Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hopp-hopp

0 bejegyzést írt és 423 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülhet, aki jövőre szerezne autójogosítványt, hiszen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium november végén kiadott rendelete szerint január 1-től megszűnik a rettegett rutinvizsga. De lesz még egyáltalán, aki ki tudja fizetni a tanfolyam árát, vagy ki tudja várni a hivatali…..
hopp-hopp 2011.12.09 10:39:49
@Tökösmákos:
ajánlom szíves figyelmedbe a ezt : susside.blogter.hu/207519/elbocsat_es_elbocsajt

ja, és reál tantárgyat tanítok,
cigány-gyerekeknek.

mert a magyar már nem szaporodik.
csak fórumokon - *bazzmeggel*
hopp-hopp 2011.12.09 11:05:13
@Etniez: nem haragszom. és vezetek.

kissé fáradtan és dühösen írtam a tegnap éjjel.
sajnos én elég naivan kerültem bele ebbe a jogsis-pénzlehúzós rendszerbe és nem voltam annyira kemény legény, hogy mindenkit elküldjek a szőrős-mamájába, ha valamit mégsem úgy csinál, ahogy én azt elképzelem legálisnak (pl. számla, pontos órakezdés, stb.)

tök jó, hogy vagytok ennyien, akik lehurrognak, kioktatnak, sh okosabbak bárkinél, - de azért nézz már magadba, neked minden ment elsőre az életben? mert ha tényleg ment volna, nem osztanád itt fölöslegesen az észt, napestig - épp nekem.

rossz helyen voltam a rossz időben.
előzetes minimális tapasztalatom volt - nem álltam neki s*gghülyén, ettől függetlenül megbuktam egy *kínais napon*, rutinból.
a vizsgabiztos fel sem nézett a papírjaiból.
amikor megkérdeztem miért ... ez volt rá a válasz: nem indexelt, amikor kikerülte a kátyút! - ez a bohóckodás kategória, igaz?

következő alkalommal, más emberrel secc-perc alatt megvolt a rutin. de gyakorolni kell, mivel különbözőek vagyunk, van akinek ez megy zsigerből, és van akinek nem - de megtanulja.

a felelősség viszont nem tanulható.
hopp-hopp 2011.12.09 11:06:32
@gyvy: egyenlőre avval.

de hajtok egy villamos-vezetői jogsira is.
vagy mozdony ... - esetleg repülő, mert ott ritkán jönnek *szembe sávban*, - de majd kialakul, melyik fizet jobban.

:P
125 évvel ezelőtt, 1886-ban állt össze Michael Braun kereskedő és Johann Gottfried Spiesshofer fűzőkészítő, akik nem kisebb dolgot tettek le az asztalra, minthogy elhozták a melltartót a tömegek számára! Persze akkor még nem gondolták, hogy a kis fűzőkészítő üzemük egyszer a…..
Sorozatunk következő része Halloween közeledtével a pókokat mutatja be. Bár itt a címet egyből módosíthatnám is, mivel nem csak a szabadban élnek, szívesen meghúzzák magukat a lakásban is, jelenlétükről legtöbbször a sarkokban levő hálók árulkodnak. Fontos tudnunk, hogy a…..
hopp-hopp 2011.10.25 13:58:07
*A legismertebbek talán a keresztespókok, a kaszáspókok, és nekünk pedig a legkedvesebb a vízipók, más néven búvárpók.* - nah lássuk akkor - a keresztespókok mellett igen ismertek a farkas pókok is - a kertben különösen jóm, ha vannak, mert talajfelszínen mozogva szépen levadásznak mindent amit lehet. (agrár szempontból is komoly hasznuk van!)
a kaszáspók - nem pók, ő kaszáspók. rendszertanilag is külön állnak, mivel testük egy darabból van kialakítva, két szeme van nem 6 vagy 8 mint a pókoknak, péniszük van a hímeknek, és nagyon sok ízű a lábacskájuk.
a fürdőszobában/pincében/folyósóplafonon/szerszámok között viszont az álkaszás-pókok vannak otthon.
a búvárpók meg - ritkán kerül elő kertből.

de akkor mégis ki az akire lehet építeni egy biológiai védelmet a kertben???
1.farkaspókok - talajfelszínen
2.karolópókok - ők talajfelszínen, lombszinten és a virágokban várják gyilkos öleléssel a potenciális áldozatokat.
3.törpepókok - fekete-özvegy rokonok, néha lakásban is előkerülnek, nehezen húzzák magukat vékony lábacskáikon, a hatalmas színes potrohukat. növényzetre szövik hálójukat, zegzugos építmények, levelek alján, sok utódot nevelnek, és évi több *fészekaljat* kinevelnek!
4.kalitpókok - növényzeten gyorsan mozgó állatok, alkalmanként kövek alatt, kéreg alatt is bele lehet futni halvány szürke, barna, zöldes nyúlánk testükre.
5.keresztesek - nem kell bemutatni őket.
6.vitorlapókok - apró, alig látható pókok, ősszel ők üldögélnek az ökörnyál egyik végén, - agrár területek tömegesen foghatóak, de a kiskertben is jól elvannak, hálóval vagy háló nélkül.

STB. sokan vannak, és sokat lehetne írni róluk.
a témában érdemes megkeresni mondjuk a magyarországi pókászok népes társaságának bármely tagját, mert szívesen írunk/írnak egy hosszabb cikket arról, hogy hogyan is lehet mondjuk egy sima kiskertben növelni a pókok megtelepedésének a lehetőségét, ki az aki belefuthatunk, kit ne vegyünk kézbe, ki mérges és ki nem, - meg hasonlók.

tény, a pókok szeretik a változatos növényzetet, és a rovarirtó-szerek mentes környezetet!

üdv nektek - és amúgy tök jó a blog - szóval hozzátok a jó formát kérlek, pókos témában is! jó?
hopp-hopp 2011.10.25 15:06:42
@1kutya: lehet az - lehet nem az. mostanában rengeteg zugpók is menedéket keres a száraz-meleg garázsokban :P! a farkaspókok már rég elbújtak telelni.

- > rohanva írtam a kommentem - bocs a kissé szétesett mondatfűzésért/esetleges gépelési hibáért! <-

üdv mindenkinek.
hopp-hopp 2011.10.26 11:25:01
@1kutya: meg lehet vezetni, simán. az ember egy pókban csak akkor lehet biztos, ha látta az ivarszervét - mikroszkóp alatt.
sorry. az elmúlt tíz évben folyamatosan evvel foglalkozom - és még engem is megvezetnek - néhanapján!
A szomszéd kertje Muskátli vita 2011.10.24 08:51:00
A hétvégén, heves diskurzus alakult ki a családban. A polémiát a muskátli teleltetése váltotta ki. Ez már-már rituális őszi tevékenység nálunk. Egyfelől, a különböző generációk, különböző iskolákat képviselnek. Másfelől, heves harcok dúlnak a megfelelő…..
Azon már meg sem lepődünk, hogy Andrej Pejic gyakorlatilag minden fotósorozatán nőként pózol (jobb esetekben nemtelen lényként), nem háborodunk fel, nem hökkenünk meg, sőt igazából tök mindegy. Amellett azonban már nehezebb szó nélkül elmenni, ha a valaha élt leggyönyörűbb…..
Első alkalommal véletlenül bukkantam rá egy internetes oldalon a Hellinger terápiára, amit egy közismert lélekgyógyító és problémamegoldó, Soma „mamagésa” ajánlott a honlapján egy segítséget kérőnek. Utánanéztem a dolognak, és úgy találtam, hogy az eljárás Magyarországon is egyre inkább…..
hopp-hopp 2011.09.13 11:05:13
csak a hozzá nemértő mert kritizálni!
kedves posztíró doktor úr - légy oly szíves és két hellinger (min riport) könyv elolvasása után nyilatkozz - a végtelen szkepticizmusoddal.

bh. elismeri, hogy nem tudja, hogyan működik ez - de működik és lehet úgy kell a mélybe nézni, hogy nem fürkésszük azt, hogy mi van odalenn.

az ezoterikus - megnevezést mélységesen elítéli, inkább talán rítusként kell felfogni az oldásokat.

majd nézz magadba - gondolom anyád temetésén sem voltál(gonosz katolikus-akármilyen rítus az is!), nem érzetél sosem hiányt, amiatt mert az élet úgy alakult, hogy nem tudtál elbúcsúzni a meghalt gyermekedtől, és még sok hasonló dolog. a szkeptikusságban rejlő butaság üvölt. inkább talán okosabb lenne - SZÉLES-LÁTÓKÖRŰEN KÉTELKEDNI - semmit szedett-vetett érvekkel megtámogatni egy tákolmányt ami a fejedben született.

könnyedén úgy járhatsz mint a székely az állatkertben - amikor meglátta a zsiráfot, elkezdett hümmögni, és bólogatni, majd kijelentette - ilyen állat márpedig NINCS.

NEM VITATOM, tény és való, hogy vannak olyan pontjai a hellinger féle *tanoknak* amit józan eszű ember nem tud felfogni, de mondjuk a kvantum-fizikusok már bólintottak erre - hogy van egy energiamező, ami összeköt - nem mese - és lehet jobb ha nem is magyarázzuk - csak hagyjuk, gyógyítson, és emberi sorsokat alakítson, a rosszból valami jobbá.

inkább ezt mint xanaxot!
illetve a dokinak ajánlom - a napi 2 xanaxot - próbálja ki milyen - az igazán jó terápia!
Mihalik Enikő ezúttal David Webb 2011-es őszi ékszerkollekcióját népszerűsíti Terry Richardson fotóin. Enikő hihetetlenül szép a képeken, és még egy kicsit mókázott is a Terry Richardsont formázó babákkal. A forgatás látszólag jó hangulatban telt, nézzétek majd meg a…..
Mihalik Enikő szexi fehérneműkben látható Camilla Akrans fotóin, amelyek a Chantelle 2011-es őszi fehérneműit hivatottak reklámozni. Enikőnél keresve sem találhattak volna alkalmasabb és szebb modellt eme csipkecsodák népszerűsítésére. ..
Ma délután megszűnik a jó világ, vagy legalábbis átmenetileg felfüggesztem, bevonulok egy egy hetes, bentlakásos léböjtkúrára.  A kép nem a helyszínen készült, hanem a Sing Sing-ben és egy (másik fajta) folyadékkal történő kínzást ábrázol Hogy ez pontosan mire jó,…..
ANNENN Sortot valaki? 2011.08.23 18:13:00
Berobbantak a sortok itthon is a hétköznapjainkba. Pesten flangálva, viszonylag sok "sort" jön velünk szembe, de meg kell mondanom, stílusos összképben nem igazán fordulnak elő itthon. Szerintem az a baj, hogy nagyon-nagyon könnyen átcsúszik a dolog "ribancosba", ha…..
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én nem bírom a szőrös cuccokat. Leginkább talán a szőrös táskáktól ver ki a víz. Meg kellene azonban barátkoznom ezzel a stílussal, hiszen idén ősszel és télen tetőzni fog a szőrös táska őrület. Körülnéztük, hogy egyelőre mit…..
OurFashion Növessz szempillát! 2011.08.15 17:34:00
Most érkezett meg a MACtől az újdonságaikról szóló ismertetőanyag, és nekem a legjobban a Prep+Prime Future Length Lash szérum tetszik, amelyik azt ígéri, hogy napi két használat mellett, 8 hét után szemmel láthatóan hosszabb, vastagabb és erősebb szempilláink lesznek. Egy…..
Jobb, ha mindenhol hozzászoknak a nem papírpénz alapú fizetéshez, lesz itt még második cserekereskedelem. Különösen idegesítő, ha saját kiadású kupont nem fogadják el a cukrászdában az "akciós" reggelire: Az alábbi kellemetlen élmény a budapesti Ferenc téren levő,…..
A gyöngyöspatai cigánysorral szemben nyílt Véderő-kiképzőtáborral szemben roma-kiképzőtábor nyílt, ahol önéletrajzírásra és munkahelyi fegyelemre képezik ki a romákat. (Képünkön: A hagyományos roma népviselet egyes elemei különösen megnehezítik a testedző gyakorlatok…..
hopp-hopp 2011.04.22 21:07:50
nejlon Pókinvázió 2011.04.06 11:45:00
Ezek a képek Pakisztánban készültek ahol a pókok behálózták a fákat. Az ott lakók örülnek ennek mert kevesebb lett a malária fertőzések száma.....
hopp-hopp 2011.04.08 11:31:46
@frus: hááát nagyipari rovarirtás - amit sok helyen tudományos kutatásként tartanak számon.
de nem hinném, hogy ez a te asztalod vagy terráriumod, úgyhogy ne ragozzuk :)).

amúgy biológus vagyok és arachnológus szakbarbár.
hopp-hopp 2011.04.11 21:34:03
@flea: köszönöm a védelmet! fogalmam sincsen honnan vette ezt a hülyeséget az illető, de hogy én ilyet nem írtam le - az hótzihher.
főképpen annak a fényében szemlélve a mondatot, hogy számoltam már petéken, bontott pók-kokonban, ami szemet-ideget nem kímélő elfoglaltság.

szóval puruttyinanak majd küldök egy féltéglát mellveregetéshez!

amúgy meg nem kell vérre menni, sze' magyarhonban klasszikus fauniszta-kísérletező-és egyéb pókászok vagyunk vagy 15-en minimum - így mindenkinek jut kenyér.
azt, hogy valaki hobbiból mit csinál odahaza - az megint más téma.

én a hazai és külhoni faunával bíbelődtem, gondolom ez elég is. most más csoporttal is bíbelődöm.
Szokták mondani, hogy „Ááá, Sanyi bácsinak fölösleges olyan drága bort venni, mert úgysem tudja értékelni.” Valóban így van ez? Persze a többség manapság a kannás boros-kólától indul a helyi kocsmában, majd az édes borokon keresztül eljut az igazi szárazokig. Egy-egy…..
Egy korábbi posztban már bemutatott Yann Arthus-Bertrand képeiből válogattunk ismét. Ezek a házak tökéletes helyszínt biztosítanak távol a város zajától, ahol az ember harmóniában a természettel élvezheti a magányt. Te hova bújnál el a világ…..
hopp-hopp 2011.03.20 22:29:05
Az eredeti köztársasági elnöktől csak helyesírásában különböző imposztor garázdálkodik hazánkban, erősítette meg a KEH vasárnap reggel.   "A dublőr tavaly szerptemberben a Paprika csárdában bukkant fel, és hagyott hátra lejárató üzenetet, kifigurázva a…..
Vastagbőr Álamfő 2011.03.19 16:41:00
Schmitt Pál köztársasági elnök úr tavaly szeptemberben Bécsbe utazva megállt a hegyeshalmi Paprika Csárdában, gondolom evett-ivott, majd egy kedves kis üzenetet hagyott a helyi "hírességek falán"... Hát igen, necces ha nincs a szövegíró stáb a háta mögött, és…..
Egy egész franchise indul el az egykori nagy sikerű nyelvművelő műsor feltámasztásával. Grétsy László és Schmitt Pál végre közös műsorban. Az új "Álljunk meg egy szóra!" egy reality jellegű műsor lesz, amelyben az államfőt fogja folyamatosan kísérni…..
A SkyCourt megnyitása után lángosos, hekkes és egy talponálló is várja majd az ide érkező utasokat. Itt nyílik a világ első duty free turkálója is. „Fontos volt számunkra, hogy a hazai szolgáltatások már a reptéren is elérhetők legyenek. Sajnos a Zóna Taxi távoztával…..