Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szaszu

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Amennyire halott az, aki itt van eltemetve, és ahogyan már nem tud beszélni, annyira legyen Rhodine is halott Marcus Licinius Faustus számára, és úgy ne tudjon beszélni...” „Ahogy ez az ólomdarab most a föld mélyére kerül, úgy kerüljön az alvilági istenekhez…..
Aki az elmúlt pár évben Szombathelyen járva meg szerette volna nézni a híres-nevezetes római kori Iseumot, az csalódott. A szentély hosszú ideje nem látogatható, kezdetben egy régészeti ásatás, majd egy jelenleg is zajló építkezés miatt. Az elmúlt években eltűnt a…..
szaszu 2010.08.02 08:39:02
@isiacus: Kedves Isiacus! A Numinibus felirat Iseumtól való függetlenítését teljesen lezártnak tekinti a Savaria-kutatás? A Numinibus felirat Tóth István tanár úr által megjelölt lelőhelye milyen messze esik az Iseumól?
szaszu 2010.08.03 10:51:56
@isiacus: Köszönöm a kimerítő választ! Az 5 curiába sorolt emberek jegyzéke szerintem mindenképpen köthető valamilyen kultuszhoz. Egy collegium curia-iról lehet szó, engem pont emiatt érdekel a kő. Márpedig a collegiumoktól elválaszthatatlan a kultikus tevékenység, bármilyen céllal jöttek is létre.