Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laeniko

8 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napközis Táborba jelentkezés: itt! Szeretettel várunk Titeket az idei Bárka Napközis Táborba. Részletek a jelentkezési lapon. ..
Jelentkezés itt Már lehet jelentkezni egészen máj. 31-ig a Bárka Kaland Táborba.Garantáltan lesz éjszakai túra, számháború, csoportbeszélgetések, tábori előadás, közös ima, kirándulás, és minden, mi jó.Gyere és hozd el a haverodat is! ;) ..
Valahogy 2008 tájékán indultunk. Azóta volt több száz klubalkalom, jónéhány tábor, tucatnyi kirándulás, évkezdés, évzárás, farsang, méta, foci, stb. Volt egy pár klubvezetőnk és rengeteg klubosunk. Most létrehoztuk ezt az oldalt, hogy Ti is nyomon tudjátok követni az…..
Az év vicckiállítása nyílt a Szépművészetiben címmel jelent meg az Indexen Földes András kritikája a még néhány napig látható kínai kiállításról, amely szándéka szerint a kínai képzőművészet 1978 utáni fejlődésébe ad betekintést. Mivel a szerző már cikke elején…..
Pilisszentlászló, Felszabadulás utca (870-es busz) (- piros kereszt turistajelzés) - Tövises-hegy (- piros háromszög turistajelzés) - Prédikálószék - Vadálló-kövek - Kaincz-forrás, Szentfa-kápolna (- sárga turistajelzés) - Lukács-árok - Rezső-kilátó - Pilisszentkereszt,…..
„Szemérmetlen dolgot néztem az interneten” hallom egyre gyakrabban gyóntatóként a zavarodott, és szégyenlős szavakat. Fiatalok, mondhatnánk, természetes érdeklődés, csak egy kicsit célt tévesztett. Csakhogy a történet sajnos a legtöbbször nem olyan egyszerű, hogy néhány bátorító mondattal és egy…..
Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 47. (156/155/22/5-ös busz, fogaskerekű Városmajor megálló) A körszálló azért jó, mert szerény véleményem szerint a budai hegyekből és más környékbeli magaslatokról (a Parlament és a Citadella mellett) az egyik legkönnyebben fölismerhető…..
Szent János Kórház (→128-as busz) → Városkúti út vá. → Kútvölgyi Szűz Mária-kápolna (XII. ker., Galgóczy utca 49.) → Béla király út → Béla király kútja → György Aladár utca → Kútvölgyi út → Fészek utca…..
Kata, ez mi!? Ez mi!? 2012.03.24 12:52:00
Annyi szép és jó helyen jártam már életemben. Jobb esetben készültek fényképek az utókornak és saját magamnak az emlékek felidézésére, rosszabb esetben még azok sem. És ez valahol mélyen nem tetszik, hogy így van.Ezért akartam indítani egy blogot. Megörökíteni, hogy merre…..
  Sziasztok földlakók, na mizu, mizu, mizu? Ugye ti is rég tudni akartátok, meddig kínoz még minket szeretve gyűlölt Petőfi rádiónk ugyanazokkal a számokkal nap nap után? A beragadt alterpop számok perő-perő-perödájzáról végre lehull a lepel, és végre megtudhatjuk,…..
Laeniko 2012.02.15 22:10:10
@Kettes: Horváth Gergelyt nem engedem bántani. Ő az egyik legfőbb ok, amiért a Petőfit hallgatom. Neki még a béna szóviccei is annyira rosszak, hogy már jók. És képes arra, hogy a közhelyes bölcsességeivel földobja a hétfő reggelemet. Horváth Gergelyt komáljuk, méghozzá nagyon! (Őt nem lehetne alternatív köztársasági elnöknek jelölni???)
Van itt ez az okádék: újfent eleresztette magát Bartus László, a mértékadó demokrata véleményformáló az Amerikai Népszavában, cikkében az ország minden bajának a katolikus egyház létét nevezve meg okként.  Végiggondoltuk, hány helyen lehetne cáfolni (például a…..
Laeniko 2012.01.21 14:46:28
Hozzászóltam az Amerikai Népszava honlapján Bartus cikkéhez, de kimoderáltak/kicenzúráztak. (Nem is akarok cinikus megjegyzéseket tenni a liberális sajtó és a véleménynyilvánítás szabadságának viszonyáról, annyira közhelyes lenne.) Pedig szerintem semmi olyat nem írtam, ami bántó, trollkodó, nyomdafestéket nem tűrő lenne.
Tudom, hogy semmi értelme, de annyira felháborított ez a cikk, hogy legalább itt adom ki a mérgemet-elkeseredésemet.

"Csak olvasom, olvasom… és nem tudom elhinni, hogy magát demokratikusnak valló ember ilyen sorokat hogyan volt képes leírni.
Az is nyilvánvaló számomra, aki teológiát tanulok, hogy a szerzőnek nincs pontos képe a katolicizmusról.
 Miért gondolja úgy a szerző, hogy a katolikus egyház önmagát a zsidósággal szemben határozza meg? Mielőtt bárki is a katolikus egyház “ideológiájáról” nyilatkozna, nem ártana, ha legalább a Kompendiumot elolvasná – és nem az alapján alkotna véleményt, hogy mit olvasott ebben-abban az újságban, vagy mit hallott a szomszéd Józsi bácsitól.
www.vatican.va/archive/compendium_ccc/documents/archive_2005_compendium-ccc_hu.html
A zsidóság és a katolicizmus viszonyáról szerintem az Egyház részéről egy igen korrekt nyilatkozat a közelmúltból olvasható magyarul is, itt:
uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=136
A komment mint műfaj nem alkalmas arra, hogy részletesebben tisztázzam a cikkben található pontatlanságokat, összemosásokat. Azt hiszem, a főbb hiányosságokra fényt vet a fent javasolt két dokumentum is.
 Még annyit tennék hozzá, teljességgel érthetetlen számomra, hogy a köztudottan protestáns Orbán Viktor és a katolicizmus közé miért tesz a szerző egyenlőségjelet.
És megemlíteném azt is, hogy nem vettem észre, hogy a pápa elfordult volna a II. Vatikáni Zsinattól – főleg, hogy Joseph Ratzingerként ő is a reformer teológusok közé tartozott anno a zsinati atyák közt."

Kösz, hogy megtehettem.
  A kormány ugye az elkúrás fényes ösvényét járja, de sajnos éppen ezért nemigen megy az utcára, így a magunkfajtáknak megmaradnak az ellenzéki rendezvények. Pedig úgy szeretnénk megint Viktor-hívőket látni! Ez azonban még messze, nagyon messze van.   Ám a…..
Jezsuita bloggerek Péter atya fái 2011.10.29 16:32:00
Csak két fa az út mentén. Sőt nem is annyira mentén, van az vagy háromszáz méter is. Egy karcsú égbetörő és egy köpcös terebélyeskedő. Pátyról Zsámbékra menet az újmarjori bekötő út után kell balra nézni. Jártam már ott kocsival, busszal, kerékpárral, de nekem még nem tűntek fel. Most hallottam…..
Laeniko 2011.10.30 20:40:51
  Szombaton az Erzsébet téren a volt buszpályaudvar széthugyozott maradványai és a gördeszkapálya között lezajlott a világforradalom, s ezt az eseményt természetesen mi sem hagyhattuk ki.    Mint ismeretes, a Békés VilágForradalom a Valódi Demokráciáért! mozgalom…..
Jövőre kitiltják a koldusokat - akkor hova mennek? címmel az index.hu dívány társportáljára ma délután került fel az alábbi beszámoló arról a koldulás-konferenciáról, amelyet a jezsuiták szerveztek a Párbeszéd Házában. A cikk jól összefoglalja az ott elhangzottakat. Kedves…..
Laeniko 2011.01.09 12:44:29
@izgő mozgó morgó manó: Nehéz szülés lesz. Imádkozom ám Értetek.
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
w Veled, Uram, de nélküled 2010.02.19 05:00:00
Európa keresztény lesz, vagy nem lesz: így hangzik a sötét prófécia, amit lelkesen ismételget egyházi ember, konzervatív politikus és egyszerű jobbostibi. Utóbbi annak ellenére teszi, hogy maga sem tudja, mikor evett utoljára Jézusból. Értelmes, tanult emberek fejtegetik…..
Laeniko 2010.03.07 21:26:52
Úgy tűnik, hogy a kisebbséghez tartozom, és iszonyúan elborult agyú vagyok, mert én a "vad fantazmagóriákat" tiszta szívből elhiszem.
Ennek ellenére van pár meglátása a cikknek, amivel többé-kevésbé egyetértek, de úgy látom, sok a pontatlanság, és egy kis demagógiáért se kell a szomszédba menni...
Jó pár dolgot kiemelhetnék a cikkből, de most csak pár általam kiragadott mondatrészről szeretném leírni a saját véleményemet.
Először is: honnan a fenéből került ide a nőgyűlölet??? Hiszen épp, hogy a kereszténység hozott óriási változást a nők társadalmi helyzetére vonatkozóan! Szt. Pál írja: "Nincs többé zsidó vagy görög, rabszolga vagy szabad, férfi vagy nő (!), mert ti mindnyájan egy személy vagytok Krisztus Jézusban!" (Gal 3,28) Vagy egy másik helyen: "Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte" (Ef 5,25) Az Egyház nőgyűlölete csak egy elcsépelt, kiforgatott szólam, semmi egyéb. Igen, valóban, a nők évszázadokig, évezredekig alávetett helyzetbe szorultak, de ez inkább a társadalmi berendezkedésnek volt köszönhető, és nem az Egyháznak. Ha jobban belegondolunk, a cikkben dicsőített görög polisztársadalmakban a nőknek kevesebb becsületük volt, mint amit egy keresztény környezetben kaphattak, ahol az olyan értékeket, mint
jóság, tisztaszívűség, önzetlenség attól függetlenül tisztelték az emberben, hogy melyik nem képviselője.

(Egyébként nekem mint nőnek, az a tapasztalatom, hogy nőgyűlölő megjegyzésekkel éppen nem a templom falain belül találkozom...)

A nyomort aztán végképp nem értem. A sötét középkor nem a kereszténységnek köszönhető! Gondoljunk csak bele: a Római Birodalmat az idős, hajlott hátú püspökök tarolták le??? Nem! A pogány vandálok, gótok, stb... Arról nem is beszélve, hogy nem hiszem, hogy bármelyik politikai hatalom a történelem során többet tett volna a szegények felkarolásáért, mint azok a szerzetesek, keresztény világiak, akik akár egész életüket szentelték csöndes munkájuknak.