Regisztráció Blogot indítok
Adatok
evangélikus útmutató

50 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Áldjátok, népek, a mi Istenünket, hangosan hirdessétek dicséretét! Ő tartott életben bennünket, és nem engedte, hogy lábunk inogjon. (Zsolt 66,8–9) Dicsőségének magasztalására legyünk, mint akik előre reménykedünk Krisztusban. (Ef 1,12) Lelki útravaló a mai napra Nem…..
Dicsérjétek az Urat mind, ti, népek, dicsőítsétek mind, ti, nemzetek! (Zsolt 117,1) Egy az Istene és Atyja mindeneknek; ő van minde­nek felett és mindenek által és mindenekben. (Ef 4,6) Lelki útravaló a mai napra A Szentírás legrövidebb zsoltára a 117. Arra szólít fel,…..
Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek. (Ez 36,26a) Miután tehát megszabadultatok a bűntől, az igazság szolgáivá lettetek. (Róm 6,18) Lelki útravaló a mai napra Gondolat az ószövetségi igéhez: Az ókorban még kevés ismeretük volt eleinknek az emberi testről, a…..
Emlékezzetek vissza az ősrégi dolgokra: én vagyok az Isten, nincsen más, Isten én vagyok, nincs hozzám hasonló! (Ézs 46,9) Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére. (Zsid 12,2) Lelki útravaló a mai napra Emlékezni az ősrégi dolgokra valójában azt…..
Uram, te vagy a mi atyánk, ősidőktől fogva megváltónknak nevezünk. (Ézs 63,16b) Jézus mondja: Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved. (Mt 6,9) Lelki útravaló a mai napra Jézus tanítása szerint Isten egy jó szülőhöz…..
A mi Urunk, Istenünk irgalmas és megbocsát. (Dán 9,9a) Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas! (Lk 6,36) Lelki útravaló a mai napra Az Istenről szóló vallomások közül kiemelkedik, amikor nem csupán szentségéről, az igazságot képviselő és számonkérő…..
Teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon. (Zsolt 16,11) A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal 5,22–23a) Lelki útravaló a mai napra Az öröm – vagy talán…..
Siess segítségemre, Uram, szabadítóm! (Zsolt 38,23) [Jézus] pedig a hajó hátsó részében a vánkoson aludt. Ekkor [tanítványai] felébresztették, és így szóltak hozzá: Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk? (Mk 4,38) Lelki útravaló a mai napra A viharos tengeren…..
Oltalmazó pajzsodat átadtad nekem, jobbod támogat engem. (Zsolt 18,36) Erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. (Ef 6,10) Lelki útravaló a mai napra Háború dúl, amelyben a Gonosz arra törekszik, hogy mindenkit megfosszon Isten országa védelmétől, a békesség…..
Bocsásd meg hát ennek a népnek a bűnét nagy szereteteddel! (4Móz 14,19) És bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek. (Mt 6,12) Lelki útravaló a mai napra Hányszor és hányszor megtettük már?! Hányszor lett már vizes a lábunk, könnyes a…..
[Az igaz] olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. (Zsolt 1,3a) Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek. (Jn 15,8) Lelki útravaló a mai…..
Ország, ország, ország! Hallgass az Úr szavára! (Jer 22,29) Akkor ne is aludjunk, mint a többiek, hanem legyünk éberek és józanok! (1Thessz 5,6) Lelki útravaló a mai napra Éjszaka, alvásidőben nem végzünk tudatos cselekvést. Az az öntudatlanság, a pihenés ideje. Ezekre az…..
Az elnyomottak menedéke az Úr, menedék a nyomorúság idején. (Zsolt 9,10) Vajon Isten nem szolgáltat-e igazságot választottainak, akik éjjel-nappal kiáltanak hozzá? És várakoztatja-e őket? (Lk 18,7) Lelki útravaló a mai napra Nincs igazság a földön! Így hangzik a pesszimista…..
Az Úr törvénye tökéletes, felüdíti a lelket. (Zsolt 19,8a) [Krisztusban] van a bölcsesség és ismeret minden kincse elrejtve. (Kol 2,3) Lelki útravaló a mai napra Amikor észreveszem a világ kuszasága mögött a rendet, újra mély lélegzethez jutok. Beismerem, nem könnyű dolog…..
Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával. (Jer 31,31) [Ti] az új szövetség közbenjárójához, Jézushoz [járultatok]. (Zsid 12,24)   Lelki útravaló a mai napra Az „új szövetség” kissé hivatalos, távolságtartó,…..
Te pedig gyászomat örömre fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, és örömbe öltöztettél. (Zsolt 30,12) Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyó­gyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent. (Lk 17,15) Lelki útravaló a mai napra Betegségről, bukásról, bűnről,…..
Figyelj beszédemre, Uram, vedd észre sóhajtozásomat! Figyelj hangos kiáltozásomra…, mert hozzád imádkozom! (Zsolt 5,2–3) Hiszek! Segíts a hitetlenségemen! (Mk 9,24) Lelki útravaló a mai napra Tudom, hogy már születésem kezdetén ismert engem az Úr. Már akkor elkészített…..
Van, akinek a fecsegése olyan, mint a tőrdöfés, a bölcsek nyelve pedig gyógyít. (Péld 12,18) Íme, a hajókat, bármilyen nagyok, és bármilyen erős szelek hajtják is őket, egy egész kis kormányrúddal oda lehet irányítani, ahová a kormányos akarja. Ugyanígy a nyelv is milyen…..
Gondol ránk az Úr, meg fog áldani. (Zsolt 115,12a) Inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben. (Lk 10,20) Lelki útravaló a mai napra A kislányom hívta fel a figyelmet, hogy a galambok prédikálnak. Ugyanis amikor reggel a buszmegállóban állunk, ő mindig csak…..
Ó, Izráel reménysége, szabadítója a nyomorúság idején! Miért lennél olyan, mint az ország jövevénye, vagy mint a vándor, ki csak éjjelre tér be? (Jer 14,8) Most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert Isten. (1Kor 13,12b) Lelki…..
Ujjongás és győzelem hangja zeng az igazak sátraiban: …Fölemelte jobbját az Úr, az Úr jobbja hatalmasan munkálkodik! (Zsolt 118,15–16) Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! (Fil 4,4) Lelki útravaló a mai napra Néha csak ennyi kell. Győzelem. Nem szabad…..
Támogass engem ígéreted szerint, hogy éljek, és ne szégyenítsd meg reménységemet! (Zsolt 119,116) Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be, mert bár kevés erőd van, mégis megtartottad az én igémet, és nem tagadtad meg az én nevemet. (Jel 3,8b) Lelki…..
Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor fölépül az Úr városa. (Jer 31,38) A népek oda viszik be kincseiket és gazdagságukat. (Jel 21,26) Lelki útravaló a mai napra Jeremiás próféciája A jelenések könyvének látomásában teljesedik be, amely a mennyből alászállt…..
Milyen nagy alkotásaidnak száma, Uram! Valamennyit bölcsen alkottad, tele van a föld teremtményeiddel. (Zsolt 104,24) Jézus mondja: Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem…..
Sírva jönnek, és fohászkodnak, miközben vezetem őket; folyóvizekhez vezetem egyenes úton, amelyen nem botladoznak. Mert atyja vagyok Izráelnek. (Jer 31,9) Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet. (Lk 19,10) Lelki útravaló a mai napra Ez így jó.…..