Adatok
husvetibeka
0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Úgy érzem nagyon fontos beszélnünk a borokról, mert a kultúráltságnak a része, hogy az ember fogyasszon bort. Persze nagyon nem mindegy, hogy milyet és hogyan! Például kólával, vízzel meg ilyenekkel tilos fogyasztani a borokat, mert úgy csak a proliknál szokás! Meg kell kérdezni…..
Matt Kramer azon ritka borírók egyike, akiknek esszéi megérdemlik, hogy az ember másodszor is elolvassa őket. A Wine Spectator online kiadásában most egy kevéssé meggyőző gondolatmenettel állt elő, amely azonban számunkra mégis érdekesebb, mint acélosabb logikájú cikkei. A Timing…..
Az egyik legalaposabb és szorgalmasabb borblogger, a WineDoctor hosszú és alapos bejegyzésben ismerteti Tokaj és a Királyudvar történetét, illetve értékeli a Királyudvar aktuális borait. Mivel a szerző érdeklődésének egyik kiemelt területe a Loire-völgy, így várható volt, hogy…..
husvetibeka
2009.12.28 15:26:55
@shiraz:
pontosan az uj borász ha jól tudom Juhász Szabolcs egy fiatal mádi úriember. a 08'as már az ő munkája ha jól tudom.
pontosan az uj borász ha jól tudom Juhász Szabolcs egy fiatal mádi úriember. a 08'as már az ő munkája ha jól tudom.
Ahogy közeledik az év vége, az ember nekiáll, és listákat készít. Megpróbálja összegyűjteni az év kedvenc borait, vörösökre, fehérekre, szárazakra, édesekre bontja ezeket, sorba rendezi őket újra meg újra. Aztán rájön, hogy a listakészítés nem neki való feladat. Valami…..
husvetibeka
2009.12.28 13:54:25
@BZoltan: Ezzel teljes mértékben egyetértek mármint azzal, hogy idehaza van egyfajta porhintés egyfajta vetités, elindult egy divathullám ami azt erősíti, hogy nem szabad fajélesztőket használni, inkább a kis kézműves irányban kell elindulni vadélesztők stb..
de pl. meg kell kóstolni Légli Géza Sauvignon Blanc-ját illetve a Chateau Dereszla ugyancsak ebből a fajtából készült tételét, a különbség "szájjal" látható.. előbbi egy vadélesztős tétel míg az utóbbi egy fajélesztős....
nem azt akarom írni hogy a Légi Gézáé rosszabb de nem olyan erősek benne a tipikus Sauvignon Blanc jegyek.
Ettől eltekintve én is azt a vélemyént osztom, hogy a borász saját maga döntse el mit használ.
innen kötnék vissza, hogy a biztosabb eredmény elérése érdekében számomra érthető a fajélesztő használata.
de pl. meg kell kóstolni Légli Géza Sauvignon Blanc-ját illetve a Chateau Dereszla ugyancsak ebből a fajtából készült tételét, a különbség "szájjal" látható.. előbbi egy vadélesztős tétel míg az utóbbi egy fajélesztős....
nem azt akarom írni hogy a Légi Gézáé rosszabb de nem olyan erősek benne a tipikus Sauvignon Blanc jegyek.
Ettől eltekintve én is azt a vélemyént osztom, hogy a borász saját maga döntse el mit használ.
innen kötnék vissza, hogy a biztosabb eredmény elérése érdekében számomra érthető a fajélesztő használata.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Franciaországban tényleg ritkán találsz éttermekben magyar borokat, azért ott igen komoly kultúrája van a borfogyasztásnak és a kultúra az nem abból áll hogy ami drága azt isszuk ami olcsó az meg permetlé... mert látom te igy efiniálod a kultúrát. pl a Nicolas borkereskedésben(fr egyik legnagyobb vinotéka hálózata) kaphatóak a Disznókő aszúi.
Egy tokaji borról azt irni hogy csak a külföldiek veszik meg csak nekik jó ... magyarország egyik legjobb borvidéke hihetelen talaj hihetetlen mikroklíma hihetetlen borászok (Szepsy, Demeter.. hogy a legdivatosabbakat emlegessem :) )
Remélem ez csak egyfajta polgárpuszkasztás volt ... de felelősségteljes blogírásnak nem nevezném :)
hhuuu még nem nagyon tértem magamhoz... :)
ui.: én pl nem értek az agysebészethez nem is posztolok róla :)