Regisztráció Blogot indítok
Adatok
husvetibeka

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BtheBest Borkultúra 2010.01.13 11:30:00
Úgy érzem nagyon fontos beszélnünk a borokról, mert a kultúráltságnak a része, hogy az ember fogyasszon bort. Persze nagyon nem mindegy, hogy milyet és hogyan! Például kólával, vízzel meg ilyenekkel tilos fogyasztani a borokat, mert úgy csak a proliknál szokás! Meg kell kérdezni…..
Matt Kramer azon ritka borírók egyike, akiknek esszéi megérdemlik, hogy az ember másodszor is elolvassa őket. A Wine Spectator online kiadásában most egy kevéssé meggyőző gondolatmenettel állt elő, amely azonban számunkra mégis érdekesebb, mint acélosabb logikájú cikkei. A Timing…..
Az egyik legalaposabb és szorgalmasabb borblogger, a WineDoctor hosszú és alapos bejegyzésben ismerteti Tokaj és a Királyudvar történetét, illetve értékeli a Királyudvar aktuális borait. Mivel a szerző érdeklődésének egyik kiemelt területe a Loire-völgy, így várható volt, hogy…..
husvetibeka 2009.12.28 15:26:55
@shiraz:
pontosan az uj borász ha jól tudom Juhász Szabolcs egy fiatal mádi úriember. a 08'as már az ő munkája ha jól tudom.
Ahogy közeledik az év vége, az ember nekiáll, és listákat készít. Megpróbálja összegyűjteni az év kedvenc borait, vörösökre, fehérekre, szárazakra, édesekre bontja ezeket, sorba rendezi őket újra meg újra. Aztán rájön, hogy a listakészítés nem neki való feladat. Valami…..
husvetibeka 2009.12.28 13:54:25
@BZoltan: Ezzel teljes mértékben egyetértek mármint azzal, hogy idehaza van egyfajta porhintés egyfajta vetités, elindult egy divathullám ami azt erősíti, hogy nem szabad fajélesztőket használni, inkább a kis kézműves irányban kell elindulni vadélesztők stb..
de pl. meg kell kóstolni Légli Géza Sauvignon Blanc-ját illetve a Chateau Dereszla ugyancsak ebből a fajtából készült tételét, a különbség "szájjal" látható.. előbbi egy vadélesztős tétel míg az utóbbi egy fajélesztős....
nem azt akarom írni hogy a Légi Gézáé rosszabb de nem olyan erősek benne a tipikus Sauvignon Blanc jegyek.
Ettől eltekintve én is azt a vélemyént osztom, hogy a borász saját maga döntse el mit használ.

innen kötnék vissza, hogy a biztosabb eredmény elérése érdekében számomra érthető a fajélesztő használata.