Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hawthorne

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Budai Gyula bevallotta 2012.08.13 13:01:00
Korábban már írtunk a teljesen véletlenül egységes dinnyeárról, ami ugye nem volt kartell, csupán az összes áruháznak ugyan a szám jutott az eszébe dinnyeárnak, egy kis kormányzati rávezetés után, természetesen.Most Budai Gyula államtitkár a Csongrád megyei gazdakörök…..
Hawthorne 2012.08.13 17:39:44
@Istenadta: "Kilónként 10-15 Ft plusszba szerintem senki nem halt bele, aki dinnyét akar venni... Cserébe a termelők itthon picit fellélegezhetnek és talán még Te is meggondolod, hogy az ízetlen macedón helyett helyit veszel..."

Miért is? Ha nekem az íze a fontos, akkor az állami beavatkozás nélkül is megveszem 10-15 forinttal drágábban a magyar dinnyét, nem?

Egyébként SZVSZ ez az egész ügy gazdasági szempontból nem annyira jelentős, viszont nagyon rossz bizonyítványt állít ki az állam vezetéséről. Ha a cél valóban az volt, hogy a magyar termelőket támogassuk, azt feltételezem meg lehetett volna tenni úgy is, hogy az nem ütközik a saját jogrendszerünkbe. Ez sajnos nem sikerült, helyette egy alacsony színvonalú megoldást talál az agrártárca vezetése... (és mint nyilatkozaz mutatja, még büszke is rá :))
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
A Cég még a kilencvenes évek thrillere volt, nem robbant fel benne egy fél pályaudvar, nem támadtak a főhősre vadászgéppel és még csak a világot sem kellett megmenteni. Csak egy fiatal jogász küzdött meg saját főnökeivel és persze a maffiával. A Lovakat lelövik, ugye? című…..
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..
Hawthorne 2011.02.02 00:19:58
@tothh: persze, ilyen szigorúan is lehetne értelmezni.Viszont: pl. a szavazati joggal rendelkező diákról feltételezem, hogy egyszer majd adófizető lesz belőle, a nyugdíjasról meg feltételezem, hogy valamikor fizetett adót. De a határontúli magyar mikor fizet adót?
Néhány nappal ezelőtti „sztárügyvédi” blog-bejegyzésem tegnap késő este gúnyos tálalásban felkerült a Kurucinfora. Ennek köszönhetően sokan még ma is elolvasták, s kommentelték is.Crile Fisher „arrogáns cigány-fajvédő” jelzővel illetett, majd amolyan…..
Csak a gördülősztrájkkal, az elégséges szolgáltatással és a pótlással van baj a vasutasok munkabeszüntetésénél. Nemrég volt módomban kifejteni, hogy nem vidáman, de elfogadom, hogy a sztrájkjog velejárója egy kultúrdemokráciának. Viszont a sztrájk csak akkor fogadható el,…..
Geekblog Amikor megállt a Föld 2008.12.10 08:01:00
Kritikát önéletrajzi felütéssel kezdeni nem tartozik a különösebben eredeti módszertanokek közé, ám jelen esetben a tárgy bizonyos, minimálisan elvárható viszonyulási szintek olyan semmibevételével, alulmúlásával kérkedik, ami tulajdonképpen BÁRMIRE feljogosítja a…..
w A hosszú csend után 2008.12.10 06:30:00
Speech after long silence; it is right… Yeats Van-e fasisztaveszély? Igen, van. Önmagában ma a szélsőjobb gyenge, az egyetlen kérdés, hogy bekerülhet-e a parlamentbe. Ha ez megtörténne, akkor is valószínűtlen, hogy koalícióra lépne vele a Fidesz. (A többi parlamenti…..
Egy ismeretlen jóakaró fordító jóvoltából íme az eredeti angol magyar verziója. L. Ron Hubbard, vágatlanul. Mindenki csak saját felelősségére olvashatja el! :) Az egyház szerint tüdőgyulladást is lehet kapni az elolvasásától! A dokumentum szerzői joga is náluk van, én pedig…..
A Napi Gazdaságé a napi lóláb: ezúttal náluk sikerült – hogy jóindulatúan közelítsek – a szükségesnél kevésbé szorosra venni az együttműködést a sales-részleg meg az újság konkrét készítői között.Az év és a vállalkozók bankja című, műfaját tekintve az…..
w A trutymó titka 2008.08.25 06:00:00
Eszkatológia (gör): a világ végével, az emberiség történetének befejeződésével foglalkozó vallási és filozófiai terület.A vallásról és a filozófiáról kiderült az eddigi történet során, hogy semmiféle egzakt tervet nem lehet rájuk alapozni, egy kivétellel: az emberek…..
 A Hír TV által nyilvánosságra hozott drogsztori egyik kulcsfiguráját, Tóth Viktort - Veres János pénzügyminiszter Nyírbátorban dolgozó kampányfőnökét - a hozzá közel állók, valamint a helyi szocialisták „rendes, becsületes” embernek tartják. Az ellenfelei…..
Azt azért nem gondoltuk volna, hogy az utóbbi napok irgalmatlan hírözönében még hallhatunk olyat, amitől percekre megáll az ember kezében a fröccsöspohár, és csak nézünk, hogy most mi van, ez vicc, vagy tényleg megkattant az MTA egyik akadémikusa élő adásban? A Kossuth…..
A fenti mondat nyugodtan lehetett volna a mai melegfelvonulás mottója. Hülye volt ott mindenki.Hülye a szervező. Először is azért, mert nem tanult a tavalyi esetből. Másodszor azért, mert azt a hamis látszatot kelti, mintha a meleg közösség egészét képviseli, miközben egy…..
w Lopótökök 2008.04.17 05:45:00
Most már bevallhatom, az MSZP kataton agóniáját, a koalíciós szakadást, a nyúljellegű, dermedt reflektorbabámulást értetlenkedve figyeltem eddig. Oké, beszopták a népszavazást, tövig. A nép úgy foglalt állást, hogy ha már így kérdezik, nem szeretne fizetni, illetve…..
w Ki fizeti a kérészt? 2007.12.10 05:30:00
Az, hogy a környezetvédők általában romantikus-idealista szövegekkel, fogalom nélkül lépnek fel, még nem jelenti, hogy a környezetvédelem hülyeség volna. (Hasonlóképpen: bár a militarista jelszavakat többnyire furcsa emberek adják elő, ebből nem következik, hogy honvédelem nem…..