2010.02.16 22:00:00
Pasarét. Még ma is szinonimája a nyugodt, kertvárosias, hangulatos és modern környezetnek. Pasarétre "stílusosan" kell érkezni: pattanjunk fel az 5-ös buszra, élvezzük a látványt az odavezető úton majd a Pasaréti téren, a végállomáson időzzünk el egy kicsit. Az igazi…..
Feszegessük kicsit a műfaji korlátokat. (Már csináltunk ilyet.) Színházban voltam. Gyerekelőadáson. Elképesztő vicces volt, m voltunk a feleségemmel az egyetlenek, akik nem törpével voltak. (És konkrétan bekiabálták, hogy "De ott van, vigyázz!", szakadtunk.) Hogy…..
Ami most jön, nem gyermekmondóka, hanem a kőkemény magyar valóság: ez elvesztette, ez megtalálta, ez felhívta, ez bevitte, és az irodai dolgozó hiánytalanul, mind átadta.  Ja, egy pénztárcáról van szó, amit nagymama státuszú tulajdonosa elvesztett a Szeged-Bácsalmás…..
egy emberr 2010.02.11 10:07:36
szakácskönyvBudapest : Kulinária, 2009moly..
a Kreatív Blogger díjat MC-től (már asszem tegnap, csak lusta voltam postolni róla).Persze én sem tartom magam különösebben "kreatív bloggernek" (ahogy ezt számos eddigi díjazott leírta már magáról:)), mindenesetre köszönöm szépen a díjat és most a díj szabályainak…..
Gondolom észrevettétek, hogy elég rég frissült a blog. No igen, újévi ivászat, fokozott vizsgadrukk stb. Mindig nehéz nálam az évkezdés. Rég volt olyan januárom, amikor amúgy is marcona estéimet ne árnyékolta volna be egy szakítás emléke vagy egy keményebb vizsga/szigorlat…..
Hét dala: Annie Lennox - Why Album: Diva (1992) Miért pont ez? Mindig meg kell magyarázni? Vannak dalok, amiket teljesen függetlenül meg tudok hallgatni, akár kicsattanok az örömtől, akár másnapos depresszióban szenvedek (mint most épp). Itt van például a fantasztikus Annie Lennox…..
egy emberr 2009.12.08 11:10:22
 Fülszöveg: „Vajon miért ez lett a könyv címe?Azért mert az életről van benne szó, meg az elmúlásról, és ezek egymáshoz tartozó dolgok. A szerző ezzel azt kívánta jelezni, hogy az életünk különböző terei, a munka és a magánélet, a titkos és hivatalos élet…..
A lezárt Margit hídon eddig is azt javasolták, hogy a biciklisek szálljanak le és tolják a kerékpárokat, mert a taxik, a villamosok és buszok között veszélyes az úttesten kerékpározni, de az amúgy is keskenyebb járdán a gyalogosok között szintén nincs elég hely biciklivel…..
egy emberr 2009.09.14 17:47:03
@Igazi Trébics: Kit szivatnak, ember?
Ez egy gyalogjárda, ahol most le kell szállni!
Egyébként is: én is biciklizem, de forgalmas helyeken NEM járdázok. A Nyugati környékén huszonvalahánnyal döngető őrültek meg menjenek le az útttestre. Egy gyerek mozgását nem tudod úgy kiszámolni, mint egy felnőttét. Bármikor kiléphet eléd, és nincs időd megállni. Én ismerek olyan szülőt, akinek a gyerekét életveszélyes sérüléssel vitték el a körútról, mert nekiment egy bringás.
egy emberr 2009.09.14 17:50:43
@SunBoy: te hülye vagy? Vigye pórázon??
nyájas olvasó Ez a büntetés 2009.09.10 11:16:00
Thomas Bernhard: Díjaim (Kalligram, 2009) fordította Adamik LajosAz előző Bernhardról szóló posztomban, azt írtam, hogy a legtöbb neki ítélt díjat nem vette át, erre most kiadják ezt! Azokról a díjakról, amiket átvett. A vékony kötet elsőre önigazolásnak tűnhet, de nem…..
Seggbe lőtt oroszlán nyomait követve szakítunk be a susnyásba, fegyverzetünk egy fogkefe és egy How to avoid gangrape in prison c. kiadvány, mégsem hátrálhatunk. Portugáliát még soha nem tudtuk megverni, Puskásékat is elrakták anno, úgyhogy vágyainkat és reményeinket is ennek…..
Tele van már a szemfogam a vámpírkönyvekkel!Most érkezett be a könyvtárba ennek a sorozatnak az első darabja. Végre lesz mit olvasni azoknak is akik követik trendeket!Hogy a Nosferatu csapolna meg minden megélhetési írót!..
Szávai Géza: Múlt évezred Marienbadban (Pont, 2009)Ausztriai nyaralásra vittem ezt a könyvet. Sejtettem, hogy a levezetett-legyalogolt kilométerek, na meg a napot elsimító egy-két sör után esténként már nem lesz túl sok energiám olvasni, ennek ellenére az első kétszáz oldalt…..
Thomas Rosenboom: Közmunkák (Gondolat, 2009) fordította Tálasi Zsófia és Gera JuditThomas Rosenboom regénye a XIX. század végére visz minket. Abba a korba, amikor az ipari forradalom bányáival, gyáraival, vasútvonalaival fölzabálja a régi Európát, de ezzel egy időben…..
nyájas olvasó NEET* 2009.09.01 12:56:00
Itojama Akiko: A tengeren várlak (Európa, 2009) fordította Nagy Anita Néhány tény a fülszövegből: Itojama Akiko nő, 1966-ban született Tokióban, jelenleg Gunma megyében él, 2003-ban megkapta a Bungakukai folyóirat új felfedezetteknek járó díját.Már csak azt nem…..
nyájas olvasó Hazafutás 2009.08.27 13:34:00
Kornis Mihály: Nekem az ég: hazafutás (regény, képekkel) (Pesti Kalligram, 2009) Egy elfojtott, eltitkolt gyermekkori élmény felidézése ez a könyv. Egy pesti kisfiú száműzetése, akit beteg tüdeje – vagy ki tudja, mi, az ötvenes évek szűk levegőjét szívja be mindenki – miatt…..
Egyhangú pontozással!A Vezetőség megjegyzése: A nagy melegre való tekintettel hozzájárultunk az intézményi dress code átmeneti felfüggesztéséhez.És ez lett belőle!!! Soha többé!!!..
nyájas olvasó Orosz napló 2009.07.30 11:11:00
John Steinbeck – Robert Capa: Orosz napló (Park, 2009) ford. Lukács Laura"Willy letette elénk a pultra a két halványzöld Suissesse-t, mi pedig arról kezdtünk beszélgetni, vajon maradt-e még valami, amit egy becsületes, szabadelvű ember csinálhat ebben a világban. A lapokban mindennap…..
Jean-Louis Fournier: Hova megyünk, papa? (Ab Ovo, 2009) ford. Szoboszlai Margit "Tegye fel a kezét, aki sosem félt attól, hogy a gyereke nem lesz normális.Senki sem tette fel a kezét.Mindenkinek megfordul a fejében, ahogyan minden­ki gondol a földrengésre, ahogyan mindenki gondol a…..
de rondának vagy átlagosnak lenni is az.Chuck Palahniuk: Láthatatlan szörnyek (Cartaphilus, 2009) ford. Totth Benedek Palahniuknak a Harcosok klubja előtt írt, de utána kiadott könyvével van dolgunk. Sok mindenben hasonlítanak is egymásra a regények. Közös a téma: a kiüresedett…..
Futballcsuka-fetisizmusunk és Zidane bálványimádásunk kettős igája alatt totális vereséget szenvedtünk az Adidas legújabb reklámkampánya ellenében. Zidane és Messi főszereplésével készült zseniális trilógiát ajánlunk figyelmetekbe némi Diablo utóérzéssel; beetetésnek mi…..
Hogy mi ez? Amikor Orhan Pamuk Fekete könyvét olvastam, feltűnt benne egy utalás egy török-magyar válogatott meccsre. Kiváncsi lettem, hogy tényleg lejátszották-e, vagy csak az írói fantázia szüleménye, ezért utána néztem a dolognak. (Később még megírom!) Erről az egészről…..