Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TechMon

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Immár statisztikailag is igazolt tény: Magyarország a világ legtutibb helye. De komolyan. Elég ránézni csak a legfrissebb közvélemény-kutatásokra, és máris kapásból olyan dolgokat láthatunk, amire bővebb utánajárás nélkül is esküdni mernék, hogy nincs még egy hely a…..
TechMon 2010.12.17 13:30:40
@Kivlov:
Alternatívának nem lenne rossz a Bajnai kormány újra, hosszab időre.
Ja meg ha Fidesz nem akadályozna meg mindent népszavazással !
 A debreceni neutronkutató után úgy néz ki, hazánk újabb nagyszabású tudományos projektet, a szegedi lézerkutatót is elbukja. Teszi ezt annak dacára, hogy Orbán Viktor szeptember 27-én, szegedi látogatásakor (az önkormányzati választás kampányában) még a projekt…..
TechMon 2010.11.18 22:45:36
@borivoje_surdilovic:
Akkor ez már a féregség csúcsa !
Rohadjanak meg ha ennyire leereszkednek !
Egyszerűen zsarolás! Egy tetves párt érdeke fontosabb egy város és egy ország érdekénél ?!
Na az biztos, hogy ezek után ezt a förmedvény képződményt (fidesz), már nagybetűvel soha nem írom !
TechMon 2010.11.23 10:41:38
@tt11:
Üdv !
Hát a Facebookhoz én abszolút nem értek és nem is vagyok fönt !
De hajrá, minnél több helyen fönt kell legyen a téma !
Amíg Novák Előd beszél a parlamentben, addig képviselőtársa leköti magát. Pontosan mit is csinál? Hát nyilván egy szittya vadászrituálét mutat be :) Az alábbi videó csak erős idegzetűek számára FOGYASZTHATÓ! :)Ui:Kedves Előd, lopni nem szép dolog, még ha az ember fia…..
TechMon 2010.11.22 22:10:38
@Mj:
Kössz a javaslatot !
Az biztos, hogy egy ilyen dolgot nem szabad annyiban hagyni !
Csütörtökön megválasztotta a  Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma a közmédiumok új vezetőit. 2-2 jelölt közül kellett választani a Magyar Televízió, a Magyar Rádió, a Duna Televízió és az MTI élére. A jelölteket személyesen Szalai Annamária Médiaatyaúristen…..
A Fidesz frakcióvezetője szerint az Országgyűlés keddi döntéseivel nem a demokrácia, hanem a "pofátlan végkielégítések" vannak veszélyben. Lázár János ezt azután mondta, hogy a parlament kedden elfogadta az általa benyújtott, a 98 százalékos különadóval…..
 A néhai SzDSz-t a jobboldali véleményformálók hosszú éveken keresztül azzal vádolták, hogy csekély támogatottságuk ellenére a kormányzati tevékenységet és kommunikációt nagyban meghatározták. Pepitában ugyanez történik ma, amikor a KDNP politikusai köszönnek vissza…..
TechMon 2010.11.17 01:25:01
@Kandabula:
Hát most remélem nem a fertőhöz akartál hasonlítani !
Rakj föl vírusírtót meg tűzfalat :)
Vagy használj Linuxot ...
Akkor inkább úgy mondanám, ha esetleg LCD monitorod van, tudd, hogy nem létezne kvantumfizika nélkül !
De a CRT sem létezne fizika nélkül !
A pap sem utazna gyorsan messzire találkozókra fizika nélkül. Bár ez relatív , mehet lovaskocsival is :)
TechMon 2010.11.17 01:47:18
@Kandabula: Kérdésem van: Mivel értesz egyet ?
A legutóbbi fertős mondatod meg már nagyon költői számonra, azaz nem értem !
"A fertőhöz történeti hasonlítottság egyébként is tűzfalas. Ezt papíron nem lehet elsajátítani. Sajnos."
TechMon 2010.11.17 02:13:25
@Kandabula:
Azt gondoltam, hogy valami humor van benne és nem fika, csak egyszerűen nem értettem ! :)
Leheet a fáradtság teszi nem tudom !
De azért a végén úgyis verekedés közben futbal tör ki :)
Nah majd később !
Páfrány
Hajrá lézerágyú
"Az Alkotmánybíróság döntései kötelezőek. Nincs kibúvó, nincs kiskapu, ez a magyar demokrácia vastörvénye." - Orbán Viktor, 2007. július 29. Karácsony Gergely LMP-s képviselő ezt az idézetet tartotta fel a parlamentben.Orbán Viktor frakciója a miniszterelnök saját…..
TechMon 2010.11.17 00:34:32
@Blogger Géza:
Elnézést, ha kicsit cinikus voltam !
Csak tudod felpiszkálja az embert, ha egy tudományosan előkészített projektet, amit az egész EU és a Világ elismer, csak azért megfúrnának, mert nem fideszes az aktuális város polgármestere !
És esküszöm, hogy nem politikai okokból mondom, hanem mert itt nálunk Szegeden vanak a lézerfizikában igen komoly, világszinten elismert eredményű kutatók, és pont ez volt az egyik oka, hogy az EU itt hozná létre(1/3 részben) a világ legfejletteb lézerkutató központját !
TechMon 2010.11.17 00:59:55
@Blogger Géza:
Na ez igaz, senki nem vállalná be a felelősségét !
Na de azért (nem véletlen) elnyert pályázatot támogasson már egyértelműen a kormány !
Bevállalná valaki, hogy miatta csökkent le a világ szeme előtt a hitelünk !
Bevállalná valaki, hogy az amúgy is híresen kreatív magyar tudománynak betesz !
Bevállalná valaki, hogy kicseszik az ország 3. legnagyobb városával !
Persze, hogy nem ,vagy csak terelne másra. Viszont a projekt már kész van csak a támogatás aláírásával húzza az időt a kormány, na ez a baj!
Nem kicsit baj !
Ez a bajom, sok szegedivel együtt !
TechMon 2010.11.17 01:14:29
@Blogger Géza:
Ez nem csak egy lézerágyú ! :)
www.origo.hu/tudomany/20091001-szuperlezer-tudomanyos-nagyberuhazas-szegeden.html
Az, hogy a 4-es metróval hosszú éveken keresztül mit cseszekedtek az egy sajnálatos, de más jellegű probléma!
A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata nem szól másról, mint hogy együtt kell működni, a Fidesz ezt az elvet annyira fontosnak tartotta, hogy politikai nyilatkozatukat kifüggesztették minden közintézményben. De a valóságban a Fidesz politikusai csak saját párttársaikkal hajlandóak…..
TechMon 2010.10.15 11:27:44
@tt11:
Vigyázz túl sokat tudsz :)

Remélem a Lézerközpont projektet nem fúrják meg, mert akkor nem "csak" Szegednek tesznek be, hanem Romániának meg Csehországnak is, ja meg úgy a tudományos világnak is és persze az SZTE, lézerfizikában kiemelkedő kutatóinat is!
Szóval nem kéne ! Ja meg a K+F-nek is betesznek, pedig arra az egész orszábnak szüksége lenne...
Tegnap írtunk arról a felvételről, amelyen hallható, hogy az LMP jelöltje ajánlószelvényt vásárol. Az LMP-s elismerte, hogy az ő beszélt az ő saját pártflottás telefonján, de azt mondta, hogy nem jelölt és csak tesztelni akarta, hogy van-e erre jelentkező. Egy szóval sem…..
TechMon 2010.08.30 10:10:49
@nem1rem1:
Egyetértek !
Szerintem,ha nyerne a Kétfarkú, akkor valószínű megbíznának egy szakértői gárdát, akik szerintem a Bajnaiékhoz hasonlóan tennék a dolgukat.
Az eddig ismert lehetőségek közül a legjobb választás.
Gulyásdemokrácia Hazaárulózás 2010.08.16 22:45:19
Na végre. Négy hónapot kellett várni a választás után, de most először megtörtént. Az MSZP lehazaárulózta a Fideszt. Meg lehazugozta persze, de azt már megszoktuk. És a stílus, drága szocialista hölgyeim és uraim, a stílus, csak azzal van a baj.Ennyi? Így ez jött össze az…..
TechMon 2010.08.17 11:27:24
@becike4: Ez volt az eddigi legjobb hozzászólás :)
Pendulum – Immersion (Warner) A Pendulumról megoszlanak a vélemények. Van egy jelentős réteg, ami meg van róla győződve, hogy ez egy szuperjó zenekar, nagyon bulizós zenével, csodálatos hangzással. Aztán van egy réteg, ami szerint régen nagyon reményteljes volt az…..
TechMon 2010.05.25 10:49:31
@RobinH:
"DJ tömegbuzdító bekiabálása is, felénk többnyire a "pöööröghjeteeeeeek!" volt menő"

Csak nem Tisza Gyöngye Szeged ?
Bár nyílván egy rakás helyen ez ment :)
A katasztrófák azok a pillanatok, amikor kiderül, mennyit is ér az állam, mennyire számíthatunk a vezetőinkre. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) 70-80 éve nem volt példa olyan özönvízszerű esőzésre, mint az elmúlt napokban. Nem csoda, hogy számos magyar település…..
TechMon 2010.05.18 10:09:03
@Csatmar:
Egyetértek !
A tározók még mindíg jobbak mint ha csak a gátakat emelnék. De a legjobb a Mélyártéri Árapasztás lenne.
Több erdő, jobb vízmegtartó képesség valamint ráépülő erdőgazdálkodás...
Mindegy, hogy a dzsungel mélyéről, hatalmas sziklákról vagy egy sebes folyású folyóról  van szó az emberek hidakat építenek, hogy legyőzve a természet állította fizikai akadályokat átjussanak a túloldalra.  A hídépítés egyidős az emberiséggel, kezdetben a…..
TechMon 2010.04.29 15:09:08
Az elmúlt napokban olyan matricák és szórólapok árasztották el Zuglót, melyeken az LMP nevében arra szólítják fel a szocialista szavazókat, hogy ne szavazzanak az ökopártra. Ezek szövege kifejezetten sértő a választópolgárokra nézve.A párt közleményben cáfolta, hogy bármi…..
TechMon 2010.04.23 15:46:30
@belga6:
Ezzel a logikával egyet tudok érteni.
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége, fuss el véle.Nagyjából ennyivel lehet összefoglalni az LMP zuglói pályafutását. De ha így folytatják, akkor nagyjából ennyire számíthatnak országos szinten is. Az első fordulóban váratlanul jól szerepelt alakulat ma egy nemes gesztussal…..
A programot olvasva, a Jobbik annyira fasisztoid párt, hogy talán maga Mussolini mester is elismerően csettintene. Az a határozott meggyőződés, amellyel a világot rendbe akarják tenni, talán csak a fasisztákra jellemző. Ne essünk bele abba a klasszikus hibába, hogy összetévesztjük a…..
TechMon 2010.04.07 16:02:33
@Samuzia:
Ha úgy van sajnálom,mert magukat járatják le mindkét esetben !
Ilyen mocskosra sikerült ez az idei kampány.
LMP-s segítők, tagok, szimpatizánsok éjt nappal alá téve fúrtak faragtak, hogy elkészüljön egy teljesen egyedi módon készített plakáthalmaz, amely a lehető legkevésbé terheli a környezetet. Másodfelhasználású kartonpapírra ragasztottuk rá a plakátjainkat, melyeket egyszerű…..
TechMon 2010.04.07 15:55:02
 Azt már többen fejtegették, hogy a kampányban elérhető sértegetési szélsőérték valószínűleg az lehet, hogy valakit azzal vádolnak meg, hogy kóka jánoshoz bármilyen pozitív kontextusba helyezhető módon van köze. Hát mit is mondjak, nem elegáns. A szodómia, a…..
TechMon 2010.04.07 13:26:53
@Nick_:

Kóka a Jobbikot .. LOL
Az LMP annyira más eszközökkel akar politikát csinálni, hogy ezzel saját maguk teszik lehetetlenné, hogy sikeresek legyenek.   (Fotó: lehetmas.hu) AZ LMP tegnap arra kérte szimpatizánsait, hogy adjanak pénzt a párt kampányára, mivel pártkasszájuk "gyakorlatilag…..
TechMon 2010.03.31 13:41:23
@lehet más a propaganda:
Mikor nem volt meg a programjuk, akkor az volt a baja sokaknak, hogy akkor is kellene valami elképzelés, ha nem lesznek kormányzóképesek!
Most meg az a baj,hoy minek program ha még csak az sem biztos, hogy bejutnak! Akkor ennyi erővel csak a nagypártoknak szabadna programot írni, sőt csak rájuk szabadna szavazni is...
TechMon 2010.03.31 13:59:02
@lehet más a propaganda:
Ahogy gondolod !
Én mindenesetre még bízom az LMP-ben.
Majd (remélem) a parlamentben be is bizonyítják, hogy megérdemeltek annyi szavazatot, amivel bejutottak !
TechMon 2010.03.31 15:15:08
 28 értékelt tényezőből 14 magas kockázatú. Nagyon nehéz az idén átadni pályát, az üzleti terv kihívás. (tallianmiklos kedvéért: ezt a cikket sem én írtam, csapatmunka van) A sávolyi pálya üzleti terve már az első évben borulhat a KPMG szerint, hiába a rendkívül…..
TechMon 2010.03.09 14:06:08